ad
 • 139.660 films
 • 6.625 series
 • 20.074 seizoenen
 • 432.356 acteurs
 • 280.288 gebruikers
 • 8.089.356 stemmen
Avatar
 
banner banner

Stranger Things - Seizoen 2 (2017)

3,85 388 stemmen

Show titel: Stranger Things

IMDb beoordeling: 8,7 (842.977)

Seizoenen: 3 seizoenen

Afleveringen: 9

Datum van release: vrijdag 27 oktober 2017

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Stranger Things

Afleveringen Seizoen 2 (2017)

 1. 1. Chapter One: Mad Max

  De stad bereidt zich voor op Halloween. In de speelhal gooit een nieuweling hoge ogen. Een sceptische Hopper onderzoekt een veld vol rottende pompoenen.

 2. 2. Chapter Two: Trick or Treat, Freak

  Als Will met Halloween iets verschrikkelijks ziet, vraagt Mike zich af of Eleven nog vrij rondloopt. Nancy kan maar moeilijk omgaan met de waarheid over Barb.

 3. 3. Chapter Three: The Pollywog

  Dustin neemt een vreemd nieuw huisdier. Eleven wordt steeds ongeduldiger. Bob probeert Will te helpen zijn angsten te overwinnen.

 4. 4. Chapter Four: Will the Wise

  Een zieke Will stort zijn hart uit bij Joyce, met verontrustend resultaat. Hopper zoekt naar de waarheid. Eleven doet een verrassende ontdekking.

 5. 5. Chapter Five: Dig Dug

  Nancy en Jonathan wisselen complottheorieën uit met een nieuwe bondgenoot. Eleven zoekt iemand uit haar verleden. Bob het Brein buigt zich over een lastig probleem.

 6. 6. Chapter Six: The Spy

  Wills band met het duister kwaad wordt steeds sterker en niemand weet hoe deze kan worden verbroken. Dustin en Steve creëren een onverwachte verstandshouding.

 7. 7. Chapter Seven: The Lost Sister

  Door bovennatuurlijke visioenen komt Eleven in contact met een groep gewelddadige verschoppelingen en een boos meisje met een duister verleden.

 8. 8. Chapter Eight: The Mind Flayer

  Als Will na een fataal voorval samen met andere in het Hawkins lab komt vast te zitten, schiet een onwaarschijnlijke held te hulp.

 9. 9. Chapter Nine: The Gate

  Eleven maakt plannen om haar werk af te maken. De overlevenden openen de jacht op het monsterlijk kwaad dat Will in zijn macht heeft.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Pepino

Pepino

 • 447 berichten
 • 711 stemmen

Ondanks dat het mij minder stoorde, begrijp ik elk kritiek puntje dat je aanhaalt, Smash016!


avatar van NRT

NRT

 • 728 berichten
 • 392 stemmen

Ik vond het seizoen wat traag op gang komen. Maar zeker de laatste twee afleveringen maakten alles goed. Aflevering 8 was een topper!

Verder vond ik Max en haar broer ook leuke personages. Ok, Billy was een eikel, maar het irriteerde mij niet. En natuurlijk was Bob echt een voltreffer. Jammer dat we hem niet meer gaan terugzien.


Na de tweede aflevering heeft dit tweede seizoen de sfeer van het eerste te pakken.

Als moeder Joyce (Winona Ryder) haar kamer volhangt met de tekeningen van ill, doet dat meteen denken aan de kerstlichtjes uit het eerste seizoen. En daarmee vallen de makers een beetje in herhaling.

Interessanter is de verdere uitwerking van het personage Eleven (Millie Bobby Brown), die nu niet alleen als slachtoffer wordt neergezet. Ging in het eerste seizoen de belangrijkste credits naar Brown, dit seizoen is het de jonge Noah Schnapp als Will Byers, die de sterren van de hemel speelt en met veel intense scènes weet te ontroeren. Meest irritante personage is ongetwijfeld Erica Sinclair (Priah Ferguson), het jongere zusje van Lucas.

