• 9.385.206 stemmen

Undercover - Seizoen 3 (2021-2022)

Show titel: Undercover

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 42 minuten

Ontwikkeld door: Jan Theys

Met: Tom Waes, Frank Lammers en Manou Kersting

Oorsprong: België / Nederland

Datum van release: zondag 21 november 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Undercover Seizoen 3 (2021-2022)

Bob is wegens wangedrag ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen. Ferry komt vrij, maar ziet dat zijn plek aan de top van de xtc-wereld is ingenomen door een sterkere en sluwere bende die geleid wordt door het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Patrick Diericks doet Bob een voorstel: hij kan zijn rechtszaak laten verdwijnen als Bob opnieuw undercover gaat en als burgerinfiltrant de verrader weet te ontmaskeren in de bende van Serkan. Bob ziet geen andere uitweg en gaat akkoord met het levensgevaarlijke voorstel. Maar dan komt hij Ferry Bouman tegen…

Afleveringen Seizoen 3 (2021-2022)

1. 1. Evil Eye

21 november 2021 (50 minuten)

Bob krijgt een aanbod dat al zijn problemen kan oplossen, maar waarmee hij ook alles kan verliezen. Ferry's terugkeer in het gewone leven gaat niet zonder slag of stoot.

2. 2. Festival Shop Super Sales

28 november 2021 (53 minuten)

Bob en Ferry bespreken de nieuwe spelregels die meteen op de proef worden gesteld in hun zoektocht naar precursoren. De Bulut-clan rekent af met interne spanningen.

3. 3. Trust Issues

5 december 2021 (52 minuten)

Het contact met Leyla verloopt stroef. Om te kijken of ze haar nieuwe partners kan vertrouwen, zullen Bob en Ferry een zware test moeten doorstaan. Emoties lopen hoog op en Timur heeft moeite om het verlies van zijn neef te verwerken.

4. 4. All-In Resort

12 december 2021 (47 minuten)

De problemen van Bob en Ferry in Turkije lopen uit de hand, Patrick probeert een gevaarlijke deal te sluiten en Timur wil wantrouwen zaaien tussen Leyla en Serkan.

5. 5. Rat in the Kitchen

19 december 2021 (50 minuten)

Bob zoekt hulp bij een oude bekende en moet alles op alles zetten om de zaak te redden. Serkan wordt achterdochtig. Danielle wil de waarheid horen van Ferry.

6. 6. Pater Familias

26 december 2021 (50 minuten)

Bob en Ferry doen er alles aan om met Serkan en Leyla rond de tafel te kunnen zitten. Timur zet zijn onderzoek naar gevoelige informatie verder.

7. 7. Total Loss

2 januari 2022 (50 minuten)

De laatste rechte lijn naar de deal wordt ingezet. Bob komt Ferry's ware intenties op het spoor. Serkan en Timur zetten een valstrik op.

8. 8. Showdown

9 januari 2022 (50 minuten)

Wonden worden gelikt en nieuwe bondgenootschappen worden gevormd. Bob beseft dat zijn familie nooit veilig zal zijn zolang Ferry nog rondloopt en besluit opnieuw mee te doen.

avatar van Nucky

Nucky

ZAP! schreef:

dobblo - volgens mij 8 afl. idd. Ik heb er nu 6 op de Belg gezien, er waren op het einde van afl. 6 al korte fragmenten van de volgende te zien. Hoe dat op Netfl*x zit, weet ik niet, lijkt me niet in orde.

Inderdaad vrij apart, sowieso apart dat deze serie op Netflix en de Belg komt, maar goed, Nederlandse en lees "vooral Belgische serie" nu.

avatar van michon-d

michon-d

Totaal ongeloofwaardige serie, een cliché drugsverhaal. Ze hadden het bij 1 seizoen moeten laten, deze serie zakt steeds verder weg.

avatar van cor1946

cor1946

Gelukkig nog 1 deel, wat een kut serie is dit 3e seizoen. Geen spanning, slechte acteurs enz.

avatar van Corcicus

Corcicus

mark080959 schreef:

Opeens is het idiote gebruik van besnijdenis een feest en is het normaal dat vrouwen geen zakenlunches mogen hebben met mannen. Opeens is het blazen op idiote toeters weer muziek geworden.

Maar enfin, deze commentaar is toch niet ernstig? Voor miljoenen mensen wereldwijd is de besnijdenis, een rite de passage, een feest. De serie vergt daar helemaal geen waardeoordeel over en ik vond dit net 1 van de meest realistische scènes, inclusief de gebruikelijke sultan outfit voor de besneden knaap. Dat islamitische vrouwen geen zakenlunches mogen hebben met mannen, is ook weer realistisch. Het gaat namelijk om een Turkse clan. De makers van de serie normaliseren dit toch niet? En dan die muziek, tja, eerder Koerdisch gejengel inderdaad, maar over smaak valt niet te twisten.

