• 9.180.055 stemmen

The 100 - Seizoen 1 (2014)

Alternatieve titel: The Hundred

Afleveringen: 13

Speelduur: 9 uur en 19 minuten

Ontwikkeld door: Jason Rothenberg

Met: Eliza Taylor, Paige Turco en Thomas McDonell

Datum van release: woensdag 19 maart 2014

Eerst uitgezonden op: The CW (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The 100

Deze show vindt plaats 100 jaar in de toekomst, wanneer de aarde is verlaten wegens radioactiviteit. De laatste overlevende mensen leven in de Ark in een baan om de planeet, maar de Ark heeft niet het eeuwige leven. Dus pakt het repressieve regime 100 overbodige jeugddelinquenten op, en stuurt ze naar de Aarde om te zien of de planeet nog bewoonbaar is.

Afleveringen Seizoen 1 (2014)

1. 1. Pilot

19 maart 2014 (43 minuten)

97 jaar geleden werd planeet Aarde gedecimeerd door de nucleaire Armageddon, de bevolking vernietigend. De enige overlevenden waren de 400 inwoners van 12 internationale ruimtestations die op dat moment rond de aardbol waren. Drie generaties werden in de ruimte geboren, de overlevenden zijn nu 4.000 in getal, en de voorraden slinken in hun stervende "Ark". Onder de 100 jonge ballingen zijn Clarke, een slimme tienerdochter van de Ark's hoofdarts, de waaghals Finn; het broer/zus duo Bellamy en Octavia, wiens illegale verwantschap hun altijd de grenzen van de reglementen doet opzoeken; de losbandige Jasper en de vindingrijke Monty.

2. 2. Earth Skills

26 maart 2014 (43 minuten)

Nadat ze ontdekken dat Jasper toch wellicht in leven is, gaan Clarke, Bellamy, Octavia, Finn en Monty op pad om hun vriend te vinden, en zijn geschokt over wat ze aantreffen. Ondertussen op de Ark is Abby vastbesloten om naar de Aarde te gaan, en neemt Raven aan om een ontsnappingsvoertuig te bouwen.

3. 3. Earth Kills

2 april 2014 (43 minuten)

In een wanhopige poging om Jasper's geinfecteerde wonden te verplegen gaan Clarke, Finn en Wells op zoek naar een zeewier-antibioticum. Bellamy en zijn bemanning gaan op jacht naar voedsel, en worden vergezeld door Charlotte, een schattig 13-jarig kind dat zich veilig waant onder Bellamy's bescherming.

4. 4. Murphy's Law

9 april 2014 (43 minuten)

Na de schokkende dood van een van hen groeien Clarke en Finn dichter naar elkaar toe wanneer ze een manier proberen te vinden om met de Ark te communiceren. Bellamy moet voorkomen dat de groep elkaar te lijf gaat wanneer het leven op Aarde een stuk slechter wordt. Ondertussen riskeert Abby om zelf "afgedreven" te worden wanneer ze Raven de kans geeft zich in een reddingspod naar de Aarde te verbergen.

5. 5. Twilight's Last Gleaming

16 april 2014 (43 minuten)

Clarke's nieuwe romance met Finn wordt bedreigd. Octavia krijgt een klap op haar hoofd en wordt wakker terwijl een Grounder haar in de gaten houden. Op de Ark ontvouwt Abby Kane's plan om de bevolking op de Ark te verkleinen. Jaha en Abby merken een signaal op en realiseren zich dat op z'n minst enkelen van de 100 nog in leven moeten zijn op Aarde.

6. 6. His Sister's Keeper

23 april 2014 (43 minuten)

Bellamy leidt zijn bemanning naar Grounder-gebied als ze zoeken naar Octavia. Raven is zich bewust van de innige relatie tussen Finn en Clarke. Ondertussen onthullen flashbacks de jeugd van Bellamy en Octavia in de Ark.

7. 7. Contents Under Pressure

30 april 2014 (43 minuten)

Clarke en Raven maken contact met de Ark, en Abby gidst Clarke door een gevaarlijk deel in een wanhopige poging om een van hun te redden. Ondertussen op de Ark wordt Abbey uit de Raad verwijderd, voormalig kanselier Diana Sydney neemt haar plaats in. Jaha onthult aan Abby dat er niet genoeg reddingssloepen zijn voor iedereen om naar de Aarde te gaan. Kane probeert om te gaan met de schuld ten aanzien van zijn recente beslissing.