Uitschieter is de in Amerika totaal niet begrepen zevende aflevering, die zich afspeelt in de krochten van Chicago en waarin het karakter van Eleven en een totaal andere dimensie bij krijgt en zij denkt zich eindelijk thuis voelt bij een groep outcasts (die haar speciale gaven overigens net zo misbruiken als de mensen van het Hawkins lab). Een deel van de kritiek in het thuisland betrof de miserabel slecht acterende Linnea Berthelsen als Kali en daar kan ik mij wel wat bij voorstellen. Toch lijkt deze aflevering mij zeker niet misplaats, omdat Eleven/Jane eindelijk de cruciale keus kan maken om te weten waar zij uiteindelijk werkelijk thuis is.

De serie wordt afgesloten met een knallende seizoenfinale met een heerlijk, en terecht, suikerzoet roze einde.

Op de website Imdb wordt een vierde seizoen al aangekondigd. Ik zou zeggen: Kom maar op.avatar van Pennywise76

Pennywise76

 • 23 berichten
 • 28 stemmen

Geweldige seizoen van deze serie!

Op het wat mindere E07 na heb ik genoten van iedere aflevering. Je wordt echt helemaal in het verhaal en de 80’s gezogen!

Op naar seizoen 3


avatar van Bottleneck

Bottleneck

 • 8072 berichten
 • 2017 stemmen

Seizoen 1 vind ik erg gaaf, in meerdere opzichten. Maar hier kom ik niet verder dan de tweede aflevering. Het jaren-tachtig-sfeertje wordt nu echt in iedere minuut op je afgevuurd. S1 richt zich daar natuurlijk ook grotendeels op, maar m.i. niet zó expliciet als in S2. Arcade-hallen, de muziek, de jongens die een volledige aflevering rondrennen in Ghostbusters-kleren (terwijl er amper iets gebeurt).

Alsof de makers na het succes van deel één te opzichtig inspelen op je nostalgie van toen. 'Hé, eind dertiger / veertiger, let je nog op? We richten ons op jou, grote doelgroep!'. Zo'n gevoel bekruipt me tijdens 't kijken. Ik laat het (nog?) voor wat het is.


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 726 berichten
 • 88 stemmen

De eerste serie met echt heel veel plezier bekeken, genoten en vooral ook de herkenbaarheid van ‘mijn jaren 80’ was geweldig.

Deze tweede serie kreeg ik een wat ‘gelikter, commerciëler’ gevoel met overacting, iets teveel zoeken naar het retro-gevoel en ik voelde mij, eigen smaak, wat minder betrokken worden in het verhaal.

Door een opmerking dat de serie Dark - Seizoen 1 (2017) wel overeenkomsten heeft met ST heb ik deze dan ook eens bekeken, maar ik heb moeten concluderen dat ik Dark (hoe stom het ook klinkt ) ‘realistischer’ vind, ingenieuzer en, vooral, minder commercieel dan Stranger Things. Goed gedaan door onze Oosterburen !


avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

 • 182 berichten
 • 0 stemmen

Fan-tas-tisch. Beter dan seizoen 1. Laatste 2 afleveringen waren echt pure kippenvel. Nog spannender en donkerder en sowieso vond ik de verhaallijnen beter dit keer. Leuk ook hoe nu alle personages bij elkaar komen. Eleven's trip was een leuk tussendoortje, van een trouwens briljante actrice. Hoe zij schreeuwt alleen al, wat een overtuiging.

'The party' waarvan zeker Will en Dustin, Hopper, Steve en Jonathan. Geniale karakters allemaal. Acteerwerk ook duidelijk beter van de kinderen, waarschijnlijk speelt de ervaring hierin een rol. Vond Winona nu ook erg sterk na ook wat twijfels te hebben gehad tijdens seizoen 1.

Een sfeer die haast niet te overtreffen was, maar poeh, dat werd het wel. Als stijl freak echt een hemel. Hoe vaker ik het intro of bepaalde gedeeltes van de soundtrack hoorde, hoe zieker het werd. Ook veel leuke details zoals die speelhal, Dustin en Steve hun band, het eindfeest (over goede muziek en positieve clichés gesproken), etc.

