Genre: Actie / Drama
Releasedatum: 7 september 2000
Bekijk via Prime Video
Plot The Perfect Storm
"The storm is coming."
Een groep vissers besluit wegens een tegenvallende vangst nog één keer uit te varen, laat in het seizoen. Ze vangen veel, maar komen op de terugweg in een hevige storm terecht. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Capt. Billy Tyne
Linda Greenlaw
Sgt. Jeremy Mitchell
Capt. Darryl Ennis
bild
Ik denk het wel, het is ook door Jordy toegevoegd. Als je de geschiedenis van MM gelezen hebt weet je hoe dat komt.
bild
Het doet me wel eens deugt George Clooney nogmaals te zien als hij niet in komedies speelt. The Perfect Storm is naar mijn mening zeer goed en spannend. Ook is Mark Wahlberg een erg goede acteur die zich hier ook weer bewijst.
powerman
Het begin is vrij traag en drama vindt de overhand in dit deel. Wanneer de storm er is, is het genieten geblazen. De special effects zijn grandioos en de spanning is te snijden.
Toch is er niet altijd spanning en het begin van de film is saai. Het verhaal is ook best clichématig maar voor de rest is het allemaal best vermakelijk.
De cast doet het goed en de tweede samenwerking tussen George Clooney en Mark Wahlberg is geslaagd te noemen.
SgtP
Toevallig heb ik deze gisterenavond nog even zitten kijken. Een lekkere film alleen het duurt ff voordat deze opgang komt. Als de Storm opkomt dan is het lekker veel actie. Ik vind het ook wel een keer beter dat het geen eind goed al goed film is. Iedereen komt om het leven. Niet dat ik dat zo leuk vind maar het einde is weer eens anders en verrassender.
Aapje81
Film maakte weinig indruk. Heb hem gezien maar kan me er nog maar weinig van herinneren en dat is toch meestal geen goed teken
Al DeNiro
Was zelf best onder de indruk in de bioscoop.
De storm en al dat water is zo realistisch gedaan, dat ik het gevoel kreeg midden in te zitten en bijna ziek van werd.
De sfeervolle scenes in het begin en de drama is ook heel goed gedaan.
Tun-89
Apart dat ze Clooney hebben gekozen voor deze rol,
wel leuk om hem eens anders te zien, hij doet het erg goed!
Wahlberg trouwens ook. Ik vond het een vermakelijke film, maar niet erg spannend. Zoals bij vele andere waterramp-film's zat ik op het puntje van mijn stoel, Poseidon bijvoorbeeld!
Wolfgang Petersen is erg goed met water, dat is zeker.
De effecten zijn heel mooi en realistisch.
3,0 *
zicht
Deze film heb ik wel 5 keer gezien. 1 keer in de bios, en wel 4 keer op tv. Ik heb hem niet op dvd, maar dat is eigenlijk wel zonde, want op de 1 of andere manier heb ik iets met deze film. Ik vind het een geweldig verhaal met een duister sfeerje, en van begin tot eind erg spannend. Net niet in mijn top 10 deze film.
pooper
vroeger toen ik nog kleiner was gezien, heb me vermaakt. moest toen altijd bijna janken toen ze dood gingen.
SnakeDoc
Ik vond het dan weer wat tegen vallen dat iedereen er aan ging! Had persoonlijk toch gehoopt op een paar overlevenden.
Maar verder .... nee ... niet een film die ontzettende indruk op me heeft gemaakt.
Aardig ... maar niet meer dan dat!
Jules15
Aardige film heeft zijn spannende momenten en een goed eind!
Toch was de speelduur iets te lang
Hakunamatafaka
Mooie film, zeergenoten.. alles werd goed in beeld gebracht.
louisvf
Leuk dat het zich niet alleen op zee afspeelt en dat men het thuisfront ook genoeg in beeld brengt, dit geeft een extra dramatische en realistische kijk weer. Verder allemaal zeer goed geacteerd en mooi in beeld gebracht.
pumpking
Zeer aardige mix van de titanic en jaws, daarbovenop stelt het nog eens een waargebeurd verhaal voor.
Prachtig gemaakt die stormen. George Clooney in een ander kleedje.
Een film die ik al een 4/5 keer gezien heb en telkens van geniet.
mnrk
Een mooie film van Wolfgang Petersen....