8. 8. Day Trip

7 mei 2014 (43 minuten)

Clarke en Bellamy gaan op een missie om voorraden voor de komende winter te vinden. Sommigen van de 100 eten per ongeluk noten met sterke hallucinerende werking en verliezen de kijk op de realiteit. Ondertussen pakt Octavia de kans om een vriend te helpen ontsnappen, en een verschrikkelijke gebeurtenis brengt Clarke en Bellamy dichter bij elkaar. Op de Ark geeft Commander Shumway iemand van de 100 de opdracht een van hen te doden.

9. 9. Unity Day

14 mei 2014 (43 minuten)

Clarke en Finn proberen vrede met de Grounders te stichten, maar de hel breekt los als Bellamy, Jasper en Raven opdagen, gewapend en klaar voor de strijd. Octavia en Lincoln groeien nader tot elkaar, terwijl een tragedie zich afspeelt tijdens het vieren van Unity Day op de Ark.

10. 10. I Am Become Death

21 mei 2014 (43 minuten)

Murphy keert terug naar het kamp en stelt gevangen en gemarteld te zijn door de Grounders, waarbij Clarke en Bellamy elk hun eigen ideeën hebben over hoe ze met zijn terugkeer om moeten gaan. Octavia slipt weg om Lincoln te vinden en komt terug met een stevige waarschuwing voor de 100. Ondertussen treft een mysterieus virus het kamp waardoor velen in quarantaine moeten.

11. 11. The Calm

28 mei 2014 (43 minuten)

Met weinig voedsel in het kamp leiden Clarke en Finn een groep om naar voedsel te zoeken, en komen uit in een hachelijke situatie. Met Finn's leven in gevaar, maakt Clarke een doordachte beslissing. Ondertussen doet Raven aan Bellamy een niet te weigeren voorstel. Op de Ark riskeert Kane zijn leven.

12. 12. We Are Grounders: Part 1

4 juni 2014 (43 minuten)

Clarke en Finn ontsnappen uit een gevaarlijke situatie waarna ze te maken krijgen met een nieuwe vijand. Bellamy wil op heroïsche wijze Jasper redden. Raven komt opnieuw in gevaar en Murphy krijgt eindelijk zijn wraak. Ondertussen accepteren de overgeblevenen op de Ark langzaam het onvermijdelijke.

13. 13. We Are Grounders: Part 2

11 juni 2014 (43 minuten)

Clarke smeekt Bellamy om het juiste te doen als het conflict oplaait. Bellamy dwingt Octavia om een moeilijk besluit te nemen. Raven en Jasper werken tegen de klok en Finn neemt een dapper besluit. Ondertussen komt er een verbijsterend einde aan de situatie op de Ark.

avatar van jordandejong

jordandejong

Mooi dat deze er zo snel op staat. The 100 is eindelijk weer een serie waaraan ik zwaar verslaafd ben/was. Seizoen 1 begint desondanks niet geweldig sterk. Mede door de vele mainstream top 40 nummertjes die ze gebruiken komt het allemaal een beetje kinderlijk over. Dat slaat echter helemaal om na aflevering 4 'Murphy's Law'. Vanaf die aflevering wordt de sfeer donker, duister en grimmig. Iets wat vervolgens het gehele seizoen vastgehouden wordt. Niet alleen de situatie op de 'grond' met de Grounders (die er ongelofelijk tof uitzien) is zeer interessant, maar ook de scenes op de Ark waren onverwachts imponerend. De cast was voor mij vrij onbekend (Bob Morley speelde in de rampzalige Australische horrorfilm Road Train en Henry Ian Cusick kende ik uiteraard van Lost, that's it), maar zet goede prestaties neer.

The 100 seizoen 1 is een uitstekende futuristische versie van Lord of the Flies. Goed acteerwerk, veel spanning, weinig fillers, bruut en altijd uitstekende cliffhangers. En toch wordt het in seizoen 2 nog eens een stuk beter gedaan.

avatar van baggs_mm

baggs_mm

Een serie die eigenlijk niet binnen mijn smaak valt maar mij toch verrast heeft. Na een paar afleveringen was ik dan toch echt hookt. het sfeertje is prima in de serie en de afleveringen kijken lekker weg.

Ben ook zeer benieuwd naar seizoen 2.

avatar van Arnforpresident

Arnforpresident

Matige serie met veel ups en downs. De eerste afleveringen heb ik me redelijk zitten ergeren aan het gebrek aan realisme. Dat blijft ook zo doorheen de rest van de serie en het is iets waar je je over moet zetten.

Ook de beslissingen en acties van de personages zijn vrij infantiel, maar dat hoort ook wel wat bij de serie.

