• 9.388.190 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

avatar van Aristoles

Aristoles

Nog niet gezien, dus ff ssst met de spoilers.

Verwacht er niet veel van anders dan een vette actiefilm. Een echte Bond is het voor mij niet meer sind Graig.

Even wachten tot het wat minder druk is in de bioscoop. Nu sta je een half uur te wachten om wat drinken te kunnen kopen.

avatar van Spetie

Een hoop offtopic verwijderd.

avatar van Timecop

Timecop

gatygun schreef:
Erg slechte bond film in mijn visie.

- het verhaal is gewoon belachelijk slecht, gepleisterd in elkaar gezet en onzinnig.
- De cast is ronduit slecht die nieuwe cast, wat een bende ( we moeten nu een man voor m pakken, en een zwarte secretaresse....... kom op man.)
- gadgets geen gadgets, oh dacht dat ik bond zat te kijken maar nee hoor
- M had al afscheid moeten nemen jaren geleden, het lijkt wel een zwaar bejaarde oma gaat nergens over
- de hoofdvijand slaat ook nergens op, een of andere gaylord die gek probeert te doen "aka joker" beetje jammer. maja de film was wel erg veel geïnspireerd door de batman film.
- auto's misshien die ook echt een "wow factor hebben" inplaats van recycle want we weten toch niks meer.
- mooie locaties, enige mooie locatie die ik zag was de laatste ook gelijk
- waar is de humor, de stijl? de elegantie in de film? de sfeer? etc etc ..... kon het niet vinden.
- En het einde dan, wat een onzin.

Het is duidelijk dat onze bond ook niet veel films meer zal zien. HIj ziet er al aardig oud uit. Ik vraag mij af of hij de volgende is die getroffen zal worden in de de aankomende film.

De film in vergelijking met de vorige twee bond films was een verademing, maja die waren dan ook erg slecht voor bond films.

Echter meer dan een standaard actie film met een iets hoger budget kan ik er niet van maken.

Ik geef het een 3 omdat de bond acteur goed acteert, dat onze bejaarde toch nog haar best doet niet al te ongeïnteresseerd te kijken. en het toch een aardige actie film is.

Maar voor een bond film is het een aanfluiter.

Ik denk dat het tijdperk van "bond is echt iets speciaal" vervallen is. Het is nu niks meer dan de zoveelste actie film die in de bios draait. Vooral met het einde en de cast wijzigingen voor de aankomende films zal bond niet meer in de bios door mij gekeken worden.

Jammer

Dus je verwacht een echte Bond film en als ze dan aankomen met een Aston Martin DB5, is het ook niet goed?!?

avatar van Thampon

Thampon

Niet de beste Bond film maar wel vermakelijk, de bad guy kwam er gewoon te weinig in voor.

De knipogen naar de oldskool bond vond ik enorm super ! nadeel was dan wel weer dat die Q er voor geen meter in moest. bedoel maar, wel... niet... wel.... niet

avatar van Redlop

(afbeelding)

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Thampon schreef:

Vond Q ook het enige minpuntje van Skyfall. Moet nog ontzettend erg wennen aan deze nieuwe Q.

avatar van JohnWilliams

avatar van Jesper187

Jesper187

gatygun schreef:
- gadgets geen gadgets, oh dacht dat ik bond zat te kijken maar nee hoor
Als er iets lame is in een tijd als deze, dan zijn het wel allemaal van die debiele gadgets.. daar werden dan ook terecht grapjes over gemaakt.

avatar van Theunissen

Vandaag dan uiteindelijk gezien in een uitverkochte bioscoopzaal. Ik moet zeggen dat de film me goed is bevallen maar als ik heel eerlijk ben had ik er toch net iets meer van verwacht. Het verhaal (eigenlijk niet echt hoogstaand) wist te boeien en er zat ook meer dan voldoende actie (soms spectaculair) in en ook de badguy (uitstekend gespeeld door Javier Bardem) was goed, maar soms vond ik het wat cliché en flauw en ook het einde had wat beter gekund. Ook het eerste uur vond ik een beetje saai en langdradig maar dat was voorbij toen Javier Bardem zijn intrede maakte in het verhaal.

Maar qua entertainment en vermaak was deze film James Bond film weer prima te bekijken en Daniel Craig speelde de rol van James Bond weer zeer goed. Wat ik zeer leuk vond was dat men weer oude elementen van de begin James Bond films had toegevoegd en er werd ook regelmatig naar gerefereerd (soms met een ietwat humoristische knipoog). Al met al weer een goede James Bond maar zeker niet de beste.

avatar van martijnk

martijnk

Gisteren eindelijk naar toe geweest na weken lang al dat gehype aan te hebben moeten horen/zien maar wat een deceptie deze film. Ik ging al met redelijk getemperde verwachtingen de zaal in maar kwam zwaar teleurgesteld weer buiten.

