• 145.960 films
 • 7.516 series
 • 22.926 seizoenen
 • 506.859 acteurs
 • 317.507 gebruikers
 • 8.345.699 stemmen
Avatar
 
banner banner

Beau Séjour - Seizoen 1 (2017)

3,55 74 stemmen

Alternatieve titel: Hotel Beau Séjour

IMDb beoordeling: 7,7 (3.949)

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Nathalie Basteyns, Kaat Beels, Sanne Nuyens en Bert Van Dael

Met: Lynn Van Royen, Kris Cuppens en Reinhilde Decleir

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 1 januari 2017

Eerst uitgezonden op: één (België)

 • On Demand:

 • NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Beau Séjour Seizoen 1 (2017)

Kato ontwaakt onder het bloed en zonder herinneringen in het hotel Beau Séjour naast haar eigen lijk. Ze moet proberen haar eigen moordzaak op te lossen. Hoewel ze dood is, loopt ze gewoon nog rond. Gaandeweg komt ze tot de ontdekking dat er vijf mensen zijn die haar zien en horen. Sommigen kent ze en andere niet. Ze weet niet waarom net deze vijf haar kunnen zien. Ze probeert te reconstrueren wat er is gebeurd op de avond van haar dood.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

 1. 1. Het Lijk

  1 januari 2017 (50 minuten)

  Kato wordt bebloed wakker in hotel Beau Séjour en ziet haar eigen levenloze lichaam in de badkuip liggen. Ze vlucht weg en zoekt hulp, maar niemand ziet haar nog. Ze is dood. Gaandeweg ontdekt Kato dat vijf mensen haar nog wél kunnen zien.

 2. 2. De Vijf

  8 januari 2017 (50 minuten)

  De federale politie onderzoekt de moord op Kato Hoeven. Kato's vader Luc, moeder Kristel, stiefvader Marcus en stiefzus Sofia worden ondervraagd. Wanneer Kato op haar eigen begrafenis is, komt ze oog in oog te staan met haar vijf 'zieners': Luc, Sofia, Ines, Charlie en de lokale hoofdinspecteur Alexander Vinken. Ze begrijpen er allemaal niets van.

 3. 3. Het Medium

  15 januari 2017 (50 minuten)

  Kato probeert commissarissen Marion Schneider en Dora Plettinckx van de federale politie naar de plaats delict in kamer 108 van hotel Beau Séjour te brengen. Ze wil dat de vijf 'zieners' mee naar de politie stappen, maar Luc, Sofia, Ines, Charlie en Alexander blijken elk hun eigen agenda te hebben.

 4. 4. De Opening

  22 januari 2017 (50 minuten)

  Kato raakt zwaar gefrustreerd wanneer commissarissen Marion en Dora de foute sporen onderzoeken. Ze pakken Jef Dewael op, het medium dat beweert meer te weten over de plaats waar Kato vermoord werd. Ze trekken ook naar Nederland om de oude, onopgeloste verdwijning van Claudia De Wit te onderzoeken.

 5. 5. Volle Maan

  29 januari 2017 (50 minuten)

  Hoofdinspecteur Alexander Vinken stelt Kato voor de keuze: als ze zwijgt over de bekentenis van hoteleigenares Melanie, zal hij bij naam vertellen wie haar moordenaar is. Marion en Dora proberen uit te zoeken wie de mysterieuze motorrijder op de verkeersbeelden is. Sofia en Leon groeien steeds meer naar elkaar toe.

 6. 6. De Bruiloft

  5 februari 2017 (50 minuten)

  Kato ontdekt dat er een zesde 'ziener' is. Heeft hij haar vermoord? En wat is zijn connectie met de vijf anderen? Ze ontdekt dat niet iedereen de waarheid spreekt. Ines is bij onfrisse praktijken betrokken, en Luc probeert zijn oude gezinnetje terug te krijgen.

 7. 7. De Film

  12 februari 2017 (50 minuten)

  Kato leert dat hoofdinspecteur Alexander Vinken de Nederlandse drugdealer Vanderkerk heeft neergeschoten. Ze is in alle staten en vertelt Charlie wat ze te weten is gekomen over Melanie. Alexander wordt intussen geschorst, terwijl er van Sofia en Leon online een opvallend filmpje opduikt.