De enige reden waarom je seizoen 1 zou bekijken is omdat seizoen 2 een niveau hoger schakelt en de serie dan een stuk beter wordt.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

Goede spannende sci-fi serie. Redelijk origineel concept. Ergens heeft het wel een klein beetje wat weg van Lost, maar dan vind ik deze een stuk beter. Taylor zit goed in haar rol en ook vind ik de rest van de cast allemaal aardig acteren. Maar ben wel benieuwd hoe lang dit boeiend blijft, we gaan het zien.

avatar van Rmie

Rmie

Aardige serie. Wel meer voor de jongeren onder ons. De situaties maar ook de dialogen zijn, mijn inziens, wat kinderlijk vandaar.

avatar van MinoltaMan_mm

MinoltaMan_mm

Het eerste seizoen komt een beetje traag op gang. In het begin keek ik af en toe eens een aflevering, maar het was niet echt "verslavend" genoeg om bij de eerste de beste gelegenheid weer verder te kijken.

Toch heb ik in een aantal lege uurtjes The 100 weer aangezet, gaandeweg komt het goed op gang en ga je dus wel verlangen naar meer!

Ik heb ze (tot nu toe) allemaal gezien en kan alleen maar zeggen: aanrader!!

avatar van centurion81

centurion81

• 2057 berichten

Rmie schreef:

Ben het helemaal met je eens...Grappig is dat het gegeven genoeg blijft boeien om toch te blijven kijken

avatar van arno74

arno74

Helaas kom ik niet verder dan aflevering 1, de puberale dialogen en setting zijn inderdaad echt verschrikkelijk.

avatar van larsk0

larsk0

Deze site is de moeite niet krijg ik in de gaten. Weer een serie die echt zo ontzettend slecht is qua acteren, schrijven, volslagen ridicuul, met zo'n hoog cijfer. Echt heel slecht dit... Het hele gegeven is belachelijk... stuur 1 iemand naar beneden en je weet hoe het op Aarde is, nee we sturen 100 kinderen naar beneden.. logisch joh. Zo infantiel als het plot is, is de hele serie.

avatar van Scarafax

Scarafax

Eerste 2 seizoenen gezien, toen eigenlijk laten schieten... kon me niet meer boeien op een gegeven moment.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Net als mijn voorganger ook de eerste twee seizoenen gekeken en dat was best leuk maar daarna kon het mij ook niet meer boeien.

Het eerste seizoen prima,maar daarna werd het steeds ongeloofwaardiger,eerst was er bijna geen leven meer op aarde ,een seizoen later ineens hele steden en duizenden mensen met hoge torens en zo.Toen ben ik afgehaakt.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Alweer een tijdje geleden dat ik actief een serie volgde. Op de een of andere manier spreekt het me de laatste tijd meer aan om even een film te kijken als tussendoortje dan aan een nieuwe serie te beginnen. Uiteindelijk heb ik voor The 100 gekozen, omdat deze serie me werd aanbevolen op basis van mijn waardering voor Lost.

Gelijkenissen met Lost zijn aanwezig, maar The 100 heeft wel degelijk een eigen smoel. Toch ben ik nog niet omver geblazen door dit eerste seizoen. Daar waar Lost zich de tijd neemt om je een band te laten opbouwen met de personages en het mysterie steeds maar stukje bij stukje prijsgeeft, 'knalt' The 100 een stuk sneller. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan de eerste aanpak van die twee. Zeker in het begin lijkt deze serie namelijk iets te veel te willen laten zien. Halverwege het seizoen zakt het dan weer wat te zeer in elkaar. Met name die langdradige focus op dat 'love triangle' wordt op den duur tenenkrommend. Pas tegen het einde, wanneer de Grounders lijnrecht tegenover de Hundred komen te staan en de Ark in de problemen komt, wordt een flinke stap in de goede richting gezet.

Het is dus nog een beetje vallen en opstaan, dit eerste seizoen. De serie schommelt qua toon ook tussen kinderachtig en juist erg rauw en volwassen. Toch ben ik positief genoeg om door te gaan met kijken. De jonge cast voelt tijdens de seizoensfinale al een stuk vertrouwder en de volwassenen spelen eigenlijk al vanaf het begin erg goed. Leuk om Henry Ian Cusick, die tevens mijn favoriete personage speelde in Lost, hier weer bezig te zien. Ook Paige Turco en Isaiah Washington zetten hun karakters goed neer. Bovendien is het fijn dat zowel de scènes op de grond als in de ruimte ongeveer evenredig interessant blijven. De mysterieuze cliffhanger van de uitstekende seizoensfinale zorgt ervoor dat The 100 de kijker nog wel even aan het lijntje houdt.

Al met al een zeer aardig begin. Een echt hoge score kan ik nog niet kwijt aan het eerste seizoen. Daarvoor heb ik me toch iets te zeer gestoord aan een aantal zaken. Ik ben desondanks optimistisch over het vervolgseizoen, zeker aangezien ik hier toch al een paar keer lees dat de serie nog beter wordt.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nee, dit was niet zo best...

