menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Onderhond. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019

An American Tail (1986) 1,0

Alternatieve titel: Een Avontuur met een Staartje, vandaag om 17:41 uur

Niet best.

De mix van het duistere verhaaltje en de grimmige setting met de kinderlijk vervelende muizen is er eentje die lastig te verklaren valt, behalve dan door de animatiegeschiedenis van Bluth. Het resultaat slaat in ieder geval nergens op.

De liedjes zijn ongepast, de personages vooral kinderachtig, terwijl het drama wel serieus probeert te zijn en probeert te emotioneren. Da's moeilijk wanneer je naar overgeanimeerde muisjes zit te kijken en wanneer het plot compleet voorspelbaar is. Wie heeft er ooit aan het einde van deze film getwijfeld.

Er zitten een paar momenten in waar het visueel toch wel aardig is (de storm op zee bijvoorbeeld), maar veelal oogt het lelijk en is de overdaad aan animatie eerder irritant dan mooi. De soundtrack is ook al zo zwaarmoedig en belegen. Mnee, liever films die een kant durven kiezen, dit soort halfslachtig gedoe is niet echt aan mij besteed.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Piercing (2018) 3,5

gisteren om 22:58 uur

Best tof.

Overal wordt verwezen naar het boek van Murakami. Heb het zelf niet gelezen, maar ik had tijdens het kijken toch vooral het gevoel dat Pesce de film volledig naar z'n hand gezet had. Het is toch een film die draait rond stilering en sfeer, filmische elementen die in een boek compleet anders ingevuld worden.

Visueel is het alsof je naar een stop-motion turned live-action setting zit te kijken. Vreemd effect, maar het past wel bij deze film. Verder erg gestileerd, met nadrukkelijk veel oog voor detail. Sterk in beeld gebracht, hoewel daarin niet altijd erg mooi.

Ook de soundtrack is een meerwaarde, acteerwerk vond ik net iets té gemaakt weird. Zowel Abbott als Wasikowska schieten daar een klein beetje tekort. Qua smerigheid hoef je ook echt niet veel te verwachten. Het komt misschien net iets harder aan omdat de rest van de film zo "netjes" is, maar wie hier als horrorfanaat aan begin kan best z'n verwachtingen bijstellen.

Apart filmpje. Af en toe schuurt en kraakt het een beetje, maar het positieve overheerst achteraf wel.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Jiao Tou Fa Wei (1985) 3,0

Alternatieve titel: The Master Strikes Back, gisteren om 18:37 uur

Vermakelijk.

Het valt al snel op dat het een wat oudere Shaw Bros film is, vooral in de afwerking. Best mooi camerawerk en mooi gebruik van kleur, iets wat vaak toch nogal slordig is bij die oudere SB films. Echt geniaal is het nog steeds niet, maar er valt toch best wat moois te bewonderen.

Jammer genoeg is de film zelf een beetje ongebalanceerd. Met een titel als deze verwacht je toch een aardig revenge plot, maar dat is eigenlijk enkel de laatste 10-15 minuten van de film. Daarvoor zit best wel wat drama, af en toe wat actie en zelfs wat bloederig gedoe, maar zo heel boeiend is het plot van deze film jammer genoeg niet.

En zonder een overdaad aan actie wordt het hier en daar dan ook net wat te gewoontjes. Misschien is het wel begrijpelijk dat ze na 20 jaar martial arts werk toch eens wat andere dingen wilden proberen, maar echt geheel geslaagd is het niet. Tocht blijft het een leuke film die niet verveelt en waarvan enkele scenes toch wel zullen bijblijven.

Klein aanradertje, zeker voor de Shaw Bros liefhebbers, zolang je maar niet te veel echte klassieke actie verwacht.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Dat Zijn Geen Grappen! (2018) 1,0

gisteren om 14:07 uur

Nederlandser dan dit worden docus niet.

Wat mensen op een stoeltje in een statische omgeving die hun mening komen verkondigen. Allicht uigenodigd omdat ze "ervaringsdeskundigen" zijn, maar dat zijn ze uiteraard niet. Het zijn cabaretiers die gewoon hun mening geven over een sociaal fenomeen. Hun beroep is komisch zijn, niet (op een serieuze) inzicht hebben in sociale evoluties.

Persoonlijk ben ik het wel eens met een hoop wat gezegd wordt, maar daar hoef ik verder geen 50 minuten aan te verspillen. Ik was het ook wel eens geweest met mezelf zonder deze docu. Jammer is vooral het gebrek aan spanning tussen andere stemmen en/of andere meningen. Het is een eenzijdig pamflet dat niks toevoegt aan de hele discussie. Mensen die het er mee eens zijn zullen knikken, mensen die het er niet mee eens zijn gaan vast niet van mening veranderen door wat een paar komieken op een krukje te vertellen hebben.

En verder is er eigenlijk niks. Het leukste zijn nog enkele komische momenten die voorbij komen. Meestal humor waar ik wel om kan lachen, maar da's uiteindelijk besides the point voor deze docu. Je vraagt je toch af met wat voor doel dit soort onzin eigenlijk gemaakt wordt.

Oh, en wel even blijven zitten tot na de aftiteling. #gemistekans!

» details   » naar bericht  » reageer  

Doom Room (2019) 1,0

afgelopen donderdag om 22:45 uur

Njah.

We kennen dit soort filmpjes ondertussen wel natuurlijk, maar op zich kan het best wat zijn. Keeyes zit ook niet verlegen om enkele goeie ideetjes, hij durft er in ieder geval een conceptueel, doorgedreven werkje van te maken. Tot dusver het goede nieuws.

Probleem is dat Keeyes zich ook graag als schrijver en regisseur ziet, maar daar absoluut geen talent voor heeft. Kleurgebruik en setting zijn nog wel oké (maar makkelijk, want er is slechts één ruimte), maar acteerwerk, camerawerk, soundtrack en editing zijn allemaal ver ondermaats. Net als de dialogen trouwens, al kan dat ook wel aan de acteurs gelegen hebben.

Het zorgt ervoor dat de film duidelijk érg graag wel, maar jammer genoeg nooit sfeervol wordt. Het is een goedkoop ogend, brak in elkaar gezet stukje horror dat naar het einde toe ook een véél te makkelijke uitweg zoekt. Sowieso waren halverwege de meeste leuke ideetjes toch al opgebruikt, het tweede deel is zo mogelijk een nog grotere teleurstelling.

Keeyes mag best aanschuiven bij een brainstorm sessie, maar laat anderen aub het filmische werk opknappen.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Anna and the Apocalypse (2017) 3,0

afgelopen woensdag om 22:56 uur

Niet verkeerd.

Ongeveer een halve film lang blijft de film overeind op de novelty value van het concept. Een kerstzombiemusical is een best leuk idee en ook de uitvoering is best fris, zeker in het eerste half uur zitten nog wel wat creatieve ideetjes.

Maar daarna begint toch steeds meer en meer op te vallen dat de horror wat aan de magere kant is. De de props zijn redelijk plastiek en/of rubber, de zombies zien er wat goedkoop uit en veel gore is er ook niet. En ook de liedjes blijven iets té veel in de Glee-sfeer hangen. In het begin valt het nog te verantwoorden (aangezien de film dan nog niet geheel in z'n kaarten laat kijken), maar naarmate de film vorderde zat er te weinig progressie in (behalve dan misschien het naughty kerstmanliedje).

De film mist gewoon een beetje pit. Wat explicietere horror, wat duisterdere humor, wat gemenere liedjes ... het had het allemaal nog een stuk beter gemaakt. Anderzijds is het ook lastig om echt negatief te zijn over deze film, daarvoor is het wel aanstekelijk genoeg en met voldoende liefde in elkaar gestoken. Maar het had best wat meer mogen zijn.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Cooties (2014) 3,5

afgelopen dinsdag om 22:43 uur

Erg leuk.

Vlotte horror comedy die de verwachting aardig overstijgt. Komt vooral omdat ik al een jaar of 10 stevig zombie-moe ben, de zoveelste zombie parodie leek me dan ook niet meteen het leukste gegeven. Maar op basis van enkele acteurs toch maar een kans gegeven. Terecht zo bleek.

Woods blijft een vreselijk acteur, dat wel, maar als je hem ergens als producer ziet staan is de kans toch groot dat de film er positief uitspringt. Hij heeft best oog voor wat aparter genrewerk, dat hij dan on-camera redelijk onuitstaanbaar is nemen we er maar bij. Wilson doet het een stuk beter, maar ook de rest van de cast is meer dan behoorlijk.

Verder leuk om "de ziekte" enkel onder kinderen te houden. Nogal een heilig huisje daar in Amerika, dus wanneer Wilson als een gek de Irréversible scene begint na te spelen op een kind is het toch best lachen. Dat de gore veelal buiten beeld blijft is niet zo vreemd, deze film poogt dan ook geen Braindead te zijn. Had het nog wel beter kunnen maken, maar storend vond ik het niet.

Eerste 20 minuten zijn wel veruit het best, daarna is de humor net iets minder slim en verrassend. Maar de film verliest weinig tot niks aan tempo, het duurt niet te lang en het blijft ook wel grappig. Erg amusant tussendoortje dus, jammer genoeg weinig verrassend dat het gemiddelde hier weer veel te laag uitvalt.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Bing Feng: Yong Heng Zhi Men (2018) 3,0

Alternatieve titel: Iceman 2, afgelopen dinsdag om 07:25 uur

Aardig.

Degelijk vervolg op een degelijke film. Verwacht er alleen niet al te veel van. Het is een mix van blockbuster en genre film, met een degelijk budget maar zonder al te veel aspiraties. Het is een redelijk doorsnee Hong Kong filmpje, met alle bekende elementen, netjes maar zonder al te veel passie uitgevoerd.

Beetje jammer, want Yip kan toch wel beter. Het is altijd een beetje afwachten met wat voor film hij aan komt draven, dit is er eentje in de categorie brave blockbuster. Yen mag weer aantreden en wordt terug naar het verleden gestuurd om daar alles weer in de plooi te krijgen. Uiteraard blijkt dat lastiger etc etc

Voor het verhaal hoef je echt niet te kijken, voor de geniale CG trouwens ook niet. Het betert wel een beetje in China, maar echt mooi is het nog steeds niet en men vertrouwt er nog altijd wat té makkelijk op. Gelukkig zijn de actiescenes wel best cool en ligt het tempo erg hoog, waardoor er eigenlijk geen tijd is om je te vervelen.

Dat heb ik dan ook niet gedaan. Aardig filmpje, niet echt memorabel, maar leuk zolang het duurt.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Gong Fu Lian Meng (2018) 3,0

Alternatieve titel: Kung Fu League, afgelopen dinsdag om 07:23 uur

Jeffrey Lau is er weer.

Hij lijkt z'n oude ritme weer gevonden te hebben. Hij is iets ouder geworden uiteraard, dus meerdere films per jaar zit er waarschijnlijk niet meer in, maar dit is toch alweer z'n derde op drie jaar tijd. Moet zeggen dat ik het niet erg vind, dit soort films kunnen er altijd wel in.

Een parodie op Grandmasters, met 4 befaamde martial arts meesters die naar het heden reizen om daar een jongen uit de nood te helpen. Wie dus geen genoeg kan krijgen van Wong Fei Hung en consoorten heeft weer wat om te kijken, al ligt de focus duidelijk meer op comedy dan op actie, maar de martial arts die erin zit is zeker niet verkeerd.

Bij momenten erg grappig, al is de film verder wel erg losjes en niet bepaald strak afgewerkt, maar ook dat is typisch voor het werk van Lau. Het blijft uiteraard een bandwerkregisseur en de HK machine is de laatste jaren toch ook niet zo geolied meer, maar vermakelijke filmpjes maken zijn ze nog niet verleerd.

Wel aangewezen om wat vertrouwd te zijn met de HK sterren en de (semi-)historische figuren en films van weleer, anders zijn er redelijk veel verwijzingen die compleet langs je heen gaan vrees ik.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Ge Wo Yi Ge Jia (1991) 1,5

Alternatieve titel: Give Me a Home, afgelopen dinsdag om 07:21 uur

Meer obscure Tsai.

Tsai zonder z'n typische stijl is eigenlijk niet veel meer dan simpele maatschappijkritiek. Zo ook deze film, over immigranten die in de bouw werken maar zelf geen huis kunnen betalen. Met dit stukje ironie maakt Tsai een filmpje, maar veel heeft het niet om het lijf, zo weinig zelfs dat het bijna een spoiler is om het te melden.

Het ziet er allemaal erg pover uit, het acteerwerk is ook niet geweldig en veel meer dan z'n originele punt heeft Tsai ook niet te maken. De film kabbelt wat voort, maar zegt eigenlijk bitter weinig. Er zijn vast mensen die dit leuk en/of aangrijpend vinden, maar ik kon er persoonlijk erg weinig mee.

Tsai is een fijn regisseur, maar hij is ook alweer een tijdje het pad kwijt. Deze wat oudere film toont dat hij ook even nodig heeft gehad om op dat pad te geraken. Voer voor de Tsai completisten of mensen die écht graag sociale dramas zien, maar voor mij blijft het bij deze éne keer.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Green Book (2018) 3,0

afgelopen zondag om 21:16 uur

Best oké.

Wel erg braaf, niet zo verwonderlijk dus dat deze film het best goed doet tijdens Oscar season. Twee heerschappen van erg verschillende strekkingen vatten een road trip aan. Het is weinig verrassend dat de twee langzaam naar elkaar toe groeien, van elkaar leren en uiteindelijk beste vriendjes worden. Zo'n film is het wel.

Toch apart om Farrelly een drama te zien doen. Met z'n broertje heeft hij alleen maar comedies op z'n naam staan, om dan op je 60e nog (succesvol) van toon te veranderen is niet vanzelfsprekend. Niet dat z'n regie nu zoveel toevoegt aan deze film, maar hij is eindverantwoordelijke voor het resultaat en dat is gewoon netjes.

Mortensen en Ali zijn beiden perfect gecast, zij trekken de film dan ook. De scenes tussen de twee zijn de hoogtepunten van deze film, maar echte hoogtes worden er nooit gehaald. Gewoon all-round goed, zelfs de speelduur zit niet in de weg, maar echt indruk maakte het niet.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Hok Haau Fung Wan (1988) 2,0

Alternatieve titel: School on Fire, afgelopen zondag om 18:13 uur

Lam met een boodschap.

Een typische Ringo Lam film met andere woorden. Wat ruiger dan de doordeweekse Hong Kong films, met meer aandacht voor sociale relevantie en daarom ook wel een film die opvalt tussen de vele soortgelijke genrefilms. Maar jammer genoeg is de kwaliteit er niet echt.

Ook dat is wel typisch voor Lam. Leuk dat hij actie en drama probeert te combineren, maar die juiste balans heeft hij eigenlijk nooit gevonden. Regie is érg matig, ook het acteerwerk stelt niet veel voor. Dat zorgt ervoor dat de hele boodschap doel mist en de film uiteindelijk vooral als een goedkoop actiefilmpje met wat misplaatst drama aanvoelt.