Deze film geeft wel een beeld van hoe het aan boord was op een zwaardvissersboot....
Op het moment dat de storm opkomt wordt nog beter , de storm is geweldig in beeld gebracht.
George Clooney en de rest van de indrukwekkende cast acteren prima, dit allemaal aangevuld met een mooie soundtrack van James Horner
Tarkus
De film is al 10 jaar oud ondertussen, maar het blijft een steengoede rampenfilm.
En, ik had nooit verwacht dat ik het zou zeggen, een goede rol van George Clooney !!
Maar de ganse cast, waarin toch enkele grote namen zitten, is uitstekend.
En indrukwekkende beelden van op zee, angstaanjagende stormbeelden zelfs.
Een topper deze prent !!
lugia
Gisteren deze film gezien, hij is op zich wel goed.
George Clooney als skipper komt bij mij wel overtuigend over.
Maar er mist toch nog iets aan de film waardoor het geen top film is.
Het einde is verrassend, omdat films bijna nooit zo aflopen, dat getuigd op zich wel van lef.
Dat stukje met die zijlboot en die helicopter had er wat mij betreft wel uitgelaten mogen worden.
Al met al toch wel 3,5* waard.
GuyB
Hmm, lage score, nou ja, het zal me worst wezen: ik vond hem zeer goed.
Al heel wat op tv getoond, is daar ook perfect voor. Kon me goed inleven in het verhaal en Clooney heeft een toffe rol. De brute zee was mooi in beeld gebracht en ik vind het fascinerend zo'n films.
movie acteurs
Redelijk. Maakte op mij geen echte impact. En het verhaal is verder niet zo speciaal eigenlijk. We zien wel wat goede beelden van de storm en het acteerwerk van de cast was niet slecht.
Maar ik vond het einde een beetje tegenvallend dus een 2.5 is voor mij genoeg.
Minotaures
Een redelijk, maar een indrukwekkende film dat op een waargebeurd verhaal - dat bijna 20 jaar geleden zich heeft afgespeeld - is gebaseerd.
Dat laatste is wat het nou juist interessant maakt om te zien. Om die reden heb ik deze gezien. Ik heb er ook geen spijt van, maar het heeft mij ook niet echt geraakt. Dit is nou gewoon de risico van het vak. Dat geldt ook voor films als Ladder 49, Backdraft en The Guardian. Bij het laatst genoemde titel ging het over de redders, hier krijg je het eerder met slachtoffers van zulke wrede omstandigheden te maken.
Acteren ging wel, er zijn zat bekende acteurs. De effecten zien er ook mooi uit, de zee, alle actie wat op de visserboot gebeurt en nog een aantal andere effects. Wat ik me toch afvraag is, wat er met die 2 andere vrachtschepen gebeurde die ook een S.O.S uit hadden gezonden.
Qua tempo viel het allemaal wel mee. Je kan de film in 2 delen splitsen; eerste uur was hun heenreis en hun mager tot rijkelijk vangsttochtje. Het laatste uur was echter het begin van de brute storm, reddingspogingen en het aanvechten van de storm. 130 minuten is toch een klein beetje lang, want binnen 100 minuten kon het ook nog prima. Zo had je een aantal scènes waar het over hun vrouwen en kinderen gingen en al dat afscheid nemen, wat toch een beetje lang duurde.
De film gaat over het perspectief van 2 partijen; dat zijn dus de vissers en de reddingsmedewerkers. Opzich geen fout idee, want zo gebeurde het ook toen. En 2 uur naar een vissersboot en haar 6 bemanningsleden kijken is niet echt bepaald spannend.
Over spanning gesproken. Er waren toch een aantal momenten waar ik met spanning naar zat te kijken. Het is natuurlijk te verwachten dat er een aantal keren een bemanning of 2 van het boot stuiteren en zo een hele worsteling plaatsvindt om ze weer uit de water te halen. Toch zat het best spannend in elkaar, vooral wanneer het erg gevaarlijk werd. Het einde vond ik toch wat jammer. Ze hadden een aantal uren tegen de wrede storm gevochten en eraan ontsnapt, maar toch krijgen ze op het laatst een genadeklap, wat hun fataal werd... Juist.
