menu
Mijn Series +

Poketto Monsutâ - Seizoen 1 (1997-1999)

Alternatieve titel: Indigo League

mijn stem
3,65 (56)
56 stemmen

Japan
Animatie / Actie

ontwikkeld door Satoshi Tajiri, Ken Sugimori en Junichi Masuda
met de stemmen van Rica Matsumoto, Mayumi Iizuka en Ikue Ohtani

De serie volgt de jongen Ash uit het dorp Pallet Town. Toen hij tien jaar werd, mocht hij voor het eerst trainer van Pokémon worden en zijn eerste Pokémon ophalen bij professor Oak. Maar hij verslaapt zich en komt te laat om uit een van de starters (Bulbasaur, Charmander en Squirtle) te kiezen. Omdat hij toch heel graag aan zijn Pokémonreis wil beginnen, krijgt hij van professor Oak uiteindelijk toch een Pokémon mee: Pikachu. Deze Pokémon is echter niet bepaald gehoorzaam en het zal een moeilijke taak voor Ash worden om zijn vertrouwen te winnen. Van professor Oak krijgt Ash een PokéDex mee, een elektronische encyclopedie met daarin gegevens over alle momenteel voorkomende Pokémon uit de Kanto-regio. Onderweg ontmoet Ash een meisje genaamd Misty. Na een akkefietje hebben de twee een moeizame verhouding, maar ze besluiten toch reisgenoten te worden. In Pewter City gaat Ash in competitie met gymleider Brock en hij wint de strijd. Ook Brock besluit met Ash mee te gaan en laat zijn gym achter bij zijn vader. Tezamen met Pikachu gaan de drie op weg naar de Indigo-league op het Indigo-plateau.

 1. Pokemon! Kimi ni Kimeta!
 2. Taiketsu! Pokemon Sentā!
 3. Pokemon Getto da ze!
 4. Samurai Shōnen no Chōsen!
 5. Nibi Jimu no Tatakai!
 6. Pippi to Tsuki no Ishi
 7. Hanada Shiti no Suichūka
 8. Pokemon Rīgu e no Michi
 9. Pokemon Hisshō Manyuaru
 10. Kakurezato no Fushigidane
 11. Hagure Pokemon, Hitokage
 12. Zenigame-gundan Tōjō!
 13. Masaki no Tōdai
 14. Dengeki Taiketsu! Kuchiba Jimu
 15. Santo Annu-gō no Tatakai!
 16. Pokemon Hyōryūki
 17. Kyodai Pokemon no Shima!?
 18. Aopuruko no Kyūjitsu
 19. Menokurage Dokukurage
 20. Yūrei Pokemon to Natsumatsuri
 21. Bai Bai Batafurī
 22. Kēshyi! Chōnōryoku Taiketsu!
 23. Pokemon Tawā de Getto da ze!
 24. Gōsuto Tai Esupā!
 25. Okoranai de ne Okorizaru!
 26. Erika to Kusaihana
 27. Surīpā to Pokemon Gaeri!?
 28. Rokon! Burīdā Taiketsu!
 29. Kakutō Pokemon! Dai Batoru!
 30. Koiru wa Denki Nezumi no Yume o Miru ka!?
 31. Diguda ga Ippai!
 32. Sekichiku Ninja Taiketsu!
 33. Honō no Pokemon Dai Rēsu!
 34. Garūra no Komoriuta
 35. Miniryū no Densetsu
 36. Arashi no Saikuringu Rōdo
 37. Metamon to Monomane Musume
 38. Dennō Senshi Porigon
 39. Pikachū no Mori
 40. Ībui Yon Kyōdai
 41. Okiro! Kabigon!
 42. Taiketsu! Pokemon Jimu!
 43. Nasshī Gundan Daikōshin!
 44. Parasu to Parasekuto
 45. Utatte! Purin!
 46. Fukkatsu!? Kaseki Pokemon!
 47. Rakkī no Karute
 48. Gādi to Kojirō
 49. Kamonegi no Kamo
 50. Togepī wa Dare no Mono!?
 51. Fushigidane no Fushigi na Hanazono
 52. Gekitō! Pokemon Hinamatsuri
 53. Kodomo no Hi da yo! Zen'in Shūgō!
 54. Keisatsuken Gādi
 55. Shattā Chansu wa Pikachū
 56. Pokemon Rīgu Kenteishiken!?
 57. Sodate-ya no Himitsu!
 58. Moero! Guren Jimu!
 59. Kessen! Guren Jimu!
 60. Kamekkusu no Shima
 61. Hanada Jimu! Suichū no Tatakai!
 62. Pippi Tai Purin
 63. Tokiwa Jimu! Saigo no Bajji!
 64. Pokemon Sākasu no Bariyādo
 65. Rūjura no Kurisumasu
 66. Iwāku de Bibāku
 67. Raibaru Taiketsu! Ōkido Kenkyūjo
 68. Yadon ga Yadoran ni naru Toki
 69. Naminori Pikachū no Densetsu
 70. Shokubutsuen no Kusaihana
 71. Pokemon Za Mūbī!
 72. Nyāsu no Aiueo
 73. Shitennō Shiba Tōjō!
 74. Gekitotsu! Chō Kodai Pokemon
 75. Garagara no Hone Konbō
 76. Faiyā! Pokemon Rīgu Kaikaishiki!
 77. Pokemon Rīgu Kaimaku! Mizu no Fīrudo!
 78. Kōri no Fīrudo! Honō no Tatakai!
 79. Kusa no Fīrudo! Igai na Kyōteki!
 80. Raibaru Tōjō!
 81. Sekiei Sutajiamu! Tai Hiroshi!
 82. Pokemon Rīgu! Saigo no Tatakai!
zoeken in:
avatar van Seam
3,0
Een hels karwei om meer dan 80 afleveringen toe te voegen, maar samen met Dragon Ball Z de populairste animatieserie van mijn jeugd. Eigenlijk is de serie maar matig en voorspelbaar, maar op die leeftijd was het zo cool. Al die verschillende Pokémon(soorten) en altijd spannend hoe Ash zijn gymgevechten zou winnen. Eigenlijk zouden ze net als bij DBZ eens een remastered versie maken, waarin ze al het fillermateriaal wegknippen. Dan hou je waarschijnlijk maar 30 afleveringen over, maar is het veel interessanter om te volgen.

