• 11.740 nieuwsartikelen
 • 164.308 films
 • 10.537 series
 • 30.592 seizoenen
 • 620.452 acteurs
 • 194.422 gebruikers
 • 9.058.615 stemmen
Avatar
 
banner banner

Modern Family - Seizoen 5 (2013-2014)

3,60 127 stemmen

Show titel: Modern Family

IMDb beoordeling: 8,5 (490.674)

Afleveringen: 24

Speelduur: 8 uur en 48 minuten

Ontwikkeld door: Steven Levitan en Christopher Lloyd

Met: Ed O'Neill, Sofía Vergara en Ty Burrell

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 25 september 2013

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Disney+ Bekijk seizoen 5 via Disney+
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Modern Family

Modern Family volgt de families van Jay Pritchett, zijn dochter Claire Dunphy en zijn zoon Mitchell Pritchett. Claire is een echte huisvrouw, Jay is getrouwd met een jongere vrouw en heeft ook nog een zoon in de pubertijd en Mitchell en zijn vriend hebben een Vietnamese baby geadopteerd.

Afleveringen Seizoen 5 (2013-2014)

 1. 1. Suddenly, Last Summer

  25 september 2013 (22 minuten)

  Phil en Claire proberen een kindvrije week te krijgen tijdens de zomeractiviteiten van Haley, Alex en Luke. Cam en Mitch proberen een memorabele zomer te hebben.

 2. 2. First Days

  25 september 2013 (22 minuten)

  Luke en Manny hebben hun eerste dag aan de middelbare school. Claire keert terug in het werkleven. Mitch probeert een belangrijke bespreking en Lily's eerste dag op de kleuterschool te managen.

 3. 3. Larry's Wife

  2 oktober 2013 (22 minuten)

  Phil's werk neemt veel tijd in beslag. Luke heeft een vriend te gast voor een spelletje poker. Gloria is bang dat de baby vervloekt is. Cam organiseert een begrafenis voor de imaginaire vrouw van de kat.

 4. 4. Farm Strong

  9 oktober 2013 (22 minuten)

  Cam's alleenstaande zus Pam komt op bezoek. Gloria heeft een bril nodig. Claire overtuigd Phil ervan om één van Luke's voetbalwedstrijden over te slaan.

 5. 5. The Late Show

  16 oktober 2013 (22 minuten)

  Jay moet veel moeite doen om reservaties te krijgen bij een hip nieuw restaurant voor een volwassenenavond van de familie. Helaas is iedereen in alle huishoudens te laat.

 6. 6. The Help

  23 oktober 2013 (22 minuten)

  Wanneer Gloria een wel heel knappe mannelijke nanny inhuurt, zijn Jay en Manny er zeer tegen. Frank is in de stad en voelt zich een beetje eenzaam, dus nemen Phil en Jay hem mee om hem op te beuren. Mitch en Cam huren Pepper in om hun droom trouwerij te plannen, maar Pepper droomt iets te groot.

 7. 7. A Fair to Remember

  13 november 2013 (22 minuten)

  De familie bezoekt de jaarlijkse school-fair en Phil heeft verrassing gepland voor het 20-jarige huwelijk met Claire. Gloria schrijft Jay in om een fair-agent te zijn die dag. Mitch, Cam en Lily proberen van de fair te genieten, maar het lukt Cam niet echt door de recente slechte resultaten van het football team. Haley heeft een vreemde eerste ontmoeting.

 8. 8. ClosetCon '13

  20 november 2013 (22 minuten)

  Jay gaat na wat aandringen van Claire met tegenzin akkoord om naar ClosetCon te gaan. Cam neemt Mitch en Lily voor het eerst mee naar de boerderij. En Phil, Gloria en de kinderen krijgen een probleem met Jay's zeer delicate Apollo-model ruimtevliegtuig.

 9. 9. The Big Game

  4 december 2013 (22 minuten)

  Er komt een grote fooball-wedstrijd aan en Cam is erg gefocust. Claire probeert te laten zien dat ze meer is dan de dochter van de baas en Phil probeert de kinderen optimisme te leren.

