• 9.373.131 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Mark Wahlberg en John C. Reilly

Releasedatum: 7 september 2000

Plot The Perfect Storm

"The storm is coming."

Een groep vissers besluit wegens een tegenvallende vangst nog één keer uit te varen, laat in het seizoen. Ze vangen veel, maar komen op de terugweg in een hevige storm terecht. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Capt. Billy Tyne

Sgt. Jeremy Mitchell

Capt. Darryl Ennis

avatar van DeCol

DeCol

Redelijk leuke film met mooie special effects. En wat meerdere al hebben gezegd is dat de film weliswaar een beetje langdradig is. Het is vanavond Milan - Barcelona maar anders had ik hem zeker gekeken.

avatar van filmmaniak

filmmaniak

DeCol schreef:

Best een leuke film met knappe effects, maar zoals DeCol hier aanhaalt moeten prioriteiten gesteld worden... Milan-Fcb!

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Aardige film, maar er komt net niet helemaal uit wat er in had gezeten... Ook de acteurs komen, vanwege de overheersende special effects, niet helemaal tot hun recht. En dat is jammer als je de cast bekijkt. Zoals anderen hier al meldden barst de film van de clichés. Alleen het einde wijkt enigszins af van de Hollywood-standaard.

Drie sterren, waarvan eentje voor de altijd de moeite waard zijnde John C. Reilly.

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Het hele gebeuren vond wel heel erg plaats in een studio met grijze muren, af en toe kon ik zelfs de spotlights zien.

Het drama is dan wel weer aan de aardige kant, en er wordt goed geacteerd.

3 sterren dan maar.

avatar van Materny

Materny

Allemaal veel te veel negativiteit hier.

Het is een prachtig verhaal, en goed gefundeerd dankzij het acteerwerk en de overweldigende special effects.

Misschien komt Wahlberg niet echt overtuigend over aan boord, maar dat wordt teniet gedaan door de kunsten van de rest van de cast.

Prachtig & sterk.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Prachtige film

ook erg spannend en het acteerwerk is prima.

Aanrader 5,0*

avatar van Werwolf

Werwolf

Nou nou sinterklaas je strooit wel met de sterren! Een beetje vroeg in het jaar niet?

Redelijke film naar mijn mening. Er had meer ingezeten, maar het verhaal kon me redelijk boeien.

avatar van Filmfanaat

Filmfanaat

IcU schreef:

Hoezo jammer?

(geplaatst op 23 januari 2006, 17:59 uur)

Nou, misschien omdat er veel doden zijn gevallen..

avatar van Waku

Waku

Alhoewel geen onvoldoende maakt "The perfect Storm"niet alles waar.

De scenes met de boot in het woeste water is een tikkeltje overdreven en zwak in beeld gebracht.

Clooney acteert niet echt bijzonder.

Het verhaal zit redelijk inelkaar maar echt meeslepend wordt het nergens.

avatar van 606

mooi om gezien te hebben maar een keer is voldoende.

george was niet in topvorm.

3,5 ster

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie film met goeie acteurs.. en een goed verhaal.. heb me wel vermaakt.. 3*

avatar van mariposa

mariposa

Huh?

Heb je die enorme monster golven niet gezien! Die kwamen zowat uit de televisie vandaan zo echt! Prachtig hoe dat kleine vissersbootje door de heen en weer wordt gesleurd door de zee, en balanceert op 30 meter hoge golven!

Ben sowieso wel een beetje fan van Wolfgang Petersen. Ik vind dat hij prachtige filmen maakt, en dit was zeker een van de beste. Mooi verhaal, heel meeslepend! Vooral het einde was heel aangrijpend. Heb de hele film op het puntje van mijn stoel gezeten.

Goede film, goede special effects , alleen het is geen film voor mij. 1 keer gezien is voor mij genoeg en dan heb ik mijn portie rampenfilms voor een half jaar wel weer even gehad. Maar was zeker de moeite van het kijken waard.

avatar van D-ark

D-ark

Ik had hem al een tijdje op dvd (UMB Box) en heb hem gisteren gekeken.

