• 11.759 nieuwsartikelen
 • 164.312 films
 • 10.542 series
 • 30.598 seizoenen
 • 620.587 acteurs
 • 194.432 gebruikers
 • 9.059.609 stemmen
Avatar
 
banner banner

Modern Family - Seizoen 2 (2010-2011)

3,77 149 stemmen

Show titel: Modern Family

IMDb beoordeling: 8,5 (490.863)

Afleveringen: 24

Speelduur: 8 uur en 48 minuten

Ontwikkeld door: Steven Levitan en Christopher Lloyd

Met: Ed O'Neill, Sofía Vergara en Ty Burrell

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 22 september 2010

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Disney+ Bekijk seizoen 2 via Disney+
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Modern Family

Modern Family volgt de families van Jay Pritchett, zijn dochter Claire Dunphy en zijn zoon Mitchell Pritchett. Claire is een echte huisvrouw, Jay is getrouwd met een jongere vrouw en heeft ook nog een zoon in de pubertijd en Mitchell en zijn vriend hebben een Vietnamese baby geadopteerd.

Afleveringen Seizoen 2 (2010-2011)

 1. 1. The Old Wagon

  22 september 2010 (22 minuten)

  Claire kan Phil eindelijk overtuigen om hun oude wagen te verkopen, maar Phil wil pas toegeven als iedereen nog eens meerijdt met hun oude wagen. Mitchell besluit om een groot kasteel voor Lily in elkaar te knutselen en Cameron roept de hulp in van Jay. Ondertussen nodigt Manny een vriendinnetje uit om samen te studeren. Daar heeft Gloria het moeilijk mee.

 2. 2. The Kiss

  29 september 2010 (22 minuten)

  Om haar grootmoeder te eren, besluit Gloria om enkele van haar traditionele Colombiaanse recepten klaar te maken, maar dat ziet Jay niet zitten. Claire ontdekt dat Alex verliefd is op een jongen en gaat zich er mee bemoeien, zeker nadat Haley haar zus advies gegeven heeft. Ondertussen hebben Mitchell en Cameron ruzie omdat Mitchell hem niet wil kussen in het openbaar.

 3. 3. Earthquake

  6 oktober 2010 (22 minuten)

  Een kleine aardbeving zorgt voor heel wat paniek: Mitchell en Cameron gebruiken de beving als een excuus om het feestje bij Pepper te missen. Manny is doodsbang wanneer de beving plaatsvindt en Claire komt vast te zitten in de badkamer met de loodgieter.

 4. 4. Strangers on the Treadmill

  13 oktober 2010 (22 minuten)

  Claire en Mitchell roepen elkaars hulp in: Claire moet Cameron helpen bij zijn kledingkeuze en Mitchell moet Phil helpen met het schrijven van zijn speech. Ondertussen gaat Jay naar het verjaardagsfeestje van de dochter van een van zijn personeelsleden om een punt te bewijzen tegenover Gloria en Haley probeert Alex uit te leggen hoe ze 'cool' moet zijn.

 5. 5. Unplugged

  20 oktober 2010 (22 minuten)

  Iedereen in het gezin Dunphy is druk aan het communiceren, maar weliswaar op de moderne manier. Claire en Phil willen hier wat aan doen en dagen de kinderen uit om hun gsm/computer aan de kant te leggen. Mitchell en Cameron proberen Lily in te schrijven in de beste privé-school. Ondertussen heeft Gloria enorm last van het geblaf van de hond van de buren. Jay en Manny proberen haar te kalmeren, maar dat haalt weinig uit.

 6. 6. Halloween

  27 oktober 2010 (22 minuten)

  Halloween is in aantocht en Claire is in haar nopjes: ze decoreert het hele huis in een griezelige sfeer. Ze wil ook alle leden van de familie betrekken bij het feest, maar dat loopt aardig fout. Cameron heeft een trauma opgelopen tijdens Halloween en haat het feest. Mitchell heeft een vreselijke dag op het werk en Gloria gedraagt zich vreemd nadat Jay en Manny haar plagen met haar accent.

 7. 7. Chirp

  3 november 2010 (22 minuten)

  Claire en Haley zijn beide ziek en brengen samen wat tijd door in huis. Phil wordt ondertussen gek van het brandalarm. Gloria en Manny verrassen Jay op het werk. Cameron probeert Lily te casten in een reclamefilmpje en gaat helemaal op in de showbizzsfeer wanneer hij de camera's ziet.

