ad
 • 139.652 films
 • 6.605 series
 • 19.984 seizoenen
 • 431.693 acteurs
 • 280.226 gebruikers
 • 8.082.615 stemmen
Avatar
 
banner banner

Modern Family - Seizoen 3 (2011-2012)

3,71 112 stemmen

Show titel: Modern Family

IMDb beoordeling: 8,4 (363.491)

Seizoenen: 11 seizoenen

Afleveringen: 24

Datum van release: woensdag 21 september 2011

Modern Family

Afleveringen Seizoen 3 (2011-2012)

 1. 1. Dude Ranch

  De drie families proberen, tijdens hun vakantie in Lost Creek Ranch, een beetje vee drijven, kleiduivenschieten en paardrijden. Er is een eerste keer, een grote verassing en een confrontatie tussen Jay en een cowboy genaamd Hank.

 2. 2. When Good Kids Go Bad

  Mitchell en Cameron plannen een avond met de hele familie om het nieuws te vertellen dat ze proberen een tweede kind te adopteren. Alleen gaat het fout als ze realiseren dat Lily liever geen tweede baby in het huis heeft. Ondertussen zijn Claire en Jay ieder bezig met het halen van hun gelijk.

 3. 3. Phil on Wire

  Jay's relatie met de hond irriteert Gloria. Phil en Luke proberen te koorddansen. Cameron start met een sappenkuur.

 4. 4. Door to Door

  Jay helpt Manny om geld in te zamelen voor school. Claire maakt een petitie voor een stopbord bij een druk kruispunt. Phil en Luke proberen een viral video te maken. Gloria zoekt naar Stella.

 5. 5. Hit and Run

  Gloria probeert Jay en Manny te helpen met hun problemen, maar beiden zijn niet geïnteresseerd. Claire twijfelt of ze op zal gaan tegen gemeentebestuurder Duane Bailey. Cam en Mitch zijn de slachtoffers van een hit-and-run ongeluk.

 6. 6. Go Bullfrogs!

  Phil neemt Haley mee op bezoek bij zijn universiteit. Claire gaat uit met Mitchell en Cameron. Gloria en Jay moeten misschien een delicaat onderwerp aansnijden met Manny.

 7. 7. Treehouse

  Gloria haalt Jay over tot een nacht van salsa dansen na het zien hoeveel zijn vriend Shorty en zijn vriendin samen doen. Ondertussen maakt Cameron een weddenschap dat hij het telefoonnummer van de vrouw aan de bar kan krijgen en Phil bouwt een boomhut voor Luke.

 8. 8. After the Fire

  De Pritchetts hebben een rally voor een goed doel nadat het huis van de buren afbrandt, maar er is een keerzijde aan hun Samaritaanse bedoelingen. Jay bezeert zijn rug, Cameron gebruikt een verhuiswagen, en wat gedoneerd speelgoed valt in de verkeerde handen.

 9. 9. Punkin Chunkin

  Wanneer een oude jongen uit de wijk terugkeert naar de stad als een zeer succesvolle internet miljardair, brengt het Phil aan het denken. Jay voelt dat Manny wel een dosis van opbouwende kritiek kan gebruiken en Cameron is beledigd wanneer Mitchell de authenticiteit van zijn kleurrijke jeugdverhalen betwijfelt. Het komt allemaal samen tijdens Thanksgiving met de familie verdeeld tussen de 'Dromers' en de 'Pritchetts'.

 10. 10. Express Christmas

  De Pritchett clan besluit om kerst een beetje vroeg te vieren (en met haast), dus splitsen ze op om de kerst-attributen te verkrijgen. Mitchell, Alex en Lily gaan zoeken naar een boom, Gloria en Luke halen de ornamenten, en Claire en Haley gaan winkelen voor de cadeaus. Ondertussen kopen Phil en Manny de boodschappen en gaan Jay en Cameron de cadeautjes inpakken.

 11. 11. Lifetime Supply

  Na een doktersbezoek en een gemist telefoongesprek met de testresultaten, komt Phil automatisch tot de conclusie en begint afscheid te nemen. Ondertussen duikt Javier onaangekondigd weer op en neemt Manny mee naar de paardenrennen voor een late verjaardag. Er ontstaat een subtiele concurrentie wanneer Mitchell naar huis komt met een milieurechtsprijs en het wordt een spel van wie de grootste trofee heeft.