 10. 10. The Old Man & the Tree

  11 december 2013 (22 minuten)

  Jay neem Manny mee om een kerstboom te kappen en Gloria is onrustig omdat haar moeder in de stad is. Mitchell moet op het allerlaatste moment naar de winkel als blijkt dat ze niet het juiste cadeau voor Lily hebben en Cameron neemt Lily mee naar een goede doelen evenement, om de ware aard van kerstmis te laten zien.

 11. 11. And One to Grow On

  8 januari 2014 (22 minuten)

  Phil eindigt in de gevangenis als hij Luke erin luist om danslessen te nemen. Jay en Gloria plannen de verjaardag van zowel Manny als Joe. Mitch en Cam proberen een trouwlocatie te boeken.

 12. 12. Under Pressure

  15 januari 2014 (22 minuten)

  Gloria heeft een aanvaring met een gemene moeder tijdens een high school open huis. Mitchell ontmoet een kritische buur. Alex gaat naar een therapeut.

 13. 13. Three Dinners

  22 januari 2014 (22 minuten)

  Phil en Claire gaan met Haley uit eten om haar toekomst te bespreken. Jay's vriend Shorty en zijn vrouw Darlene komen op bezoek en hebben nieuws dat Jay helemaal niet bevalt. Mitch en Cam besluiten om een rustig diner date te houden waar ze niet over de bruiloft of over Lily praten.

 14. 14. iSpy

  5 februari 2014 (22 minuten)

  Claire en Phil besluiten om Luke en Manny te bespioneren. Ondertussen is Gloria woedend op Jay omdat ze denkt dat hij heeft gedroomd over een andere vrouw. Cam gebruikt Mitch als een excuus om niet naar een feest te hoeven, terwijl Haley een fotografietentoonstelling geheim probeert te houden.

 15. 15. The Feud

  26 februari 2014 (22 minuten)

  Phil is kwaad op Gil Thorpe, omdat deze een belangrijke positie van hem heeft afgepakt, en als Phil erachter komt dat Luke tegen de zoon van Gil moet worstelen, wordt het een persoonlijk gevecht voor Phil. Claire is nerveus voor een ontmoeting met een belangrijke klant, maar als Mitch en Cam haar vragen om Lily op te halen van school en 'per ongeluk' vergeten te melden dat er een luizenplaag is, wordt het lastig. Ondertussen is Gloria de oppasser bij een schooluitje van Manny naar het museum.

 16. 16. Spring-a-Ding-Fling

  5 maart 2014 (22 minuten)

  Cameron is verantwoordelijk voor het grote lente dansfeest, maar als een populaire leraar terugkomt van een sabbatical, wordt het er niet leuker op. Claire moet oppassen bij het dansfeest, dus moet Haley mee naar een banket voor makelaars. Mitch begint met zijn nieuwe baan, maar krijgt geen hoogte van zijn nieuwe baas. Jay en Gloria moeten op Lily passen, en als er wat gebeurd is het Lily's woord tegen Joe over wie wat gedaan heeft.

 17. 17. Other People's Children

  12 maart 2014 (22 minuten)

  Het is een mannendag als Jay Luke meeneemt naar de garage om te leren met werktuig om te gaan. Ondertussen gaat Gloria mee met Claire en Lily om te shoppen voor een bloemenmeisje jurk. Mitch, Cam, Alex en Manny gaan naar het museum voor een cultuurdagje, maar dit wordt een dagje overleven van de slimste. Phil biedt Andy aan om te helpen met een verrassing voor zijn vriendin.

 18. 18. Las Vegas

  26 maart 2014 (22 minuten)

  De volwassenen gaan naar Vegas als Jay kaarten krijgt aaangeboden van een van zijn klanten.

 19. 19. A Hard Jay's Night

  2 april 2014 (22 minuten)

  Mitch heeft het moeilijk zijn ware gevoelens verborgen te houden over de trouwfiguurtjes die Cam's vader heeft gemaakt. Phil probeert Gloria te helpen met het verkopen van haar appartement dat ze had voordat ze Jay leerde kennen, maar ze eindigen bij een salon. Jay wil een leuke familieavond organiseren.