avatar van mjk87
4,0
Erg fijne serie toentertijd. De hele wereld die naar voren komt leeft gewoon, het drietal is een leuk stel en Team Rocket is zowaar niet irritant. De sfeer is prima, de omgevingen mooi en als gezegd: het is altijd geloofwaardig en daarmee is die wereld ook echt, en dat is echt de belangrijkste factor. De afwisseling in omgevingen en stadjes werkt ook prima. Verder is dit een serie waarin het Nederlandse stemmenwerk gewoon sterk was. Die vier sterren die ik geef zijn grotendeels gebaseerd op hoe ik de serie toen vond, en dat was wel lichtjes geweldig.Waar de gameboy-game nu zelfs nog meer dan geinig vermaak is, zal Pokémon dat niet meer zijn (ongetwijfeld). 4,0*

avatar van DonOswaldo
Seam schreef:
Een hels karwei om meer dan 80 afleveringen toe te voegen, maar samen met Dragon Ball Z de populairste animatieserie van mijn jeugd.
82 afleveringen nakijken was ook geen pretje

Inderdaad dikke nostalgie samen met Dragon Ball Z. Vraag me af hoe de serie later is geworden, want volgens mij heb ik in tegenstelling tot laatstgenoemde alleen de eerste paar seizoenen gezien. Maar dit was in ieder geval een fijn begin, een leuke wereld waar je als kind jezelf in kan wanen en de reis kan (mee)beleven. Die theme song ook, zeker een van de meest memorabele theme songs die ik ken

avatar van jerome998
4,0
Zonde dat deze serie zo ongelofelijk is uitgemolken, er zijn inmiddels 18 seizoenen en bijna 900 afleveringen. Ik heb alleen de eerste paar seizoenen gezien, maar voor zover ik weet heeft Ash totaal geen karakterontwikkeling doorgemaakt, is hij niet ouder geworden en jaagt hij nog steeds zijn grote droom na om Pokémonmeester te worden
Wat mij betreft was deze serie veel meer memorabel geworden als de makers hadden besloten zich te beperken tot een aantal seizoenen. Waarin Ash pokémeester wordt, duidelijk ouder wordt qua leeftijd, een status behaald als meest invloedrijke pokétrainer ooit, gymleader wordt. Toewerkend naar een ultieme finale die een onvergetelijk slot van de serie had kunnen worden.

