• 9.373.034 stemmen

Ontwikkeld door: Ann Cleeves en Ann Cleeves

Met: Brenda Blethyn, Jon Morrison, Riley Jones en Riley Jones

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 12 januari 2020

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

Plot Vera

Hoofdinspecteur Vera Stanhope woont in het noordoosten van Engeland. Deze werkverslaafde dame laat zich niet kisten. Gekleed in haar grote jurken, meestal gepaard met een paar stevige kaplaarzen, is ze de schrik van het politieteam. Ze is streng voor bijna iedereen, behalve voor haar rechterhand Joe Ashworth. Ze zit bovenop iedere moordzaak in het rustige Northumberland. De strenge hoofdinspecteur lijkt misschien een harde, maar beschikt over een klein hartje. Gecombineerd met haar dapperheid, cynische gevoel voor humor en hoge intelligentie probeert ze iedere zaak tot een goed einde te brengen.

Afleveringen Seizoen 10 (2020)

1. 1. Blood Will Tell

12 januari 2020 (2 uur)

Ondernemer Freddie Gill wordt dood aangetroffen door de gerechtsdeurwaarders die zijn huis in beslag komen nemen. Inspecteur Vera Stanhope leidt het onderzoek en komt al snel tot de conclusie dat het leven van Freddie alles behalve zo flitsend was als hij deed uitschijnen. Met de hulp van haar trouwe collega Aiden Healy komt Vera te weten dat Freddie geld moest lenen om zijn zaak te redden en dat hij onlangs zijn vrouw en zoon had verlaten. De ontdekking dat zijn vrouw Jade net haar vader had verloren, brengt Vera op het spoor van familiegeheimen en diepgewortelde wrok.

2. 2. Parent Not Expected

19 januari 2020 (1 uur en 55 minuten)

Het lichaam van de 19-jarige Dennis Bayliss spoelt aan in de buurt van een zalmkwekerij. Wanneer inspecteur Vera Stanhope ontdekt dat de jongeman al dood was voor hij in het water terecht kwam, vermoedt ze dat er kwaad opzet in het spel was. Dennis had nog maar onlangs zijn biologische vader leren kennen: Thomas Walken, eigenaar van de kwekerij. Iets wat zowel voor de familie Walken als voor de ouders van Dennis emotioneel heel zwaar was geweest. Om de dader te pakken te krijgen, moet Vera te weten komen waarom Dennis zijn biologische vader wou leren kennen en of die echt zo blij was met zijn komst als hij haar wil laten geloven.

3. 3. Dirty

26 januari 2020 (2 uur)

Het lichaam van Luke Sumner wordt door straatvegers aangetroffen in een tunnel in de buurt van zijn huis in Newcastle. Wanneer blijkt dat hij is overleden na een brutale aanval, gaat inspecteur Vera Stanhope samen met haar team op zoek naar de persoon die Luka heeft aangevallen. Ze ontdekken dat hij een moeilijke jeugd heeft gehad, die hem zowel fysieke als mentale littekens heeft bezorgd. Vera moet een web van corruptie, verraad en bedrog ontrafelen om de moordenaar te vinden.

4. 4. The Escape Turn

2 februari 2020 (2 uur)

Alan Wilmott, de steenrijke CEO van een resem gokkantoren, wordt doodgeschoten wanneer hij twee inbrekers betrapt die zijn gezin onder schot houden. Wat op het eerste gezicht een uitgemaakte zaak lijkt voor inspecteur Vera Stanhope en haar team, blijkt dat al heel snel helemaal niet te zijn. Alun was een meedogenloze en autoritaire bedrijfsleider, wat zowel zijn werknemers als zijn cliënteel een motief geeft voor de moord. Om de daders te vinden, moet Vera zich onderdompelen in Aluns schimmige gokimperium.

avatar van Epitaph

Epitaph

Eerste seizoen waarin we haar geen whisky zien drinken! ... ik dronk er altijd graag een paar met haar mee, kon nu dus niet.

Rotterdam@1

Vanavond België 1 serie 11 Vera, voor de liefhebbers om 20.35 uur begin.

Ik kijk vooral omdat ik de natuur prachtig vind en herken van mijn reizen, de accenten van de acteurs enz.

Vier sterren voor de sfeer zoals ik al benoemde.

ZAP!

debster - bedankt voor de tip, had ik overheen gekeken.

Vera is hier graag gezien.

Rotterdam@1

Bleek een dooie, Belgische mus te zijn, want het is nooit geweest, helaas. Jammer voor al die mensen die zich erop verheugd hadden, terwijl het zowel in mijn krant als in de tv-gids duidelijk stond voor 7 mei j.l.: Vera Serie 11 begint....

Don't shoot the messenger! Het goede nieuws is dat het wel een keer komt....toekomstmuziek....

ZAP!

Idd jammer, maar we maken je niet af, hoor, we zijn wel wat gewend.

Hebben we in plaats daarvan '2 voor 12' gekeken, was ook enerverend.

Rotterdam@1 schreef:

Volgens sommige berichten op internet, moet deze serie zelfs nog gemaakt worden en is dit uitgesteld vanwege corona. Ik las het jaar 2022 pas voor het draaien ervan.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Wordt een beetje moe van het woordje Pet, verder als vanouds.

ZAP!

Begint vanavond op NPO2, iets na tienen.

Geen whiskey meer, las ik, en in afl.1 ook behoorlijk aan het preken en dienst doend als MW-er... waar moet dat heen?

ZAP!

Formulewerk dat nog altijd weet te boeien, een prestatie op zich.

Op naar s11, want die staat al op Imdb!

Afl. 3 helaas maar deels gezien (vanwege 'Maltese' op CANVAS gaat dat volgende week waarschijnlijk ook gebeuren), maar ik geef toch alvast een nette 7.

avatar van eppo349

eppo349

Mijn vrouw en dochter hebben alle seizoenen/afleveringen gezien en kijken nu naar de herhalingen. En ik? Ik trek de de hoofdrolspeelster voor geen meter, alleen al haar stem geeft mij de rillingen.

avatar van Movsin

Movsin

Het feit dat "Vera" al een 10-tal seizoenen meedraait bewijst al vast dat ze gerust in de rij van illustere TV-detectives mag plaats nemen en al is het soms wat moeilijk met een pak namen en verdachten en is het moordmotief niet altijd echt bevredigend, een uitstekende Brenda Blethyn weet het boeiend te houden met haar gedecideerd, vaak cynisch en grappig en bovenal met veel doorzicht en mensenkennis, optreden doorheen het intrige van elke aflevering. k'Zou zeggen: Well done, love.