 8. 8. Manny Get Your Gun

  17 november 2010 (22 minuten)

  Iedereen komt samen in het restaurant om Manny's verjaardag te vieren. Manny zelf kent een kleine crisis omdat hij het ouder worden niet ziet zitten. Op weg naar het restaurant houden Phil en Claire een race met de wagen en Mitch en Cameron komen veel te laat, omdat ze vergeten zijn een cadeautje te kopen voor Manny.

 9. 9. Mother Tucker

  24 november 2010 (22 minuten)

  Mitchell voelt zich niet op zijn gemak bij zijn schoonmoeder, maar hij heeft moeite om dat aan Cameron te vertellen. Haley en Dylan zetten hun relatie stop en Phil heeft het daar heel moeilijk mee. Jay heeft een medische klacht en gaat met Manny op zoek naar antwoorden op een online medische encyclopedie.

 10. 10. Dance Dance Revelation

  8 december 2010 (22 minuten)

  Manny en Luke gaan voor de eerste keer naar het galabal van hun school en daarom nemen Jay en Phil de jongens mee winkelen. Claire is jaloers wanneer Gloria het galabal-comité vervoegt en Mitchell en Cameron proberen Lily te leren dat ze geen andere kindjes mag bijten.

 11. 11. Slow Down Your Neighbors

  5 januari 2011 (22 minuten)

  Claire merkt dat iemand in de buurt de straat gebruikt als raceterrein en daar wil ze iets aan doen. Ondertussen krijgt Phil te maken met een moeilijke klant, leert Jay Manny met de fiets te rijden (maar merkt al snel dat Gloria ook niet kan fietsen) en zijn Mitchell en Cam gecharmeerd door een nieuwe buurman.

 12. 12. Our Children, Ourselves

  12 januari 2011 (22 minuten)

  Claire en Phil willen dat Alex zich een beetje ontspant tijdens het studeren, maar krijgen zelf gewetensbezwaren. Gloria heeft nieuwe mensen ontmoet en wil ze beter leren kennen, tot groot ongenoegen van Jay. Ondertussen komen Cam en Mitchell een oude vriendin van Mitchell tegen, die hen een schokkende mededeling doet.

 13. 13. Caught in the Act

  19 januari 2011 (22 minuten)

  De kinderen willen Claire en Phil verrassen met ontbijt-op-bed voor hun huwelijksverjaardag, maar treffen hun ouders in een nogal compromitterende houding aan in bed. Jay en Gloria zijn een weekendje naar Las Vegas getrokken, maar ze worden gedwarsboomd door een genadeloos eerlijke e-mail die per ongeluk werd verstuurd naar Claire. Ondertussen proberen Mitchell en Cam een tafeltje te krijgen in een nieuw restaurant, waarvan de eigenaar de moeder is van een van Lilys klasgenootjes.

 14. 14. Bixby's Back

  9 februari 2011 (22 minuten)

  Claire en Phil besluiten Valentijn door te brengen zoals ze dat vorig jaar gedaan hebben. Cam denkt dat Mitchells assistent Broderick verliefd is op Mitchell. Ondertussen heeft Jay een verrassing voor Gloria, maar dat loopt al snel fout.

 15. 15. Princess Party

  16 februari 2011 (22 minuten)

  Mitchell en Cam organiseren een verjaardagsfeestje voor Lily. Claire nodigt haar moeder uit voor het feest, maar dat loopt grondig mis wanneer zij opdaagt met haar ex-vriendje. Gloria weet niet hoe ze zich moet gedragen tegenover DeDe.

 16. 16. Regrets Only

  23 februari 2011 (22 minuten)

  Claire en Phil krijgen slaande ruzie en Gloria en Jay proberen te bemiddelen. Cam vraagt de hulp van Mitchell en Luke wanneer hij een evenement organiseert, maar Mitchell is de uitnodigingen vergeten op te sturen. Ondertussen beklaagt Jay zich dat hij een karaoke machine heeft gekocht voor Gloria.

 17. 17. Two Monkeys and a Panda

  2 maart 2011 (22 minuten)

  Claire probeert de brokken tussen haar dochters te lijmen na een fikse ruzie tussen de twee. Phil geniet ondertussen van een relax dagje in de sauna. Gloria vindt het maar niets dat Jay twee begraafplaatsen heeft gekocht voor hun beide en Cameron wil een boek schrijven over de adoptie van hun dochter Lily.

