• 9.200.855 stemmen

Beau Séjour - Seizoen 2 (2021)

Alternatieve titel: Hotel Beau Séjour

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Nathalie Basteyns, Kaat Beels, Sanne Nuyens en Bert Van Dael

Met: Lize Feryn, Emilie De Roo en Gene Bervoets

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 31 januari 2021

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Beau Séjour Seizoen 2 (2021)

Oud-commandant van de Marine Maurice ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot “Beau Séjour”. Wanneer hij drijfnat wakker wordt op het strand merkt hij dat niemand hem kan horen of zien. Even later verneemt hij dat hij dood is – zelfmoord. Maurice kan dit niet geloven. Wat is er aan de hand? Hij begint zijn eigen dood te onderzoeken. En dan ontdekt hij dat er enkele ‘zieners’ zijn, mensen die hem wel nog kunnen zien en met wie hij kan praten… maar waarom net deze mensen?

Afleveringen Seizoen 2 (2021)

1. 1. De Storm

31 januari 2021 (50 minuten)

Gewezen marinecommandant Maurice ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van zijn zeilboot “Beau Séjour”. Wanneer hij drijfnat wakker wordt op het strand merkt hij dat niemand hem kan horen of zien. Hij dwaalt hier nog rond als een soort levende dode. Maar waarom?

2. 2. De Video

7 februari 2021 (50 minuten)

Maurice kan zich nog steeds niets herinneren van de nacht van de storm. Hij gaat op onderzoek en schakelt hiervoor de hulp in van Vinnie. Maurice ontdekt dat er nog meer ‘zieners’ zijn, mensen die hem wel nog kunnen zien en horen.

3. 3. Opie

14 februari 2021 (50 minuten)

Het bezoek aan de notaris zorgt voor opschudding bij de zussen en Bea. Maurice komt oog in oog met hen te staan. Vinnie spreekt met de wetsdokter, hij is ervan overtuigd dat er iets niet klopt.

4. 4. Het Kampvuur

21 februari 2021 (50 minuten)

Maurice heeft opnieuw Vinnies hulp nodig en gelukkig twijfelt die niet. Bea en Tille gaan samen op zoek naar antwoorden. Zeven jaar eerder wordt Esther tijdens haar opleiding onder druk gezet.

5. 5. Het Bootje

28 februari 2021 (50 minuten)

De waarheid over het kampvuur werpt een nieuw licht op de nacht van de storm. Vinnie neemt Maurice mee naar een verhoring, maar dit pakt niet goed uit. Lola’s liefdesverdriet loopt uit de hand.

6. 6. Het Ongeluk

7 maart 2021 (50 minuten)

Het een en ander wordt duidelijk over de toestand van Maurice. Britt raakt meer en meer de pedalen kwijt. De familie bekommert zich om haar. Het overlijden van Erik liet een verscheurde familie achter.

7. 7. Het Artikel

14 maart 2021 (50 minuten)

Maurice zoekt een manier om Britt te troosten. Bea ontdekt iets ontstellend over Tilles verleden en de situatie escaleert. Vinnie wendt zich tot Mira en samen gaan ze verder op zoek naar bewijsmateriaal. Alice voelt zich onveilig.

8. 8. Het Bedrog

21 maart 2021 (50 minuten)

Maurice probeert een verklaring te vinden voor de afgelopen nacht. Britt heeft het moeilijk, Alice houdt haar in het oog. Maurice en Vinnie gaan een leugenaar achterna.

9. 9. Een Tweede Kans

28 maart 2021 (50 minuten)

De waterstaal geeft het onderzoek een boost. Ondertussen blijft een teleurgestelde Alice in de greep van Yasmine en denkt Maurice te weten waarom zijn ‘zieners’ er zijn.

10. 10. Het Verraad

4 april 2021 (50 minuten)

De beelden zorgen voor een shock. Ongeloof en woede veroorzaken drastische acties. Maurice probeert het verleden voor eens en altijd te lijmen.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Het eerste seizoen heeft veel lof gekregen, zelfs Stephen King was fan. Uiteindelijk was het concept op dat ogenblik niet nieuw maar nog niet zo vaak gebruikt in onze landen. Maar als je op het einde van de eerste aflevering al meteen weet dat het hoofdpersonage dood is en er enkel nog een soort whodunit komt in de rest van de serie ben ik al gauw afgehaakt. Aangezien het concept hetzelfde is als seizoen 1 ga ik dit ook overslaan. Ik had liever nog iets gehad zoals Tabula Rasa, dat hield het mysterie toch nog wat langer in stand.

avatar van NRT

NRT

Ik vond de eerste aflevering wel goed. Veel mysterie weer. Ik heb wel minder binding omdat het dit keer niet in mijn streek is opgenomen.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Het eerste seizoen heb ik niet gezien, maar daar ga ik toch wel eens achteraan na het bekijken van deze verschroeiend mooie tweede reeks. Samen met De Dag voor mij het beste dat het Vlaamse televisielandschap te bieden had de laatste jaren.