Echt slecht zijn de films van Lam ook niet, er zitten altijd wel een paar stevige actiemomenten in en het is ook altijd leuk om een iets andere focus te zien in dit soort filmpjes, maar echt geslaagd is het zelden. En dat zal het jammer genoeg ook nooit meer worden.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

The True Cost (2015) 1,5

Alternatieve titel: Goedkope Kleding: Wie Betaalt de Prijs, afgelopen zondag om 16:33 uur

Zeer matig.

Een film die niet geweldig veel nieuws te vertellen heeft. De werkomstandigheden in de lageloonlanden zijn schrikwekkend, ons consumentgedrag is niet duurzaam en uiteraard komt Monsanto ook weer even lang, die moeten er altijd bijgesleurd worden. Bekende riedeltjes, maar met wat ander beeldmateriaal. Maar als docu moet je toch meer kunnen bieden.

Het probleem is dat The True Cost er niet echt in slaagt om een solide connectie tussen de verschillende zaken te leggen, waardoor het een opsomming wordt van "duurzaamheid", zaken die je ook in een hoop andere, soortgelijke docus tegenkomt.

De focus op de mode industrie is erg matig, de oplossingen die voorgedragen worden ogen niet echt geloofwaardig en het voelt eerder als een uitgerangeerde rant dan een film die iets waardevols te vertellen heeft. Business as usual voor dit soort docus jammer genoeg.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Shuang-Qi-Zhen Daoke (1991) 2,5

Alternatieve titel: The Swordsman in Double-Flag Town, afgelopen zondag om 14:22 uur

Oude Ping He.

Toch iemand die ik vooral ken als drama regisseur, dus ik had niet echt een idee wat hij met het martial arts gebeuren zou doen. Wie een typische martial arts film verwacht kan maar beter iets anders kijken, want deze film is niet echt een typisch genrefilmpje.

Het is vooral traag, met in het begin een sterke focus op drama. De setting en het verhaal mogen dan wel de tekenen dragen van het martial arts genre, maar het gebrek aan actie spreekt dat gevoel redelijk hard tegen. Gelukkig dat He er visueel nog wel iets van weet te maken, aardig kleurgebruik en goed gebruik van de setting houden de aandacht nog enigszins vast, maar het drama is povertjes.

Naar het einde komen er iets meer genre elementen piepen, maar het tempo blijft laag en de actie zet zich nooit echt door. Er zijn echt wel enkele momenten die eruit springen, maar wat ertussen zit is toch echt te minnetjes.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Gojira: Hoshi Wo Kû Mono (2018) 4,0

Alternatieve titel: Godzilla: The Planet Eater, afgelopen zondag om 14:22 uur

Strak laatste deel.

Wie alsnog gehoopt had om een explosief einde komt bedrogen uit. De grote face off tussen Gidorah en Godzilla zit er wel in, maar veel actie vloeit er niet uit voort. In traditie van de wat oudere anime films wordt er meer gesproken dan gevochten.

Voor de vastgeroeste Godzilla fan is dat allicht vervelend, ik vond deze filmreeks vooral érg verfrissend. Het gebeurt nog zelden dat men buiten de grenzen van een gevestigde franchise durft te denken, aan de magere scores voor deze film is ook wel te merken waarom. Net des te fijner dat men het toch aandurft. Dan schop je maar wat "fans" tegen hun schenen, dat zijn uiteindelijk toch niet echt de filmliefhebbers die je als regisseur van je kunnen moet overtuigen.

Visueel blijft het geweldig, ook de voice acting is op niveau en het verhaal boeit van start tot finish. Het is weer meer de Godzilla van de eerste film, maar dan nog veel meer voorzien van symbolische en filosofische kantjes. Pure scifi dus, iets wat je tegenwoordig eigenlijk zelden tot nooit meer ziet (ondanks de hele scifi boom).

Een geslaagd einde van deze trilogie, het is alweer uitkijken naar het volgende project van Seshita.

4.0* en een uitgebreide review

» details   » naar bericht  » reageer  

Army of One (2016) 3,5

11 januari, 22:11 uur

Erg lollig.film.

Het uitgangspunt is compleet idioot: een maffe Amerikaan die op eigen houtje naar Pakistan wil reizen om daar Osama bin Laden binnen te halen. Heel bedreven is hij daar niet in, want zelfs in Pakistan geraken blijkft niet zo makkelijk. Materiaal voor een onnozele comedy, maar het gekste is nog wel dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Cage is natuurlijk perfect voor deze rol. Hij mag de hele tijd lang compleet over the top gaan, iets waar hij toch wel in uitblinkt. De rest van de cast is trouwens ook echt wel goed, maar dit is uiteindelijk toch Cage's feestje geworden, hij had er ook duidelijk veel zin in.

Maar ook Charles weet de juiste toon te vinden. Hij zorgt ervoor dat naast Cage de humor ook echt leuk is, dat het vormelijk ook fris oogt en dat de hele film gewoon best uniek aanvoelt. De regie had dan misschien net ietsje strakker gekund, maar verder valt er weinig te klagen over deze film. Het is weer eens wat anders, en dat kan ik altijd wel smaken.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Long Ya Jian (1971) 3,0

Alternatieve titel: Deaf Mute Heroine, 11 januari, 18:19 uur

Leuk filmpje.

Had er eigenlijk niet zo heel veel van verwacht, vooral gezien de leeftijd en de wat onbekende status van de film. Maar moet zeggen dat deze bij momenten verrassend fris en creatief overkwam. Kan zich uiteraard niet echt meten met het recentere werk, maar vermakelijk was het zeker.

70s girl power, met Helen Ma en Shirley Huang die lijnrecht tegenover elkaar staan en elkaar het leven zuur maken. Het verhaaltje stelt niet zo heel veel voor en volgt de geijkte paden, wel fijn is dat deze zich niet in een klassieke Shaw Bros setting afspeelt, maar gewoon in de buitenlucht. Vind ik uiteindelijk toch altijd fijner.

Maar het is vooral de martial arts zelf die positief opvalt. Net wat creatiever en origineler dan ik van films uit die tijd gewoon ben. Niet zo héél strak uitgevoerd, maar wel goed en effectief geëdit. Het is was meer dan eindeloos tegen elkaar meppen, zeker het laatste gevecht bij het huisje is er eentje die doet denken aan de scenes waar een Jackie Chan goed 10 jaar later lof mee zou gaan oogsten.

't Is een film voor de echte liefhebber natuurlijk, maar 200% typische martial arts, maar de kans dat die liefhebber deze film al gezien heeft is redelijk klein, dus zeker een toffe ontdekking.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Get a Job (2016) 1,5

10 januari, 22:16 uur

Best vervelend.

Maar dat zijn comedies die gebaseerd zijn op één of andere hang-up wel vaker. Vooral wanneer het thema eigenlijk niet zo héél veel voorstelt. Maar iedereen in deze film is hard aan het worstelen met het verkrijgen van een job, sociale status, verwachtingen en verplichtingen ... zoals brave sociale zombies zich horen te gedragen.

Gooi er wat verschillende clichés tegenaan, zodat elk jobverhaaltje net wat anders loopt en het kan blijkbaar doorgaan als comedy. Jammer dat de grappen zelden leuk zijn, dat behalve Kendrick bijna niemand talent heeft voor comedy en dat het drama compleet lam is.

Wat rest zijn wat domme moraallesjes en een film die mensen die bijna afgestuurd zijn allicht veel onnodige stress kan bezorgen. Dit soort comedies zijn eerder vervelend en zeurderig dan grappig, kan toch echt niet de bedoeling zijn lijkt mij.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Jeff, Who Lives at Home (2011) 3,0

9 januari, 22:19 uur

Template.

De twee komieken die eens lekker een dramady-tje doen, de afgelopen 10 jaar was het een must in het oeuvre van elke zichzelf respecterende komiek. En dan kom je ook al snel bij de Duplassjes terecht, die in hun indie hoekje graag gebruik maken van zulk heerschap.

Het resultaat is bijna altijd wel hetzelfde. Niet verkeerd. Beetje verrassing dat sommige komische acteurs toch ook wel een dramatische rol aankunnen, wat subtielere humor aangevuld met luchtig drama en een klein schepje genre invloed erbij, met name dan vooral op het einde hier. Alles door de mangel en je krijgt een filmpje dat geen vlieg kwaad doet, maar ook nogal onzichtbaar voorbijfladdert.

Enige wat ik redelijk vervelend vond was het cameraticje. Telkens weer dat nerveuze geschuifel afgesloten met een korte, strakke zoom. Wordt echt de hele film lang te pas en te onpas gebruikt, dat had toch net wat beter gekund.

Zeker niet vervelend voor een keertje, ook lekker kort, maar een film die het geen week in mijn geheugen gaat overleven.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Crank (2006) 4,0

9 januari, 12:12 uur

Blijft goed.

Nochthans is het een film die makkelijk zou kunnen terugvallen na een jaartje of 15. Een hele hoop van de technieken waar Neveldine en Taylor toen mee experimenteerden zijn ondertussen veel beter te doen, een film als Hardcore Henry is daar een perfect voorbeeld van. Maar zulke films zijn nu eenmaal zeldzaam en dus verouderen ze ook veel minder snel.

Crank is een zeer pure film. Niet teveel tijd besteden aan onzin die niks met actie te maken heeft. Korte introductie van personages, een simpel verhaaltje dat ook amper bijgesteld wordt tijdens de film maar de makers wél voldoende ruimte geeft om compleet over the top te gaan en verder gewoon actie op actie.

Zo'n typische film van jonge regisseurs die zich willen bewijzen met hun eerste film. Niet perfect in afwerking, maar boordevolle energie en goede bedoelingen. 't Is een beetje jammer dat ze na Gamer een andere richting zijn ingeslagen, maar dat doet verder niks af aan de kwaliteit van deze film natuurlijk. Blijft genieten, ook zoveel jaar later.

4.0* en een uitgebreide review

» details   » naar bericht  » reageer  

Lifechanger (2018) 3,0

8 januari, 22:17 uur

Niet verkeerd.

Een interessant uitgangspunt, maar zo zijn er wel meer horrorfilmpjes natuurlijk. Gelukkig blijft het daar niet bij en blijkt het verloop van de film ook boeiend genoeg om niet meteen te vervallen in genreclichés. Dit is een filmpje dat redelijk makkelijk z'n eigen plekje gevonden heeft in een genre dat toch vooral bestaat uit kopies van kopies.

Het is dan ook jammer dat McConnell als regisseur over de gehele lijn een beetje tekort schiet. De film oogt te vaak als een wat oudere TV film, de acteurs zijn wat knullig en ongemakkelijk en ook de horror mist eigenlijk iets te vaak z'n doel. Allemaal fijn die "ouderwetse" special effects, maar mag het dan net iets minder rubberig?

Lifechanger is een film die genoeg goodwill opbouwt, maar die meteen weer moet cashen omdat het qua regie gewoon al te matig is. Deze film had een regisseur verdiend die wat meer poogde te doen dan enkel het concept naar het scherm te vertalen. Beetje teleurstellend, maar een lage score kan ik de film ook zeker niet geven, daarvoor zit er teveel goeds verborgen.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Parenthood (1989) 1,5

6 januari, 22:08 uur

Drakerig gebeuren.

Lijdt aan hetzelfde euvel waaraan zoveel Amerikaanse comedies aan ten onder gaan. Het begin is altijd vlot en luchtig, maar halverwege verzandt het in drama, waardoor al het leven uit zo'n film gezogen wordt. Deze Parenthood begint er zelfs iets vroeger aan.

En laat dat drama nu werkelijk niks voorstellen. Wat clichés over ouderschap, bordkartonnen personages en een hoop vervelend gedoe dat maar halfslachtig uitgewerkt wordt. De komische kant van de film was net wat beter, maar krijgt zeer weinig ademruimte.

Laatste uur is eigenlijk een puur gezinsdrama geworden, maar dan met karikaturale personages. De regie van Howard is matig, geen enkele acteur weet z'n personage goed vorm te geven en 120 minuten is minstens 30 minuten te lang. Uiteindelijk een redelijk vervelende film met wat domme moraaltjes om af te sluiten.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Into the Forest (2015) 2,5

6 januari, 18:27 uur

Matig.

Beetje moe van dit soort dramatjes. Ze plegen net iets te graag roofbouw op genrefilms, maar weten zelden wat toe te voegen. Integendeel zelfs, beide aspecten werken elkaar vaak gewoon tegen. Daar heeft deze film ook serieus onder te lijden.

Zo'n cruciaal moment is bijv. wanneer Page met haar vriendje besluit te vertrekken. Elke post-apocalyptische film heeft dat moment dat de overlevers naar één of andere veilige plek proberen vluchten, maar Page besluit na luttele minuten al terug te keren. Cliché afgewend, maar naderhand wordt wel goed duidelijk waarom dat soort clichés in films zitten. In plaats van een spannende reis krijg je nu besjes die besjes plukken.

Het is allemaal niet zo erg moest het drama ook daadwerkelijk de moeite zijn maar dat is het gewoon niet. Ondanks aardig acteerwerk zijn de personages suf, net als hun acties of de hindernissen die hen voor de voeten geworpen worden. Rozema kan verder ook niet zo heel veel toevoegen. Mooifilmerij las ik hier ergens, maar ook dat is maar matig. De soundtrack is al helemaal melig, te nadrukkelijk sentimenteel.

En zo dobbert de film maar een beetje in het rond. Begon best aardig, maar na een tijdje had ik het wel gezien. Zonder genre elementen én zonder solide drama boeit het gewoon niet zo.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Koi wa Ameagari no Yô Ni (2018) 3,5

Alternatieve titel: After the Rain, 6 januari, 15:15 uur

Fijn filmpje.

Op zich zit er aardig wat drama in, maar het wordt op een best luchtige en frisse manier gebracht. Niet zo héél verrassend, aangezien Nagai's If Cats Disappeared from the World al iets soortgelijks deed, al is deze dan nog nét iets commerciëler.

Komatsu en Oizumi vormen het hart van deze film, al gebeurt er ook best wel wat interessants rondom de twee. Het is een verhaallijn (jong meisje - oudere man) die makkelijk had kunnen ontsporen, maar zo'n film is het niet. Het blijft allemaal erg braaf en netjes, waarbij vooral het drama de bovenhand krijgt, eerder dan de acherliggende (niet-)romances.

Visueel is het erg netjes, al zijn er ook iets teveel momenten waar het gewoon solide is. De soundtrack was net iets te luchtig en had de film hier en daar wat meer gewicht mogen geven. Acteerwerk is gelukkig wel erg sterk. Wie zin heeft in een luchtig dramatje kan hier weinig mis mee doen, maar er zijn ook wel betere films in het genre.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

A Matter of Life and Death (1946) 1,5

Alternatieve titel: Stairway to Heaven, 6 januari, 13:15 uur

Redelijk saaie bedoening.

Al begon het best behoorlijk. Die eerste scene in het vliegtuig was best leuk en apart. Maar eens die voorbij is wordt het snel een stuk meliger. Qua romantiek weet deze film nooit de juiste toon te vinden, ook de scenes in de hemel zijn eigenlijk best saai.

