• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.754 stemmen
Avatar
 
banner banner

Downton Abbey - Seizoen 4 (2013)

4,13 86 stemmen

Show titel: Downton Abbey

IMDb beoordeling: 8,7 (223.892)

Afleveringen: 9

Speelduur: 8 uur en 13 minuten

Ontwikkeld door: Julian Fellowes

Met: Elizabeth McGovern, Maggie Smith en Hugh Bonneville

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 15 september 2013

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

Plot Downton Abbey

Het verhaal van Downton Abbey speelt zich af in Engeland, tijdens de jaren net voor de Eerste Wereldoorlog, en schildert het portret van een complexe gemeenschap. Hoewel het landgoed al vele generaties de thuishaven is van de adellijke Crawleys, is het immers ook de plek waar de bedienden - binnen een strikte hiërarchie - hun leven doorbrengen, met al hun grote dromen en kleine kantjes. Ook hun motieven blijken erg uiteenlopend. Terwijl sommigen de familie en levensstijl van Downton hondstrouw zijn, beschouwen anderen het landgoed als een tussenstadium naar een andere, betere betrekking of als een plaats waar je liefde of avontuur kunt vinden.

Afleveringen Seizoen 4 (2013)

  1. Aflevering 1

    15 september 2013 (50 minuten)

    Terwijl Mary en Isobel nog steeds rouwen om Matthew, schrikt Carson van een nare herinnering aan zijn verleden en worden Edith en Michael Cregson herenigd.

  2. Aflevering 2

    22 september 2013 (50 minuten)

    Mary is geïnteresseerd in het beheer van het landgoed, maar wordt tegengewerkt door haar vader. Rose krijgt meer aandacht dan ze had verwacht bij een thé dansant in York.

  3. Aflevering 3

    6 oktober 2013 (50 minuten)

    Het bonte gezelschap zorgt voor een memorabel feest in Downton Abbey, maar de stemming slaat aan het einde van de avond om.

  4. Aflevering 4

    13 oktober 2013 (50 minuten)

    Terwijl Bates wil weten waarom het gedrag van Anna plotseling is veranderd wordt de relatie tussen Edith en Michael steeds hechter en onthult Alfred een geheime ambitie.

  5. Aflevering 5

    20 oktober 2013 (50 minuten)

    Molesley beledigt Carson. Thomas probeert een nieuwe bondgenoot te vinden. Branson overweegt te verhuizen. Bates stelt een ultimatum aan Mrs. Hughes.

  6. Aflevering 6

    27 oktober 2013 (50 minuten)

    Terwijl Michael wordt vermist, krijgt Edith verontrustend nieuws. Anna en Bates maken een uitstapje. Rose schudt de familie wakker tijdens Roberts verjaardagsfeestje.

  7. Aflevering 7

    3 november 2013 (50 minuten)

    Door een crisis op de boerderij moeten Mary en Blake samenwerken. Robert gaat naar Amerika om de broer van Cora op te halen. Violet wordt ernstig ziek.

  8. Aflevering 8

    10 november 2013 (50 minuten)

    Violet koestert argwaan jegens Edith. Mary spreekt Rose aan op haar romance met Jack. Isobel krijgt een aanbidder. Bates gaat onverwacht een dag op stap.

  9. The London Season (special)

    25 december 2013 (1 uur en 33 minuten)

    Het is de zomer van 1923. De Crawley's vertrekken naar Londen voor de 'presentatie' van Rose in Buckingham Palace.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

  • 13381 berichten
  • 788 stemmen

Tijdens beëindiging van 3e seizoen was blijkbaar niet bekend dat vertolkster van "Sarah O'Brien" niet aan dit 4e seizoen zou deelnemen. De 1e aflevering start dan ook met een stand-in, die O'Brien moest voorstellen, en reden van haar plotselinge blijvende afwezigheid is mooi gekoppeld aan een scene uit de laatste episode van het vorige seizoen. Vreemd blijft alleen in het 5e seizoen, wanneer een personage uit deze scene weer verschijnt, niemand haar naar O'Brien vraagt en/of ter verantwoording roept voor haar zg. plotselinge vertrek. Ben echter niet rauwig om O'Briens vertrek, ze was het meest irritante karakter in deze serie.

De scenarist heeft om dit seizoen te vullen helaas 2 bijrolfiguren uit vorige episodes (die ex-collega van Carson en Edna) een tijdelijke comeback gegeven, nadat die story-line toch was afgerond. Al eerder was dit blijkbaar met personage Ethel goed bevallen. Trouwens, als je als vrouw een voornaam hebt die begint met een "E", dan heb je het extra zwaar in deze serie (resp. Edith, Ethel, Edna).


avatar van T.O.

T.O.

  • 2206 berichten
  • 2462 stemmen

De uitsmijter van dit vierde seizoen ‘The London Season’ behoort tot de beste afleveringen van de serie, maar voor de rest is het weinig bijzonder. Zoals ik al had verwacht lijdt de serie aan verlies van Matthew en Rose is toch een wat suffe opvolger van Sybil.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.