edit:
Pokemon Season 18 XY Kalos Quest Episode 32: Rotom?s Wish - YouTube

Pokémon Season 18 - Episode 21 (Defending the homeland 720p) - YouTube

avatar van HALVE TAMME.
HALVE TAMME. (moderator)
82 afleveringen .

avatar van Seam
3,0
HALVE TAMME. schreef:
82 afleveringen .
Wacht maar totdat je soaps op deze site gaat zien met 200 afleveringen per seizoen
jerome998 schreef:
Zonde dat deze serie zo ongelofelijk is uitgemolken, er zijn inmiddels 18 seizoenen en bijna 900 afleveringen. Voor zover ik weet heeft Ash totaal geen karakterontwikkeling doorgemaakt, is hij niet ouder geworden en jaagt hij nog steeds zijn grote droom na om Pokémonmeester te worden
Wat mij betreft was deze serie veel meer memorabel geworden als de makers hadden besloten zich te beperken tot een aantal seizoenen. Waarin Ash pokémeester wordt, duidelijk ouder wordt qua leeftijd, een status behaald als meest invloedrijke pokétrainer ooit, gymleader wordt. Toewerkend naar een ultieme finale die een onvergetelijk slot van de serie had kunnen worden.
Ja maar aan de andere kant is dat juist de kracht van Pokémon. Iedere twee jaar nieuwe pokemon games, nieuw tv-seizoen en nieuwe film. Qua marketing natuurlijk briljant, aangezien iedereen zich onmiddellijk kan verplaatsen in de nieuwe Pokémonwereld van dat jaar. Maar jouw idee had me ook veel leuker geleken hoor, maar genoeg toffe fanfiction verhalen te vinden op het internet. Het is nou ook niet zo alsof de animatie, behalve het verhaal en het ontdekken van de pokemon enige meerwaarde, heeft.

Teejey
Mijn grootste jeugdsentiment betreft tv en film. Er gebeurt nog steeds wat met me als ik dat prachtige gele logo zie of het intro kijk van het allereerste seizoen. Pure nostalgie. Ik was van de 1e generatie, vooral vanwege herhalingen van de allereerste seizoenen, tussen 2002 en 2006 gok ik zo ongeveer, al heb ik het voor mijn gevoel wel 10 jaar gekeken. Niet de allereerste generatie volgens papier, maar deze werd dus wel altijd uitgezonden.

Als kind had ik het een keiharde 5* gegeven, nu is er eigenlijk niks meer om zo'n cijfer op te baseren dus ik geef het maar een 4*.

avatar van Vahnstad
4,0
Was redelijk laat gehypet (pas in 5e leerjaar en 6e leerjaar hebben vrienden van me dit aangepraat dat ik dit moest spelen). Net op tijd.. Heb echt zot veel games gespeeld, zelfs in het middelbaar. Nu gewoon te weinig tijd, anders speelde ik het nog. Mocht er minder zijn qua aanbod van films en series, ik keek wellicht nog altijd Pokémon.

Natuurlijk zijn de afleveringen maar saai opgebouwd. Altijd hetzelfde, men komt een pokémon tegen, er gebeurt iets mee want team rocket ontvoert ze meestal, vluchten weg met hun luchtballon, en pikachu geeft een bliksemstraal en ze vliegen de lucht in. Open duur heb je het natuurlijk ook wel gezien.

Het leukste zijn de afleveringen waar de opbouw atypisch is. Dit zijn de gymgevechten, de eindgevechten van een bepaalde regio, of de speciale afleveringen zoals hier op de SS Anne. Het begin is ook wel leuk, en ook wanneer iemand een Pokémon vangt of een Pokémon evolueert. Altijd wel leuk.

Ik ken de Pokémon nog allemaal vanbuiten, zelfs van de laatste regio's ken ik er een heleboel.

