• 11.774 nieuwsartikelen
 • 164.329 films
 • 10.543 series
 • 30.601 seizoenen
 • 620.683 acteurs
 • 194.450 gebruikers
 • 9.061.043 stemmen
Avatar
 
banner banner

Modern Family (2009-2020)

11 seizoenen
3,57 1.246 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Steven Levitan en Christopher Lloyd

Met onder meer: Ed O'Neill, Sofía Vergara en Ty Burrell

IMDb beoordeling: 8,5 (491.183)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 23 september 2009

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

Plot Modern Family

Modern Family volgt de families van Jay Pritchett, zijn dochter Claire Dunphy en zijn zoon Mitchell Pritchett. Claire is een echte huisvrouw, Jay is getrouwd met een jongere vrouw en heeft ook nog een zoon in de pubertijd en Mitchell en zijn vriend hebben een Vietnamese baby geadopteerd.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Seizoenen

Komt er een Modern Family seizoen 12?

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Jay Pritchett

Gloria Delgado-Pritchett

Claire Dunphy

Phil Dunphy

Mitchell Pritchett

Cameron Tucker/Cameron Tucker-Pritchett

Haley Dunphy/Haley Dunphy Marshall/Haley Marshall

Alex Dunphy

Luke Dunphy

Manny Delgado/Manny Delgado-Pritchett

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Modern Family

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van Black Math

Black Math

 • 264 berichten
 • 141 stemmen
vrijdag 28 augustus 2020
Modern Family seizoen 1 Leuk. Gekeken vanwege Ed O'Neill, die ik natuurlijk nog ken uit Married with Children, maar omdat ik zelf een latina vriendin heb, ook vanwege Sofía Vergara, die volgens vriendinlief soms echt reageert als haar eigen moeder. Ik had er van te voren niet teveel verwachtingen van, maar dat bleek alleszins mee te vallen. Allereerst is deze serie grappig genoeg om leuk te zijn zonder lachband. De manier waarop gefilmd wordt doet een beetje denken aan The Office, waar er ook vaak ingezoomd wordt op het gezicht van een karakter als een ander karakter iets ongemakkelijks zegt. En ongemakkelijke situaties zijn er genoeg, want de serie is af en toe prettig politiek incorrect, met name O'Neills karakter richting zijn Colombiaanse vrouw en zijn homofiele zoon, maar ook vanwege de sociale onhandigheid van het personage Phil. En verder is het homostel Mitch en Cam af en toe hilarisch, met name de laatstgenoemde. Sowieso is er een fijne chemie tussen de personages. 3*.
avatar van lars-pixar

lars-pixar

 • 10 berichten
 • 134 stemmen
dinsdag 13 maart 2018
Modern Family seizoen 5 Modern Family is weer terug. Ook met dit vijfde seizoen wisten de schrijvers en regisseurs een paar nieuwe ontwikkelingen en verhalen neer te zetten. Als rode draad speelt zich hier onder andere de voorbereiding af voor de bruiloft van Mitch en Cam. Maar met meerdere kleinere verhaallijnen wordt niet al te verplicht doorgezet in alle afleveringen. Daarmee is ook dit seizoen niet zo evenwichtig dat alles per aflevering op elkaar aansluit. Hier nemen ze teveel losse verhaallijnen voor die elkaar simpel weg gewoon kruisen en niet veel op valt terug te komen. Net als in eerdere seizoenen proberen ze wel bij meerdere afleveringen een boodschap achter te laten, ook in dit vijfde seizoen wordt dit vaak benadrukt. Vermakelijk is het zoals je het gewend bent van de serie, het heeft zelfs nu nog zoveel nieuws te bieden dat het in het algemeen nog steeds origineel en verfrissend over komt. Zoals eerder vermeld gaan Mitch (Jesse Tyler Ferguson) en Cam (Eric Stonestreet) trouwen, hierbij blijken de twee personages nog steeds een groot meningsverschil te hebben van elkaar. Gelukkig blijft het meeste gekibbel achterwegen en zitten ze vaker op een lijn met zijn tweeën. Hier zit Lilly (Aubrey Anderson – Emmons) middenin die alles rustig bekijkt en haar mening op aangeeft, ze groeit daarbij ook wat meer op met haar twee vaders. Claire (Julie Bowen) en Phil (Ty Burrell) zijn nog steeds de leukste thuis en hun relatie zit nog steeds vol verrassingen. De kinderen groeien daar tegen over wel en belanden in een soort pubertijd bij Luke (Nolan Gould) tot aan opspelende hormonen bij bijvoorbeeld Alex (Ariel Winter). De opvoeding lijkt weer wat steekjes te laten vallen bij Haley (Sarah Hyland), die op elk moment zelfstandig lekker haar gang gaat. Bij Jay (Ed O’Niel) en Cloria (Sofia Vergara) is het nog zo af en toe bewijzen wie de beste in huis is, maar hun relatie is daar en tegen nog steeds erg goed. Hun zoon Manny (Rico Rodriguez) blijft nog typisch Manny en houd zijn eigen manier van zijn jeugd er op aan. Die tevens ook een klein broertje, genaamd Joe, er bij heeft gekregen. Maar die blijft op vele momenten nog veel op de achtergrond in de familie. Als toevoeging bevat dit seizoen nog enkele (kleine/grote) bijrollen van onder andere sullige Dylan (Reid Erwing) die weer tevoorschijn komt. Maar ook de nieuwe babysitter Andy (Adam DeVine), die we wellicht nog wel vaker gaan zien. En Barb Tucker (Celia Weston), zus van Cam komt even langs. Tot slot zien we ook Pepper (Nathan Lane) wat vaker voorbij komen die mee helpt met het voorbereiden van de bruiloft, dit doet hij samen met zijn hulpje Ronaldo (Christian Barillas). Zo is Modern Family weer aangevuld en compleet om het seizoen weer vermakelijk doorheen te komen. 3,5* Hopelijk heb ik hiermee een goed beeld geschetst van het vijfde seizoen van Modern Family.
avatar van Black Math

Black Math

 • 264 berichten
 • 141 stemmen
donderdag 17 september 2020
Modern Family seizoen 5 Ik vind dit juist het minste seizoen tot nu toe. Het wordt allemaal flauwer, soms nogal over de top met name rondom de bruiloft. De eerdere seizoenen waren ook wat meer politiek incorrect. En waar het vorige seizoen nog een mooie emotionele uitsmijter had, kan ik me een dergelijke episode dit seizoen niet herinneren. 2*.