• 9.230.914 stemmen

Ontwikkeld door: Jan Theys

Met onder meer: Frank Lammers, Tom Waes en Anna Drijver

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: zondag 24 februari 2019

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Undercover

De Nederlander Ferry Bouman is één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Hij woont in een villa in Limburg, maar zit tijdens de weekends en vakanties op een camping op honderd meter van zijn huis. De Belgische politie brengt twee undercoveragenten, een man en vrouw die een koppel moeten spelen, op de camping onder om contact te leggen en in zijn netwerk te infiltreren.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een Undercover seizoen 4?

Meningen over Undercover

avatar van remorz

remorz

dinsdag 14 mei 2019
Undercover seizoen 1 Aardig. Hoewel de serie weinig écht fout doet, blinkt ie ook nergens in uit. Laat staan dat er enige vorm van vernieuwing aan te pas komt. Wat dat betreft geeft de veelgelezen lof voor deze Nederlandstalige productie eerder aan hoe erg ons taalgebied achterloopt op buitenlandse thrillers. Zo bereikt de spanning van het undercover-zijn nooit een echt kookpunt, zijn de pogingen die ertoe aanzetten te transparant van opzet en wil het ook niet helpen dat zowel het criminele circuit als het politie-korps eerder kneuterig dan vernuftig uit de hoek komen. Leuk dat Lammers’ rol meer lokaal van aard blijft, maar een driftige boerenpummel is gewoon minder dreigend dan een uitgekookt meesterbrein. Toch: vermakelijk en boeiend over de hele speelduur en bijna alle acteurs leveren degelijk tot goed spel. Goed vermaak, maar geen aardverschuivende vernieuwing.
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

woensdag 19 augustus 2020
Undercover seizoen 1 Niet veel toe te voegen aan de vorige reacties. 'Undercover' (2019) is een alleszins gelikte productie en het undercover-aspect is leuk uitgewerkt. Zowel flikken als criminelen moeten een rol spelen om niet ten onder te gaan aan elkaars rigide spelregels. Het is alleen zo jammer dat de serie in een moordend tempo cliffhangers en plotwendingen op je afvuurt, waardoor de spanningsboog misschien strak blijft maar het tegelijkertijd vaak ten koste gaat van de emotionele ontwikkeling. Neem bijvoorbeeld het moment dat John Zwart tegen zijn gevoel in moet besluiten om Jurgen dood te schieten, terwijl hij weet wat dit gaat betekenen voor zijn eigen dochter. Het zou een zwaar en beladen moment kunnen zijn, maar voelt nu onverdiend omdat er een deugdelijke opbouw mist waarin je een band hebt gekregen met betrokken personages. Sterker nog: die Jurgen stond me zo tegen als karikaturale boef, dat het noodlottige schot geen enkele emotie losmaakte. Ik pik dit eruit als voorbeeld, maar er zijn meer momenten dat de serie toewerkt naar een catharsis maar de opbouw ernaartoe onverdiend voelt. 'Undercover' kijkt lekker weg maar beklijft te weinig.
avatar van Guido Jerzi

Guido Jerzi

maandag 12 oktober 2020
Undercover seizoen 2 Dit seizoen is een grandiose aanfluiting. Wordt groot reclame gemaakt met Frank Lammers. Waar is hij?? Het verhaal is zoals 1 uit duizenden. Spanning? Niks daar 0,0 Ik heb afgehaakt met een duim omlaag. Seizoen 1 Top. Seizoen 2 Flop! Duidelijk dat Frank Lammers en Elise schaap deze serie toch een swing hebben gegeven en undercover tot een mega sc6 hebben gemaakt samen met de 2 Belgische collega's uiteraard. Echter de toeschouwer wordt hier op en verkeerd been gezet en krijgt een verkeerde verwachting. Jammer. Echt jammer. Had mij er echt op verheugd.

katja5

zondag 19 december 2021
Undercover seizoen 1 In de tweede aflevering breekt Daniella haar been bij een auto ongeval, in de derde zit ze met undercover agente Kim in de sauna en zegt ze "blij dat dat gips er eindelijk vanaf is". En jawel hoor, in de volgende aflevering huppelt Daniella weer lekker rond met het gips rond haar been. Geloofwaardig ??? Spannend is de hele zaak wel, maar totaal ongeloofwaardig. Zo vraagt niemand van de drugsbende zich af hoe het komt dat noch stewardess Kim noch haar partner Bob (Tom Waes) een eigen adres hebben. Of waarom hij - als rijk zakenman - geen chique hotelkamer huurt, maar in een afgeleefde caravan gaat verblijven. Ook nog raar dat Kim blijkbaar permanent beschikbaar is voor de getormenteerde Daniella, één telefoontje en ze staat aan haar deur. Vreemd voor een de wereld rondreizende stewardess. Nog meer rare dingen. In aflevering 4 volgt John Bob naar de woning van agent Nick (Manou Kersting), waar hij samen met Kim hun plannen bespreekt. In plaats van stiekem het naamplaatje van Nick te gaan lezen, waardoor hij die man zou kunnen opzoeken, gaat hij gewoon naar huis en vertelt tegen Ferry dat hij Bob verdenkt. Vreemd. Dan de "onnozele" manier waarop Kim & Bob de telefoon van de dronken Ferry bemachtigen, waardoor de politie achteraf dit toestel kunnen hacken en zo weten welke deals ze gaan sluiten. Plus de rol van de corrupte flik. Hij wéét (na de dood van Jürgen) via zijn collega die de "undercovers" runt dat Bob voor de politie werkt, maar om het verhaal niet te verprutsen besluit hij dit niet aan Ferry of John te vertellen. Nog niet aan het eind van reeks 1, maar het aantal ongeloofwaardigheden (ook die scènes in Polen) zijn zo tenenkrommend dat ik het gewoon nog ga uitkijken zonder veel verwachtingen. Denk dat ik seizoenen 2 en 3 dan gewoon ga skippen, want naar ik lees nog méér van hetzelfde.