 18. 18. Boys' Night

  23 maart 2011 (22 minuten)

  Phil en Claire willen niet dat hun zoon vriendschap sluit met hun oude buurman. Jay dumpt Gloria en Manny nadat hij doorkrijgt dat ze een avondje naar de opera willen. Hij brengt de avond uiteindelijk door met Mitchell, Cameron en hun vrienden. Ondertussen let Haley op Lily.

 19. 19. The Musical Man

  13 april 2011 (22 minuten)

  Cameron wordt gevraagd in te vallen op de school van Manny en Luke als leraar muziek en neemt zijn rol iets te ernstig op. Ondertussen is Jays broer Tommy op bezoek en probeert Phil zijn gezin te overtuigen om mee te doen in zijn reclamefilmpje.

 20. 20. Someone to Watch Over Lily

  20 april 2011 (22 minuten)

  Mitchell en Cam willen graag een goede voogd voor Lily vinden in het geval dat hen iets overkomt. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want er scheelt wel aan iedereen iets.

 21. 21. Mother's Day

  4 mei 2011 (22 minuten)

  Claire en Gloria nemen de kinderen mee kamperen, maar de vrouwen krijgen ruzie. Phil en Jay blijven thuis en willen hun vrouwen en kinderen verrassen met een lekker etentje en Cameron voelt zich duidelijk 'de vrouw' in zijn relatie met Mitchell.

 22. 22. Good Cop Bad Dog

  11 mei 2011 (22 minuten)

  Phil en Claire wisselen voor een dag van rol als ouder: Claire zal die dag 'de leuke mama' spelen en Phil 'de strenge papa', iets wat tot grote verwarring bij de kinderen leidt. Gloria is ondertussen in een emotionele bui, terwijl Jay advies geeft aan een overijverige zakenman. Cameron zit thuis met de griep, waardoor Mitchell nu twijfelt of hij wel naar het concert van Lady Gaga zou gaan.

 23. 23. See You Next Fall

  18 mei 2011 (22 minuten)

  De hele familie verzamelt bij Jay en Gloria om samen naar de diploma-uitreiking van Alex te gaan. Jay heeft echter een klein botox ongelukje gehad en probeert het voor iedereen te verstoppen. Cameron is boos op Mitchell omdat hij altijd met hem lacht. Claire vindt dat de kinderen te snel opgroeien en ondertussen blokkeert de garagepoort, waardoor de familie misschien te laat komt voor de ceremonie van Alex.

 24. 24. The One That Got Away

  25 mei 2011 (22 minuten)

  Jay wil gaan vissen op zijn verjaardag, maar de familie wil dat er een groot feest komt, wat er voor zorgt dat Claire en Mitchell in hun oude achtertuin vast komen te zitten, Phil zijn gehate collega tegenkomt en Cameron problemen krijgt in de bakkerij.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van AOVV

AOVV

 • 348 berichten
 • 1971 stemmen

Uitstekend tweede seizoen van 'Modern Family', waarin het voor mij nog steeds het personage Phil is die de show steelt. De aflevering 'The Musical Man' is één van de meest geestige die ik al heb gezien van deze serie, met ook een gastrol voor Jonathan "Mike Ehrmantraut" Banks als Donnie, de broer van Jay.

Ook moet ik altijd erg lachen om de dommigheid van Luke, de aanstellerij van Cam en de sérieux van Manny.

4 sterren


avatar van Metalfist

Metalfist

 • 12407 berichten
 • 3964 stemmen

Al tijdens het eerste seizoen werd beslist dat er sowieso een tweede seizoen van Modern Family ging komen. Mij hoor je in ieder geval niet klagen, want het eerste seizoen was verfrissend genoeg als sitcom en ik wou gerust wat meer zien van de gezinsperikelen in deze inderdaad wel moderne familie. Jammer genoeg is dit in zijn geheel toch net ietsje minder dan zijn voorganger en het is moeilijk om de vinger erop te leggen waar het juist misloopt.

In ieder geval wel tof dat de makers een aantal hekelpuntjes hebben aangepakt. Het gebrek aan affectie tussen Cameron en Mitchell wordt netjes opgevangen in de tweede episode van het seizoen en ook die aflevering rond de aardbeving is erg leuk (Luke die bijna onder de kast terecht komt terwijl Phil er alles aan doet om het voor Claire te verbergen) maar naarmate het seizoen vordert begint het allemaal soms wat te kabbelen. De verhouding tussen de verschillende gezinnen ligt ook niet zo goed als in de voorganger, met vooral veel aandacht voor de familie van Cam. Mother Tucker is dan ook de zwakste aflevering uit dit seizoen. Al is het op zich wel noemenswaardig dat Steven Levitan en Christopher Lloyd niet besloten hebben om een exacte kopie van het vorige seizoen te maken. Toegegeven, sommige afleveringen voelen wat als een goedkope rehash (dat geldt zeker voor Bixby's Back waar de Valentijn uit het jaar ervoor wordt vernieuwd), maar vooral Claire maakt toch een evolutie door. Gelukkig blijven er doorheen het seizoen nog genoeg leuke momenten.