De villain in deze Bond had zo in Batman gekunt en als ik ergens een hekel aan heb zijn het films als de Dark Knight. Het was gewoon de Joker meer niet en net als de Joker kon ook hij ongelooflijke dingen. Bijv. dingen opblazen zonder er ooit geweest te zijn, ontsnappen en iedereen vermoorden zonder wapens, hackskills die echt kant noch wal sloegen. Met een paar man een zwaar beveiligd gebouw overvallen en iedereen afknallen pffff.....

Heel deze film is over de top, het verhaal slaat nergens op en is niet belangrijk meer het gaat alleen nog maar om de effecten en de actiescenes. De Bond humor, het avontuur en de drama zoals veel voorgaande Bonds wel hadden is ver te zoeken. Soms wordt er wel gepoogd om grappig te zijn maar daarin mislukken ze falikant, Daniel Craig is gewoon niet grappig.

Ook heeft M een te grote rol. Ik wil lekkere wijven zien in een Bond film en niet die oude rimpelkop van M 1.5 uur van de 2.5 uur dat de film duurde. M moet de opdracht geven aan het begin van de film en zich verder niet meer laten zien.

De enige goede scene was die in het casino, dat was echt een bondscene in hart en nieren maar de rest van de film was zwaar onder de maat.

avatar van otherfool

otherfool

Een superbe opening en dito titel-sequentie zorgen voor hoge verwachtingen voor deze derde James Blond. Verwachtingen die SkyFall in het eerste uur meer dan waarmaakt: met name de schitterende scene in Shanghai mag er zijn en de film combineert de mooie locaties met een redelijk lopend verhaal en een hoop vertrouwde elementen.

Helaas zakt de film door het zwakke persoonlijke vendetta-gegeven van de toch al weinig overtuigende Bardem daarna wat weg, en ook het slotstuk in het landhuis (hoe spectaculair ook) kon me toch niet echt bekoren; Michael Bay nam het even over van James Bond.

Had een klassieker kunnen zijn, dat gevoel overheerst dan toch. De 3,5* zijn vooral voor de 1e helft.

martijnk schreef:

Ook ik zie het liefst lekkere wijven (het liefst ook nog topless maar daar blijft Bond al 50 jaar erg preuts in) maar in deze film was het eigenlijk wel logisch dat "M" een grote rol heeft, immers dit was de laatste film met een oude vrouwelijke M (die was ook duidelijk aan vervanging toe). Omdat ze dus het het script geschreven moest worden kreeg ze dit keer een prominente rol in het verhaal. De manier hoe ze aan haar einde kwam vond ik overigens erg cliché.

avatar van Rarara

Rarara

mooi gefilmd maar het verhaal kon weinig boeien. de continu verwijzingen naar oud en vergankelijkheid werd wat vermoeiend gaande de film. Daniel Craig heeft de humor van een blok hout

avatar van ibendb

ibendb

Spionage in stijl!

Gisteren ben ik weer naar de bioscoop getrokken om Skyfall nog een keer te mogen aanschouwen. Nog nooit eerder had ik de drang om een film nogmaals te bekijken in de bios, dus ik moest het wel. Ik heb al een recensie over deze Bond-film geschreven, maar ik vond het gepast dat ik er nog één schreef omdat ik de film nu anders heb ervaren. Nu, de zaal zat bijna vol, dus moesten we wel op de tweede rij zitten. Dit minpunt werd wel verdoezeld omdat we met een grote bende keken. Ook zaten er bijna alleen volwassenen in de zaal en die reageren toch anders op de film dan de 12-13-jarigen waarmee ik de eerste keer de zaal moest delen.

Het begin vond ik erg leuk, toch voorspelbaar. Maar dit werd dan weer goedgemaakt met de geweldige begingeneriek. Prachtige muziek van Adele en fantastische beelden van onze spion. Ik keek eens rond en bijna iedereen zat vol verbazing te kijken. Doet wel raar, vind ik.

Het verhaal komt nogal traag op gang en de eerste helft is inderdaad niet zo boeiend, maar eerder saai. Maar het tweede deel is dan weer fantastisch. De geweldige Javier Bardem als mr. Silva vond ik heel overtuigend spelen. We hebben al veel slechte bad-guys gezien dit jaar, en Silva was dan wel een grote opluchting. Hij was sadistisch, vreemd en wraakzuchtig. Zo moet een slechterik zijn. edit- Niet toevallig dat zijn liedjes allebei over Boem gaan, zeker?