Alle aspecten zijn ook aan elkaar gerelateerd, volgens mij heb ik nog nooit zo'n verwarrende review geschreven daardoor. Nu weer wachten verdomme.

Edit: Beyond Stranger Things is erg leuk. Lijkt een hele sympathieke crew en cast en vooral de nuchtere Duffer Brothers lijken me perfect deze serie op niveau te houden. Niet alleen vanwege hun nuchtere karakter maar ook hun passie voor de jaren 80 en sciencefiction.


avatar van Teunnis

Teunnis

 • 765 berichten
 • 482 stemmen

Poeh, dat viel niet mee. Het eerste seizoen was al licht teleurstellend na al die positieve verhalen, maar dit tweede seizoen zakt diep door de ondergrens. Waar het eerste seizoen vooral last had van overacting is dit seizoen op haast alle vlakken over de top. De serie is hier ontstellend voorspelbaar geworden en het matige acteren is me nog meer gaan storen. Ik haak maar gauw af, want dit blijkt achteraf dus toch niks voor mij.

Waar de vergelijking met Twin Peaks - meerdere keren gehoord - op slaat, dat mag Joost weten. Ik moest (dit tweede seizoen vooral) heel vaak denken aan Wayward Pines. En die serie begon (toevallig) juist wel met het juiste Twin Peaks gevoel, maar was dat al net zo gauw kwijt.


avatar van macrobody

macrobody

 • 1238 berichten
 • 1155 stemmen

Zoals verwacht, stukken minder dan seizoen 1. Toch nog goed te doen als je nog geen afscheid kan nemen van de kids van Hawkins. Wat is me bijgebleven:

de interactie van Steve en Dustin was grappig

de romance van Nancy

Bob the Brain

hoop monsters

en het huis van Will wordt weer intensief gebruikt.

Seizoen 3 en 4 komen eraan en waarschijnlijk ook nog een 5. Zo niet dan zal ik er niet wakker van liggen want ik denk dat ze wel met iets anders moeten komen.avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4575 berichten
 • 2027 stemmen

Zeer sterk seizoen, waar ik ook oprecht wat meer van genoten heb dan seizoen 1. Het deed me meermaals denken aan Aliens en dat is eigenlijk alleen maar positief.

Het acteerwerk is top. Winona Ryder liet haar overacting achterwege, David Harbour blijft stoer en nieuwkomer Sean Astin is een zeer prettige toevoeging. De kinderen zitten nu allemaal lekker in hun rol en met name Dustin blijft een ontzettend sympathiek personage. Bovendien blijkt de interactie tussen hem en Steve Harrington verbazingwekkend goed te werken. Steve vond ik een vervelend mannetje in het vorige seizoen, maar hij steelt hier echt meermaals de show. Uiteindelijk moet ik zelfs concluderen dat hij nu mijn favoriete personage is. Nieuwe personages als Billy en Max blijken ook prima te werken en ik ben benieuwd hoe het hen zal vergaan in het volgende seizoen.

De spanning zit er halverwege goed in en het is knap hoe men dit de laatste twee afleveringen van begin tot eind weet vast te houden. De Demogorgons zagen er geloofwaardiger uit, waardoor er ook wat meer dreiging van hen uit ging. Mijn complimenten ook voor de aankleding en soundtrack: de jaren 80 sfeer is weer prominent aanwezig en is een onmisbaar element in deze serie. Die sfeer ontbreekt in aflevering 7, waardoor het ook meteen lijkt alsof je even naar een compleet andere serie zit te kijken. De serie weet zich vervolgens wel te herpakken met een finale waar eigenlijk alles in zit waar je op hoopt. Het definitieve einde is zeer aandoenlijk.

Eerst zette ik een beetje mijn vraagtekens bij de hype, maar dit gaat toch zeker de goede kant op. Ik kijk inmiddels met smart uit naar seizoen 3 en ben zelfs begonnen aan Beyond Stranger Things.