Teejey
Inderdaad Vahnstad, de afleveringen met toernooien in stadions met allerlei soorten Pokémon die niet zo vaak voorkwamen, echt smullen. Als kind werd je helemaal gek. (Ik nu nog steeds )

Ook ik heb verschillende games helemaal kapot gespeeld (zo uit mijn hoofd Yellow, Sapphire, Emerald en LeafGreen).

Bepaalde Pokémon blijven altijd je favoriet, voor mij blijft dat toch Blastoise, vraag me niet waarom.

avatar van Vahnstad
4,0
Teejey schreef:
Inderdaad Vahnstad, de afleveringen met toernooien in stadions met allerlei soorten Pokémon die niet zo vaak voorkwamen, echt smullen. Als kind werd je helemaal gek. (Ik nu nog steeds )

Ook ik heb verschillende games helemaal kapot gespeeld (zo uit mijn hoofd Yellow, Sapphire, Emerald en LeafGreen).

Bepaalde Pokémon blijven altijd je favoriet, voor mij blijft dat toch Blastoise, vraag me niet waarom.


Voor mij Flygon uit generatie 3. Maar heb redelijk wat favoriete pokémon. Espeon is ook een favoriet van me (generatie 2). Generatie 1 minder een absolute favoriet in, maar wel qua breedte een topgeneratie. Charizard was wel must-have. Vileplume had ik ook heel vaak. Net zoals Gengar en Gyarados, maar die eerste was moeilijk verkrijgbaar in bepaalde games.

Teejey
Vahnstad schreef:
(quote)


Voor mij Flygon uit generatie 3. Maar heb redelijk wat favoriete pokémon. Espeon is ook een favoriet van me (generatie 2). Generatie 1 minder een absolute favoriet in, maar wel qua breedte een topgeneratie. Charizard was wel must-have. Vileplume had ik ook heel vaak. Net zoals Gengar en Gyarados, maar die eerste was moeilijk verkrijgbaar in bepaalde games.

Bijzondere keuzes vergelijken met mijn Blastoise haha. Flygon kwam ik altijd tegen bij de Elite Four in Sapphire.

Zomaar wat andere favorieten van mij zijn ook zeker Magmar, Dragonite, Nidoking, Golduck en Cloyster, allemaal generatie 1.

Niet-fans zullen ons wel voor gek verklaren, maar wat zijn het toch prachtige herinneringen.

avatar van centurion81
4,5
Deze 82 staan allemaal op Netflix, for old time's sake gister maar bij aflevering 1 weer begonnen, heerlijk ontspannend vlak voor het slapen gaan

avatar van brawljeff
4,5
Hoogtepunt van mijn jeugdseries. Ik zat op de kleuterschool toen de serie populair werd in Nederland, nog voor ik de games ging spelen en kaarten ging verzamelen. Leuk dat de theme song dit jaar nog een mooi plekje in de Radio 2 Top2000 heeft gekregen.

Ben ongeveer bij de derde serie afgehaakt, maar dit seizoen had het meeste tempo en de meeste originaliteit. Vond Ash zelf nooit zo heel bijzonder, vooral omdat hij nooit echt goed is geworden en alles met geluk heeft gered. De supporting characters waren interessanter. Ook complimenten voor de Nederlandse stemmencast.

avatar van centurion81
4,5
Vet irritant, Episode 18 staat niet op Netflix.

avatar van jordandejong
3,5
Zou kunnen komen omdat de aflevering buiten Japan altijd verboden is geweest wegens de opgeblazen nep tieten van James, wat als te sexueel werd gezien.

avatar van Tall man
Op youtube is aflevering 18 wel in zijn geheel te zien mocht je hem nog willen zien.

Teejey
Ik wil sinds seizoen 1 op Netflix staat eigenlijk weer eens dit seizoen opnieuw gaan kijken.

Is dit echter wel aan te raden? Mijn herinnering is zo fantastisch dat ik bang ben dat het alleen maar tegen kan vallen.

avatar van brawljeff
4,5
Teejey schreef:
Ik wil sinds seizoen 1 op Netflix staat eigenlijk weer eens dit seizoen opnieuw gaan kijken.

Is dit echter wel aan te raden? Mijn herinnering is zo fantastisch dat ik bang ben dat het alleen maar tegen kan vallen.

