• 9.376.609 stemmen

Curb Your Enthusiasm - Seizoen 8 (2011)

Show titel: Curb Your Enthusiasm

Afleveringen: 10

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Larry David

Met: Larry David, Jeff Garlin en Susie Essman

Datum van release: zondag 10 juli 2011

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 8 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Curb Your Enthusiasm

Larry David, medebedenker en uitvoerend producent van de langlopende komische hitserie Seinfeld, boort een nieuwe bron van humor aan: zichzelf. Hij heeft alles wat een man zich maar kan wensen: een liefhebbende vrouw, goeie vrienden, een succesrijke carrière, een fantastisch huis - wat kan er eigenlijk misgaan voor Larry David? Omringd door een uitgelezen stel echte en fictieve vrienden, kennissen en gezworen vijanden is hij bereid om altijd het onzegbare te zeggen; eerlijk, maar op het randje van het gevoelloze af - Larry David is de perfecte man voor misverstanden en gemiste kansen.

Afleveringen Seizoen 8 (2011)

1. 1. The Divorce

10 juli 2011 (30 minuten)

Larry komt erachter dat zijn advocaat zich anders voordoet en maakt zich zorgen over de aanstaande scheiding met Cheryl. Hij bestelt een grote hoeveelheid koekjes bij Kyra, de dochter van de eigenaar van de LA Dodgers.

2. 2. The Safe House

17 juli 2011 (30 minuten)

Larry ontdekt dat in zijn straat een blijf-van-mijn-lijfhuis staat, en besluit een helpende hand toe te steken. Als Larry een blauw oog oploopt, wordt Leon verdacht van huiselijk geweld. Richard Lewis stelt zijn nieuwe vriendin voor, Stella, een burlesque danseres.

3. 3. Palestinian Chicken

24 juli 2011 (30 minuten)

Larry heeft de reputatie dat hij sociaal ongemakkelijke onderwerpen zonder al te veel scrupules weet aan te boren. Hij krijgt van verschillende kanten verzoeken om mensen aan te spreken op irritante gewoontes. Als Larry Marty Funkhauser wil beletten om zijn keppel te dragen in een Palestijns restaurant, wordt hij toegejuicht door de pro-Palestijnse bezoekers.

4. 4. The Smiley Face

31 juli 2011 (30 minuten)

Larry's nieuwe vriendin Heidi gebruikt emoticons, tot Larry's ergernis. Ook is hij geïrriteerd dat ze zestig dollar van hem heeft geleend, en niet de intentie lijkt te hebben dat ooit terug te betalen. Larry heeft een nieuwe buurman op kantoor, die hem vraagt of hij een van zijn keukenkastjes mag gebruiken.

5. 5. Vow of Silence

7 augustus 2011 (30 minuten)

Op het afscheidsfeest van Jeff en Susie, die naar New York vertrekken, ontmoet Larry ene Vance, een man die een zwijggelofte heeft afgelegd. Tessler, een kennis van Larry, vraagt aan Larry of hij wil optreden tijdens een benefietshow. Omdat hij daar weinig zin in heeft, liegt Larry dat hij naar New York moet.

6. 6. The Hero

14 augustus 2011 (30 minuten)

Larry is de held als hij ongewild een amokmaker uitschakelt tijdens de vliegreis naar New York. Larry probeert Ricky Gervais te paaien, om zo Jeff de mogelijkheid te bieden zijn agent te worden.

7. 7. The Bi-Sexual

21 augustus 2011 (30 minuten)

Larry en Rosie O'Donnell vallen voor dezelfde vrouw. Hij ontmoet een kennis uit LA die per sé een lunchafspraak met hem wil. Larry klaagt bij een Japans restaurant, maar krijgt slechts een klein Japans buiginkje ter genoegdoening.

8. 8. Car Periscope

28 augustus 2011 (30 minuten)

Larry en Jeff proberen een nieuwe uitvinding uit die het mogelijk maakt een verkeerssituatie te overzien vanuit de auto. Enthousiast besluiten ze de uitvinder te sponsoren, en om het te beklinken, gaan ze een avondje uit. Larry geeft Wanda het nummer van zijn persoonlijke trainer, maar dat had hij beter niet kunnen doen.

9. 9. Mister Softee

4 september 2011 (30 minuten)

Tijdens een softbalwedstrijd hoort Larry een ijscowagen die hem uit zijn concentratie haalt, en zijn team verliest de wedstrijd. Hij raadt Leon aan een bril te dragen, omdat zwarte mannen met een bril minder last zouden hebben van vooroordelen. Voor Jeffs verjaardag moet Larry een gesigneerde honkbal zien te bemachtigen.

10. 10. Larry vs. Michael J. Fox

11 september 2011 (30 minuten)

Larry's nieuwste vriendin Jennifer werkt als pianiste in een kroeg. Larry eist van de andere klanten dat zij niet door de muziek heen praten, en maakt ruzie met Michael J. Fox. Hij geeft een ongepast verjaardagscadeau aan het zoontje van Jennifer.

avatar van Flavio

Flavio (moderator films)

Hoewel er genoeg grappige momenten waren vond ik dit toch wel het minste seizoen, de hele move naar New York werkt niet zo goed als ik had gehoopt, en de uitzending waar ik me op had verheugd (de laatste met Michael J Fox) viel eerlijk gezegd wat tegen.

Larry is een ware chick magnet dit seizoen, wat toch niet helemaal past bij zijn karakter (wel met zijn roem en rijkdom), en er zijn ook redelijk veel gastoptredens van bekenden, naast Fox bv Ricky Gervais en oud-burgemeester van New York Michael Bloomberg, die niet altijd geslaagd waren.

Maar zoals gezegd genoeg leuke momenten dus voor Larry David fans is ook dit seizoen een must. Favoriete aflevering was Palestinian Chicken.

Er is overigens een nieuw seizoen aangekondigd voor 2017, dus dat is wel iets om naar uit te kijken.