• 9.380.100 stemmen

La Casa de Papel - Seizoen 5 (2021)

Alternatieve titel: Money Heist

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 02 minuten

Ontwikkeld door: Álex Pina en Álex Pina

Met: Darko Peric, Alba Flores, Jaime Lorente, Alba Flores, Darko Peric, Jaime Lorente, Alba Flores en Darko Peric

Oorsprong: Spanje

Datum van release: vrijdag 3 september 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 5 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot La Casa de Papel

Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje, terwijl een crimineel meesterbrein, met de naam Professor, de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. Een van de gijzelaars heeft een cruciale rol in het plan van de dieven. Gijzelingsonderhandelaar Raquel legt contact met de Professor. Door een fout van de dieven loopt de Professor het risico om ontmaskerd te worden. Heeft hij nog een list om uit handen van de politie te blijven?

Afleveringen Seizoen 5 (2021)

1. 1. El Final del Camino

3 september 2021 (49 minuten)

De Professor staat tegenover Sierra, en Tamayo zet de onderhandelingen op scherp door het leger in te schakelen. In het verleden spreekt Berlijn af met een familielid.

2. 2. ¿Crees en la Reencarnación?

3 september 2021 (52 minuten)

Arturo grijpt een kans om zich te verzetten en laat zijn persoonlijke wraakgevoelens hoog oplopen. Lissabon doet een belangrijke ontdekking.

3. 3. El Espectáculo de la Vida

3 september 2021 (49 minuten)

Sierra wordt verrast door verraad en een spoedgeval. Het leger komt dichterbij en Palermo brengt de troepen in stelling.

4. 4. Tu Sitio en el Cielo

3 september 2021 (51 minuten)

Helsinki's leven staat op het spel. De dieven zetten een geheime tegenaanval op. Jaren eerder plegen Berlijn en zijn zoon hun eerste overval.

5. 5. Vivir Muchas Vidas

3 september 2021 (55 minuten)

Tokio denkt terug aan haar eerste liefde en aan haar eerste ontmoeting met de Professor terwijl ze vastzit in de keuken en van alle kanten onder vuur ligt.

6. 6. Válvulas de Escape

3 december 2021 (54 minuten)

Sierra weet te profiteren van het verdriet van de Professor. Het team krijgt te maken met de emotionele gevolgen van de dood van hun vriendin.

7. 7. Ciencia Ilusionada

3 december 2021 (54 minuten)

Tamayo start een klopjacht in zijn buurt terwijl zijn vijanden zich verstoppen. In het verleden bespreken Berlin en Palermo hoe ze het goud uit de bank willen krijgen.

8. 8. La Teoría de La Elegancia

3 december 2021 (50 minuten)

Tamayo jaagt op het goud. Het team racet tegen de klok. Mónica maakt zich zorgen dat ze een psychose heeft. Jaren eerder wordt Berlin bedrogen.

9. 9. Lo Que Se Habla en la Cama

3 december 2021 (52 minuten)

De Professor is van zijn stuk als zijn eigen tactieken tegen hem worden gebruikt. Als alles verloren lijkt, neemt hij een opmerkelijke beslissing.

10. 10. Una Tradición Familiar

3 december 2021 (1 uur en 16 minuten)

Er zijn meerdere levens in gevaar en de Spaanse economie staat op het spel. De Professor en Tamayo gaan een laatste confrontatie aan.

avatar van Firepeetje

Firepeetje

Met de opmerking van @Peter kistemaker ben ik het helemaal mee eens. Seizoen 5 doet ontzettend veel ten onder tov de vorige seizoenen. Het lijkt wel op afleveringen van the A-team waarbij er nooit iemand geraakt wordt. Nu ook Tokio er uit ligt (voor mij toch wel de meest aantrekkelijke in de hele serie) heb ik met heel veel teleurstellingen deze 5 afleveringen afgekeken.

avatar van Black Math

Black Math

Gelukkig is deze serie nu ten einde. Dit seizoen zat vol met vervelende flashbacks. Berlin was denk ik mijn favoriete personage, maar er wordt wel erg geforceerd om hem toch ook in dit seizoen te kunnen krijgen. Verder voelde het steeds meer ongeloofwaardig aan. De motieven blijven zwak. Ze presenteren zich als een soort Robin Hoods, maar het lijkt toch meer om het eigen gewin te gaan en als je de hele aandelenmarkt en daarmee de hele economie op het spel zet, naai je gewoon de gewone burger, die toch altijd het grootste slachtoffer van een crisis is. 1*.

avatar van horizons

horizons

Eigenlijk was dit seizoen echt enorm slecht. Zeker de eerste zeven afleveringen vaker geïrriteerd dan wat anders. Dat de serie een loopje met de logica neemt vind ik helemaal niet erg maar het was dit seizoen gewoon dom en irriterend. Gelukkig dat aflevering 8 en 9 het van 1 ster naar 1,5/2 ster omhoog halen.

Maar het is uiteindelijk de laatste aflevering die dat hele seizoen nog omhoog haalt. Een van de fijnste stukjes was wanneer de professor over de overval van zijn vader verteld, stak er dik bovenuit. En als hij uiteindelijk als de echte mastermind nog wat echte pokerkaarten op tafel legt leverde dat toch wel een grinnik op.