De afwisseling tussen zwart/wit en kleur is ook wat vreemd, het voegt weinig toe, vooral ook omdat beide stijlvormen weinig indruk weten te maken. Maar het meest spijtige van deze film is toch wel de hele rechtzaak op het einde van de film, die ellenlang duurt en vooral als anti-climax fungeert. Een nogal trieste manier om deze film af te sluiten.

Zo gaat het eigenlijk steeds minder met deze film. Het is dat Niven nog wat van zijn rol weet te maken, het is de enige die z'n personage wat body weet te geven. Verder een film waarbij het aftellen steeds langer gaat duren, nooit echt een goed teken.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Bird Box (2018) 3,5

5 januari, 22:05 uur

Best goed.

Het is niet iets wat je nog niet eerder gezien hebt, toch zeker niet het geraamte van deze film. Zoveelste variant op het zombie-genre, maar dan met een The Happening (die van Shyamalan) twist. Ook de verhaallijn op twee tijdspunten is niet bepaald origineel meer en voelt wat hoekig aan.

Maar de combinatie van al deze elementen is toch best goed. De link met A Quiet Place is uiteraard ook snel gelegd, vond beide films redelijk op hetzelfde niveau, al hebben ze beiden wel hun sterke en zwakke punten. Echt origineel zou ik Bird Box niet willen noemen, maar het weet toch een nette, eigen identiteit op te bouwen binnen die twee uur film.

Bullock doet het aardig (wordt beter met de jaren blijkbaar - of ze maakt in ieder geval betere keuzes), Bier verrast ook (want is normaal niet uit te staan) en ondanks dat twee uur net wat te lang is, verveelt de film niet en blijft het boeien tot het eind.

Best goeie film, beter dan ik verwacht had.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Asperger's Are Us (2016) 1,5

5 januari, 17:13 uur

Povere docu.

Zo lullig is het helemaal niet om te zeggen dat de jongens niet zo interessant zijn, dat is ook gewoon zo. Ze lijden niet aan één of andere mega obscure ziekte, noch is dit de eerste docu die Asperger in het daglicht zet. En Asperger's Are Us weet gewoon niet zoveel toe te voegen aan de rest.

Grappig zijn de heren ook al niet, waardoor de hele comedy tour toch een enkele wenkbrauw doet fronsen. Het oogt allemaal erg knullig en amateuristisch, mij verbaast het in ieder geval niet dat ze na deze docu niet uitgegroeid zijn tot een wereldsensatie.

Veel meer dan een korte introductie van de vier en een matige registratie tot de opvoering van de show is het niet. Geen idee wat je er verder mee moet. Misschien leuk als dit soort humor aanspreekt of je nog nooit over Asperger gehoord hebt, maar verder is het een redelijk zinloze bedoening.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Las Leyes de la Termodinámica (2018) 3,5

Alternatieve titel: The Laws of Thermodynamics, 5 januari, 15:33 uur

Leuk filmpje.

Frisse variant op de romantische comedy, met een jonge wetenschapsstudent die personen en situaties rondom hem koppelt aan de drie wetten van de thermodynamica. Als dat wat gekunsteld klinkt, is het omdat het ook redelijk gekunsteld is, maar dat past wel bij het personage.

Gil heeft de film netjes onder controle, al doet hij soms iets té veel zijn best om alles vast te hangen aan het centrale concept van de film. Het levert af en toe leuke scenes en momenten op, maar niet alles is geslaagd en soms verliest de film iets te veel vaart omdat er meer een lijntje over het scherm moet of er op docu-achtige manier wat uitgelegd moet worden.

Toch is het verder geen vervelende film. Loopt vlot, ziet er aardig uit, degelijke acteurs en het duurt gelukkig ook niet al te lang. Serieuze romantiek is hier niet te vinden, wel gezellige luchtigheid die makkelijk te verteren valt.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Hitsuji no Ki (2017) 3,5

Alternatieve titel: The Scythian Lamb, 5 januari, 13:01 uur

Fijne Yoshida.

Maar dat zijn nu toch al twee filmpjes die "maar" in de fijn categorie vallen, terwijl hij in het begin van zijn carriere toch wat specialere films wist te maken. Het gaat met andere woorden de verkeerde kant uit, gelukkig blijft de kwaliteit van Yoshida's werk wel meer dan voldoende.

Het plotje is misschien hier en daar wat makkelijk, maar gelukkig is de uitwerking dat niet. Er zijn nogal wat "ach, we gaan toch niet die kant op" momentjes die uiteindelijk ongegrond bleken, Yoshida weet dan ook de makkelijke valkuilen te vermijden.

Visueel is het solide maar niet echt opvallend, de soundtrack is dat wel. Eerder minimaal maar toch erg aanwezig en een belangrijk onderdeel van de sfeer ook. Acteerwerk is verder ook op niveau, maar dat mag je wel verwachten van deze acteurs.

Al bij al een tof filmpje, dat hier en daar iets geniaals mist om het naar een nog hoger niveau te tillen. Yoshida ontgoochelt niet, maar het mag de volgende keer terug weer nét dat beetje meer zijn.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Wildlife (2018) 2,5

4 januari, 22:49 uur

Oef.

Wat een teleurstelling eigenlijk. Dano is toch iemand die vaak originele en unieke filmpjes uitkiest., net zoals Kazan trouwens, die heeft meegeschreven aan deze film. Maar hij is ook een acteur natuurlijk, en daar gaat deze film aan ten onder.

Niet dat er slecht geacteerd wordt, Gyllenhaal, Mulligan en Oxenbould zijn allen oké, maar het is wel zo'n film die gebouwd is voor de acteurs. Dano vergeet eigenlijk gewoon cinema te maken en wil enkele acteurs in de bloemetjes zetten, maar verzandt zo wel in een ongeïnspireerd niemendalletje.

Zelden een film gezien die zo egaal gewoontjes is. Er is niks slecht, maar er zit ook geen enkel piekje in. Het drama is textbook, acteurs doen hun ding, visueel is het bekend terrein en ook de soundtrack wil vooral niet teveel opvallen. Zo ontbreekt het de film aan enige emotie, waarmee het als drama gewoon tekortschiet.

Zo'n film die op elk moment, in elke scene een 3* zou verdienen en daarvoor nog een halfje aftrek krijgt. Liever een film met enkele échte hoogtepunten en een hoop dieptepunten dan dit soort doordeweeks geneuzel. Slecht is het uiteindelijk niet, wel erg flauw en ongeïnspireerd.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Liu Zhi Qin Mo (1993) 3,5

Alternatieve titel: Deadful Melody, 4 januari, 18:42 uur

Nice.

Eigenlijk geen idee hoe ik deze ooit gemist heb. Het is ook geen film die vaak geciteerd wordt, maar als liefhebber van '93 HK martial arts is dit toch gewoon weer een must see. Zo'n beetje alles wat je van zulke films verwacht is hier terug te vinden.

Je merkt alleen wel dat het niet meteen de beste regisseur is, maar zelfs dat het z'n charme. Het is een chaotische bende, met een hoop volk dat achter één of andere magische lier holt, maar net die chaos maakt het erg levendig en boeiend.

En omdat het een HK film is maakt het ook niet zo héél veel uit dat de regisseur niet 100% is, het is daar zo'n geöliede machine dat je amper een regisseur nodig hebt. Editors, acteurs, actie choreografen en cinematografen weten wat hun te doen staat bij dit soort filmpjes, dat is dan ook gewoon wat je krijgt hier.

Verder alles netjes binnen de 90 minuten. Een erg tof filmpje dus, lang geleden dat ik zo nog eens wat nieuws gezien had, beetje jammer dat ik de meeste van dit soort films ondertussen achter me heb liggen.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Ru Guo · Ai (2005) 4,0

Alternatieve titel: Perhaps Love, 3 januari, 12:12 uur

Vond het een fijne herziening.

Had zelfs iets meer schrik voor het film-in-film gebeuren, want vaak toch verkeerd uitpakt, meer nog dan voor de musical elementen. Dat bleek gelukkig ongegrond, de film-in-film is er meer als parallel voor de liefdesdriehoek die de kern vormt van deze film.

Visueel absoluut een plaatje, maar da's niet zo verrassend met Peter Pau achter de camera. Niet dat hij een garantie is voor geweldige visuele ervaringen, maar hij heeft wel enkele van China's mooiste films achter z'n naam staan. De soundtrack is verrassend oké, acteerwerk verder ook top notch. Sowieso leek Zhou rond die tijd eigenlijk niks verkeerd te kunnen doen, samen met Kaneshiro spettert het dan ook regelmatig.

Erg fijne film van Peter Chan. Erg mooi aangekleed, perfect uitgevoerd en een kleine modernisering van het musical genre (een genre dat toch al jaren hetzelfde is gebleven). Aanradertje dus, zelfs voor mensen die niet zo van musicals houden.

4.0* en een uitgebreide review

» details   » naar bericht  » reageer  

Ba Bai Luo Han (1985) 3,0

Alternatieve titel: Arhats in Fury, 3 januari, 01:05 uur

Arhats!

Geen flauw idee wat het is, maar dat maakt verder ook niet zoveel uit. Dit is een redelijk typisch martial arts filmpje dat enkel voor de liefhebber wat specialere zaken bevat. Puur genrewerk dus, maar wel van het goeie soort.

De film valt tussen twee hoogperiodes van de martial arts in. De invloeden van de Shaw Bros film zijn nog goed voelbaar, maar je merkt ook waar deze film wil kappen met het verleden. Hij gaat dan ook meer een richting uit die een aantal jaren later zou leiden tot de grootse klassiekers van de jaren 90. Een perfect transitiefilmpje dus.

De setting maakt het net iets aparter, die ietwat grotere focus op gore ook en uiteraard de martial arts zelf, die toch al wat gevarieerder is dan bij de doorsnee SB film. De scenes tussendoor voelen vaak wat goedkoop aan, maar de martial arts zelf is gelukkig wel op niveau.

Wie er niet zo gevoelig voor is kan deze film gerust laten passeren, liefhebber van martial arts hebben hier een aardig fillertje mee. Het is geen geweldige film, ook zeker geen klassiekerstatus waardig, maar wel aardig kijkvoer.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Unaccompanied Minors (2006) 1,0

2 januari, 22:21 uur

Niet best.

Feit is dat Feig gewoon niet zo'n goeie regisseur is. Dit is zo'n film waarvoor je eigenlijk ook geen regisseur nodig hebt, behalve om af en toe "cut" te roepen misschien. Het is allemaal zo gewoontjes en cliché dat een technisch team het ook wel klaarkrijgt met een script erbij.

Verder zijn de kinderen echt vreselijk irritant (van de meesten is ook helemaal niks meer gekomen), behalve dan Brett Kelly misschien, maar die doet gewoon z'n Bad Santa kunstje nog een keer opnieuw. De rest van de cast, Lewis Black inclusief is gewoon niet om aan te gluren. Het enige leuke is om wat nu-bekende gezichten in kleinere rolletjes te zien, maar daar teer je ook geen 90 minuten op.

Veel kerstsfeer zit er ook niet in, het is meer een kinderavonturen film op een vliegveld met op het einde een kerstboom, gelukkig wel veel sneeuw zodat het nog een beetje sfeer ademt. Eentje om snel weer te vergeten, ik vermoed dat Feig er achteraf ook zo over dacht.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Desenterrando Sad Hill (2017) 3,0

Alternatieve titel: Sad Hill Unearthed, 1 januari, 15:42 uur

Fijne doc.

Een voorbeeld voor een hoop andere filmdocumentaires. Ik heb echt helemaal niks met de westerns van Leone, maar deze docu schept een mooi beeld, enerzijds van de liefde van de fans, anderzijds van het opnames van de film zelf.

Plaats voor enige kritiek is er uiteraard niet, maar dat hoef je natuurlijk niet te verwachten. Wat ik wel jammer vond is dat men af en toe wat té slaafs aan het cirkeltje van geïnterviewden vast bleef houden. Vooral wanneer het ging over het fandom zelf, vond ik reacties van een Hetfield of Dante wat ongepast. Niet meteen mensen die vanuit enige echte kennis spreken.

Maar verder interessant. Mooi in beeld gebracht, de onderneming van de Spaanse fans was een mooi centraal punt om al de rest aan vast te hangen en de verhalen over de productie werden er mooi ingeweven. Als niet-fan toch kunnen genieten van deze docu. De film zelf zal er niet beter van worden, maar de cult errond is wel wat duidelijker nu.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Ng Goh Haak Gwai Dik Siu Nin (2002) 1,5

Alternatieve titel: The Mummy, Aged 19, 31 december 2018, 15:05 uur

Misser van Yip.

Eén van de weinige Yip films die ik nog niet gezien had, al is MM dan niet geheel volledig. Ik had er op voorhand niet zo héél veel zin in, die vrees bleek uiteindelijk ook wel gegrond. Hong Kong en dit soort horror/comedies zijn zelden een goeie combinatie, dat bleek ook hier weer.

Geen idee waarom deze films lokaal toch wel enige populariteit genoten. Althans, dan neem ik even gemakshalve aan, aangezien er toch best een hoop van dit soort filmpjes zijn. De humor is meestal niet te pruimen, de horror is eerder goedkoop en flauw in plaats van spannend en/of sfeervol.

Yip is duidelijk meer op zijn gemak wanneer hij actiefilms mag schieten. Dit horroruitstapje zal wel een verplicht nummertje geweest zijn, zo voelt het ook aan. Wat flauw geleuter met een mummy, veel lawaai en geschreeuw en vooral erg goedkoop ogend. Gelukkig weten we ondertussen dat het goed afgelopen is met Yip, op basis van deze film had ik er geen euro op durven verwedden.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Dirty Dozen (1967) 2,5

Alternatieve titel: De Twaalf Veroordeelden, 31 december 2018, 15:05 uur

Nog best aardig.

Had er niet zoveel van verwacht, maar wanneer een klassieker in je schoot valt moet je niet teveel zeuren. Toch maar gekeken en er viel best nog wat te genieten. Jammer genoeg niet de gehele speelduur lang, maar hier en daar is het best een aardige film.

Vreemd genoeg is het vooral de lange introductie die het meest weet te amuseren. De opleiding van de 12 is redelijk humoristisch, het is ook een aardige bende bij elkaar. Wanneer de film dan eindelijk aan het belangrijkste deel begint (de effectieve missie) wordt het een stuk minder, vooral omdat de actie aan de flauwe kant is.

Had best wel wat korter gemogen, de muziek is redelijk kinderachtig voor een film als deze en qua actie stelt het ook teleur, maar de opbouw is fijn kijkvoer, ondanks enkele acteurs die ik normaal niet zo goed kan uitstaan (ik denk aan een Charles Bronson). Meevallertje dus, al is het verre van een geweldige film natuurlijk.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

A Midsummer Night's Dream (1999) 2,0

Alternatieve titel: William Shakespeare's A Midsummer Night's Dream, 30 december 2018, 21:12 uur

Chaotisch gebeuren.

Zoals wel vaker bij Shakespeare ben ik niet echt bekend met het bronmateriaal, ook niet zo met de bewerkingen. En van wat ik dan al gezien heb verdwijnen de details weer redelijk snel. Deze film zal het niet anders vergaan vermoed ik.