Nee hoor, zeker niet. Was er alleen zelf tijdens het herzien na ongeveer 10 afleveringen wel weer klaar mee, maar dat was niet omdat ik het slecht vond of zo.

avatar van centurion81
4,5
Teejey schreef:
Ik wil sinds seizoen 1 op Netflix staat eigenlijk weer eens dit seizoen opnieuw gaan kijken.

Is dit echter wel aan te raden? Mijn herinnering is zo fantastisch dat ik bang ben dat het alleen maar tegen kan vallen.


Ik ben 35 en vind het echt fucking awesome na een dag werken (ben beleidsmedewerker) om even 1 of 2 afleveringen te kijken =) Maar ik lees ook nog steeds de Donald Duck en speel af en toe Mario Kart

avatar van Vahnstad
4,0
Ik vind het nog steeds leuk. Alleen lijkt iedere aflevering zodanig veel op elkaar dat het eigenlijk weinig zin heeft om die 1000 afleveringen te kijken Maar ik moet nog te veel andere dingen zien die ik prioriteit geef.

Misschien doe ik het ooit wel nog eens. Er staat trouwens een heleboel op Youtube, en volgens mij kan je quasi alles wel terugvinden ergens hoor. Wat je ook kan doen is selectief vanalles terugkijken. Afleveringen die je nog eens wilt zien, gymgevechten, of een bepaalde aflevering dat iets anders is, dan weeral de zoveelste zwakke pokémon die gered moet worden van Team Rocket dat toch niets kan

avatar van centurion81
4,5
Gister onwijs gelachen tijdens aflevering 31...Degene die de nasyncrhonisatie van Jessie doet zong ineens een stukje uit "Ik zie een ster" - van het songfestivallied van Mouth & MacNeal uit de 70s

Teejey
Haha, ik ken dat nummer niet eens.

Ik heb echt zin om pak hem beet 10 uur te gaan no-lifen om de jongere ik te herleven, hopelijk heb ik hier binnenkort eens tijd voor. Mét pauzes uiteraard.

avatar van centurion81
4,5
..En zo kwam ik langs de volgende gebande episode, nummer 35! Deze is geband in de USA en staat daarom wss niet op Netflix: er werd in geschoten met een pistool las ik net

avatar van Tall man
centurion81 schreef:
..En zo kwam ik langs de volgende gebande episode, nummer 35! Deze is geband in de USA en staat daarom wss niet op Netflix: er werd in geschoten met een pistool las ik net

Terwijl de aflevering in kwestie nog niet eens zo schokkend is. Tenminste, ik vond het reuze meevallen. Wel een leuke aflevering om te zien en ook nog nuttig voor volgende afleveringen. met name door de Taurossen die Ash vangt.

avatar van centurion81
4,5
En nu dan episode 38 gemist, die wereldwijd geband is ivm maar liefst 685(!) kinderen met epileptische aanvallen in Japan! In twee gevallen waren er ziekenhuisopnames die langer dan twee weken duurden.

...The power of Pikachu is real indeed

avatar van ArthurDZ
4,5
Puur op jeugdsentiment. Af en toe mist de serie wat vaart, maar in zijn geheel behoorlijk geweldig (als je mee kan in het concept tenminste). Vond ik toen en nu nog steeds eigenlijk.

avatar van centurion81
4,5
Nou ik ben door wat Netflix seizoen 1 noemt heen. Dit zijn 51 afleveringen, hopen dat ze de rest nog weer eens online kwakken!

avatar van centurion81
4,5
Trouwens geinig: ik zag op mijn Nintendo 3DS dat ik al deze afleveringen en meer gratis kan streamen via de nintendo anime app.

avatar van arevee
4,5
Tja wat kan je hier van zeggen, wereldwijd een gigantische hit en ik kan prima begrijpen waarom. Ik ben niet zo voor het hele Japanse serie gebeuren maar deze serie is daar een uitzondering op. Als kind verslonden de reeks, en ook nu nog durf ik er me op betrappen dat er al wel eens een aflevering herbekeken wordt.

avatar van brawljeff
4,5
New Seasons of Pokémon Animated Series to Premiere on Netflix - Variety
Netflix maakt exclusieve deal met The Pokémon Company in de US. Verwacht ik hier ook wel, omdat Disney er niet mee verder lijkt te willen gaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:26 uur

geplaatst: vandaag om 11:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.