 12. 12. Egg Drop

  Luke en Manny hebben een groot schoolproject om de beste capsule te ontwerpen die een ei met een val van twee verdiepingen zou beschermen, maar als Claire en Jay er wind van krijgen, komt hun competitieve kant boven. Ondertussen werft Phil de hulp van Haley en Gloria om in het publiek te zitten tijdens een grote onroerend goed presentatie die hij in elkaar heeft gezet. Mitch en Cam hebben een ontmoeting met potentiële geboortemoeders en moeten hun uiterste best te doen om charmant en sympathiek over te komen.

 13. 13. Little Bo Bleep

  Claire bereidt zich voor op haar debat met Duane Bailey. Mitch en Cam proberen om Lily's taal te verbeteren voor haar beurt als een bloemenmeisje. Jay wijt Stella's vreemde gedrag aan Gloria.

 14. 14. Me? Jealous?

  Phil is druk met een zakelijke kans en dit verblindt hem voor het ongepaste gedrag van zijn nieuwe partner rond Claire. Ondertussen krijgen Jay en Gloria er spijt van dat ze Mitchell en Cameron als tijdelijke huisgasten uitnodigen wanneer hun huis wordt gefumeerd.

 15. 15. Aunt Mommy

  Phil en Claire gaan te ver met drankjes en het openbaar maken van persoonlijke informatie op een avondje uit, om de verkoop van een huis aan Mitchell en Cameron's vrienden te vieren.

 16. 16. Virgin Territory

  Het is een dag van verontrustende realisaties als Mitchell een van de meest trotse golfmomenten van Jay weet te ruïneren. Phil overhoort iets dat voor altijd verandert hoe hij zijn kleine meid ziet en Gloria stuit op het gevaarlijke kleine geheim van Claire.

 17. 17. Leap Day

  Mitchell voelt zich onder druk gezet om Cameron's verjaardag extra speciaal te maken. Men begint te twijfelen aan Jay's mannelijkheid. De meisjes verstoren Phil's plannen voor schrikkeldag.

 18. 18. Send Out the Clowns

  De uitvaartdienst van een geliefde clownsmentor herenigt Cameron met zijn vervreemde ex-clown partner, Lewis. Phil is serieus over het verkrijgen van een zeer belangrijke opdracht, alleen om afgetroefd te worden door een beruchte bulldozer van een agent, Verna Roth. Manny heeft een coole nieuwe vriend, waardoor zowel Jay en Gloria wantrouwig worden.

 19. 19. Election Day

  Claire's race voor gemeenteraad komt tot een hoogtepunt op de verkiezingsdag als de Dunphy's bellen voor stemmen. Mitchell en Cameron gaan de straat op om campagne te voeren, terwijl de kandidaat technische problemen heeft tijdens een aantal last-minute interviews.

 20. 20. The Last Walt

  Een bezoek van Cameron's vader zorgt voor een vreemd diner voor Jay en Gloria in Mitchell en Cameron's huis. Ondertussen helpt Claire Luke met de acceptatie van de dood van een oudere buurman. Phil en Alex hebben een vader-dochter bindingservaring en Haley geeft een feest zonder toestemming.

 21. 21. Planes, Trains and Cars

  Phil koopt een auto zonder overleg met Claire. Jay is op een missie om naar zijn middelbare school reünie te komen met Gloria en Manny. Lily verliest haar favoriete speelgoed in een trein.

 22. 22. Disneyland

  Niets is van meer van essentieel belang voor familieplezier dan een reis naar Disneyland, maar niet zonder een beetje reisziekte, pijnlijke voeten en een eigenzinnige peuter. Phil probeert Luke bij te houden, Claire is geschokt als ze Dylan tegenkomen, Jay en Gloria zijn het niet eens over wat verstandige schoenen zijn voor de dag en Mitch en Cam moeten Lily's nieuwe affiniteit voor hardlopen zien te bevatten.

 23. 23. Tableau Vivant

  Alex' schoolproject over harmonie in het gezin loopt gevaar als het lijkt dat niemand met elkaar kan opschieten. Dit wordt geïllustreerd door Jay en Gloria's conflict tijdens de lunch en Manny raakt van streek doordat Luke een prijs accepteert die hij niet verdient. Elders verschillen Claire en Cameron in opvoedingsvaardigheden en Phil heeft een ongemakkelijke samenwerking met Mitchell.