 20. 20. Australia

  23 april 2014 (22 minuten)

  De gehele familie komt mee als Phil zijn moeders wens vervult om naar het land te komen waar hij verwekt is, Australië. Helaas gaat dit voor Phil niet zoals hij gepland had. Jay en Claire laten werk de vakantie verpesten. Mitch en Cam zoeken een oude bekende op die ze niet mogen en die nu een bekendheid is in Australië.

 21. 21. Sleeper

  30 april 2014 (22 minuten)

  Phil faalt als hij thuis moet wachten op de reparateur en probeert dit te verbergen voor Claire. Gloria is obsessief bezig met het familieportret dat zij dit jaar organiseert. Claire beweert dat Cam te snobistisch is om haar spullen te gebruiken. En Jay doet mee met een hondenshow met Stella.

 22. 22. Message Received

  7 mei 2014 (22 minuten)

  Jay, Gloria en Manny dagen elkaar uit om uit hun comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen. Mitch en Cameron trouwerij wordt te duur, dus moeten er wat spullen verkocht worden, en de kinderen halen een grap uit met Phil en Claire.

 23. 23. The Wedding (1)

  14 mei 2014 (22 minuten)

  Mitch en Cam's grote dag is eindelijk hier en niets kan het verpesten, totdat niets ineens een heleboel dingen worden en trouwplanner Pepper Saltzman getest wordt. Ondertussen zijn Jay en Gloria gastheer en vrouw voor de Tuckers, Phil heeft tussendoor nog even een oogoperatie en Claire neemt haar rol zeer ernstig op.

 24. 24. The Wedding (2)

  21 mei 2014 (22 minuten)

  De trouwchaos gaat door als de hele groep van noodplan naar noodplan schuift. Gasten raken geïrriteerd, Mitchell en Cameron worden steeds minder enthousiast en arme Claire heeft fysieke klachten, maar onverwachte gebeurtenissen leiden uiteindelijk tot de ceremonie.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van lars-pixar

lars-pixar

 • 1455 berichten
 • 3654 stemmen

Modern Family is weer terug. Ook met dit vijfde seizoen wisten de schrijvers en regisseurs een paar nieuwe ontwikkelingen en verhalen neer te zetten. Als rode draad speelt zich hier onder andere de voorbereiding af voor de bruiloft van Mitch en Cam. Maar met meerdere kleinere verhaallijnen wordt niet al te verplicht doorgezet in alle afleveringen. Daarmee is ook dit seizoen niet zo evenwichtig dat alles per aflevering op elkaar aansluit. Hier nemen ze teveel losse verhaallijnen voor die elkaar simpel weg gewoon kruisen en niet veel op valt terug te komen. Net als in eerdere seizoenen proberen ze wel bij meerdere afleveringen een boodschap achter te laten, ook in dit vijfde seizoen wordt dit vaak benadrukt. Vermakelijk is het zoals je het gewend bent van de serie, het heeft zelfs nu nog zoveel nieuws te bieden dat het in het algemeen nog steeds origineel en verfrissend over komt.

Zoals eerder vermeld gaan Mitch (Jesse Tyler Ferguson) en Cam (Eric Stonestreet) trouwen, hierbij blijken de twee personages nog steeds een groot meningsverschil te hebben van elkaar. Gelukkig blijft het meeste gekibbel achterwegen en zitten ze vaker op een lijn met zijn tweeën. Hier zit Lilly (Aubrey Anderson – Emmons) middenin die alles rustig bekijkt en haar mening op aangeeft, ze groeit daarbij ook wat meer op met haar twee vaders. Claire (Julie Bowen) en Phil (Ty Burrell) zijn nog steeds de leukste thuis en hun relatie zit nog steeds vol verrassingen. De kinderen groeien daar tegen over wel en belanden in een soort pubertijd bij Luke (Nolan Gould) tot aan opspelende hormonen bij bijvoorbeeld Alex (Ariel Winter). De opvoeding lijkt weer wat steekjes te laten vallen bij Haley (Sarah Hyland), die op elk moment zelfstandig lekker haar gang gaat. Bij Jay (Ed O’Niel) en Cloria (Sofia Vergara) is het nog zo af en toe bewijzen wie de beste in huis is, maar hun relatie is daar en tegen nog steeds erg goed. Hun zoon Manny (Rico Rodriguez) blijft nog typisch Manny en houd zijn eigen manier van zijn jeugd er op aan. Die tevens ook een klein broertje, genaamd Joe, er bij heeft gekregen. Maar die blijft op vele momenten nog veel op de achtergrond in de familie.