avatar van mark080959

mark080959

In mijn ogen normaliseert de serie die beide - in mijn ogen verwerpelijke - gebruiken hier. Dat zou in mijn ogen niet mogen. Tuurlijk zijn er gebruiken die veel aanhangers hebben. Nog niet eens zo lang geleden werden overal ter wereld heksen verbrand, wijd verbreid gebruik, maar daarmee nog niet goed te praten. Besnijdenis is gewoon kindermishandeling en het verbod van vrouwen een zakenlunch te hebben gewoon discriminatie. Rationeel kun je hier niets anders van maken. Maar goed, al doende komen we op een terrein waar deze site niet voor is bedoeld. Mijn commentaar blijft simpel, zonder daar inhoudelijk daar op deze plaats (op iedere daarvoor bedoelde plek ga ik heel graag de discussie aan) over te willen discussiëren: de serie normaliseert hier zaken die gezien de maatschappelijke discussie nog niet genormaliseerd zouden moeten worden en wekt als zodanig de indruk deze gebruiken te willen ondersteunen. Hierbij geef ik toe dat het niet mogen lunchen, voor het verhaal heel erg ter zake is, de besnijdenis voegt echter helemaal niets toe en had net zo goed achterwege kunnen blijven. Lest best, ik heb vele reizen gemaakt op mijn motorfiets door Kurdistan (niet alleen Turks Kurdistan; zelfs een week gereisd met een wapendistributeur - 30 jaar geleden hoor) en draag de Koerden een zeer warm hart toe. Dat Turken muziek maken en Koerden jengelen, kan ik niet ondersteunen.

Ik heb werkelijk zelden zo'n stompzinnig commentaar op een serie gezien als dit.

Omdat men iets realistisch weergeeft normaliseert het dat meteen. Wat een volslagen kolder.

avatar van The Thing

The Thing

Het begon aardig maar dat alles in elkaar stort door een vaag misverstand, de lunch, vond ik zwak. Het hele wereldje blijft ook ontzettend 'klein' aanvoelen, vond het lastig om Serkan als grote gevaarlijke maffiabaas te zien.

avatar van Cupido

Cupido

• 1912 stemmen

kos schreef:

Heb ook zelden zo'n onzin gelezen als dat bericht van Mark. Besnijdenis is onderdeel van die cultuur. Hate or love it, het hoort er gewoon bij. Waarom aandacht besteden aan een cultuur om vervolgens bewust dingen weg te laten?

avatar van Angel9999

Angel9999

Dit seizoen heeft mij geboeid van begin tot het einde met meerdere geweldige acteurs. Serkan vond ik ook heel geweldig spelen. De sfeer in dit seizoen en de interactie tussen Ferry en Peter zijn subliem. Ik hoop op een volgend seizoen. Een dikke 5 sterren van mij.

avatar van Angel9999

Angel9999

mark080959 schreef:

Op deze manier kun je ongeveer 90 procent van de films en series afkraken. Dus op dat vlak slaat je resumé nergens op. Wat vind je dan bv. van de nummer 1 van de top 250 films? Snap je? Maar ieder zijn mening.

avatar van KritischVentje

KritischVentje

Best okey! In tegenstelling tot het gros vind ik seizoen twee nog de beste van de drie. Het enige nare van dit seizoen is de wat tegenvallende finale. De serie had een wat harder einde verdiend met meer impact. Daarnaast weinig meegekregen van alle drugs praktijken van de slechteriken in dit seizoen. Daar lag ook nog wel een mooie kans voor spanning en diepgang. Alsnog, perfect geschoten en super geacteerd van Tom Waes, Elise Schaap, Murat Seven en Gökhan Girginol. De rol van Timur had ook nog zoveel mogelijkheid had voor diepgang. En de beste actrice uit de hele serie hebben ze een minimaal aandeel gegeven in Elise.

avatar van Daveysaveur

Daveysaveur

Wel de moeite waard om te kijken, maar inderdaad niet erg geloofwaardig. De vaste crew blijft sterk met Tom, Elise en Frank, ik vond de rollen van Leyla en Serkan net niet sterk genoeg. Eerste seizoen blijft het best, einde van dit seizoen was ook een beetje mager.

Als er nog een vierde seizoen komt, dan hoop ik dat de focus weer komt te liggen op de vaste crew. Ik blijf het jammer vinden dat Anna Drijver al zo vroeg uit de serie is geschreven.

avatar van wimaroca

wimaroca

Het is geen top serie (seizoen 1 zeker wel) maar het is het kijken wel waard
Leyla vind ik best oke spelen,

Maar het was geen seizoen, waar je op je puntje van je stoel ging zitten.
één gruwelijk minpuntje was toch wel dat Tom de hand van haar vast houd in het restaurant,en dat stond op de film,maar er stond niet op,het gerommel met die tas,waar de telefoon van Leyla in zat,

avatar van Corcicus

Corcicus

Inderdaad een zeer zwakke finale die oneer doet aan wat voorafging. De beste acteurs zijn ontegensprekelijk de Nederlanders en al bij al keek ik wel elke week uit naar zondag.

avatar van ZAP!

ZAP!