Hoffman ziet het duidelijk als een verfilmd toneelstuk. Althans, dat hoop ik, anders valt het wat brakke decor in het middenstuk maar moeilijk te verklaren. Het bos oogt nogal gekunsteld en fake, ik hoop maar dat dat de bedoeling was.

Verder slaat de hele laatste acte ook nergens op. Het voelt als een nakomertje, maar dan wel eentje van 30 minuten. Vreemd genoeg is het meteen ook het leukste stuk van de film. Vreemde opvoering die met best veel humor neergezet wordt. Humor die elders tijdens de film veel minder goed werkt.

Echt goed is het niet, maar wel een beetje maf en zodoende ook wel redelijk origineel. Vreemde cast, gek sfeertje, knullig maar af en toe toch ook wel een beetje charmant. Anderzijds ook vaak saai en goedkoop. Jammer dat het niet een half uurtje korter had gekund.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Ming Jian (1980) 3,0

Alternatieve titel: The Sword, 30 december 2018, 14:37 uur

Niet verkeerd.

Patrick Tam's eerste was, niet zo verwonderlijk eigenlijk, een martial arts film. Zoals wel meer regisseurs in Hong Kong zijn de bekende namen gewoon begonnen met maken van eenvoudige genrefilmpjes, om daarna uit te groeien tot serieuzere regisseurs.

Tam's stijl is wel herkenbaar, The Sword is dan ook geen doorsnee martial arts film geworden. Niet dat je iets compleet unieks moet verwachten, het plotje, de setting en de actie scenes zijn redelijk in lijn met wat toen doorgaans de norm was, maar Tam weet toch enkele duidelijke accenten te leggen.

Zo is het visueel wel duidelijk beter dan de gemiddelde martial arts film uit die tijd en is er ook duidelijk wat meer aandacht aan de personages besteedt. Fijn, maar daarmee verliest de film wel weer wat aan energie. Het drama tussendoor is ook wat aan de melige kant, waardoor het effect een beetje wisselend is en het af en toe gewoon wachten is op de volgende martial arts scene.

Geen compleet geslaagd debuut dus, maar wel aardig om gezien te hebben.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Santa Clause (1994) 1,0

29 december 2018, 20:38 uur

Vreselijk.

Lijkt geïnspireerd door Miracle on 34th Street, al is er van een echte vergelijking niet echt sprake. Wat mij vooral verbaasde aan deze Disney is dat het zo goedkoop oogt. Toch een film uit '94, een jaar na Jurassic Park, maar het ziet eruit alsof het op iemands thuiscomputer gemaakt is.

De computer graphics zijn echt niet om aan te zien, de animatronics zijn niet veel beter eigenlijk. Het geeft de film een erg goedkope look, niet bepaald bevordelijk voor een kerstfilm. Verder heb je ook nog af te rekenen met een pover gecaste Tim Allen en een enorm kutkind dat de hele film irriteert.

Het verhaaltje stelt verder ook niet zoveel voor, maar het is toch vooral de kerstsfeer die compleet mist in deze film. Sowieso blijkbaar nogal wat 80s/90s films die kerst probeerden te moderniseren, zelden geslaagd eigenlijk. Staat wel te boek als echte kerstklassieker, maar kon er tijdens het kijken niet echt uithalen waarom.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Shanghai Jiaqi (1991) 2,0

Alternatieve titel: My American Grandson, 29 december 2018, 17:45 uur

Heel basic drama.

Sowieso zijn de oudere films van Ann Hui meestal niet zo heel interessant. Nogal slordige dramatjes waarin weinig nieuws te zien valt. Voor Hong Kong misschien wel apart, want zoveel dramas maken ze daar doorgaans niet, maar wie wel al eens een niet-Hong Kong film kijkt zal het allemaal erg herkenbaar vinden.

Visueel viel het me wel mee. Af en toe toch wat mooie beeldjes, vooral vanwege het aantrekkelijk kleurgebruik tijdens de binnenscenes. Het camerawerk is jammer genoeg een stuk minder sprekend, waardoor het effect toch wat halfslachtig is. Maar het is wel meteen het beste van deze film.

Het drama tussen kleinzoon en grootvader is vooral erg voorspelbaar en vanwege het povere acteerwerk van de jongen ook helemaal niet aangrijpend. En verder is er gewoon niet zoveel te vinden in deze film. 't Is nogal simpel en bekend terrein, geen ramp om een keer gezien te hebben, maar eentje die in niks memorabel is.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

27: Gone Too Soon (2018) 1,0

Alternatieve titel: The 27 Club, 29 december 2018, 17:41 uur

Njah.

Een docu over de club van 27, maar zoveel wordt er helemaal niet gezegd. Veel meer dan het uitlichten van 6 artiesten en het beknopt vertellen van hun verhaal is het jammer genoeg niet. De productie zelf lijkt dan ook nog eens op een TV-doc.

Toch wel een bekend gegeven waar makkelijk wat meer mee gedaan had kunnen worden. Napier-Bell probeert wel heel eventjes, door de gemeenschappelijke deler te zoeken, maar komt niet verder dan "een moeilijke jeugd en last me succes". Tja, dat kan ik zelf ook nog wel verzinnen, daar heb ik geen docu als deze voor nodig.

Wat rest zijn dan 6 verhaaltjes, waarvan ik er een aantal al kende. Er is ook amper tijd om iets serieus te zeggen want als je de speelduur door 6 moet delen schiet er gewoon niet veel over. Het zijn allen erg bekende artiesten, wie meer wil weten over deze mensen doet er beter aan gewoon per artiest een andere docu uit te kiezen. Ik vermoed dat het daarin ook wel zal gaan over hun zelfmoord.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Bourne Legacy (2012) 1,5

29 december 2018, 15:46 uur

Pover.

Zeker de eerste 90 minuten zijn amper uit te zetten. Saai en beproefd, zonder ook maar iets toe te voegen aan de film films die deze Bourne Legacy vooraf zijn gegaan. En dan bedoel ik niet enkel de eerdere Bourne films, maar alles wat hierop lijkt.

Renner kan Damon niet echt vervangen, hij is nogal bleekjes en weet amper wat persoonlijks toe te voegen. Weisz is zo mogelijk nog onzichtbaarder, je zou bijna blij zijn met de opvallend slechte Norton die als bad guy helemaal niks weet klaar te brengen. In ieder geval roept hij ten minste nog enige emotie op.

Gelukkig is er nog wel het laatste half uur, waar een meer dan behoorlijke actiescene het niveau nog wat omhoog krikt. Het kan de film absoluut niet redden en het is ook weer niet zo dat die scene genoeg is om de film alsnog te gaan kijken, maar het was een welgekomen afwisseling, na 90 minuten dodelijke saaiheid. Maar best ook dat ze het hierna maar voor bekeken hielden.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Miracle on 34th Street (1947) 1,5

28 december 2018, 23:14 uur

Ultieme kerstklassieker.

Maar niet zo'n geweldige film. Het is dat Edmund Gwenn het uitstekend doet, zijn rol is werkelijk perfect. Maar daar houdt het dan ook wel zo'n beetje mee op. Verder valt er maar weinig te beleven in deze film, ik vond het ook niet meteen een geweldig kerstgevoel uitstralen.

Het minst dan ook wat sneeuw, of kleur. Kerst in zwart/wit is toch maar magertjes, echt sfeervol wil deze film dan ook niet worden. Het helpt ook niet dat ze tijdens de laatste acte vooral in een rechtzaal staan, de meest droge plek die je je maar kan voorstellen.

Ik vond het vooral een erg functionele film, die netjes z'n verhaaltje vertelt en zich verder weinig van dingen aantrekt. Het is een vlot filmpje en de feel-good zorgt ervoor dat het niet gaat vervelen of irriteren, maar achteraf toch niet echt het idee een geweldig gezellige kerstfilm gezien te hebben.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Scrooged (1988) 2,5

27 december 2018, 23:29 uur

Matig.

Op zich is de opzet van de film nog wel leuk, maar het is er wel eentje die de tijd niet zo geweldig goed overleefd heeft. De modernizering van het verhaal is ondertussen alweer door de tijd ingehaald, waardoor de wat snedigere zaken ondertussen terug mak geworden zijn.

Maar het is Murray die de grootste stoorzender is. Hij is gewoon ronduit vervelend in z'n rol. Nu hoort dat wel bij z'n personage natuurlijk, maar de invulling is erg goedkoop. Hij is vooral erg luidruchtig en hyper, met zo'n zelfbewust randje dat een film als deze echt niet nodig heeft. Ik apprecieer Murray wel, maar dan toch vooral in z'n wat recentere rollen.

Het is vooral in de marge dat deze film nog wel leuk is. Wat geinige bijpersonages en een lollige bewerking van een bekend verhaal. De intro bijvoorbeeld is wel erg leuk, zo ook enkele van de visioenen. Een geweldige film is het alleen niet, daarvoor schort er echt teveel aan. Voor een keertje wel aardig, maar zeker niet iets om elk jaar opnieuw te zien.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Ryu San (2017) 4,0

Alternatieve titel: Mr. Long, 27 december 2018, 12:16 uur

Sabu.

Iemand die zich absoluut niet meer hoeft te bewijzen, maakt ook zelden een slechte film. Mr. Long is niet z'n meest originele of experimentele werkje, maar 't is toch weer net wat anders dan wat hij eerder al gemaakt heeft, zonder daarbij de eigenheid te verliezen die hem zo typeert.

Dat betekent een aantal genres in de mix, waarvan het drama overheerst. Toch vallen de comedy (ie luchtigheid) en misdaadelementen niet zomaar uit te wissen, het is dan ook geen neerslachtige film geworden hoewel er naar het einde toe toch wel enkele bittere scenes inzitten.

Visueel erg netjes, gebruik van de soundtrack is ook geweldig en Chen Chang is uitmuntend, maar da's ook niet de eerste keer. Een verrassende film is het niet, wel weer gewoon een erg sterke Tanaka. Jammer dat zijn films zo lastig Japan uitkomen.

4.0* en een uitgebreide review

» details   » naar bericht  » reageer  

Nativity! (2009) 2,0

26 december 2018, 22:49 uur

Degelijk.

Nogal goedkoop ogend vond ik, maar vreemd genoeg is dat ook wel een beetje de redding van deze film. Het zou zomaar een TV film kunnen zijn, maar net die wat drogere, functionelere aanpak zorgt ervoor dat de aanwezige kazigheid niet zo overheersend is. Het is wat minder gelikt en dan zijn die typische kerstzaken ook net wat minder vervelend.

De kinderen zijn ook een stuk "echter" (lees lelijker) dan in soortgelijke films. Maar wel aandoenlijk. Hier en daar wat komische momenten, al zijn die zeker niet allen geslaagd, ook een paar opmerkelijke bijrollen (dan denk ik vooral aan Alan Carr). Freeman doet het verder goed als grumpy leraar, een rol die hem op het lijf geschreven is.

Het einde is wat langdradig, de muziek wordt vaak op een brakke (veel te luide en drukke) manier ingezet en het is zo voorspelbaar als wat, maar eigenlijk is de film een beetje zoals het toneelstuk dat opgevoerd wordt. Niet zo geweldig uitgevoerd, maar toch charmeert het wel een beetje.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Bringing Up Baby (1938) 1,0

25 december 2018, 22:58 uur

Wordt met de minuut vervelender.

In het begin zitten er zowaar enkele geinige scenes in. De eerste momenten tussen Hepburn en Grant zijn oprecht grappig. Grant zelf irriteert wel een beetje, die man lijkt echt compleet geen komisch talent te hebben, maar het spel tussen de twee zat goed in elkaar.

Al snel wordt het wat geforceerder, het valt ook al snel op dat de dialogen een gevalletje kwantiteit over kwaliteit zijn en het stemgeluid van Hepburn is alles behalve bevorderlijk voor een comedy als deze. Halverwege is het dan ook vooral veel lawaai en verbaal gezoem dat je hoort, dat onverminderd blijft doordreunen zonder nog leuk te zijn.

De leukste rol is nog van het hondje, na een roemerige intro houdt die ten minste z'n mond. Sowieso geen fan van screwball comedies, die hebben de neiging extreem irritant te worden wanneer ze niet zo grappig zijn als gehoopt. Met deze leek het even de goeie richting op te gaan, maar veel verder dan de intro komt Hawks niet.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Christmas Chronicles (2018) 1,0

25 december 2018, 20:17 uur

Onleuke kerstfilm.

Probeert die oude sfeer wat na te streven (soms wel érg opvallend, het moment dat de slee crasht lijkt zo uit één of andere 80s film te komen, bewust slechte effecten?), maar dat wel met wat moderne elementen, die vooral erg geforceerd overkomen.

De kerstman die gezond eet, fake news roept en z'n eigen kerstsmartwatch heeft ... het zijn ideetjes die je hoopt te schrappen na een brainstorm, maar blijkbaar zat er niet meer in. Dan maar zo laten en Kurt Russell nog een foute "moderne" (maar niet echt) versie van een kerstnummer laten brengen.

De regisseur van Angry Bird zei u? Wel ja, dat verklaar een hoop. Russell is vervelend, de kinderen zijn vervelend, bijpersonages zijn erg vervelend en de CG van die elfjes is goedkoop. Mnee, dit soort halfslachtig gedoe is niet zo aan mij besteed.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Follow the Fleet (1936) 2,0

Alternatieve titel: Leve de Jantjes, 25 december 2018, 15:01 uur

Astaire & Rogers.

Een hele tijd geleden hun ander werk al eens gekeken, deze was er op de één of andere manier tussenuit geglipt. Ik vermoed vanwege de wat langere speelduur, een musical vind ik meestal beter wanneer het binnen de traditionele 90 minuten valt. Sowieso al niet zo'n fan van het genre, dus compacter is beter.

Ook deze is wat te lang, maar verder is het een erg typisch werkje dat die liefhebbers zeker moet kunnen aanspreken. Een paar erg bekende nummertjes van Irving Berlin, Astaire & Rogers die perfect op elkaar ingespeeld zijn en ondanks een hoop drama in het plot toch veel luchtigheid.

Zo blijkt ook uit het einde. Maar een dubieus happy end, maar iedereen zit wel breed te lachen en te zwaaien naar elkaar. Typerend voor dit soort film, waar een hoop drama de volgende scene alweer lang vergeten is.

Weinig momenten die eruit springen of echt memorabel zijn, maar het is ondanks de speelduur toch een best makkelijke zit.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Sully (2016) 2,0

23 december 2018, 12:29 uur

Teveel degelijkheid.

De film begint nog wel oké, maar Eastwood blijft eigenlijk steeds hetzelfde tonen, alleen dan vanuit een iets ander of breder perspectief. Dat het drama voorspelbaar is, dat Sully superheroisch wordt voorgesteld en dat de gewichtigheid overdreven is helpt absoluut niet mee.

Het begin was dan nog het boeiendst, vooral omdat je daar wat kritiek kunt ontwaren over hoe de media met personen of gebeurtenissen omgaat. De menselijkheid is op dat moment ver te zoeken. Maar dan keert de film en gaat het meer over de verdachtmakingen waarmee Sully te maken krijgt. Daarna verdwijnt ook meteen het boeiendste element.