Toch nog een mooie kerkdienst aan het einde, plus deze film als eerbetoon aan ruim 10,000 vissers die op 'zee gebleven zijn'. Het blijft een gevaarlijk, maar een knappe baan wat uiterst veel energie van een persoon vergt.
Toontje35
Na tijden weer eens bekeken (op BluRay). Dit is eigenlijk best wel een prima aktiefilm. Niet hoogstaand. Maar best genietbaar. Zeker met een bak geluid om je heen.
Hectometerpaal
Jammer van dat eerste uur waarbij sentimenteel geknuffel de rode draad is. Tja, Amerikaanse film he? Maar ach, na dat uurtje met "nee, ik wil niet dat je gaat" in het kwadraat en flauwe vissersgrapjes, wordt de film iets leuker.
Vinokourov
The Perfect Storm is een corny drama gecombineerd met heldhaftige scenes op zee en dat natuurlijk op zijn Hollywoods. De scenes op zee waren meeslepend en zagen dr uitstekend uit. Ondanks dat het niet meer dan doorsnee is, vind ik deze rampenfilm lichtelijk ondergewaardeerd.
schram101
Prima film voor op een doorsnee donderdagavond. Standaard verhaal, af en toe schilderacthtige plaatjes, heel aardige cast en een behoorlijk epische soundtrack zorgen voor een film die misschien niet bijster origineel is, ook verre van goed, maar gewoon lekker vermakelijk blijft.
Teleurstellende film.
The Perfect Storm is zo’n typische film, die drijft op de special effects, die overigens dik in orde zijn. Maar de film is het op andere gebieden vaak net niet.
Qua acteerwerk is de film redelijk. Clooney doet het goed, Wahberg vind ik net wat minder overtuigend. De bijrolletjes van o.a. Reilly en Fichtner zijn ook degelijk. De film neemt een lange aanloop om uiteindelijk bij hetgeen aan te komen waar het hier om draait, namelijk de storm. Die storm is zoals gezegd mooi weergegeven en ziet er indrukwekkend uit. Toch wil de film op de een of andere manier nergens spannend worden. De storm is heftig, maar met de personages had ik vrij weinig. Daarnaast zit de film gewoon barstensvol clichés. Ik weet dat de film gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal, maar desondanks had ik moeite om de film serieus te nemen. Sterker nog, ik vond het op sommige momenten zelfs lachwekkend.
Nee deze film is het totaal niet voor mij. Een iets meer uitgebalanceerde film had beter gewerkt. Nu lag de nadruk veels teveel op de special efects.
missl
cliche word op cliche gestapeld, wel goede actie maar het kon me niet bekoren.
Sergio
De special effects zijn indrukwekkend maar verder schiet de film te kort en is het bijna niet te geloven dat het hier om een waargebeurd verhaal gaat. Dat komt omdat Wolfgang Petersen graag een ouderwetse rampenfilm (Hollywood stijl) wilde maken zonder aandacht voor een intelligente dialoog.
UltraMovieKiller
Erg sterke film. Zitten meerdere scenes in waar ik behoorlijk nerveus van werd tijdens het kijken.
De drama/tranentrek factor was wel duidelijk aanwezig maar persoonlijk stoor ik me daar niet zo snel aan en ook bij deze film vond ik het geen overdaad.
Geluid was goed, special effects waren prima, evenals de acteerprestaties (maar dat mag ook wel met zo veel top acteurs)
Ben de film ingegaan zonder verwachting (had zelfs nog niet gelezen welke acteurs erin speelden) en hij heeft me vervolgens aangenaam verrast.
xxERWINxx
Indrukwekkende rampenfilm over een stel mensen die vis gaan vangen,maar totaal verkeerd afloopt en in een storm tercht raken.
Goede film, wel duurt hij te lang vind ik, maar mooie beelden van de storm en water.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

O Brother, Where Art Thou?
Misdaad / Komedie, 2000

The Patriot
Oorlog / Historisch, 2000

The Boys of St. Vincent
Drama, 1992
gebaseerd op boeku.s. air forcenatural disasterbiografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalrampgrocery haaitragic eventthunderstormnew englandjamaicanmeteorologistrescue boatmarinacity hallthe flemish capmale camaraderie storm at seajaren 90man vs nature