• 9.374.044 stemmen

Geregisseerd door: Grégory Morin

Met onder meer: Jonathan Lambert, Élodie Navarre en Elliot Jenicot

Gesproken taal: Frans

Plot Flush

De druggebruiker Luc trekt naar de nachtclub waar zijn ex werkzaam is. Zijn vastberaden poging om haar terug te winnen eindigt in een wc-hokje waarin hij geklemd zit. Gelukkig is Luc niet alleen, hij beschikt over de cocaïne die hij van een dealer stal. In de daaropvolgende uren krijgt Luc echter te maken met een reeks bizarre gebeurtenissen.

avatar van Mr_Marty

Mr_Marty

De enige nieuwe film die ik op Imagine Festival heb gezien was deze Franse zwarte komedie, die duidelijk uit de Quentin Dupieux-school komt, inclusief de lengte van 70 minuten (hoera!)

De hele film speelt zich af in een smerige kroeg-wc met hurktoilet, waarbij hoofdpersoon Leon minstens 80% van de tijd met zijn kop in het gat vast zit. Er zitten veel goede harde en, uiteraard, smerige grappen in. Franse komedies gaan toch altijd net wat verder naar mijn idee. Maar hoewel ik gek ben op zwarte humor, vond ik de film toch niet helemaal geslaagd. Niet geheel verrassend voor een film die opent met het snuiven van een flinke lijn, staat het volume constant op 11. Zelfs bij met de korte speelduur wordt dat toch een beetje vermoeiend. En als op het einde wat meer op de emotie gespeeld wordt, valt dat volkomen uit de toon.

avatar van Richardus

Richardus

Vermakelijke, ontzettend absurdistische film. De clusterfuck wordt erger en erger op heel creatieve manieren. Alles in een mooi vies geelgroenig licht. Heerlijk filmpje, nou ja...je moet wel tegen flink wat gore kunnen. Ik heb me flink vermaakt met de smerige kolder