Hanks is een grijze muis, Eastwood ook. Deze film uiteindelijk ook. Het is allemaal braaf in elkaar gezette Hollywood dramatiek, maar daar kan ik maar moeilijk warm voor lopen. Het laatste half uur is er dan ook eigenlijk volledig teveeel aan.

Typische Eastwood film dus. Had makkelijk beter kunnen zijn, maar Eastwood heeft het gewoon niet in zich. Saai.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

They'll Love Me When I'm Dead (2018) 1,5

22 december 2018, 13:43 uur

Niet echt boeiend.

Wat uit de film zelf al bleek werd hier goed duidelijk: Welles is iemand die zichzelf erg interessant vindt en zichzelf graag hoort praten. Hij is een eerder vervelend figuur, maar je kan er moeilijk rond aangezien deze docu over zijn laatste film gaat.

De rest van de mensen die aanschuiven om hun verhaal te doen leken mij meer geïnteresseerd in hun eigen performance dan in het aanvullen van het thema. Dat deze film dus volgestampt zit met vervelende figuren maakt het niet makkelijker om uit te zitten.

Verder kom je wel wat interessante feitjes te weten, maar veel zijn het er niet. Het is eigenlijk een redelijk typische docu over film, met veel interessantdoenerij, wat opgeblazen verhaaltjes over "vroeger" en dat redelijk breed uitgesmeerd om tot de 90 minuten te raken.

Vervelends vond ik trouwens de montages waarbij Welles antwoord door de teksten van de personages die hij gespeeld heeft. Brak gedaan.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Mowgli (2018) 1,0

Alternatieve titel: Mowgli: Legend of the Jungle, 21 december 2018, 23:09 uur

Zéér matig.

Blijkbaar was deze al in productie vooraleer sprake was van de laatste Disney's versie, maar tegen Disney valt blijkbaar niet op te boksen, dus maar verkopen aan Netflix en eieren kiezen voor je geld. Geen slechte keuze denk ik, want hoewel ik helemaal geen fan was van Disney's 2016 versie, vond ik die nog altijd net iets beter dan deze.

2 minuten lang leek het me toch wel wat te worden. Dan doen de dieren hun bek open en beginnen ze te praten. Een doodzonde is het, al het gemelk over welke film dan "duisterder" of "volwassener" is dan de andere maakt eigenlijk niks meer uit.

Visueel is deze ook wel een duidelijk stapje achteruit. Naast de nogal kitscherige cinematografie is er vooral het design van de dieren, dat er eigenlijk consequent slecht uitziet. Dan heb ik het niet eens over de geloofwaardigheid en echtheid van de animatie, puur gewoon over character designs. Ergens tussen realistisch en cartoonesque in, niet echt geslaagd.

Het verhaal is ondertussen wel bekend, dat de film er verder niet zoveel aan toevoegt maakt het ook niet interessanter, vooral niet voor mensen die recentelijk die andere gezien hebben. En de voice acting is ook gewoon zéér matig, zelfs voor wie vrede neemt met de pratende dieren.

Het stelt gewoon niet zoveel voor. Voordeel is dat er niemand zingt, maar als de rest van de film niet aanspreekt is dat maar een magere troost.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Di Ya Cao (2018) 3,0

Alternatieve titel: The Trough, 21 december 2018, 18:11 uur

Cheung als regisseur ... mwah.

Ondertussen de derde film die ik zie van hem en deze is wat minder dan de voorgaande. Da's niet zo best, want hoewel best leuk vermaak waren die twee eerste nu ook niet meteen grootse meesterwerken. Het is vooral zo dat ik maar weinig progressie zie.

Deze The Trough neemt zichzelf vooral véél te serieus, met Cheung zelf dan nog eens in de hoofdrol komt het wat te geforceerd over. Het verhaaltje is redelijk onzinnig en nogal vergezocht, sommige effecten maken de boel ook nog een beetje goedkoper. Het had dus best met wat meer zelfspot gebracht mogen worden.

Gelukkig ziet de film er verder wel aardig uit en zitten er enkele fijne actiescenes in de film, maar Cheung moet toch maar even kijken of hij dit nog wil blijven doen. Op deze manier komen er denk ik geen meesterwerken van en dat serieuze gedoe haalt de lol er ook wel een beetje uit. Voor een keer wel aardig, maar niks meer.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Kamera o Tomeru Na! (2017) 3,5

Alternatieve titel: One Cut of the Dead, 21 december 2018, 18:10 uur

Leuk.

Maar zo leuk nu ook weer niet. Eerste half uur is inderdaad best taai, maar dat hoort er uiteraard bij. Dat maakt het daarom niet meteen beter natuurlijk, maar er is in ieder geval wel een duidelijk doel én een payoff daarna.

Wat daarna komt is leuk. Slim gevonden, goed uitgevoerd, maar nergens echt geniaal. Het mist toch een beetje aan écht originele ideetjes en ik had zelfs af en toe het gevoel het al eens eerder gezien te hebben. Ueda teert iets te vaak op variaties van hetzelfde. Entertaining is het wel, geniaal alleen niet.

Wel knap natuurlijk, want dit is verder een no-budget film. Je blijft het ook wel zien en het concept heeft gelukkig ook niet bepaald nood aan een hoog budget, maar de film weet toch best iets neer te zetten. Alleen vind ik de hype dik overroepen. Niet zo heel verwonderlijk voor een film als deze, als het niks gekost heeft en mensen vinden het toch best leuk is het pure winst, het zou alleen fijn zijn moesten films als deze wat sneller de weg naar mijn scherm vinden. Na een jaar hype en met dit als resultaat heeft een film niet zo heel veel kans meer om vol te overtuigen.

Maar zeker leuk voor een keertje.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

That Sugar Film (2014) 1,5

21 december 2018, 16:29 uur

Zeer matig.

Hoe die health docs toch steeds weer met presentators komen die vooral zichzelf erg leuk vinden is mij een raadsel. De poging tot hippe presentatie is misschien een manier om een wat jonger publiek aan te spreken, maar het leidt toch vooral af van de boodschap en het straalt ook maar weinig vertrouwen uit.

Ditmaal is suiker aan de beurt. Het is leuk dat Gameau de easy targets naast zich neer legt en zich richt op "gezond voedsel", maar daarmee is dan ook zowat alles gezegd. Het wordt gebracht alsof de halve wereld een tikkende tijdbom is en dat er binnen twee of drie generaties nog maar 10% van de mensheid overblijft, allemaal en alleen door de suikers. Met andere woorden, het doembeeld staat weer centraal, waardoor wat er dan aan feitelijkheden inzit alleen nog maar in vraag kan getrokken worden.

Verder is een uitje naar Amerika te eenvoudig, voegt het segment met de aboriginals echt niks toe (nee, voor ze suiker aten zullen ze inderdaad nooit ziek geworden zijn) en is het proefje van Gameau ook wel enigszins ongeloofwaardig. Best jammer, want volgens mij is het interessante materie waar zeker een aantal leuke dingen uit te halen valt, maar met een docu als deze kan ik gewoon niks.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Other Side of the Wind (2018) 1,0

21 december 2018, 14:55 uur

Yuk.

Pompeus, dat is vooral het woord waar ik achteraf mee in m'n hoofd zat. Misschien niet zo heel verwonderlijk, aangezien het hier gaat om een film over film, die verzanden wel vaker in hoogdravend gemijmer. Welles probeert het nog wel op te leuken, maar ook daarin faalt hij compleet.

De dialogen zijn compleet verschrikkelijk. Als Welles het kritisch bedoeld heeft, blijft het veel te netjes en te braaf, als het serieus bedoeld is dan is het werkelijk om te huilen. Ook de regie en editing zweven ergens tussen schip en wal. Het is allemaal erg druk en zenuwachtig, maar nu ook weer niet zo dat het strak rhythmisch en overweldigend wordt.

Acteerwerk is matig, de film in film is dan nog het leukst (maar blijkbaar wordt daar dan de draak mee gestoken). Ik heb sowieso al snel een hekel aan regisseurs die films over het vak maken. Of het nu kritisch bedoeld is of als ode, het voelt al snel aan alsof men erg graag zichzelf hoort praten. Deze film is daar eigenlijk een perfect voorbeeld van. Vervelend van start tot finish. Half puntje voor de vorm die toch nog enigsinds uitdagend is, hoe gefaald ook.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Mary Poppins Returns (2018) 1,0

20 december 2018, 23:19 uur

Nogal taai.

Veel meer musical dan dit wordt het niet. De liedjes zijn alom tegenwoordig, veel meer dan een aaneenschakeling van muzikale nummers is deze film dan ook niet. En het moet gezegd, ze zijn erg in lijn met de nummers uit de oude film. Iets te veel zelfs, want de nummers klinken allemaal net wat té bekend en er zit ook niet zoveel variatie in.

Muzikaal was het mij vooral te bombastisch, constant volle orkesten die alles geven, bijna 130 minuten lang. Het is gewoon niet zo mijn ding. De nummer zelf heeft men wel origineel proberen aan te kleden, maar ook dat was allemaal wat te braaf en te klassiek voor mij. Qua dans stelt het niet zoveel voor, qua aankleding is het wel netjes maar Marshall doet er als regisseur niet zo heel veel mee.

Blunt is verder wél erg goed in haar rol, ze is eigenlijk een perfecte Poppins, maar dat zijn uiteindelijk maar een paar scenes waar het echt goed werkt. De rest van de cast is redelijk, maar niemand die er echt uitspringt.

Gewoon helemaal niet mijn film. De muziek en uitwerking spreken niet aan en aangezien deze film daar vol op inzet blijft er verder weinig tot niks over.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Mandy (2018) 4,5

20 december 2018, 11:52 uur

Erg goed, erg frustrerend.

Net zoals Cosmatos' eerste film is het grootste deel geniaal, maar zit er een enorm kwaliteitsverschil tussen bepaalde scenes. In Beyond the Black Rainbow was het geconcentreerd op het einde, in Mandy is het wat breder verspreid doorheen de film. Het netto effect is hetzelfde jammer genoeg. Veel genialiteit, maar dat vervelende gevoel dat het makkelijk nóg beter had kunnen zijn.

Distributie was ook compleet ruk. Een jaar lang hype is vervelend, dat de film dat geen normale release gehad heeft hier is onverdedigbaar. Dan maar gewoon "thuis" kijken. Gelukkig heeft Cosmatos talent te over, dus dat zagende gevoel van een film al beu te zijn alvorens hem gezien te hebben was snel verdwenen.

Visueel is het lelijk wanneer Cosmatos niet uitpakt, geniaal wanneer hij dat wel doet (en die scenes overheersen gelukkig). De soundtrack is erg goed, maar ook weer net wat te braaf en voorspelbaar en het acteerwerk is voldoende, met Cage als duidelijke positieve uitschieter.

Verder is het jammer dat er weer voor een 80s tribute gekozen wordt. Het voegt niets toe, het is ondertussen tot vervelens toe gedaan en men zit ondertussen al de 90s te herlanceren. Het zit af en toe gewoon hard in de weg.

Het goede overheerst achteraf, al is het maar omdat het meeste ook echt wel geweldig is. Maar soms vervalt gewoon in poverheid, wat het een wat oneven ervaring maakt. Hopelijk kan Cosmatos zich ooit een keer inhouden en een wat consistentere film maken, dan wordt het vast een compleet meesterwerk.

4.5* en een uitgebreide review

» details   » naar bericht  » reageer  

Little Shop of Horrors (1986) 3,5

19 december 2018, 23:00 uur

Leuk.

Had er niet zo héél veel van verwacht, al kan ik Oz ergens toch wel hebben. Niet alles wat hij maakt is even goed, maar het is op z'n minst toch wat anders dan normaal, zeker wanneer hij los mag gaan met special effects en poppen. Dit is daar de perfecte film voor uiteraard.

Het is allemaal érg cheesy, maar net het feit dat dat een beetje ingebakken zit in het idee maakt dat deze film zoveel jaar na datum nog steeds genietbaar is. Uiteraard ligt het er érg dik op, zijn personages niet meer dan één cliché en is het duidelijk een set en niet een daadwerkelijke stad waarin geacteerd wordt, maar Oz maakt daar gebruik van om de aankleding net wat leuker en origineler te maken.

De cast bestaat bijna volledig uit acteurs die potentieel extreem irritant kunnen zijn. Mornanis, Martin, Candy, Belushi, Murray, stuk voor stuk heren die ik me vooral herinner vanwege hun onuitstaanbare rollen. Maar dankzij wat bewuste miscasts (Martin) en hun dik aangezette personages stoort het hier voor geen meter. Ook Ellen Greene als een soort van vrouwelijke Jerry Lewis vond ik best leuk.

Maar de hoofdrol is uiteraard weggelegd voor Audrey II. Sowieso heb ik dan een zwak voor stop motion en poppenanimatie, maar dit zag er toch echt nog wel leuk en vaak erg gedetailleerd uit. Het is zelden dat ik nog van traditionele effects onder de indruk ben, maar dit was toch alleraardigst gedaan.

En de liedjes ... die zijn vooral oké. Passen binnen de fillm, zijn niet irritant of storend en da's zo ongeveer het maximum wat musical nummers voor mij kunnen zijn. Al bij al erg leuke film dus, ver boven m'n verwachtingen. Een meesterwerk is het niet, daarvoor ligt het dan toch net allemaal wat teveel buiten m'n smaak, maar verder weinig verkeerds over te zeggen.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Lost in Mobius (2018) 3,0

Alternatieve titel: 记忆折叠, 19 december 2018, 18:43 uur

Goed.

Maar het is wel iets teveel een filmpje gemaakt voor de thuismarkt. Da's vooral duidelijk wanneer het mysterie zich begint te ontspinnen. Het eerste half uur is fijn opgezet, maar als duidelijk wordt dat we weer met een time loop te maken hebben is het vervolg té makkelijk zelf in te vullen en verslapte m'n aandacht wat.

Nu zijn er in China zeer weinig van dit soort films, maar wie er een paar gezien heeft weet gewoon waar het allemaal naartoe werkt. De uitvoering is verder ook niet feilloos, wat wel nodig is aangezien we hetzelfde stukje plot een keer of 4-5 doormoeten. Het had net wat spannender en strakker gemogen.

Toch valt er ook nog genoeg te genieten. De cast is best oké, de setting is interessant en de stukjes animaties tussendoor voegen ook wel iets toe. Er zitten voldoende leuke dingetjes in deze Lost in Mobius, het enige wat mist is echt de basiskwaliteit die een film als deze van begin tot einde spannend kan houden. Maar daar hebben wel meer films in deze niche last van, dus wie het graag ziet kan met deze niet zo heel veel verkeerd doen.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Ou Zhou Gong Lue (2018) 3,5

Alternatieve titel: Europe Raiders, 19 december 2018, 18:40 uur

Jingle Ma & z'n Raiders zijn er weer.