Wel een paar toffe bijrollen trouwens in dit seizoen. Ik ben een grote fan van Danny Trejo en zijn bijrol als conciërge die moet helpen in Dance Dance Revelation tijdens het galabal van Manny en Luke is voor een stuk de grootste drijfkracht in die aflevering. Het gezin Pritchett - Dunphy - Tucker is weer volledig van de partij en in dit tweede seizoen blijkt toch ook weer hoe goed die eigenlijk op elkaar zijn ingespeeld. De kinderen krijgen ook iets meer ruimte (vooral Caught in the Act, de aflevering waar Luke, Haley & Alex vanwege een ontbijt op bed Phil & Claire betrappen, is erg leuk) en de dynamiek onderling is zowaar nog verbeterd.

Mjah, gevoelsmatig was het eerste seizoen nog net iets beter maar het feit dat dat erg fris aanvoelde kan daar ook wel iets mee te maken hebben. Dit is toch vooral het tweede deel dat moet kunnen toppen aan de voorganger en liefst zelfs nog wat beter zijn en Levitan & Lloyd mispakken zich daar een beetje mee. Toch nog wel erg leuk.

3.5*


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59561 berichten
 • 3969 stemmen

gotti

Erg leuk dat je reviews bij deze serie schrijft. Ben er een groot fan van, alles gezien. Heb me voorgenomen dit jaar alles opnieuw te kijken.

Je stukjes zijn fijne inspiratie.


avatar van Metalfist

Metalfist

 • 12407 berichten
 • 3964 stemmen

Bedankt aburefan! Zit nu aan seizoen 5 dus de volgende seizoenen krijgen binnenkort ook een update


avatar van hoffhaan

hoffhaan

 • 773 berichten
 • 2144 stemmen

Wordt alleen maar beter, erg goede serie. 4.0


avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

 • 187 berichten
 • 141 stemmen

Dan heb je eindelijk Netflix en wat doe je dan? MF bingen!

'Are you going soft all of a sudden?'

'When you get a massage, you sound like a Tijuana prostitute.'

BANG.

Elke aflevering komen er wel eens traantjes erbij… van het lachen. Corona antidote.


avatar van Black Math

Black Math

 • 5406 berichten
 • 1736 stemmen

Allemaal wat meer van hetzelfde ten opzichte van het vorige seizoen en dat is geen straf, want het vorige seizoen was vermakelijk en hetzelfde geldt voor dit seizoen. Er zijn een paar kleine verschillen, zo is Alex niet meer zo manipulatief ten opzichte van haar zus en broer. Ze wordt er wat sympathieker op, maar niet noodzakelijk leuker. Na dit seizoen werden de tweeling die Lily speelden vervangen omdat de ouders merkten dat de tweeling de opnames totaal niet leuk vonden. Daar valt wel iets van te zien, want er is weinig interactie tussen Lily en de andere personages, ze wordt hooguit gedragen. De ouders kregen veel geld aangeboden om toch door te gaan met de tweeling, dat ze hier niet op in gegaan zijn ter wille van hun dochters maakt ze erg prijzenswaardig.

Los hiervan kan ik ook aan dit seizoen 3* kwijt.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59561 berichten
 • 3969 stemmen

Heel sterk seizoen, maar Modern Family was sowieso jarenlang ijzersterk geschreven vol geweldige dialogen en oprecht leuke situaties. En dan zo op zijn tijd weet de serie ook de emotionele snaar goed te raken, zoals Jay die tranen laat om zijn al jaren overleden moeder, Phil en Claire die rouwen dat hun kinderen hen minder nodig hebben dan voorheen of Jay die zijn broer wil steunen die kanker heeft, maar dit niet toe laat, omdat ze zo nooit met elkaar om zijn gegaan. Je ziet ook dat er wel karakterverbreding is bij oa Claire en Gloria, terwijl bv Phil en Cameron uit uit kunnen blinken in hun rollen. Topserie, kijk er met plezier weer opnieuw naar.

4*


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.