• 9.379.256 stemmen

Trigger Point - Seizoen 1 (2022)

Show titel: Trigger Point

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 35 minuten

Ontwikkeld door: Jed Mercurio

Met: Vicky McClure, Adrian Lester en Warren Brown

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 23 januari 2022

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Trigger Point

Lana Washington werkt bij de ontmijningsdienst samen met haar collega Nutkins. Beiden zijn ex-militairen en erg close met elkaar, doordat ze eerder samen in Afghanistan hebben gediend. Wanneer terroristische aanslagen Londen teisteren tijdens de zomer, staan de agenten vooraan om uit te vinden wie er achter de bomaanslagen zit voordat er nog meer doden vallen.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. Aflevering 1

23 januari 2022 (45 minuten)

2. Aflevering 2

30 januari 2022 (45 minuten)

3. Aflevering 3

6 februari 2022 (46 minuten)

4. Aflevering 4

13 februari 2022 (47 minuten)

5. Aflevering 5

20 februari 2022 (46 minuten)

6. Aflevering 6

27 februari 2022 (46 minuten)

avatar van René8

René8

Net de eerste aflevering over me heen gehad. Eén spanningsboog van 45 minuten. Zeldzaam.

avatar van badfans69

badfans69

Trigger Point: Britse thrillerserie start in juni bij de NPO | de Lagarde

De nieuwe thrillerserie Trigger Point, die dit jaar debuteerde bij de Britse zender ITV, komt volgende maand naar de NPO: de zesdelige reeks is vanaf 4 juni wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start, terwijl alle afleveringen vanaf 2 juni online te streamen zijn via NPO Plus.

avatar van badfans69

badfans69

Trigger point | VRT NU

Voor de Belgische kijkers: alle afleveringen zijn nu te zien op VRT NU tot 30/04/2023

avatar van Toontje G

Toontje G

Kan er mee door maar wel erg voorspelbaar. Veel van hetzelfde.

avatar van ZAP!

ZAP!

De eerste twee afl. in één uitzending bekeken. Ik ben niet zo van de bomb squad films of series (welk draadje moet ik knippen? welke sympathieke collega gaat er het eerst aan? etc. boem of geen boem? spannend...!), maar met Vicky McClure d'rbij kon ik 't goed uitzitten. En de rest acteerde ook prima.

avatar van Suitehome

Suitehome

Als Jed Mercurio op het affiche staat als executive producer of scenarioschrijver, dan weet je dat het in de basis wel goed zit. Mercurio bewees zijn kwaliteiten met Bodyguard en natuurlijk Line Of Duty, een van de beste series aller tijden. Bloodlands uit 2021 viel wat tegen, en eigenlijk doet Trigger Point dat ook. Na een geweldige kickstart zakt Trigger Point langzaam weg in voorspelbaar en clichématig politiewerk.

Vicky McClure, een mol, the Met, de explosieven opruimingsdienst , de sfeer en het tempo doen in veel opzichten denken aan Line of Duty. Het scenario is de eerste afleveringen uitstekend en soms verrassend. Maar naarmate de serie vordert en het plot wordt ontrafeld, lijkt het steeds meer formulaïsch haastwerk te worden. Aflevering 6 is de grootste teleurstelling; zelden heb ik zo'n saaie en voorspelbare slotaflevering gezien. Neemt niet weg dat het leven van bomb disposal officer Lana Washington (McClure) gerust spannend genoemd kan worden. Een leven vol rode, gele en zwarte draadjes, timers, drukplaten en klokjes die aftellen. Another boring day at work. Not. Wel een beetje voor de kijker van Trigger Point.

avatar van DreamTech

DreamTech

seizoen 2 is uit

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

De hoofdrolspeelster speelt een sterke psychologische rol...ook relationeel . Complimenten...

avatar van mirjo 2

mirjo 2

De eerste vier afleveringen vond ik sterk, maar het platte, voorspelbare einde bederft het vervolgens. Meer dan een zesje kan ik er niet van maken.