Het is toch al een tijdje wat stil rond Ma. Hij heeft een jaar of twee geleden nog wel iets komisch/romantisch uitgebracht, maar die film heb ik maar laten schieten. Dit derde deel in de Raiders reeks leek me dan wel weer leuk.

En dat was het ook gewoon, meer zelfs, het behoort tot z'n betere werk. Uit de verte valt het wat te vergelijken met de Oceans films, maar dan wel duidelijk op z'n Hong Kongs. Dat betekent wat gekker, iets luchtiger en met wat meer aandacht voor de actiescenes. En aangezien het uit de Jet Tone stal komt, visueel ook wat aantrekkelijker.

Serieus valt dit absoluut niet te nemen, het is dan ook ongegeneerd entertainment. Ma zorgt er in ieder geval wel voor dat het van start tot finish vlot loopt, dat er genoeg te genieten valt qua actie en dat de luchtigheid ten alle tijden blijft overheersen.

Fijn Hong Kong blockbustertje dus. Niet zo heel speciaal, wel erg leuk.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Johnny English Strikes Again (2018) 2,0

Alternatieve titel: Johnny English 3, 18 december 2018, 22:46 uur

Blijft nogal flauw.

Vooral ook redelijk zinloos. Zoveelste Bond persiflage die in het begin nog wel wat leuke grapjes heeft, zeker rond het eco-friendly gedoe van vandaag, maar daarna vervalt is oubollige humor en die dan een aantal keer moet herhalen om de film vol te krijgen.

English' laatste missie was er gewoon geheel te veel aan. Steeds maar weer hetzelfde soort grapjes, die toch al nooit écht grappig zijn. Hier en daar kon er best een lachje vanaf en het is nu ook weer geen dramatische film om uit te zitten, maar geweldig was het allerminst.

Vraag me toch af hoe ze een film als deze van de grond krijgen. Lijkt me niet dat hier iemand écht op zit te wachten, zowel aan publiekskant als aan regisseurskant. Bandwerk allicht, omdat men weet dat men het geïnvesteerde geld toch wel terugverdient met een makkelijke wegkijker als dit.

Goed voor een keertje, maar na een uur had ik het eigenlijk wel weer gezien.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

A Simple Favor (2018) 2,0

17 december 2018, 22:59 uur

Redelijk flauwe bedoening.

Een film als deze werkt vooral wanneer het verhaal wat meer naturel verloopt. Vanaf het begin is eigenlijk wel duidelijk dat er naar het einde toe een hoop twists gaan komen, de film is ook absoluut niet subtiel met z'n clues and maakt van de personages dan ook nog eens dik aangezette typetjes.

In alles is het daarom te makkelijk en de aangekondigde twists zijn dan ook alles behalve interessant of verrassend. Het is altijd vervelend wanneer de personages in een film verraster reageren dan het publiek dat ernaar zit te kijken.

En als je het dan toch luchtig en overdreven wil maken, doe dan iets als Wild Things, die er een écht een spelletje van maakt. Het is gewoon zo netjes en braaf en gelikt, maar dat mag dan ook geen verrassing zijn met Paul Feig aan het roer. Qua regie is het verder ook het complete niks, vooral functioneel en netjes alles duidelijk in beeld brengen en verder zijn het de acteurs en het plotje die hun kunstjes mogen opvoeren.

Dat blijkt alleen niet zo te boeien, zeker geen kleine twee uur lang. A Simple Favor is een film die zo al te graag slim en cheeky wil overkomen, maar uiteindelijk vooral geforceerd aandoet.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

New Year's Eve (2011) 1,0

16 december 2018, 20:51 uur

Iegh.

Ik wist dat dit een dingetje (zeg maar ding - liefhebbers mogen op zoek naar de All's Well Ends Well films) was in Hong Kong, maar 't is eigenlijk de eerste keer dat ik het in de Westerse filmwereld zie. De ensemble-film rond nieuwjaar, waarbij een enorm blik aan acteurs opengetrokken wordt om zo een hoop volk naar de bios te lokken.

Het verschil is wel dat die HK films veelal vlotte comedies zijn waar die bekende acteurs zichzelf graag voor schut zetten wanneer nodig. Marshall opteert voor een mix van brak drama en falende romantiek, dat maakt zo'n film meteen toch een stuk minder interessant.

Het helpt ook niet dat het vooral B-grade acteurs zijn die hier komen opdraven, dat de verhaaltjes wel érg suf zijn en dat het de film uiteindelijk ook wel aan een warm hart ontbreekt. Het is net zo fake als het hele nieuwjaarsgebeuren, toevallig hét event dat hier opgehemeld wordt.

Veel ga ik me er niet van herinneren, behalve dan dat Nivea deze film volgens mij geheel gesponsord heeft. Ik heb an sich niks tegen een beetje product placement, zeker wanneer dat op een natuurlijk manier gebeurd, maar de reclame in deze film is echt wel ridicuul.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Roma (2018) 1,5

16 december 2018, 18:20 uur

Stelt niet zoveel voor.

Het gejengel over de Netflix release van deze film illustreert wat mij betreft perfect de oubollige state of mind waarin de filmwereld nog steeds vastgeroest zit. Ik ben blij dat ik hier geen cent (extra) aan moeten uitgeven heb, een film als deze in de bios lijkt me een ware verschrikking.

Visueel is het redelijk pover. Vee long takes ja, maar tracking shots zou ik het amper durven noemen. Daarvoor moet er wat te tracken zijn. Meestal beweegt de camera zich tergend langzaam over een vastgelegd paadje en past de actie zich aan, da's toch wat anders dan de scenes waar bijvoorbeeld een To of PT Anderson lof mee geoogst hebben. Beetje lui.

Het zwart/wit was vooral erg grijs. Nu heeft deze film ook wel een beetje de pech de eerste moderne zwart/wit film na Shadow te zijn (althans, die op mijn menu voorbij kwam), maar ik meen dat je tegenwoordig toch méér met deze stijlvorm kan doen. Cuarón pakt zelden uit met echt mooie shots, veelal is het gewoon grijs geneuzel.

Het verhaaltje boeide verder ook niet zo, maar dat heeft er allicht mee te maken dat ik met de stilering erg weinig kon. Tempo is traag, drama ligt er dik bovenop en de personages deden me helemaal niks. Roma is uiteindelijk een uberdoorsnee arthouse filmpje. In plaats van 10EUR aan een kaartje te geven, neem een Netflix abo voor een maand en je krijgt er nog een hoop véél betere films bij.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Teefa in Trouble (2018) 2,5

16 december 2018, 16:01 uur

Mijn eerste Pakistaanse film.

Het is minder speciaal dan verwacht, dat komt dan vooral omdat dit eigenlijk heel dicht aanleunt bij de typische Bollywood cinema. Niet zo héél verwonderlijk aangezien het land vlak naast India ligt, maar gezien de erg beperkte filmoutput van Pakistan toch niet meteen verwacht.

Je mag je dus verwachten aan een mix van bijna elk denkbaar filmgenre, onderbroken door wat muzikale nummertjes. Toch voelt het apart genoeg wat meer solide aan dan de meeste Bollywood films. De genre switches zijn iets logischer en het geheel is gewoon iets minder los zand.

De luchtige sfeer, een paar toffe actiescenes en nette cinematografie zorgen ervoor dat de overdreven speelduur toch nog op een aardige manier ingevuld wordt. Het had zeker wat korter gekund, het is ook niet meteen een film die ik echt zou willen aanraden, maar had er eerlijk gezegd erger van verwacht. Degelijk voor een keertje, zeker wie z'n Pakistan teller van de 0 af wil halen.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Bridget Jones: The Edge of Reason (2004) 2,0

16 december 2018, 12:23 uur

Meer van hetzelfde.

Eigenlijk zo'n beetje een kopie van het eerste deel, met dat verschil dat de locaties en de gebeurtenissen wat grootser zijn. Een typische sequel met andere woorden. Er komt wat gesleutel aan te pas om iedereen weer op z'n plaats te krijgen, maar dat valt allemaal netjes binnen de verwachtingen.

De drie centrale acteurs doen het op zich wel weer leuk. Ze zijn allen perfect geschikt voor hun rol, waarbij het toch vooral Zellweger is die zichzelf vaak van de minst charmante kant moet laten zien. Het is nét datgene wat deze film zo populair gemaakt hebben vermoed ik, maar zoveel jaar later maakt het toch niet erg veel indruk meer.

Hier en daar best grappig, maar even vaak ook helemaal niet. De scenes in de Thaise gevangenis zijn bijvoorbeeld een stuk minder, deze films werken dan ook gewoon het best wanneer ze lekker in Engeland zitten. Niet verkeerd voor een keertje, maar daarna liever ook niet meer.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Demolition (2015) 3,0

14 december 2018, 18:07 uur

Best oké.

Met dank aan Gyllenhaal vooral, hij weet toch z'n personage de juiste toon te geven, zodat het in plaats van een redelijk modaal verwerkingsdrama een eerder apart filmpje is geworden. Het is alleen een beetje jammer dat hetgeen wat errond zit niet meteen van hetzelfde niveau is.

Als drama val het wat tegen. Komt vooral omdat er iets teveel randgedoe rondzit, wat maar weinig te maken heeft met de kern van de film. Vooral het homofiele zoontje dat dan ook nog eens in elkaar geramd wordt voegt maar weinig toe aan de film.

Wel leuk is de wat cynische komische toon die doorheen de film loopt. Gyllenhaal als glimlachend ijskonijn die stilaan de grip op de realiteit verliest is redelijk perfect, hij zorgt er dan ook voor dat je toch geboeid blijft kijken. Audiovisueel is het verder wat aan de magere kant, maar da's niet zo heel verwonderlijk.

Oké voor een keertje, maar veel meer is het jammer genoeg niet. Het potentieel was er nochthans.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Women Who Kill Lions (2016) 2,5

14 december 2018, 16:48 uur

Niet oninteressant.

Vooral omdat de vrouwen zelf redelijk ongegeneerd hun verhaal komen doen, terwijl half het internet hen verkettert. Dat zie je toch niet zo heel vaak. Het is alleen jammer dat Rawles er maar twee gevonden heeft, zo krijg je niet echt de indruk dat het hier echt om een sociaal fenomeen gaat.

Interessanter is eigenlijk de pushback op social media. Zag er ooit een zeer interessante Ted talk van, jammer genoeg krijgt het in deze docu net iets te weinig aandacht. Wel wat dwaze berichtjes, maar veel dieper wordt er niet op ingegaan (behalve dan dat één van de twee uiteindelijk stopt met de docu vanwege de druk van buitenaf). Had meer mee gedaan kunnen worden.

Het blijft ook een raadsel waarom ze nu net zo graag jagen, wat echt bekwaam om dat onder woorden te brengen zijn ze niet. De docu maakt ze wel wat menselijker en zorgt toch voor een iets ander perspectief, wat je uiteindelijk moet concluderen is dat ze naar de letter van de wet niet eens wat verkeerd lijken te doen. Al die mensen die zo vocaal tegen het jagen zijn zouden zich allicht beter daarop richten.

Het onderwerp boeit wel, mede vanwege de eerlijke portrettering, maar de docu gaat jammer genoeg niet echt diep in op de meeste zaken.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Halo: The Fall of Reach (2015) 2,5

14 december 2018, 16:47 uur

Matig.

Ik heb de games nog gespeeld, maar dat maakt niet zo heel veel uit. Het verhaaltje hier is er eentje dat al vele malen verteld is. Ongetwijfeld dat ik wat referenties niet opgepikt heb, maar dat kan evengoed in het voordeel van een film spelen, zeker wetende hoe "eager to please" men tegenwoordig is met dat soort dingetjes.

Visueel is het erg dubbel. De setting is vaak wel mooi en sfeervol, maar de character models zien er echt brak uit. Voor een film uit 2015 kan dat toch écht wel beter. Zou mij niet verbazen als de games zelf er beter uitzagen dan dit.

Verhaaltje is verder erg basic, maar als opzet voor een groter geheel nog best oké. De opbouw is aardig en wanneer de kinderen eindelijk hun suits aanmogen is er toch een gevoel van onoverwinnelijkheid. In dat opzicht dus niet zo slecht uitgewerkt, maar de beperkte speelduur en het generische wereldje waarin het zich afspeelt maken het te weinig imposant.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Tumbbad (2018) 3,5

13 december 2018, 21:32 uur

Indische genrewerk.

Naast het Bollywood gebeuren zijn er toch ook steeds meer Indische genrewerkjes die hun weg naar het Westen vinden. Da's niet verkeerd, want hoewel het zelden echte meesterwerken zijn hebben ze vaak toch wel iets eigens toe te voegen.

Zo ook deze Tumbbad. Qua horror schiet het dan misschien een beetje te kort. De creature designs zijn wat pover en echt spannend wil het nooit worden, maar de lore en fantasy in deze film is toch echt wel de moeite waard. Het breekt een beetje de voorspelbaarheid die vele andere films in het genre wel per definitie hebben.

De muziek is trouwens ook de moeite, echt wel een meerwaarde in deze film. Visueel ziet het er verder netjes uit, hoewel daar nog wel duidelijk wat verbeterd kon worden. Die rode kamer is wel een dankbare locatie, maar die beestjes die erin rondliepen deden de film niet bepaald eer aan. Net iets teveel puntjes die de sfeer breken.

Maar zeker wel de moeite om een keertje gezien te hebben, graag meer van dit.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Ritana (2002) 3,5

Alternatieve titel: Returner, 13 december 2018, 17:57 uur

Ietwat tegenvallend.

Vond dit vroeger een erg leuke film, maar zoveel jaar later weet hij zich toch niet helemaal meer staande te houden. Dit was één van mijn overbleven nooit-gereviewde 4* films, die review komt er nu maar de 4* zijn wel weg.

Slecht is het gelukkig niet. Daar zorgen de leuke hoofdrollen en een kick-ass villain wel voor. Ook een aantal goeie actiescenes weten wat leven in de brouwerij te brengen, al valt nu wel op dat Yamazaki iets té graag hip wil zijn en daar niet helemaal in slaagt. Hij zou later ook wat meer richting de klassiekere charme gaan, iets dat hem beter ligt.

De special effects zijn het aanzien niet meer waard, de Engelstalige scenes doen pijn aan de oren en de film mist een beetje ritme. Toch is er ook nog genoeg leuks en vliegt de film nog steeds vlotjes voorbij. Maar die hoge score zat er eigenlijk nooit meer in.

En leuk om Kirin Kiki nog eens langs te zien komen, niet haar beste rol maar nu haar carriere verplicht aan haar einde is gekomen heeft het toch altijd wat extras.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Les Vacances de Monsieur Hulot (1953) 1,5

Alternatieve titel: Monsieur Hulot's Holiday, 13 december 2018, 14:27 uur

Tweede Tati.

Weer geen succes. Slapstick na de grote slaptstick hype, dat maakt het natuurlijk wel wat aparter. Het is verder ook niet zo moeilijk te zien dat Tati iemand was met een zekere visie en dat zijn films die visie trouw blijven. Ik heb er alleen niet zo heel veel mee.

