menu
Mijn Series +

Modern Family - Seizoen 3 (2011-2012)

mijn stem
3,70 (96)
96 stemmen

Verenigde Staten
Komedie

ontwikkeld door Steven Levitan en Christopher Lloyd
met Ed O'Neill, Sofía Vergara en Ty Burrell

Modern Family volgt de families van Jay Pritchett, zijn dochter Claire Dunphy en zijn zoon Mitchell Pritchett. Claire is een echte huisvrouw, Jay is getrouwd met een jongere vrouw en heeft ook nog een zoon in de pubertijd en Mitchell en zijn vriend hebben een Vietnamese baby geadopteerd.

 1. Dude Ranch
 2. When Good Kids Go Bad
 3. Phil on Wire
 4. Door to Door
 5. Hit and Run
 6. Go Bullfrogs!
 7. Treehouse
 8. After the Fire
 9. Punkin Chunkin
 10. Express Christmas
 11. Lifetime Supply
 12. Egg Drop
 13. Little Bo Bleep
 14. Me? Jealous?
 15. Aunt Mommy
 16. Virgin Territory
 17. Leap Day
 18. Send Out the Clowns
 19. Election Day
 20. The Last Walt
 21. Planes, Trains and Cars
 22. Disneyland
 23. Tableau Vivant
 24. Baby on Board
zoeken in:
avatar van Metalfist
4,0
Het is altijd riskant of dit soort series blijft boeien nadat het nieuwe er wat van af is. Het eerste seizoen van Modern Family was een onverwachte schot in de roos en de opvolger kon in mijn ogen niet helemaal voldoen aan het niveau dat door het eerste seizoen was neergezet. Nog altijd wel degelijk hoor, maar er mistte gewoon iets aan de dynamiek. Hopelijk ging dat met dit seizoen terug op poten gezet worden.

En dat gebeurt ook! Blijft op zich natuurlijk wel wat een gevoelsmatige kwestie, maar dit seizoen heeft toch weer een paar heerlijke afleveringen. De strijd die ontstaat in Punkin Chunkin rond het bewijzen van de jeugdverhalen van Cam, de familie die moeten poseren in een tableau vivant (in de aflevering die verrassend genoeg Tableau Vivant heet) en ga zo maar door. De kleine kantjes van de families onderling komen weer boven zoals in Egg Drop (waar zowel Claire als Jay respectievelijk Luke en Manny helpen met hun project maar de wil om te winnen steekt iets te hard de kop op tussen vader en dochter) en dat is toch juist wat de serie sterk maakt. Voor de rest nog een paar interessante verhaallijnen die de personages wat verder uitdiepen. De evolutie van Claire uit het vorige seizoen wordt verdergezet met de strijd tegen raadslid Duane Bailey en ook Mitch & Cam's zoektocht naar de nieuwe uitbreiding voor hun gezin is een meerwaarde, al wordt die laatste verhaallijn wel een beetje onhandig beëindigt.

Weinig verrassingen in de cast, enkel de tweeling Jayden and Ella Hiller die in de vorige seizoenen de peuterversie van Lily speelden zijn nu vervangen door de iets oudere Aubrey Anderson-Emmons. Blijf haar het minste onderdeel van de familie vinden, maar dat is ook omdat er simpelweg zo weinig mee te doen valt. De Pritchett - Dunphy - Tucker familie blijft ook in dit derde seizoen nog uitstekend op elkaar ingespeeld. Nolan Gould (Luke) en Sarah Hyland (Haley) krijgen zowaar iets meer aandacht vanwege Luke's vriendschap met buurman Walt en Haley die in haar laatste jaar high school zit. Veel bekende koppen ook in de bijrollen, maar één van de leukste vond ik toch Kevin Hart die vriendschap sluit met Phil in Treehouse.

Tof seizoen in ieder geval. Het is ook net iets leuker dat de kinderen wat ouder zijn geworden, geeft toch ook net iets meer speelruimte. Voor de rest een seizoen waar hier en daar wel eens een misser zit, maar over de gehele lijn was dit toch weer genieten.

4*

avatar van Pinguin#13
4,0
geplaatst:
Ik vond dit 3de seizoen toch net iets minder op gang trekken. Ik heb alles nu al wel gezien en ik weet dat het heus wel goed komt… maar die eerste aflevering op de ranch was gewoon… raarrr.
Ik kan het ook wel smaken als ze af en toe echt mellow durven te gaan zoals in 'Bulfrogs' waar Haley tegen Phil zegt: 'Oh, that's so typical of you, first you do something awful and then you say something sweet… zucht.' En dan een blik die ieder vaderhart zou doen smelten.

avatar van Black Math
2,5
Toch een tikkeltje minder dan het vorige seizoen. Alex is zo langzaamaan veel minder manipulatief geworden, waardoor er een standaard nerd overblijft. Sowieso is het gezin Dunphy (zeker in vergelijking met de andere twee gezinnen) het meest standaard en daardoor afgezien van vader Phil wat minder leuk. De tweeling die Lily speelden zijn vervangen door een wat ouder meisje waardoor Lily nu ook dialogen kan hebben. Er zijn maar weinig begenadigde kindacteurs, en dit meisje is er helaas geen, maar desondanks levert het aardige situaties op. 2,5* uiteindelijk voor dit seizoen.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:32 uur

geplaatst: vandaag om 10:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.