Ik lees hier erg vaak dat M een veel te grote rol hebben. Ik vond dat niet, voornamelijk omdat ik Judi Dench een geweldig goede actrice vind. Ze heeft me al eens verbaasd in The Best Exotic Marigold Hotel, en nu doet ze het weer. Ook lees ik dat er geen echte "Bond-girl" is. Dit vond ik persoonlijk helemaal niet storend. Ik vond Naomie Harris goed genoeg. Vooral in het eerste deel hielp ze toch erg goed met Bond. Harris deed me erg veel denken aan Tia Dalma uit POTC. En nu ik op IMDb kijk, is het ze ook.

De scènes in Skyfall waren om je vingers bij af te likken. Het is Home Alone meets James Bond. Dit gegeven vond ik echt geweldig, terwijl anderen in de zaal ermee zaten te lachen en te discussiëren hoe ongeloofwaardig het allemaal wel niet was. Ik vond het goed. Punt uit.

Het einde vond ik erg mooi en hoewel ik de film al eens gezien had, deed het me toch iets. Tuurliijk, hoe M sterft is erg cliché, maar wel erg effectief. Ook wordt er gezegd dat Bond in deze film te veel emoties toont. Wel, dit stoorde me totaal niet. Want wat is een spion van staal? Niet veel in mijn ogen.

Wat ik erg goed vond, was de typische Engelse humor die verwerkt werd in de film. De grappige one-liners van Bond en de stekjes naar M waren soms echt geweldig. Dit zorgde er ook voor dat de film luchtig bleef. Ik geniet er soms wel van, die Britse humor.

Ik kan niet zeggen of Skyfall de beste James Bond-film is, maar ik kan wel zeggen dat hij fantastisch is. Deze film behoort tot één van de beste films van 2012 en verdient een plaats in de Top 250. Van mij krijgt hij alleszins een plekje in mijn top-10.

Naomi Watts

De kritiek op de aanwezigheid van een Bond girl kan ook de prullenbak in. Bérénice Lim Marlohe .

avatar van cordiacovens

cordiacovens

ja Marlohe is really good.

avatar van Steve_V

Steve_V

SkyFall is een supervette film! Lekker vernieuwend, tof verhaal, de droge Engelse humor, fantastische beelden, mooie links naar de traditionele Bond en een geweldige bad guy zijn opkomst is memorabel, fantastische monoloog in een shot, hoe verzin je het! !

Verder vond ik Albert Finney een heerlijke verademing en Bérénice Marlohe heel sterk spelen, ik twijfelde of ik haar deelname niet te kort vond maar vind het goed zo.

Die silhouettenscene in Shanghai trouwens tussen Bond en Patrice, de tering!
Dat hondje trouwens vond ik echt fantastisch, heel klein details maar de zaal lag dubbel!

avatar van Theunissen

Ik zie graag fraaie vrouwen in films maar zoals Bérénice Lim Marlohe er in de film uitzag vond ik eerlijk gezegd best een afknapper. Ik was dan ook blij dat ze snel uit het verhaal werd geschreven.

Naomi Watts

Net als Green heeft Merlohe een functionele rol. Maar goed voor de oppervlakkigen onder ons is het niet goed genoeg. Die staren zich te blind op zogenaamde schoonheid. Ik was in het verleden ook zo.

avatar van Theunissen

De functionele rol die Merlohe had in deze film was anders niet meer dan om naar bed (in dit geval de douche) te gaan met James Bond. Ze was eigenlijk niet anders dan de meeste Bond Girls van de badguy, alleen de duur van haar was zeer kort (iets van 20 minuten) in het verhaal.

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Ik vond die Merlohe niet al te bijzonder.

De film kakt in wanneer ze mee begint te doen en leeft terug op net voor ze dood is, wanneer Bardem in beeld komt. Het Macao stuk vond ik met voorsprong het zwakste onderdeel van de film

Naomi Watts

Magistrale Bond weer. Casino Royale was de belichaming van de ideale Bond. Zowel qua vorm en inhoud enorm uitmuntend. Vooral qua vorm scheelde het er nogal aan voor Casino Royale en Mendes bewijst dat sinds Craig Bond is geworden de reeks echt een revolutionaire stap heeft gemaakt.