 24. 24. Baby on Board

  In laatste aflevering van het derde seizoen komt Gloria's tweetaligheid goed van pas bij de zoektocht van Mitchell en Cameron om een tweede kind te adopteren. Ondertussen helpen Jay en Manny Lily om zich voor te bereiden op een dansvoorstelling. Alex gaat naar haar eerste schoolbal en Haley kondigt haar plannen voor de toekomst aan. Die komen als een schok voor haar familie.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Metalfist

Metalfist

 • 12261 berichten
 • 3914 stemmen

Het is altijd riskant of dit soort series blijft boeien nadat het nieuwe er wat van af is. Het eerste seizoen van Modern Family was een onverwachte schot in de roos en de opvolger kon in mijn ogen niet helemaal voldoen aan het niveau dat door het eerste seizoen was neergezet. Nog altijd wel degelijk hoor, maar er mistte gewoon iets aan de dynamiek. Hopelijk ging dat met dit seizoen terug op poten gezet worden.

En dat gebeurt ook! Blijft op zich natuurlijk wel wat een gevoelsmatige kwestie, maar dit seizoen heeft toch weer een paar heerlijke afleveringen. De strijd die ontstaat in Punkin Chunkin rond het bewijzen van de jeugdverhalen van Cam, de familie die moeten poseren in een tableau vivant (in de aflevering die verrassend genoeg Tableau Vivant heet) en ga zo maar door. De kleine kantjes van de families onderling komen weer boven zoals in Egg Drop (waar zowel Claire als Jay respectievelijk Luke en Manny helpen met hun project maar de wil om te winnen steekt iets te hard de kop op tussen vader en dochter) en dat is toch juist wat de serie sterk maakt. Voor de rest nog een paar interessante verhaallijnen die de personages wat verder uitdiepen. De evolutie van Claire uit het vorige seizoen wordt verdergezet met de strijd tegen raadslid Duane Bailey en ook Mitch & Cam's zoektocht naar de nieuwe uitbreiding voor hun gezin is een meerwaarde, al wordt die laatste verhaallijn wel een beetje onhandig beëindigt.

Weinig verrassingen in de cast, enkel de tweeling Jayden and Ella Hiller die in de vorige seizoenen de peuterversie van Lily speelden zijn nu vervangen door de iets oudere Aubrey Anderson-Emmons. Blijf haar het minste onderdeel van de familie vinden, maar dat is ook omdat er simpelweg zo weinig mee te doen valt. De Pritchett - Dunphy - Tucker familie blijft ook in dit derde seizoen nog uitstekend op elkaar ingespeeld. Nolan Gould (Luke) en Sarah Hyland (Haley) krijgen zowaar iets meer aandacht vanwege Luke's vriendschap met buurman Walt en Haley die in haar laatste jaar high school zit. Veel bekende koppen ook in de bijrollen, maar één van de leukste vond ik toch Kevin Hart die vriendschap sluit met Phil in Treehouse.

Tof seizoen in ieder geval. Het is ook net iets leuker dat de kinderen wat ouder zijn geworden, geeft toch ook net iets meer speelruimte. Voor de rest een seizoen waar hier en daar wel eens een misser zit, maar over de gehele lijn was dit toch weer genieten.

4*


avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

 • 180 berichten
 • 132 stemmen

Ik vond dit 3de seizoen toch net iets minder op gang trekken. Ik heb alles nu al wel gezien en ik weet dat het heus wel goed komt… maar die eerste aflevering op de ranch was gewoon… raarrr.

Ik kan het ook wel smaken als ze af en toe echt mellow durven te gaan zoals in 'Bulfrogs' waar Haley tegen Phil zegt: 'Oh, that's so typical of you, first you do something awful and then you say something sweet… zucht.' En dan een blik die ieder vaderhart zou doen smelten.


avatar van Black Math

Black Math

 • 4706 berichten
 • 1381 stemmen

Toch een tikkeltje minder dan het vorige seizoen. Alex is zo langzaamaan veel minder manipulatief geworden, waardoor er een standaard nerd overblijft. Sowieso is het gezin Dunphy (zeker in vergelijking met de andere twee gezinnen) het meest standaard en daardoor afgezien van vader Phil wat minder leuk. De tweeling die Lily speelden zijn vervangen door een wat ouder meisje waardoor Lily nu ook dialogen kan hebben. Er zijn maar weinig begenadigde kindacteurs, en dit meisje is er helaas geen, maar desondanks levert het aardige situaties op. 2,5* uiteindelijk voor dit seizoen.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.