De humor is zo eenvoudig en voorspelbaar dat er eigenlijk amper een glimlach afkan. Het Hulot typetje is ook niet zo boeiend, de rest van de personages zijn vooral typetjes die meer een idee voorstellen dan dat ze echt tot leven komen. Met dat alles doet Tati jammer genoeg erg weinig. Veel meer dan vulsel voor wat eenvoudige sketches is het niet.

Meest opvallend is dan nog de muziek. Het weerkerende thematje is erg fijn maar komt te vaak terug, de uitlichting van geluidseffecten is dan weer eerder vervelend. Leuk idee, maar erg pover uitgevoerd. Verder vond ik het vakantiegevoel er ook niet echt goed doorkomen, maar dat komt vooral door de grijze zwart/wit cinematografie.

Het is gelukkig wel luchtig, maar na een half uurtje had ik het wel weer gezien. Wat volgt is vooral herhaling van zetten, waardoor het snakken wordt naar de eindgeneriek.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Inuyashiki (2018) 3,5

Alternatieve titel: いぬやしき, 13 december 2018, 13:25 uur

Leuk.

Had me zoals wel vaker niet echt ingelezen in deze film, ik verwachtte dus eigenlijk een Inuyasha film. Een reeks waar ik nog nooit wat van gezien heb (misschien ooit een halve aflevering), omdat het zo'n beetje het putje van de animereeksen is. Zo'n ellenlange onzinnige soap onzin. Maar ach, Sato is een leuk regisseur, dus waarom ook niet.

Blijkbaar is dit iets helemaal anders. Inuyashiki is ook een manga, maar een veel minder populaire. 10 boekjes en toen viel het doek al. Maar geen probleem, het uitgangspunt is gelukkig wel erg leuk en Sato is een regisseur die hiermee wel uit de voeten kan. Blockbuster die urban fantasy en scifi door de mangel gooit om er iets weirds van te maken.

Een oude man en student worden op een nacht in het park getroffen door iets vreemds. Ze blijken de ochtend erop nog wel gewoon in leven te zijn, maar echt menselijk zijn ze niet meer. Ze zijn robots geworden met bovennatuurlijke krachten. Een leuk uitgangspunt voor een kleine twee uur weirde fun met een einde dat wat doet denken aan een opgepoetste Tetsuo.

Meesterwerken maken is niet zo aan Sato besteedt, leuke films maken gelukkig wel. Erg vermakelijk dit.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Searching (2018) 3,0

12 december 2018, 22:50 uur

Kon zeker beter.

Social media en zelfs "online" zijn niet de kern van deze film, wel "digitaal". De film leunt ook regelmatig op het offline gebeuren om de zoektocht naar de verloren dochter een handje toe te steken. Wie dus met allerlei visies over social media komt kan maar beter een gepastere film zoeken om z'n ei kwijt te raken. Al zitten er wel een paar leuke knipogen in, onder andere naar de fake emo-hype die zich online afspeelt tijdens traumatische gebeurtenissen. Maar ook dat is niet zoveel meer dan wat eenzijdige maatschappijkritiek.

De film zelf is misschien net iets te trots op z'n vorm en oogt ook weer net wat te gestroomlijnd op andere momenten. De Norton anti-virus dingen leiden meer af dan dat ze leuk zijn, het feit dat er eigenlijk geen letter fout getypt wordt is dan weer iets waardoor een hoop dingen erg geregisseerd lijkt. Ook de afgelopen facetime vensters (met video van zichzelf) blijven net wat te lang openstaan om toch maar beeld te hebben los van het scherm waar alles zich afspeelt.

Maar het eerste uur zit wel goed in elkaar. De opbouw is secuur, de spanned wordt netjes versterkt en het mysterie krijgt ook aardig vorm. Maar dan verzandt de film is wat slechte twists en een belabberd einde. Daar gaat toch echt wel wat mis, waardoor de afloop eigenlijk amper nog boeide. Beetje jammer om met zo'n goedkope ideetjes aan te komen. Een soberder einde had de film beter gemaakt.

Het is verder ook niet de eerste die alles via een scherm laat verlopen, al is het "genre" nog wel jong genoeg en zie ik het de komende jaren wel een kleine niche worden. Slecht is de film zeker niet, maar het had makkelijk nog stukker beter gekund.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Ying (2018) 4,0

Alternatieve titel: Shadow, 12 december 2018, 12:40 uur

Yimou Zhang vindt het zwart/wit opnieuw uit.

Mooi, dat iemand die bekend staat om zijn weelderig gebruik van van kleuren zich waagt aan een film als deze. Het is niet in traditioneel zwart/wit, want er is kleur (maar dan wel zwaar gedesatureerd), maar zwart en wit overheersen het beeld echt wel.

Het speciale is dat het aanvoelt als iets nieuws, terwijl zwart/wit cinematografie als bestaat sinds het ontstaan van cinema. Uberclean en crisp, met mooie grijs gradients zonder daarbij het contrast te verliezen. Zhang is een visueel meester en bewijst dat nog maar eens. Moet je toch maar doen, op die leeftijd en met zo'n staat van dienst opnieuw kunnen verrassend.

Verder is het een redelijk traditionele film die voortborduurt op het strategische oorlogsgebeuren dat een jaar of 10 de kop opstak in China. Wel gevechten en actie, maar toch op de achtergrond. Het gaat meer om het schaakspel tussen enkele personen. Anderzijds, de actie die erin zit is wel weer van uitzonderlijk niveau.

Dikke 4* voor deze film, visueel een waar meesterwerk, wat eronder ligt is zeer fijn genremateriaal, maar wel een klein beetje vooruitgestreefd.

4.0* en een uitgebreide review

» details   » naar bericht  » reageer  

Surviving Christmas (2004) 1,0

11 december 2018, 22:51 uur

Ugh.

Er is wel meer mis met deze film, maar de wanprestatie van Affleck hier is toch hét element dat er bovenuit steekt. Een compleet gebrek aan komische timing, acteertalent en gevoel voor dramatiek maken zijn hoofdrol tot een ware beproeving, en bij uitbreiding de gehele film.

Het helpt verder ook niet dat de situatiehumor echt vervelend is eerder dan grappig gestoord. Een beetje scherp geknor alla Bad Santa is best leuk, maar de personages hier zijn werkelijk vervelend en hun gejengel begint dan ook erg snel op de zenuwen te werken.

En verder is er eigenlijk niet zo heel veel. Het idee is simpel maar eigenlijk nog best leuk, het is gewoon de uitwerking die echt niet te pruimen is. Zure en vervelende kerstfilm, maar dat had ik eigenlijk ook wel kunnen verwachten van Mitchell.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Wo de Chou Haizi (2004) 2,0

Alternatieve titel: My Stinking Kid, 11 december 2018, 18:17 uur

Tsai op TV.

Niet bepaald de meest subtiele titel, maar het dekt de lading van de film wel. Een verhaal over een jongen die aan een zeldzame ziekte lijdt en daarvoor medicijnen moet nemen die een minder prettige lijfgeur veroorzaken. Meer heb je niet nodig voor een kort dramatje.

Zijn schoolleven is uiteraard niet prettig, moederlief schuimt ondertussen het land af om iedereen te informeren over het leven met een kind dat leidt aan een onbekende en zeldzame ziekte. Met maar 50 minuutjes wordt het echter redelijk matig ingevuld, Tsai heeft al niet zo'n blitse stijl en veel meer dan het verhaaltje vertellen in een minimum aantal scenes doet hij dan ook niet.

Het is verder duidelijk een TV product. De wat kalige stijl van Tsai is aanwezig, maar wanneer goedkoop geschoten blijft er jammer genoeg niet zo heel veel van over. Het drama is nog wel degelijk, maar echt veel impact heeft het niet. Tsai heeft veel beter werk gemaakt, dit is vooral voor de Tsai liefhebber die graag alles gezien wil hebben.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Bridget Jones's Diary (2001) 2,0

9 december 2018, 19:23 uur

Britse romantiek.

Ik had deel drie al een keer gezien, maar de eerste twee films zijn nooit eerder op m'n pad gekomen. Aangezien ze nu toevoegd zijn op Netflix is het dé moment om dit bekende romantisch triotje te vervolledigen, hoewel de verwachtingen niet al te hoog lagen.

Het is een beetje stoffig en aangedikt, maar het typisch Britse maakt het ook wel weer charmant. Daar moet je het eigenlijk mee doen in deze film. Zellweger, Firth en Grant doen het best aardig, maar het materiaal waar ze mee moeten werken geeft het niet echt de ruimte om echt vol uit te pakken.

Voor een keertje kijkt het nog wel aardig wel, al is het maar omdat de film gelukkig niet te lang duurt en er net voldoende humor inzit om telkens weer aan het volgende plotpuntje te raken. Groots vind ik het niet, al kan ik wel inzien waarom een film als deze uiteindelijk zo populair is geworden.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Nutcracker and the Four Realms (2018) 3,0

9 december 2018, 16:40 uur

Fijn.

Het gebeurt zelden dat ik een Disney film een duwtje in de rug geef, maar blijkbaar is dit er eentje die net echt bevalt. Ik zou zeggen "bij het grote publiek", maar dat lijkt massaal weg te blijven als je ziet dat er hier amper 44 stemmen staan. Apart.

Het is vooral een weelderig aangekleed sprookje. Ondanks dat die weelderige aankleiding bij momenten best kitsch is, is het wél mooi uitgevoerd. Het is vooral de wereld waardoor iedereen zich beweegt die aanspreekt en een warm sfeertje creëert.

Ik ken het verhaal van de notenkraker niet echt, dus geen idee hoeveel er juist aan gesleuteld is. De film verloopt in ieder geval wel als een traditioneel sprookje, geen al te complexe verhaallijnen en dergelijke dus. En buiten wat creatieve invulling van rollen (zodat geslachten en rassen adequaat aanwezig zijn) voelt het erg klassiek aan.

Gericht om wat jongere kijkers dus, maar vanwege de weelderige aankleding ook voor de rest goed te doen. Had er weinig tot niks van verwacht, maar viel me best goed mee.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Dian Wu Bu (2016) 2,5

Alternatieve titel: Weeds on Fire, 8 december 2018, 21:40 uur

Matig sportfilmpje.

Het eerste Hong Kong baseball team. 't Is blijkbaar wel gebaseerd op waargebeurde feiten, maar het is toch vooral weer hetzelfde klassieke sportverhaaltje dat langzaam uitgevouwd wordt. Beetje coming of age en drama erbij uiteraard, want op één wedstrijd alleen kan je niet teren.

Speelt zich ook af in de jaren '80, dus de nostalgie kaart wordt ook graag getrokken. De film probeert zo misschien net wat te hard te behagen, maar het is anderzijds ook niks wat ik vooraf niet verwacht had. Films als deze weten nu eenmaal nooit veel origineels te brengen.

Het zit verder wel redelijk degelijk in elkaar. Aardig geschoten, met het acteerwerk is ook niks mis, maar uiteindelijk zijn dat zaken die ook niet op zo'n niveau zijn dat ze de film echt omhoogkrikken. Degelijkheid dus, niks meer, niks minder.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) 1,5

8 december 2018, 21:09 uur

Harry Potter spin-off.

Het moet gezegd, ik was blij verrast dat de film maar zelden refereert naar z'n grote broer. Tegenwoordig vindt men niks leuker dan films vol te proppen met in-jokes en referenties, daar worden we redelijk van gespaard. Een halve knipoog uitgezonderd is dit een film die best goed op zichzelf staat.

Maar daarmee is het beste ook wel gezegd, want qua sfeer en uitstraling is dit een film die nog steeds erg dicht bij het Potter-gebeuren aanleunt. Het is dan ook door dezelfde regisseur verfilmd en door dezelfde schrijfster neergepend.

De creaturen zijn mak en flauw, visueel weet het niet geheel te overtuigen en twee uur is gewoon te lang voor dit soort ongein. Maar het ergste van al is dat er uiteraard weer vervolgen op moeten komen, had het gewoon bij één film gehouden, dat wat meer dan genoeg geweest.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Jane Got a Gun (2015) 1,5

8 december 2018, 18:21 uur

Erg matig.

Maar ik ben dan ook geen western liefhebber en deze film kleurt erg braaf binnen de lijntjes. Typisch genrewerk, op zich vind ik dat niet zo erg maar als het genre me echt niet ligt dan valt er uiteraard niet zo heel veel meer te rapen.

Al is het visueel soms nog wel aardig. Er hangt er warme, sepia gloed over de film die bepaalde scenes best wel aantrekkelijker maakt. Maar de setting, de groezelige personages en de overdreven aandacht voor het matige plotje werken allemaal niet mee. Het wil gewoon niet boeien.

Acteerwerk had ook wel beter gekund. Portman doet weinig met haar rol en McGregor is een redelijke miscast. Edgerton brengt ook niks bij en zo sleept de film zich redelijk traag, zonder al te veel oplevingen, richting het einde.

Eentje om snel weer te vergeten vrees ik. De poster is veruit het beste aan deze film.

1.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

The American Meme (2018) 3,0

8 december 2018, 18:21 uur

Best leuk.

Ik ben al een tijdje op zoek naar docus die zich richten op de moderne celebrities, maar die zijn redelijk moeilijk te vinden. Deze film haakt daar gelukkig wat beter op in. Niet dat er écht veel belicht wordt, maar je krijgt wel een redelijke inkijk in het leven van enkele "nieuwe" beroemdheden.

Voor volwassenen is dit toch vaak een compleet onbekende wereld, maar als je kijkt wat voor drommen mensen dit soort volk volgt dan kan je er ook weer niet al te min over doen. Veel talent zit er duidelijk niet achter, maar dat was vroeger ook niet echt het geval natuurlijk.

De laatste tijd hoor je ook steeds meer crash & burn verhalen over dit soort sterren. Ook niet zo heel vreemd wanneer ze zelf niet echt blijken te weten waarom ze nu net populair zijn, maar dat het hun leven serieus in de war schopt is wel duidelijk. Dit is niet meteen de meest diepgravende docu omtrent dit soort nieuwe fenomenen, maar totdusver wel één van de meest relevante die ik al gezien heb.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Rapurasu no Majo (2018) 3,5

Alternatieve titel: Laplace's Witch, 8 december 2018, 14:52 uur

Fijne Miike.

Inderdaad weer een wat rustigere film, maar da's ook niet bepaald de eerste keer. Het zijn vaak Miike's maffere films die de ronde doen, maar daarnaast heeft hij ook nog veel ander werk achter z'n naam staan. Het past bij 2018, wat voor Miike zelf ook een rustiger jaar was (met slechts 1 film).

Niet dat dit een compleet normale film is. De mix van wetenschap, fantasy en thriller is best eigenaardig, maar werkt behoorlijk goed. Het moordmysterie dat aan de grond van het verhaal ligt wordt netjes ingevuld en werkt toe naar een boeiende finale.

Visueel is het fijn, met enkele erg mooie locaties, maar verder wel redelijk klassiek. Acteerwerk is in orde, zo ook de soundtrack. Echt opvallend is het niet en het is niet bepaald de eerste film waar mensen aan zullen denken als ze Miike horen, maar kwalitatief is het zeker.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

You Might Be the Killer (2018) 2,0

7 december 2018, 22:40 uur

Matig.

