• 9.175.898 stemmen

Ontwikkeld door: Eric Kripke

Met onder meer: Jensen Ackles, Jared Padalecki en Misha Collins

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 13 september 2005

Eerst uitgezonden op: The WB (Verenigde Staten)

• Amazon Prime Bekijk via Amazon Prime
  • HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Supernatural

Supernatural gaat over de broers Winchester die het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Ze nemen hierbij de taak van hun vader John over, die hiermee begonnen is om de dood van zijn vrouw te wreken. Dankzij hun vader groeien Sam en Dean op als demonenjagers. In elke aflevering lossen Dean en Sam een mysterie op door met een bovennatuurlijke tegenstander af te rekenen. Mysteries draaien meestal om kwaadaardige geesten, maar ook vampiers, weerwolven en andere demonen moeten worden verslagen.

Seizoenen

Komt er een Supernatural seizoen 16?

Meningen over Supernatural

Maiky_mm

zondag 2 april 2017
Supernatural seizoen 1 Prima eerste seizoen van Supernatural, een van de meest meeslepende series die ik heb gezien. Qua concept ligt dit vrij dicht bij The X-Files. Zie het als een X-Files-light. Naast het overkoepelende verhaal, waarin twee broers jacht maken op de gevaarlijke demon die hun moeder heeft vermoordt, plukt bedenker Eric Kripke gretig uit veel urban legends en geeft hij er een eigentijdse draai aan. De relatie tussen de twee totaal verschillende broers en hun vader wordt ook aangestipt, hoewel het nog niet de diepgang bereikt die het tweede seizoen wél heeft. Men komt er wel mee weg – de basis wordt gelegd en dat gaat vaak niet zonder slag of stoot. (The X-Files had dat in het eerste seizoen immers ook.) Qua sfeer legt Supernatural het af tegen zijn voorbeeld, wat mede komt door de jeugdige hoofdrolspelers. Dit maakt dat de serie ook voor een iets jonger publiek gemaakt is. Wat overigens zeker geen domper is. De verhalen zijn aardig, de aankleding bij vlagen uitmuntend (Asylum is een hoogtepunt) en de humor zeer acceptabel (hoewel de beste grap al meteen in de eerste aflevering wordt gemaakt). Bovendien durft men in één aflevering het paranormale even links te laten liggen (The Benders) – wat opvallend genoeg resulteert in een van de beste afleveringen van het seizoen. Daarnaast vormt ook Scarecrow een hoogtepunt.
avatar van brawljeff

brawljeff

maandag 30 november 2015
Supernatural seizoen 6 Hier ging het allemaal fout. Seizoen 5 had gewoon het einde van de serie moeten zijn, dat einde was perfect. Nu krijgen we een seizoen vol met een zeurende Sam en een veel kleiner en nietszeggender verhaal dan voorheen. Het feit dat het seizoen daarna nog minder is, helpt ook niet bepaald mee.