 8. 8. De Maaslandmoorden

  19 februari 2017 (50 minuten)

  Het hele dorp is in shock na het nieuws over Sofia en crossheld Leon. De politie tast in het duister over wat er met hen gebeurd is. Kato begint meer en meer te vermoeden dat de 'zieners' allemaal iets voor haar achterhouden.

 9. 9. De Bekentenis

  26 februari 2017 (50 minuten)

  Alle puzzelstukken lijken in elkaar te vallen na de bekentenis van Charlie bij de politie. Maar Kato gelooft er niets van. Ook commissaris Marion Schneider begint te twijfelen.

 10. 10. De Nacht

  5 maart 2017 (50 minuten)

  Marion kan zich er niet toe brengen de zaak te klasseren. Wanneer ze de telefoongegevens van Vanderkerk uitpluist, ontdekt ze dat de handelaar in contact stond met Alexander. Als ze laatstgenoemde ondervraagt informeert de Nederlandse politie haar dat het lichaam van Claudia de Wit is teruggevonden.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew series)

 • 21227 berichten
 • 42643 stemmen

Eerste aflevering zag er goed uit en heeft me positief verrast.


avatar van AOVV

AOVV

 • 261 berichten
 • 1445 stemmen

Mza.

Mee eens. De opening was erg knap, ik moest ook een paar keer aan het Franse Les Revenants denken..


avatar van Pecore_mm

Pecore_mm

 • 32 berichten
 • 117 stemmen

Eerste aflevering vond ik ook erg goed, helaas wordt het daarna wel een beetje minder.


avatar van Pecore_mm

Pecore_mm

 • 32 berichten
 • 117 stemmen

De eerste afleveringen van de serie weerhouden mij ervan dit een ster te geven. Het ontwikkelt zich van een mysterieus en origineel drama tot een ongeloofwaardige soap. Hier had veel meer in gezeten. Ik ben blij dat het afgelopen is.


avatar van AOVV

AOVV

 • 261 berichten
 • 1445 stemmen

wim.

Daar ben ik het grotendeels mee eens, al is mijn oordeel iets minder hard. Er zat vooral veel potentie in deze show, en dat het er dan niet helemaal uitkomt, maakt de deceptie wat groter, natuurlijk. De openingsscène in aflevering 1 was gelijk het beste dat deze reeks te bieden had, de finale was dan weer niet bepaald geweldig.

Wat me ook nog opvalt, is dat de titeltrack waarmee elke aflevering begint (van Mauro Pawlowski, dacht ik) me erg doet denken aan de titeltrack van 'True Detective', seizoen 1.

3 sterren


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 758 berichten
 • 90 stemmen

Geniale serie van Vlaamse bodem. Ingenieus plot, mooie verhaallijnen en toch zo gewoon. Elke aflevering intrigeert en het acteerwerk van alle acteurs is van topniveau. Lynn van Royen draagt de hoofdrol met verve en is verfrissend. Op z'n Vlaams gezegd: "Ik zie haar graag !". Mysterie, verrassende wendingen en een onverwacht einde die ik niet 'van verre' zag aankomen.

Soms zitten er parels tussen alle series die ons tegenwoordig worden aangeboden. Dit is er eentje van de eerste klasse !!


avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

 • 331 berichten
 • 615 stemmen

Schitterende serie! Het grillige sfeertje wordt mooi in beeld gebracht. Vanaf aflevering één zie je al dat dit topklasse is. En dan aan het eind van aflevering 7, wie had dat zien aankomen? . Alle personages zijn goed vertolkt door een sterke cast. Lynn Van Royen weet haar, toch wel wat ongewone rol, geloofwaardig te brengen. Zet daar Charlotte Timmers naast, en je scoort

Wat ik ook leuk vond was de gastrol van Stijn Meuris. Ik weet niet of de makers het bewust gedaan hebben, Maar door hem opnieuw Bernard te noemen, en leerkracht in een school, moest ik toch al snel even denken aan Blueberry Hill (1989) - IMDb.