Als toevoeging bevat dit seizoen nog enkele (kleine/grote) bijrollen van onder andere sullige Dylan (Reid Erwing) die weer tevoorschijn komt. Maar ook de nieuwe babysitter Andy (Adam DeVine), die we wellicht nog wel vaker gaan zien. En Barb Tucker (Celia Weston), zus van Cam komt even langs. Tot slot zien we ook Pepper (Nathan Lane) wat vaker voorbij komen die mee helpt met het voorbereiden van de bruiloft, dit doet hij samen met zijn hulpje Ronaldo (Christian Barillas).

Zo is Modern Family weer aangevuld en compleet om het seizoen weer vermakelijk doorheen te komen.

3,5*

Hopelijk heb ik hiermee een goed beeld geschetst van het vijfde seizoen van Modern Family.


avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4984 berichten
 • 2236 stemmen

Ik vond dit het leukste seizoen tot nu toe. Lekker tegendraads, want iedereen zegt dat de serie kwalitatief steeds minder wordt Modern Family vind ik een vermakelijke sitcom, maar de eerste vier seizoenen vond ik toch eigenlijk niet veel meer dan 'gewoon leuk'. In dit seizoen komen alle personages, ook de kids van Phil en Claire, volledig tot hun recht en de voorbereidingen voor de bruiloft van Mitch en Cam zorgt voor wat meer samenhang tussen de afleveringen; iets dat ik miste in de vorige seizoenen. Verder blijft Phil Dunphy wel gewoon de held van de serie, maar ook de anderen hebben zeker zo hun momenten. De leuke interactie tussen Luke en Manny mag zeker nog wat meer screentime krijgen in het vervolg van de serie.

4*


avatar van Black Math

Black Math

 • 5406 berichten
 • 1736 stemmen

Ik vind dit juist het minste seizoen tot nu toe. Het wordt allemaal flauwer, soms nogal over de top met name rondom de bruiloft. De eerdere seizoenen waren ook wat meer politiek incorrect. En waar het vorige seizoen nog een mooie emotionele uitsmijter had, kan ik me een dergelijke episode dit seizoen niet herinneren. 2*.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59550 berichten
 • 3967 stemmen

Opnieuw een bijzonder leuk geschreven seizoen, waarbij de regelmatige levenslessen en moralen aanwezig blijven, maar nooit op een zeurende manier. En bijna ieder personage blijft zich verdiepen. Claire heeft moeite om om te gaan met het feit dat ze in het bedrijf van haar vader werkt, Luke en Alex worden steeds meer pubers, Haley krijgt gevoelens voor een jongen die totaal haar type niet is en Mitch en Cam willen trouwen. Dat laatste is de rode draad van dit seizoen en waar ik in veel sitcoms trouwerijen vermoeiend vind, is het hier wel leuk gedaan met het gay-sausje erover heen. Zeker de dubbele finale is heel vermakelijk met alle chaos en mini-verhaallijnen, met ook nog eens een mooi emotioneel slot als Jay zich toch op een ontroerende manier laat zien nadat hij zich als een hork had gedragen richting Mitch. Buiten dat kent het seizoen een aantal erg leuke groepsafleveringen waar zo'n beetje de hele familie samen is, zoals in Las Vegas en Australië. Dat blijven toch voor mij wel de leukste momenten.

4*


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.