Brett Simmons waagt zich eens aan een horror/comedy, maar weet zoals wel vaker helemaal niks toe te voegen. Er zitten wel een paar lollige ideetjes in (zoals een tijdslijn aan de hand van dode opzichters), maar het is veelal té bekend terrein.

En dan niet eens erg goed uitgevoerd. Een begenadigd regisseur is hij ook allerminst, dus is het ook geen verrassing dat het allemaal maar wat slordig oogt. Het is een klein wonder dat Simmons eigenlijk nog steeds budget vindt om nieuwe films te maken, maar da's allicht het voordeel van binnen het horror genre te werken.

Matig acteerwerk, povere effectjes en wat zelfbewust gedoe mbt het slasher genre. Het is dat het verder nog makkelijk wegkijkt en er hier en daar een klein lichtpuntje inzit. Er valt wel door te komen voor de genrefan, maar meer dan dat is het ook echt niet.

2.0

» details   » naar bericht  » reageer  

Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana o Kazarô (2018) 3,5

Alternatieve titel: Maquia: When the Promised Flower Blooms, 7 december 2018, 16:36 uur

Fijn.

Redelijk aparte anime die toch vooral opvalt door z'n visuele stijl. De character designs zijn niet geweldig gedetailleerd, maar hebben wel een eigen look en het minder gedetailleerde uiterlijk vertaalt zich ook wel in mooiere animatie. Niet volledig mijn stijl, want wel erg zoet, maar zeker de moeite voor animatieliefhebbers.

Het plot en de setting zijn redelijk zwaar om verteren. 't Is nogal eigenzinnige fantasy met veel lore en een hele geschiedenis die in weinig tijd moet neergezet worden. Iets minder was allicht beter geweest, anderzijds ben ik ook niet zo'n geweldig grote fan van dit type historische fantasy, dus dat hielp ook niet echt mee.

Het is in ieder geval niet enkel fantasy, naar aloude traditie zitten er ook veel onderliggende themas in dit soort animes. Veel gepeins en gepieker over moederrelaties en dergelijke, alleen dan met weinig subtiliteit gebracht. Het entertaint wel, maar ik merk de laatste tijd toch wel dat ik het vaak wat veel vind. Men zou iets gerichter te werk mogen gaan eerder dan zoveel mogelijk in 2 uur te proberen proppen.

Maar geef je ogen de kost en er valt best veel te genieten hier, zeker geen verkeerde film.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Los Abrazos Rotos (2009) 2,5

Alternatieve titel: Broken Embraces, 7 december 2018, 16:36 uur

Almodóvar.

Nog niet zo héél veel van gezien, zeker niet gezien z'n reputatie, maar het draait vaak op hetzelfde uit. Z'n films zijn best aardig voor een keer, maar meer dan een goeie verteller is hij jammer genoeg niet. Wanneer hij qua stilering wat extras probeert te doen, voelt het vaak nogal onwennig en leidt het meer af dan dat het wat toevoegt.

Broken Embraces past dan ook perfect in dat plaatje. Een degelijk plot, met wat twistjes en wendingen (die gelukkig niet al té veel de aandacht opeisen, maar de film wel steeds in een nieuwe richting stuwen). Of het echt 120+ minuten waard is, is een ander verhaal, maar het boeit wel.

Maar verder is het redelijk karig. Camerawerk, aankleding, acteerwerk ... 't is ofwel functioneel, ofwel wat stroef en geforceerd zonder al te veel impact. Echt memorabel is deze film dan ook niet, maar om een keer gezien te hebben zeker geen drama.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Tono, Risoku de Gozaru! (2016) 3,0

Alternatieve titel: The Magnificent Nine, 7 december 2018, 12:12 uur

Redelijk.

Zoals de meeste films van Yoshihiro Nakamura wel redelijk zijn. Hij weet vaak een redelijk luchtig, aangenaam waar weinig eigen toontje aan z'n films te geven, waardoor het erg lekker wegkijkt. Achteraf is er alleen betrekkelijk weinig om echt enthousiast over te zijn.

Deze film past perfect in dat plaatje. Een leuk verhaal over een dorpje dat een plan smeedt om er financieel weer bovenop te komen. Het grootste deel van de film gaat op aan het verzamelen van het geld, waarbij uiteraard de nodige problemen komen kijken.

Maar zwaarmoedig of taai wordt het nooit. Euvels worden snel overwonnen, de positieve noot is nooit ver weg en het einde laat zich ook wel raden. Enige uitschieter naar boven is denk ik Matsuda's rol, die weer eens laat zien dat hij toch vaak een meerwaarde is.

Leuk om een keertje gezien te hebben, maar meer is het niet.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Identity (2003) 2,5

6 december 2018, 21:31 uur

Matig.

Al is het voor een filmpje als dit ook niet zo héél makkelijk om nog positief op te vallen. Het is een typisch post-Scream thriller/horrortje, met andere woorden enkele verplichte en voorspelbare plot twists die de film uiteindelijk niet bijzonder veel beter maken.

En het is niet zozeer dat de plotwist zélf zo voorspelbaar is, maar wel dat hij komt én dat hij best vergezocht zal zijn. Weten dat je op het verkeerde been gezet wordt blijkt toch ook niet zo leuk te zijn. Als alternatief hoop je tegenwoordig misschien op wat meer ironische verrassingen (zoals bijvoorbeeld de aangereden vrouw die het als enige zou overleven), maar dat zat er nooit in.

Verder is ook de verdere invulling redelijk generiek. Visueel erg matig, de cast zit vol bekende kopjes van de tweede lijn, met geen enkele positieve uitschieter en de finale twist is echt te lame voor woorden. Gelukkig dat de uitgeregende locatie nog enige charme bezit en er hier en daar nog wel een spannende scene te ontwaren valt.

Het stelt gewoon allemaal niet zoveel voor. Kan me perfect inbeelden dat dit in 2003 nog best aardig was (al was de rek er toen toch ook wel al een beetje uit bij dit soort films), maar anno 2018 is er nog maar weinig dat echt aanspreekt.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Fountain (2006) 4,0

6 december 2018, 11:54 uur

Fijne herziening.

Het helpt dat er ondertussen wat tijd tussen heeft gezeten, zo liggen de verwachtingen net wat realistischer. Een nieuwe Pi of Requiem vind ik het nog steeds niet, wel een film die netjes zijn eigen ding is en op z'n eigen manier toch best wild uniek is.

Het is vooral het toekomstsegment dat het meest aanspreekt, maar dat mag niet verbazen. Hoe maf de special effects ook klinken (microfotografie enzo), het werkt gewoon geweldig goed. De film heeft even nodig om op gang te komen, maar wanneer alle pionnetjes neergezet zijn is het een redelijk indrukwekkende spurt richting een geweldige finale.

Aronofsky blijft toch een geweldig regisseur. Niet zonder kleine uitschuivers en wie subtiele cinema verwacht kan hem maar beter links laten liggen, maar hij weet toch altijd iets unieks te maken, waarmee The Fountain wel degelijk een waardevolle toevoeging is aan zijn oeuvre.

4.0* en een uitgebreide review

» details   » naar bericht  » reageer  

What Keeps You Alive (2018) 3,5

5 december 2018, 22:45 uur

Leuk.

Maar verwacht niks meer dan een puur genrefilmpje. What Keeps You Alive heeft hier en daar wel een kleine verrassing, maar niet van die aard dat een niet-liefhebber er veel in zal zien. Het is vooral de manier waarop Minihan een beetje speelt met de clichés van het genre, zonder er echt lijnrecht tegenin te gaan.

Het is vooral de uitvoering waarmee deze film punten scoort. Ondanks dat het redelijk voorspelbaar is, is het toch steeds best spannend. Aardig geacteerd, fijne omgeving, een paar strakke scenes en ondanks dat de personages niet altijd de meest logische beslissingen nemen, is dat ook weer niet zo héél verwonderlijk gezien de situatie.

De film balanceert ergens tussen thriller en horror, al scoort het toch vooral als thriller. Wie echt scares of gore verwacht kan het maar beter links laten liggen. Wie een strak geregisseerde thriller wil, zonder al te veel franjes maar wél gemaakt met liefde en overtuiging kan weinig misdoen met deze film.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Smallfoot (2018) 0,5

4 december 2018, 22:55 uur

Vreselijke draak.

Geen idee hoe mensen dit soort onzin zelfs maar kunnen tolereren. 90 minuten lang ADHD geneuzel, enkel en alleen maar om het complete gebrek aan kwaliteit te verhullen. Zolang je maar in mensen hun oren blijft blaren maakt het blijkbaar niet uit wat je ze verder voorschotelt. Zelfs visueel is het allemaal niet zo speciaal.

De voice acting is beneden alle pijl, de muzikale nummertjes zijn zelfs de poplijsten onwaardig (dat stukje "hip-hop", waar leent die vent zich voor uit), de personages zijn compleet onuitstaanbaar en de humor is gewoon niet te harden. Minuut na minuut is het gewoon irritatie.

En dan dweept men nog wat makkelijk en voorspelbare moraaltjes alsof het daadwerkelijk wat zou voorstellen, nadat men voor het basisconcept gewoon even bij Pixar leentjebuur heeft gespeeld. Het is gewoon brak bandwerk, niks meer, niks minder.

0.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Baby Bump (2015) 4,0

4 december 2018, 12:03 uur

Fijne ontdekking.

Poolse coming of age, zo op papier spreekt het niet meteen aan. Maar kijk even een stukje van de trailer en je merkt al snel dat het niet bepaalde overeenstemt met het verwachte beeld van Poolse cinema. Het is een stuk speelser, maffer en vooral gestileerder dan ik dacht.

Weirde film over een jongen die last krijgt van zijn hormonen en in z'n één-ouder gezinnetje niet meteen de juiste impuslen vindt om zich makkelijk door die periode heen te boksen. De neerwaardse spiraal wordt ingezet, de film heeft er vooral plezier in om dit visueel te verbeelden eerder dan er een zwaarmoedig drama van te maken.

Visueel erg leuk, soundtrack wordt ook goed ingezet en ondanks dat de personages niet echt veel menselijkheid vertonen weten de acteurs er toch een emotionele kern in te steken. Regisseur Czekaj is een talent, blij om te zien dat dit niet meteen z'n laatste film is maar dat hij de kans krijgt zich verder te ontwikkelen.

Toffe, aparte film!

4.0* en een uitgebreide review.

» details   » naar bericht  » reageer  

Slender Man (2018) 3,0

2 december 2018, 11:51 uur

Te doen.

Op zich is het niet eens zo'n heel slecht horrortje, maar blijkbaar heeft het de hype tegen. Daar heeft Sony ook wel grotendeels zelf voor gezorgd natuurlijk. Wanneer je een basic horror filmpje als dit probeert de verkopen als een groots bioscoop event dan moet je niet verbaasd zijn wanneer mensen er veel meer van verwachten.

Er hangt natuurlijk ook een hele internetlegende achter, die zijn al lastig naar het grote scherm te vertalen want zoiets leeft toch vooral viraal, niet zozeer bij de gratie van één of andere enorme firma die er geld uit wil slaan. Wanneer de eerste trailer (achteraf nog even gekeken) dan ook nog eens heel wat meer belooft dan de uiteindelijke film weet te bieden ... tja.

Maar zonder achtergrond is het verder gewoon degelijke horror filler. Beetje hetzelfde concepts als Candyman, maar dan met wat invloeden van Ringu. Acteerwerk is degelijk, visueel ziet het er wel oké uit en hoewel het tempo niet erg hoog ligt weet het toch wel sfeervol te zijn. De film moet het ook daar echt van hebben, want echt spannend of smerig wordt het niet.

Voor een keertje best te doen dus, maar da's gezien de Slender Man legacy niet genoeg voor velen.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Kirâ Vâjinrôdo (2009) 3,5

Alternatieve titel: Killer Bride's Perfect Crime, 1 december 2018, 17:59 uur

Leuk leuk.

Een geinige, fleurige en creatieve comedy die de gehele speelduur lekker Japans aanvoelt. Wie wel eens meer Japanse comedies kijkt weet wel een beetje wat te verwachten denk ik, doet geregeld denken aan Survive Style 5+, maar is wel iets minder geraffineerd dan z'n grote voorbeelden.

Het verhaaltje is leuk en zorgt voor voldoende variatie, al is dat natuurlijk niet zo heel moeilijk met een film als deze. Zo heel consistent hoeft het ook allemaal niet te zijn, het moet vooral leuke omstandigheden in de hand werken. Daaraan zeker geen gebrek hier.

Acteerwerk is ook best leuk, enkel de visuele afwerking is wat minder. Kishitani's bedoelingen zijn absoluut goed, veel creatief camerawerk, maar toch oogt het vaak wat goedkoop en vluchtig. Beetje jammer voor een film die toch ook sterk op het visuele leunt.

Was de afwerking wat beter geweest dan had er nog wel een halfje extra in gezeten, maar nu bleef ik toch een heel klein beetje op m'n honger zitten.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Bill Nye: Science Guy (2017) 1,0

1 december 2018, 16:50 uur

Niet best.

Kende Nye vooral van naam, verder nooit zoveel over deze persoon gehoord. Een docu leek me dus wel handig, maar daarvoor hoef je in ieder geval niet naar deze docu te kijken. Nye zit er wel veel in, maar hij is eigenlijk vooral op kruistocht.

Dit gaat vooral over de climate deniers en Nye's recente doel om hen te overtuigen. Dat gaat, zoals wel vaker wanneer science dudes op pad gaan tegen religieuze mensen, nogal stroef en ongemakkelijk, vooral ook zonder al te veel resultaat.

En verder is het niet zoveel. Beetje historiek over de originele show, wat mensen die komen vertellen hoezeer ze geïnspireerd zijn door Nye en verder blijft de persoon één groot personage. Waardeloze doc dus, of je moest nog twijfels hebben over de echtheid van de klimaatsverandering, maar ook dan is dit wellicht niet de doc om eerst te kijken.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

BuyBust (2018) 2,5

1 december 2018, 14:36 uur

Lastig.

Film ziet er op stills vooral erg mooi uit. Erg fijn gebruik van kleur, boeiende settings en de composities zijn druk maar aansprekend. Maar in beweging verliest het jammer genoeg erg veel van zijn flair. Vooral dan tijdens de actiescenes, waar deze film toch erg hard op leunt.

De acteurs zijn niet bepaald lenig of imposant, het camerawerk oogt goedkoop en de actie zelf is ook maar droef. Beetje lam meppen (vaak ook maar half raak) en wat schieten en dat dan héél héél héél héél vaak. Het is raar dat ze daarvoor niet wat betere mensen gevonden hebben, want het zit de kwaliteit van deze film toch wel erg hard in de weg.

Als misdaadfilm werkt het beter, vooral omdat de camera dan wat rustiger is en de acteurs ook iets beter hun werk doen. Zorgt ervoor dat het einde op zich ook wel iets beter te pruimen valt en de film zo toch nét iets positiever afsluit, maar een actiefilm die dik anderhalf uur aan ondermaatse actie brengt, da's niet al te best.

2.5*

» details   » naar bericht  » reageer