Meer van dit, dat kan ik best pruimen


avatar van Alathir

Alathir

 • 1524 berichten
 • 1363 stemmen

Zeer goede pilootaflevering met heel wat humor ook. In de volgende afleveringen wordt dit steeds minder en ook het mindfuckgehalte van de eerste aflevering is dan verdwenen. Je gaat dan als kijker meer en meer op zoek naar wie het gedaan heeft. Op zich zijn er enkele verrassende wendingen in het verhaal maar eigenlijk vind ik het einde een beetje ongeloofwaardig. In mijn ogen is het motief nogal zwak.


avatar van 7 stars

7 stars

 • 62 berichten
 • 145 stemmen

wel aardige serie, kabeelt wel veel. Leuk dat de Evil super stars voorbijkomen. begin tune is ook gemaakt door Mauro van die band. erg mooie tune(bewerking van hank williams song). Verder bijlange geen Tabula Rasa die ik vele, vele malen beter vind.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 683 berichten
 • 491 stemmen

De eerste twee afleveringen van gekeken en die waren vrij aardig te doen. Ben wel benieuwd naar de rest. Blijkbaar verschillen de meningen hier nogal behoorlijk over deze serie.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 683 berichten
 • 491 stemmen

Deze serie net afgerond. De eerste paar afleveringen waren vrij aardig, het middenstuk een beetje matig maar nog wel te kijken en de laatste paar afleveringen waren wel redelijk goed.

Als je de serie niet al te serieus neemt is het de 10 afleveringen goed door te komen. Qua cijfer zou ik het een 5,8 geven en bij tvmeter rond ik dat af naar boven, drie sterren dus.avatar van Corran

Corran

 • 236 berichten
 • 265 stemmen

Ik vind de serie nogal wisselvallig. Het probeert heel hard de Scandinavische crimi's te imiteren en slaagt daar grotendeels in (regie, acteerwerk, uitstraling), maar op vlak van het scenario vond ik het echt matig, veel te formulaïsch.

Zoals gebruikelijk in dit genre word je een handvol keren op een dwaalspoor gezet vooraleer je bij de echte dader komt, maar die dwaalsporen zijn soms echt te evident. Ook moet elk personage een geheim hebben (zodat ze wat verdacht kunnen doen), waardoor je geregeld kan voorspellen welke richting iets opgaat. Er wordt dan plots een element X geïntroduceerd dat schijnbaar met niets te maken heeft en personage Y had nog geen eigen mysterie, dus X heeft ongetwijfeld met Y te maken en dit is dwaalspoor 8 dat niets met de dood van Kato te maken heeft.

Voor de rest ben ik geen fan van de combo van crimi met het bovennatuurlijke, maar goed, dat zijn dan de regels van de serie en die horen erbij. Alleen is me niet duidelijk wat de regels zijn. Enkele mensen kunnen haar zien en de rest niet. OK. Maar ze kan ook interactie hebben met voorwerpen, maar alleen de "zieners" zien en horen dat, andere mensen zien dat dan niet? En als iemand met haar staat te praten, wat zien de "niet-zieners" de "ziener" dan doen? Iemand die met lucht staat te praten? Dat wordt allemaal niet uitgelegd omdat daar moeilijk omheen kon worden geschreven, dus 't wordt maar genegeerd.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3471 berichten
 • 1760 stemmen

Seizoen 2 van Beau Séjour, vanaf 31 januari op Eén.

Trailer

Naast Gene Bervoets, Lize Feryn, Emilie De Roo, Katelijne Verbeke en Greet Verstraete bestaat de grotendeels West-Vlaamse cast onder andere uit Tom Vermeir, Sam Louwyck, Titus De Voogdt en Janne Desmet.

Leuke cast, alleen van Lize Feryn ben ik geen grote fan. Het is wat mij betreft één van de meest onnatuurlijk acterende actrices uit eigen land.


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 758 berichten
 • 90 stemmen

Spacejet schreef:

Seizoen 2 van Beau Séjour, vanaf 31 januari op Eén.

Top ! Zin in. Was fan van de eerste serie.


avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

 • 1640 berichten
 • 1253 stemmen

Net als het tweede seizoen (dat ik eerst zag) een meesterlijke serie van eigen bodem. Iets meer gestoeld op de spanning dan de 2e jaargang die ik als familiedrama nog net iets meer impact vond hebben, maar veel ontloopt het elkaar niet. Ook dit eerste seizoen is ijzersterk gemaakt en de acteerprestaties zijn voortreffelijk. Klasse.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.