Heel lang gewacht met het beginnen van de serie, maar sinds vorige week eindelijk begonnen. Helaas viel de eerste pilot aflevering heel erg tegen. Niet boeiende verhaaltjes rond de pubers, slecht acteerwerk, geen emoties en rare plotwendingen. Het leek wel een soap a la GTST.

De afleveringen daarna werden beter, maar pas vanaf aflevering 5/6 wordt het spannend en ruiger. Maar de allerlaatste aflevering daarentegen is weer net zo slecht als de eerste aflevering. Toch ga ik verder kijken, omdat ik denk dat de serie nog potentie heeft om beter te worden.

De serie is niet bijster origineel, omdat we dit allemaal al eens eerder hebben gezien. Het heeft een beetje dezelfde vibe als Lost, The Walking Dead en The Hunger Games. Maar toch vind ik zulke verhalen altijd wel erg leuk om te volgen. Alleen zijn deze films en series op het begin vaak heel leuk, maar wordt het daarna slechter, omdat de inspiratie zoek is ofzo. Omdat deze serie The 100 slecht begon hoop ik dat het averechts werkt. Dat het vanaf nu alleen maar beter wordt. We zullen zien....

De momenten in de serie gaan vaak erg snel en van de hak op de tak. Nergens gaat het erg diep. Aan de ene kant erg fijn, omdat je zo niet heel een seizoen moet wachten tot er eindelijk iets onthuld of ter sprake komt. Bijvoorbeeld het moment dat Clarke en Finn iets voor elkaar voelen en Raven hier achterkomt. En niet dat dit seizoen de geheime liefde is tussen Clark en Finn en dat Raven er in seizoen 2 achterkomt enzovoorts.. Maar aan de andere kant erg vervelend, omdat je soms stukjes terug moet kijken om te zien hoe iets gelopen is. Heb ik iets gemist? Een raar moment is dat Diana met een groep naar aarde gaat en Abby daar ook bij zat, maar vervolgens zit ze wel weer gewoon op The Ark. Wat? Of dat Raven neergeschoten is door Murphy, maar dit alleen heel kort wordt gezegd, maar niet in beeld komt. . Ook een paar rare momenten die niet goed overkomen Wells is vermoord (Clarke's beste vriend), maar door het slechte acteerwerk of geen ruimte in het script jankt ze er geen enkel moment over, daarna komt het nauwelijks tot niet meer ter sprake.. Ook een aantal irritante en onrealistische momenten. Jasper wordt letterlijk doorboort met een spies en leeft daarna gewoon nog vrolijk. In de laatste aflevering zegt: Clarke 'We are not Grounders''. Dus ze wil die leider niet vermoorden, omdat ze niet wil moorden zoals zij dat doen. Maar daarvoor heeft ze nog iemand van hun vermoord en echt 10 seconde later activeren ze een bom waardoor die Grounders levend worden verbrand. Heel vervelend die politiek correcte zinnetjes ertussen terwijl het nooit klopt met hun acties.. Ik heb nog veel meer voorbeelden, maar laat ik voor nu even.

Ben benieuwd naar seizoen 2. Zo te zien weer een hele andere wending.

avatar van Septua

Septua

Lastig om in te komen. Was na de eerste aflevering compleet afgehaakt. Eerste paar afleveringen voelde enorm Amerikaans gevult met tienerdrama.. Ik twijfelde even of ik als volwassen vent wel onder de doelgroep viel. Uiteindelijk ontvouwt het zich langzaam maar zeker en wil je toch meer en meer weten. Nog steeds niet echt een band met de characters, vind alleen Clarke en Monty een goede en volwassen bijdrage hebben.

avatar van Karst

Karst

Enigszins vermakelijke nonsens laten we maar zeggen. Indien de schrijvers iets langer over het script/plot hadden nagedacht dan was de serie en stuk beter geweest. Veel te veel grote plotgaten en ongeloofwaardigheden. De eerste aflevering(en) is het acteerwerk ondermaats maar dat wordt beter naarmate de serie vordert.

Ik las dat seizoen twee beter is, dat hoop ik dan maar. Ik verwacht niet dat ik alle zeven seizoenen ga kijken.

avatar van umbra

umbra

Hier nu pas aan begonnen en na aflevering 5, kan ik wel stellen, dat dit volledig m'n ding is, voor ik het wel en goed besef, zullen ook deze 7 seizoenen erdoor zijn

avatar van Morning-after-pi

Morning-after-pi

Rotslecht geacteerd. meteen afgehaakt.