Filmtechnisch is het werkelijk oogstrelend. Deakins kan enorm goed met de Alexa en dat zie je er echt vanaf. Wat een visuele klasse, waar het segment in Shanghai een perfect toonbeeld van is. De Alexa is by night ook echt een beest (Drive anyone?) en in handen van een groots cinematograaf kan grootse schade aanrichten. Dat doet Deakins dan ook, en dan in combinatie met de MP's van Carl Zeiss. Stunning. Ook de douche scene is van ongekende schoonheid. Deakins kan vooral helemaal los in Shanghai, Macau (maar niet in Macau gefilmd volgens mij) en Hashima Island. Eenmaal terug in Londen wordt het allemaal minder.

Het script is sterk maar toch gevoelsmatig niet al te best gebalanceerd. Vond het eenmaal in Londen toch bakken minder worden. Dat Bond nu eens de defensie zoekt ipv een offensief is erg fijn en ook qua uitwerking en de persoonlijke lading toch wel een aangename thematiek. Alleen erg jammer dat Londen gewoon een hartstikke lelijke stad is, waardoor de cinematografische brille van Deakins nogal tegengewerkt wordt.

Flauwe bond referenties en de Home Alone/MacGyver opzet waren wel wat overbodig. Grootste minpunt vind ik Bond's onverschilligheid bij de dood van Sévérine. Rijmt totaal niet met het narratieve element tussen hun. Sévérine was een persoonlijke highlight, een soort Vesper 2.0. (zonder een dubbele agenda). Hier had veel meer uit gehaald moeten worden. Wat in Casino Royale wel gebeurde. Wel erg mooie scenes ook op Hashima (en die gorgeous jurk ook van Marlohe en die runned out mascara ). Bardem ook een erg sterke villain met een uitstekende drijfveer. Ook de finale is hierdoor (op wat enkele kritiekpunten na) subliem.

Lang geleden dat ik zo tevreden uit de bios liep. Met wat kleine kanttekeningen en een hele grote wat betreft Sévérine. Snap er vrij weinig van en heel slordig. Al was er met Sévérine's dood en de toedracht ervan weinig mis. Integendeel. Zeer kundig geregisseerd maar naar ongekende hoogte geduwd door Deakins en het meesterwerk van ARRI. Beste Bond ooit? Prima maar die eer is alleen te delen met Casino Royale. Wel erg lang geleden dat een blockbuster er cinematografisch zo goed uit heeft gezien.

avatar van MBSL

MBSL

Film is erg gehypet maar maakt de verwachtingen niet waar. Verhaal is dit keer wel erg mager en hangt van toevalligheden aan elkaar. Normaal geen probleem in een Bond-film maar dit keer is het wel erg ongeloofwaardig allemaal. De leading Bond-girl in deze film is Judy Dench en dat is niet echt een genoegen om naar te kijken, echt veel te vaak en te lang in beeld. Van de echte Bond-girls maakt alleen Bérénice Marlohe enige indruk.

Naomi Watts

Kritieken op Dench snap ik niet. Nee, ze is geen lekker wijf maar acteert - zoals ze al jaren doet - op topniveau. Je begint toch echt de filmkijker in twijfel trekken, die lijken hun prioriteiten niet helemaal op orde te hebben. Als acteerniveau al geen referentiekader is bij film .

avatar van Film Pegasus

Judi Dench is idd geweldig in deze film. Blijkbaar mag je niet meer acteren in een Bondfilm om geloofwaardig te zijn...

avatar van Theunissen

Judi Dench deed het inderdaad wederom goed. Door afscheid te nemen van haar als vrouwelijks "M", keert James Bond trouwens bij de volgende film weer terug na de stijl die t/m de James Bond film "Licence to Kill" werd gehanteerd. Namelijke een mannelijke "M" en ook weer een "Miss Moneypenny". Q wordt min of meer ook opnieuw geïntroduceerd maar werd al toegepast in enkele films na "Licence to Kill".

avatar van VforVictor

VforVictor

Wel een aardige Bond, niet zo goed als wordt beweerd... er zitten goeie actie momenten in maar ook veel saaiie stukken, Javier Bardem doet het wel uitstekend als baddy net als M, 3,5 ster

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

beetje standaard actiefilmpje. niet veel bijzonders. wel iets beter dan quantom of solace, maar bijzonder wil ik het niet noemen. niet typisch een bond film, leek veel op bourne filmpje. actie sommige waren erg goed, sommige beetje matig. te weinig actie over het algemeen.

echt een tegenvaller is het nietszeggende verhaal.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

over de bondgirls nog, te weinig in bikini. allemaal gekleed als het dikke winter is en ze op de noordpool verblijven tijdens een ijsstorm. ook stoor ik me er tegenwoordig aan ( andere films dus ook) dat vrouwen tegenwoordig sex hebben met kleding aan. what the &*^*(&^ is that.

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant