• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.754 stemmen
Avatar
 
banner banner

Enterprise - Seizoen 2 (2002-2003)

3,46 23 stemmen

Alternatieve titel: Star Trek: Enterprise

IMDb beoordeling: 7,5 (58.802)

Afleveringen: 26

Speelduur: 19 uur en 04 minuten

Ontwikkeld door: Rick Berman en Brannon Braga

Met: Scott Bakula, Jolene Blalock en Connor Trinneer

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 18 september 2002

Eerst uitgezonden op: UPN (Verenigde Staten)

Plot Enterprise

Beleef samen met kapitein Jonathan Archer en zijn bemanning de eerste ruimtereizen van het eerste Warp 5-ruimteschip van de Aarde, de Enterprise NX-01. Kapitein Archer ontmoet opstandige Vulcans, lichtgeraakte Klingons en de militaristische Andorians, maar zijn eerste grote uitdaging duikt op in de vorm van nieuwe tegenstanders: de Sulibans en hun tijd-reizende meesters.

Afleveringen Seizoen 2 (2002-2003)

  1. 1. Shockwave (2)

    18 september 2002 (44 minuten)

    De USS Enterprise NX-01 wordt bezet door de vijandige Suliban terwijl de kapitein van het schip samen met een agent uit de Temporale Koude Oorlog vastzit in de 31e eeuw. Het blijkt dat het wegnemen van kapitein Jonathan Archer uit de 22e eeuw er voor heeft gezorgd dat de tijdlijn verstoord raakte. Uiteindelijk slagen de twee er samen in contact te krijgen met T'Pol uit de 22e eeuw.

  2. 2. Carbon Creek

    25 september 2002 (44 minuten)

    Enterprise viert op een informele manier dat T'Pol een jaar aan boord dient. Eerst beweert T'Pol dat haar prestatie niet speciaal is, en dat een viering ervan zeker niet nodig is, maar Archer spreekt haar tegen, omdat een Vulcan nog nooit zo lang op een schip van Starfleet had gediend. Dan zegt Archer dat hij, tijdens het bekijken van de jaarlijkse evaluatie van de bemanning heeft gezien dat T'Pol ooit naar het stadje Carbon Creek was gegaan. Ze zegt dat ze de plaats te bezocht waar het eerste contact tussen mensen en Vulcans plaats had gevonden.

  3. 3. Minefield

    2 oktober 2002 (44 minuten)

    De Enterprise wordt plotseling geraakt door een onzichtbare mijn, die het schip zwaar beschadigt. Een andere mijn blijkt vast te zitten aan het schip. Luitenant Malcolm Reed wordt erop uit gestuurd om de mijn onschadelijk te maken. Ondertussen blijkt het schip in een mijnenveld te zitten en ook dat een vijandig ras, de Romulans, zich in het gebied bevindt. Zij eisen het vertrek van het schip, ondanks dat luitenant Reed nog bezig is met het onschadelijk maken van de mijn.

  4. 4. Dead Stop

    9 oktober 2002 (44 minuten)

    Omdat de USS Enterprise onlangs flink werd beschadigd door een mijn, en het schip niet meer in staat is zichzelf fatsoenlijk te repareren, zendt haar bemanning een noodsignaal uit. Tot hun genoegen wordt de oproep beantwoord en worden ze naar een hypermodern, onbemand reparatiestation verwezen. Dit station blijkt voor een erg lage prijs bereid hun schip in een recordtijd te repareren.

  5. 5. A Night in Sickbay

    16 oktober 2002 (44 minuten)

    De Enterprise heeft een onderdeel nodig om in Warp te kunnen blijven vliegen. Daarom moeten ze bij het vreemde en uiterst op etiquette gebaseerde ras, genaamd de Kreetassanen langs, in de hoop dat ze het onderdeel krijgen. Bij één van de bezoeken van een aantal bemanningsleden aan de planeet, urineert de hond van kapitein Jonathan Archer tegen een boom, hetgeen de Kreetassanen flink beledigd. De hond, Porthos, komt ziek terug van de planeet Daarom heeft de kapitein nog weinig aandacht voor de Kreetassanen,maar des te meer voor het welzijn van zijn hond. Terwijl de Kreetassanen eisen dat hij zijn excuses aanbiedt.

  6. 6. Marauders

    30 oktober 2002 (44 minuten)

    De USS Enterprise heeft deuterium nodig de brandstof voor de warp-motoren. Ze bezoeken een gekoloniseerde planeet. Daar willen de kolonisten in eerste instantie geen deuterium verkopen. Even later blijkt dat dit komt doordat Klingons de kolonisten uitbuiten. Op straffe van moord eisen de Klingons dat de mijnwerkers een groot deel van hun jaarlijkse oogst aan hen geven, waardoor er bijna niets meer voor de verkoop overblijft.

  7. 7. The Seventh

    6 november 2002 (44 minuten)

    Op de USS Enterprise wordt overste T'Pol gecontacteerd door iemand uit Vulcan. Er wordt gezegd dat ene Menos is gevonden op drie dagen reisafstand van het schip. Via Starfleet-admiraal Maxwell Forrest wordt kapitein Jonathan Archer verplicht T'Pol in haar geheime missie te ondersteunen. Archer doet dit nadat T'Pol belooft meer prijs te geven over haar missie. Zij vertelt dat deze Menos een voormalig Vulcaans agent is die samen met vijf anderen niet terugkwam van een missie.

  8. 8. The Communicator

    13 november 2002 (44 minuten)

    Tijdens een verkenningsmissie op een vreemde planeet door een aantal bemanningsleden van de Enterprise, laat luitenant Malcolm Reed per ongeluk zijn communicatie-apparaat achter. Als kapitein Jonathan Archer en Reed terugkeren naar de planeet om het apparaatje op te halen, worden ze gesnapt en gearresteerd. Tijdens de arrestatie wordt andere technologie van de personeelsleden buitgemaakt, waaronder een faser. Dit veroorzaakt grote problemen, zowel voor de veiligheid van Archer en Reed en omdat de planeet in kwestie vergeleken met de Aarde technologisch minder ontwikkeld is.

  9. 9. Singularity

    20 november 2002 (44 minuten)

    De bemanning van de USS Enterprise ontdekt een groot zwart gat. Op zich is dit niets bijzonders, maar dit zwarte gat is onderdeel van een trinair-sterrenstelsel. Ze besluiten een koers richting het fenomeen te zetten, om het beter te kunnen bestuderen. Terwijl het schip onderweg is naar het zwarte gat, moet er een aantal kleine klusjes uitgevoerd worden. Zo moet onder andere Trip Tucker de stoel van kapitein Jonathan Archer repareren, moet dokter Phlox kijken of hij wat kan doen aan lichte hoofdpijnklachten bij Travis Mayweather en moet vaandrig Hoshi Sato de kok vervangen, die ziek is geworden.

  10. 10. Vanishing Point

    27 november 2002 (44 minuten)

    Terwijl een team van de USS Enterprise onderzoek doet op een verlaten planeet, dwingt een diamagnetische storm hen ertoe de planeet met spoed te verlaten. Omdat ze door tijdgebrek niet snel genoeg kunnen vertrekken met hun shuttle, worden ze getransporteerd met een transporter, een apparaat dat relatief nieuw is en in staat is personen binnen enkele seconden duizenden kilometers te verplaatsen. Eén van de verplaatste officieren is Hoshi Sato.

  11. 11. Precious Cargo

    11 december 2002 (44 minuten)

    Nadat de USS Enterprise een noodsignaal van een ander schip beantwoordt, worden de twee ruimteschepen aan elkaar gekoppeld en gaat Trip Tucker aan boord van het schip om reparaties uit te voeren aan een capsule waar een persoon in stase wordt gehouden. Daar blijkt dat het schip een hoge functionaris, namelijk de monarch van de planeet Krios vervoert. Na een nieuw defect aan de capsule wordt zij wakker. Omdat blijkt dat zij tegen haar wil in stase werd gehouden, probeert ze van het schip te vluchten, samen met Tucker.

  12. 12. The Catwalk

    18 december 2002 (44 minuten)

    Als de bemanning van de USS Enterprise net wil beginnen aan het onderzoeken van een buitenaardse planeet met veel plantenleven en twee zonnen, worden ze door een ander schip gewaarschuwd dat ze moeten vluchten voor een ruimtestorm van neutrino's. De storm verplaatst zich zo snel, dat de sensoren van de Enterprise hem nog niet kunnen waarnemen en dat ze met Warp 7 moeten vluchten. Echter kan de Enterprise niet sneller dan Warp 5.

  13. 13. Dawn

    8 januari 2003 (44 minuten)

    Terwijl Trip Tucker in een shuttle zit, wordt hij aangevallen door een ander schip. Uiteindelijk storten beide schepen op een maan in de buurt neer, niet ver bij elkaar vandaan. Later wordt op de USS Enterprise een zoekactie opgezet, wanneer blijkt dat het schip dat Tucker eerder had aangevallen ook een moederschip heeft, dat op zoek is naar zijn vermiste piloot. Ondanks dat de bemanning van de twee schepen zich eerst vijandig opstellen, kunnen zij uiteindelijk een gezamenlijke zoekactie opstellen.

  14. 14. Stigma

    5 februari 2003 (44 minuten)

    Bij een ongewenste intimiteit van Tolaris, de leider van een groep Vulcaanse vluchtelingen met overste T'Pol, in de vorm van een mind-meld, blijkt T'Pol het Pa'narsyndroom opgelopen te hebben. Dit is een neurologische aandoening waar geen geneesmiddel voor bestaat. De USS Enterprise bezoekt, mede om die reden, een medische conferentie. Dokter Phlox, die T'Pol behandelt, kan echter niet zomaar om onderzoeksrapporten naar de aandoening vragen (in de hoop zelf verder te komen met het onderzoek naar een geneesmiddel), omdat de aandoening bewijs is dat een mind-meld heeft plaatsgevonden.

  15. 15. Cease Fire

    12 februari 2003 (44 minuten)

    De Vulcans en de Andorianen claimen beiden dat een maan, genaamd Paan Mokar (door de Vulcans) of Weytahn (door de Andorianen), binnen hun territorium valt. Thy'lek Shran, een Andoriaan uit de Andoriaanse Keizerlijke Garde, valt het gebied aan. De Vulcans kunnen de maan gedeeltelijk heroveren, maar een staakt-het-vuren moet tot stand komen om een eind aan de situatie te maken.

  16. 16. Future Tense

    19 februari 2003 (44 minuten)

    De bemanning van de USS Enterprise vindt een vreemd ruimteschip midden in de ruimte. Na het schip binnengehaald te hebben in de lanceerbasis, wordt het onderzocht. Uit dat onderzoek blijkt haast onomstotelijk dat het schip uit de toekomst komt, omdat het van binnen groter is dan van buiten (een techniek die in de 22e eeuw niet bestaat en de piloot van een het menselijk ras is, maar onder andere Vulcaanse en Rigeliaanse genen heeft.) Even later eist de bemanning van een Silibaans schip dat de Enterprise het schip aan hen geeft.

  17. 17. Canamar

    26 februari 2003 (44 minuten)

    Bij een bezoek van de USS Enterprise NX-01 aan een planeet die Enolia heet, blijkt dat twee bemanningsleden, namelijk Kapitein Jonathan Archer en Trip Tucker verdwenen zijn. De Enterprise contacteert de regering, die zegt dat ze zijn aangehouden wegens smokkel en dat ze op een gevangenentransport zitten, maar dat ze vrijgelaten zullen worden.

  18. 18. The Crossing

    2 april 2003 (44 minuten)

    De USS Enterprise wordt ingehaald door een gigantisch sterrenschip, dat in staat blijkt het Aardse schip compleet op te slokken. Nadat kolossale schuifdeuren aan de voorkant van het schip openen, vliegt het schip steeds dichter richting de Enterprise, totdat die zich compleet binnen het andere schip bevindt. Daarna vallen kritieke systemen uit. Nadat een klein team het schip onderzoekt, blijkt dat het schip wordt bevolkt door rook-achtige verschijningen. Deze niet-lichamelijke wezens zijn in staat het hoofd van de bemanningsleden van de Enterprise binnen te gaan, waarna zij de controle over het lichaam overnemen.

  19. 19. Judgment

    9 april 2003 (44 minuten)

    kapitein Jonathan Archer, wordt door de Klingons berecht. Hij wordt verdacht van samenzwering tegen het Klingonrijk. Indien hij schuldig bevonden wordt, zal hij waarschijnlijk de doodstraf krijgen. Hij krijgt echter nog de kans om zijn onschuld te bewijzen; een lastige taak, daar binnen de rechtspraak van de Klingons de stelregel "Schuldig, tot het tegendeel bewezen is," geldt. Hij wordt bijgestaan door de Klingonese advocaat Kolos, die echter eerder een ceremoniële rol vervult, dan de zaak inhoudelijk behandelt.

  20. 20. Horizon

    16 april 2003 (44 minuten)

    Als de USS Enterprise dicht langs de locatie van een vrachtschip koerst, namelijk de Horizon, vraagt vaandrig Travis Mayweather tijdelijk verlof aan, omdat hij op het schip is opgegroeid en zijn familie er nog steeds op woont en werkt. Als hij op het schip aankomt blijkt echter dat zijn broer Paul, die hun onlangs overleden vader opvolgt als kapitein van het schip, hem niet al te hartelijk begroet. Echter blijkt later dat Travis' aanwezigheid wel degelijk nut heeft, als het schip wordt aangevallen door aliens

  21. 21. The Breach

    23 april 2003 (44 minuten)

    Drie bemanningsleden van de USS Enterprise zijn op de planeet Xantoras om drie Denobulaanse wetenschappers te redden. De nieuwe regering eist namelijk dat alle buitenaardse wezens de planeet verlaten. De wetenschappers weten dit echter niet omdat zij zich in een diepe grot bevinden waar geen communicatie mogelijk is.

  22. 22. Cogenitor

    30 april 2003 (44 minuten)

    De USS Enterprise maakt kennis met het ras de Vissians. De aliens zijn hoogontwikkeld en uiterst vriendelijk. De kennismaking verloopt dan ook erg voorspoedig en het lijkt erop dat een goede band tussen de twee rassen in het verschiet ligt. Verschillende wetenschappelijke en technologische uitwisselingen worden op touw gezet tussen de twee ruimteschepen, waaronder een missie in de lokale zon die kapitein Jonathan Archer en de kapitein van de Vissians samen zullen maken. Ondertussen komt Trip Tucker erachter dat dit ras bestaat uit drie seksen. Naast man en vrouw, is er een sekse cogenitor (Mede-Schepper) genaamd

  23. 23. Regeneration

    7 mei 2003 (44 minuten)

    Op de Noordpool wordt door een onderzoeksteam een aantal wezens gevonden waarvan sommige lichaamsdelen zijn vervangen door cybernetische implantaten. Ondanks dat de lichamen er al lang onder het ijs lagen, blijken de aliens te beschikken over nanotechnologie die de vitale functies van hun lichamen herstellen (regenereren). Na verloop van tijd ontwaakt het tweetal en overmeestert het volledige wetenschapsteam door middel van assimilatie.

  24. 24. First Flight

    14 mei 2003 (44 minuten)

    Admiraal Maxwell Forrest informeert kapitein Jonathan Archer van de USS Enterprise NX-01 dat zijn collega en vriend A.G. Robinson is omgekomen bij een ongeluk. Hierna vertrekt Archer met Eerste Officier T'Pol in een ruimteveer naar een nevel van donkere materie. Ze hebben explosieven aan boord waarmee ze de materie zullen trachten te doen ontbranden.

  25. 25. Bounty

    14 mei 2003 (44 minuten)

    Kapitein Jonathan Archer van de USS Enterprise NX-01 wordt door een Tellarite ontvoerd tijdens een onderzoek op een planeet. Hij wordt in het ruimteschip van deze Skalaar gevangen gehouden. Ondertussen worden alle bemanningsleden teruggeroepen naar de Enterprise. Daar blijkt dat T'Pol en Phlox een microbe van de planeet naar het schip hebben gebracht en geheel ontsmet moeten worden. Daarom is Trip Tucker tijdelijk de bevelhebber van het sterrenschip.

  26. 26. The Expanse

    21 mei 2003 (44 minuten)

    De planeet Aarde wordt aangevallen door een tot dan toe onbekend ras, namelijk de Xindi. Zij gebruiken een ruimtesonde om een geul van Florida naar Venezuela te branden, waarbij 7 miljoen mensen omkomen. Ondertussen wordt op de Klingonese planeet Kronos de opdracht gegeven om Jonathan Archer te vermoorden, omdat hij twee keer na een veroordeling aan de Klingons is ontsnapt.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van FlorisV

FlorisV

  • 1690 berichten
  • 701 stemmen

Een degelijk tweede seizoen, wederom met vooral standalone afleveringen. Ietsje minder dan het eerste seizoen maar een briljante aflevering is 22, Cogenitor, over iemand uit een ondergeschikte klasse van een vreemde cultuur die door Tucker aangemoedigd wordt zelfstandiger te worden. De noodzaak van een (later nog te ontwikkelen) Prime Directive wordt hierbij, zoals wel in meer afleveringen van Enterprise, op indringende wijze onder de loep genomen.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.