Een ijzersterk in beeld gebracht, aangrijpend familiemysterie met een geweldige cast. Zowat iedereen doet het erg goed, maar het is Gene Bervoets die hier werkelijk de rol van zijn leven speelt. Ook Greet Verstraete als Britt verkeert in een staat van genade. Geweldige setting overigens, het zonovergoten industriële kuststadje Zeebrugge vlak voor de drukte van de zomervakantie.

Net als De Dag misschien niet de serie met de allergrootste herkijkwaarde, maar dat compenseert Beau Séjour met zo'n hoge bingefactor en zoveel emotionele impact dat ik alleen maar vol lof kan zijn.

avatar van Decec

Decec

Wanneer komt dit NPO?

avatar van Esteban

Esteban

Om met de deur in huis te vallen: Minder sterk dan het eerste seizoen. Al mag meteen ook aangevuld worden dat deze opvolger eveneens de moeite waard is.

Pluspunten:

Kwalitatieve productie met een (grotendeels) uitstekende cast die goed staat te acteren. Elke aflevering weet te boeien, geen enkel moment voelt te veel. En opnieuw waren er momenten waarbij toch wel een gevoelige snaar geraakt werd. Blijvend gissen ook naar de oplossing van het mysterie.

Minpunten:

In de grote lijnen leek ik het geheel wel door te hebben. Bepaalde elementen, die toch als een soort van plottwist werden naar voor geschoven, wisten mij in dat opzicht niet te verrassen. Ook voelde de manier waarop dit verhaal in elkaar verweven zat ietwat geknutseld aan. Vooral in de laatste twee afleveringen werd het een opeenstapeling van wel héél veel toeval bij elkaar. Dat gevoel heb ik nooit of te nimmer gehad bij het eerste deel. Maurice, die in tegenstelling tot Kato, soms een randpersonage leek te worden in z'n eigen verhaal, had ook een lijstje af te werken dat nogal voor de hand lag. Dat deed mij om die reden ook iets minder.

De spanning leek ook eerder in het drama-aspect te liggen, toch wist dit mij niet te raken zoals het eerste seizoen dat kon. Ook wel door een gebrek aan "sympathieke" personages. Dat is iets heel persoonlijks natuurlijk, maar uiteindelijk waren het bijna allemaal klootzakken waar ik op den duur nog weinig medeleven voor voelde. Het verhaal van Kato had ook z'n portie personages met bijhoorlijk wat flaws -ik denk bijvoorbeeld aan de rol van Kris Cuppens-, maar mijn begrip daarvoor was veel groter.

Enfin, dit seizoen zat als geheel voor mij gewoon duidelijk minder vlot in elkaar dan de voorganger. Less is more. Dat vat het voor mij wat samen. Niettegenstaande een aanrader, mochten mijn genoemde minpunten een tegenovergestelde indruk geven. Ik wou gewoon even de -imo- grote verschillen belichten.

Grappig:

Vandaag kwam de serie bij mijn ouders ter sprake en mijn vader bleek zich te ergeren aan de interne logica. Zelf stoorde ik mij daar niet aan, maar ik kan hem eigenlijk geen ongelijk geven. Ze lieten wel enkele steken vallen op dat vlak. Zo opende Bervoets een deur om een kamer binnen te gaan. Zoals geweten heeft dit geen enkel effect in de wereld van de levenden voor mensen die hem niet kunnen zien. Maar vlak daarna stapt iemand de kamer binnen via die geopende deur, iemand die Bervoets niet kan waarnemen. Foutje. Want voor die persoon is de deur nog gesloten. En zo blijken er wel wat in te zitten. Geen idee of mijn vader in elk afzonderlijk geval gelijk had, ik ga er in ieder geval geen afleveringen voor herbekijken. Ook de timing waarbij Bervoets (of Jasper) verdwijnt nadat een issue opgelost is tegenover bepaalde personages, is alles behalve consequent. Maar ah, dat zie ik wel door de vingers.