Peter, ik vertrouw je voor geen meter.

avatar van metalex1

metalex1

mark080959 schreef:

Anders pak je lekker je motorfiets ongelofelijke natnek.

avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

Yep, leuk seizoen en aangenaam kijkvoer met een slotaflevering die als een soufflé ineenstuikt. De scenaristen hebben het in hun drang de spanning er constant in te houden wat té bont gemaakt en zitten op de duur met zoveel losse eindjes dat ze niet tot één gebald slot kunnen komen.

Het was dus geen ingenieus script dat naar een weergaloze finale leidde, maar een rommeltje dat onhandig afgerond werd. Timur, check, Leyla, check, Serkan, check… nu Ferry nog. De draadjes werden één voor één afgeknipt. De finale met Ferry was een knullige show-down, potsierlijk in beeld gebracht in een afgelegen loods (jaaaaaa) waar de verlichtingsspots dramatisch licht door het stof naar binnen joegen… jammer. Ik hoef geen 4de seizoen in alle geval.

avatar van mark080959

mark080959

kos schreef:

Dat mag jij vinden, net zo goed dat ik mijn mening over die cultuur mag hebben!

Het heeft alleen geen drol met de kwaliteit van de serie te maken.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Uitstekend seizoen! Erg spannend en goed geacteerd.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Tof 3e seizoen. Lekker rauw ook. Leyla was ook wel een feestje om naar te kijken. Enig minpuntje was die Ingrid. Dat kwam totaal niet geloofwaardig over. Verder erg van de serie genoten.

avatar van hank2

hank2

Ongeloofwaardig en clichés waar je kromme tenen van krijgt. Maar het meest opvallende vind ik het grote gebrek aan spanning. Het maakt dit seizoen het zwakste tot nu toe. Af en toe had ik wel het idee van 'waar zit ik nou eigenlijk naar te kijken'

Desalniettemin kijkt het lekker weg als je je verstand op nul zet. En Ferry blijft wel een vermakelijk karakter

avatar van Marc br

Marc br

Lees veel negatieve reacties, clichés e.d. maar vond deze serie prima te doen, lekkere Turkse muziek erdoorheen, Vond Serkan en Leyla Timur prima acteren en mooi gefilmd. Net nieuw hier en zie niet hoe ik sterretjes kan geven.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Tja. Vermakelijk, en beter dan seizoen 2, al is het maar omdat ik Oral zo ontzettend goed vind spelen. Maar toch zwalkt ook dit seizoen regelmatig, net als de vorige Undercover-jaargang: veel rare ontwikkelingen, onnodige zijpaden en verwarrende plottwists. Logica is allang ver te zoeken, ik vind de karakters ook eerder vlakker dan boeiender worden (Tom Waes heeft sowieso maar één stand, zo lijkt het?), maar ik keek er toch wel met plezier naar.

avatar van Lissane

Lissane

Als ik Ferry ziet denk ik steeds dalijk begint hij over de Jumbo 1+1 gratis … maw voor mij, en eigelijk meer door Ferry, te ongeloofwaardig .. maar ik wens een ander veel kijkplezier

avatar van ZAP!

ZAP!

Er wordt hier zelfs reclame voor frikandellen gemaakt. Ik dacht van de Appie...

avatar van Suitehome

Suitehome

Degelijk en levendig derde seizoen van Undercover. S3 grijpt terug op een vertrouwde waarde van S1: de fijne wisselwerking tussen Bob (Tom Waes) en Ferry (Frank Lammers). De absolute hoofdrol is echter voor Nazmiye Oral in haar rol als maffiamoeder Leyla Bulut. Oral acteert afwisselend vilein, verleidelijk en vertwijfeld en speelt de sterren van de Vlaamse hemel. De verrassing van S1 is er misschien wat af maar Undercover blijft onderhoudend en pretentieloos vermaak.

avatar van schram101

schram101

Gelukkig gaat seizoen 3 meer terug naar de sterkere punten uit het eerste deel. Meer Ferry, meer Danielle en nu ook meer Lars. En ook zeker die laatste is een leuke toevoeging. De groep Turken was wisselend. Net als het eerste seizoen is het ook hier niet geheel geloofwaardig met hoe grote gangsters we te maken hebben. Maar bon. Het is kneuterig, regelmatig grappig en kijkt fijn weg.

Zonde dat de makers niet gewoon 10 afleveringen gemaakt hebben en wat meer tijd hebben alles af te ronden. Er lijkt wel wat geknipt te zijn in de laatste aflevering namelijk.

avatar van Bibi88

Bibi88

Voor mij het slechtste seizoen tot nu toe. Zeer ongeloofwaardig. Ferry op zijn eerste werkdag al boos weggegaan en je denkt dat de reclassering dat negeert

Dat gebeuren in de Turkse gevangenis was ook al zo ongeloofwaardig. Niet zeer spannend maar wel net vermakelijk genoeg. Verwacht er niet teveel van.

avatar van Fonzo

Fonzo

Als er een 4 seizoen komt, hoop ik dat Weas niet meer mee doet. Wat een slecht acteur.