4*


avatar van Daan258

Daan258

 • 3493 berichten
 • 2237 stemmen

Prima en leuk seizoen maar kan zeker niet tippen aan het 1e.

Van wat ik gehoord had zou dit seizoen een stuk duisterder zijn als het vorige maar na het kijken viel het me toch allemaal wat mee. Ook het verhaal is een stuk minder interessant. Maar slecht is het verre van.

Ik heb me zeker kunnen vermaken en het keek goed weg. Ook het acteerwerk was zeker weer prima en de sfeer zat er weer lekker in.

Nu nog even wachten op het 3e seizoen. Ik hoop dat die iets beter zal zijn dat dit.

Een kleine 3,5*


avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 2217 berichten
 • 2320 stemmen

Vond deze ook iets minder dan seizoen 1. Zeker de seizoensopening had iets meer mee gedaan kunnen worden dan maar in 1 aflevering terug te laten komen. Laatste afl trouwens by far de beste. En Dustin blijft favoriet hier.


Maurice44

 • 3 berichten
 • 0 stemmen

Ik vond seizoen 1 ook iets beter dan seizoen 2..kijken wat seizoen 3 brengt ?


avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

 • 1166 berichten
 • 4247 stemmen

Nee geef mij dan seizoen 1 maar hier werd er veel te veel bijgehaald waar ik nauwelijks kop of staart kon aankrijgen, acteerprestaties van de kinderen, en de topmuziek blijven maar verder stuk zwakker dan s1 voor mij.avatar van Black Math

Black Math

 • 4706 berichten
 • 1381 stemmen

Had het eerste seizoen Alien invloeden in de vorm van de Demogorgon, dan lijkt dit seizoen meer in de richting van Aliens te gaan. Immers we hebben nu te maken met een hele troep demo-dogs. Helaas voelt dit seizoen wel wat voorspelbaarder aan. Het is duidelijk dat je Will aan warmte moet blootstellen om zijn "demonen" te lijf te gaan. Je ziet het al van verre aankomen dat Eleven wederom de dea ex machina zal zijn. Waar het eerste seizoen me nerveus van de spanning maakte, slaagt dit seizoen daar totaal niet in.

Verder worden er een aantal personages geïntroduceerd die niet erg functioneel lijken te zijn zoals Max en Kali Volgens Hermans mag er in een klassiek verhaal nog geen mus van het dak vallen zonder dat het een gevolg heeft. Volgens die logica hoop ik dat er meer met deze personages gedaan wordt in het volgende seizoen. 2,5* voor dit seizoen.


avatar van NRT

NRT

 • 728 berichten
 • 392 stemmen

Volgens mij is dit bij iedere serie het geval.


avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator)

 • 13238 berichten
 • 1064 stemmen

Stranger Things: Sciencefiction Versie van The Goonies!

Acteerwerk wederom prima. Afleveringen kijken, net zoals bij seizoen 1, weer lekker vlot weg. 80's vibe

nog steeds aanwezig. Nice! Jammer van Bob. Sympathieke man.

Dit allemaal gezegd te hebben. Element of surprise is weg. Ik kom dan ook niet hoger uit dan drie volle sterren. Desondanks benieuwd naar wat seizoen 3 mij zal brengen.


avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

 • 20 berichten
 • 245 stemmen

Best een oké serie. Dit tweede seizoen beviel wat beter dan het eerste, vooral doordat het verhaal wat meer lagen kreeg. Goed gekozen jatwerk uit allerlei hoeken, van Alien tot It en van Jurassic Park tot The Exorcist. De chemie tussen de kinderen is leuk, voor de rest is het acteerwerk tamelijk belabberd. Maar enkele tenenkrommende voorspelbare dialogen daargelaten (They can't save you Jane - No......but I can save them!) stoort het niet echt. De humor is Amerikaans flauw. Sfeer en doorkijkgehalte maken er toch een vermakelijk geheel van.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.