Het begin was sloom en soms zelfs saai maar het tweede stuk is erg goed dus mijn cijfer is een 3,5

avatar van mikeh

mikeh

begin vond ik ook een beetje saai maar daarna zeer goed en het einde geweldig.

4 sterren voor deze film

avatar van flipske

flipske

Aardige film maar niets bijzonders. Goeie special effects maar ondanks de toch aardige cast niet zo geweldig geacteerd.

Dat ze dood gaan is jammer, bij sommige films wekken de personages zoveel sympathie bij je op dat je gewoon hoopt dat ze niet dood gaan. Dit is onvoldoende gelukt bij deze film.

Toch 3*

avatar van aerogp1

aerogp1

/offtopic/ grappig, de eerst toegevoegde film op MM

/offtopic/

heb deze in 2000 gezien, misschien nog eens een kijkbeurt geven. Destijds was hij wel leuk..

avatar van my style

my style

vind het ook wel een grappige film. Vind eigenlijk maar 1 stuk echt mooi en dat is wanneer de grootste golf nadert. Voor de rest niks bijzonders! 2,5 *

avatar van P8rb

P8rb

best wel een indrukwekkende film, met goed verhaal en goed einde. dus deze film verdiend een mooie 3 en een halve ster.

3,5

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond wel een langdradige film.Maar met een mooi verhaal.En dan denken als t echt gebeurt is!.Het einde was ook goed. 3 sterren

avatar van Martinator

Martinator

dit is gewoon een fu*king goeie film,

hoe komt dit gemidelde zo laag,

mark wahlberg en george clooney zijn top acteurs en dit is een prachtige film 4*

avatar van Roowland

Roowland

Echt een slechte film..

avatar van film_kaza

film_kaza

Ik had de eerste 25 minuten gemist maar dat maakt denk ik niets uit. Deze was hier en daar spannend maar het einde was hetgeen waar ik benieuwd naar was. Erggoed was het einde niet. Gewoon een film die vermakelijk is voor eventjes en dat verder nooit meer intesant word of leuk blijft.

3 sterren.

avatar van arne66

arne66

Slechte film... 2.5 sterren...

Dit is trouwens de eerste toegevoegde film op moviemeter.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Goede film alleen die grote golf en hij feit dat de boot verschillende keren over kop gaat is een beetje overdreven. Soms had het wel wat spannender mogen zijn maar dan zou er misschien te veel overdreven worden. Ik ben wel blij met het einde, dat het niet nog zou een eind goed al goed film is geworden. Voor de rest is heel het gebeuren wel heel levendig vast gelegt.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Sterke film, en een sterk staaltje regiewerk van de meester himself Peterson.

De film zelf bevat genoeg spannende momenten, goeie special effects en een verademing naar mijn mening, geen cliche einde.

Verder speelt Clooney samen met Wahlberg een toprol.

4****

avatar van Shinobi

Shinobi

Goede film om te zien, acteerwerk is goed en vooral het regie, verder zijn uiteraard de special effects goed.

Ik geef 'm 4 sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Goede film van peterson, die dit waargebeurd verhaal goed in beeld brengt. de film is op momenten zeker spannend, en de portie drama ontbreekt ook niet. verder sterke rollen van clooney en wahlberg, die hun rol goed vertolken. de film bevat een sterk einde naar mijn mening. 3,5 sterren.

avatar van Replicant

Replicant

Zeer mooie film.

Echt een topper.

Ik heb deze toen de tijd in de bios gezien en het pakte me echt.

De spanning word zo ontzettend goed opgezet.

En doordat het op een waargebeurt verhaal is gebaseerd, vind ik het nog mooier.

De zee trekt me zoiezo wel en word wat mij betreft te weinig gebruikt in films.

Deze film onderschijd zich dus echt.

Een aanrader.

5 sterren.....

Een zeer aparte film met prima acteerwerk. Hij is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en dat boeit mij altijd. Ik vraag me wel soms af of er soms niet een beetje in overdreven werd, maar dat gebeurt wel vaker, denk ik. De film is prachtig in elkaar gestoken, en de shoots met de zee zijn zeer goed gelukt.

Krijgt 5 sterren van mij, desondanks de meeste mensen de film blijkbar niet zo mooi vinden....