Andrei Tarkovsky

Geboren:
4 april 1932, Yuryevets (Sovjet-Unie)

Overleden:
28 december 1986 (54 jaar), Parijs (Frankrijk)

Er staan 10 films van deze regisseur op MovieMeter. Er is in totaal 3186 keer op deze films gestemd, met een gemiddelde van 3,78 sterren. De standaardafwijking van deze stemmen is 0,96.

nr. 14 in de top 100 regisseurs

Filmografie

2,40 (5)
Segodnya Uvolneniya Ne Budet (1959)
Alternatieve titel: There Will Be No Leave Today
3,33 (70)
Katok i Skripka (1961)
Alternatieve titel: The Steamroller and the Violin
3,75 (284)
Ivanovo Detstvo (1962)
Alternatieve titel: Ivan's Childhood
3,78 (310)
Andrey Rublyov (1966)
Alternatieve titel: Andrei Rublev
3,76 (638)
Solyaris (1972)
Alternatieve titel: Solaris
3,75 (338)
Zerkalo (1975)
Alternatieve titel: The Mirror
3,89 (984)
Stalker (1979)
Alternatieve titel: Сталкер
3,78 (270)
Nostalghia (1983)
Alternatieve titel: Nostalgia
3,07 (28)
Tempo di Viaggio (1983)
Alternatieve titel: Voyage in Time
3,65 (259)
Offret (1986)
Alternatieve titel: The Sacrifice