• 9.377.684 stemmen

The 100 - Seizoen 2 (2014-2015)

Alternatieve titel: The Hundred

Afleveringen: 16

Speelduur: 11 uur en 28 minuten

Ontwikkeld door: Jason Rothenberg

Met: Eliza Taylor, Paige Turco en Thomas McDonell

Datum van release: woensdag 22 oktober 2014

Eerst uitgezonden op: The CW (Verenigde Staten)

• Prime Video Bekijk seizoen 2 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The 100

Deze show vindt plaats 100 jaar in de toekomst, wanneer de aarde is verlaten wegens radioactiviteit. De laatste overlevende mensen leven in de Ark in een baan om de planeet, maar de Ark heeft niet het eeuwige leven. Dus pakt het repressieve regime 100 overbodige jeugddelinquenten op, en stuurt ze naar de Aarde om te zien of de planeet nog bewoonbaar is.

Afleveringen Seizoen 2 (2014-2015)

1. 1. The 48

22 oktober 2014 (43 minuten)

Clarke is nog steeds alleen in de witte kamer en probeert haar bizarre omstandigheden te begrijpen, terwijl het lot van Bellamy, Finn en Raven ongewis is. Het plan van Lincoln en Octavia wordt gedwarsboomd terwijl een vijand terugkeert. Ondertussen krijgen Abby, Kane en de overlevenden van de Ark met fysieke en morele dilemma's te maken in hun gevaarlijke en mooie nieuwe wereld.

2. 2. Inclement Weather

29 oktober 2014 (43 minuten)

Een achterdochtige Clarke confronteert President Dante Wallace en eist antwoorden. Kane ondervraagt een van de 100 en Abby voert een noodoperatie uit. Ondertussen wordt Octavia gewelddadig in haar zoektocht naar Lincoln.

3. 3. Reapercussions

5 november 2014 (43 minuten)

Wanneer Clarke ontdekt dat een gruwelijk project wordt uitgevoerd in de ziekenhuisafdeling van Mount Weather vormt ze een team met een onwaarschijnlijke bondgenoot. Nadat Abby een misdaad opbiecht, geeft Kane de opdracht haar wreed te straffen. Ondertussen waarschuwt Monty een afgeleide Jasper dat Clarke misschien in gevaar is. Octavia vecht verder in haar zoektocht naar Lincoln.

4. 4. Many Happy Returns

12 november 2014 (43 minuten)

Nadat ze verraden is door iemand die ze vertrouwde, neemt Clarke het heft in eigen handen en toont aan dat ze zich niet zomaar overgeeft. Bellamy, Finn en Murphy moeten zich haasten om een vreemde te redden. Ondertussen stijgen de spanningen tussen Raven en Wick als ze samenwerken en een onverwachte reünie volgt.

5. 5. Human Trials

19 november 2014 (43 minuten)

Kane leidt een missie om vrede te stichten met de Grounders. Ondertussen gaat Jasper akkoord met een riskant experiment, Lincoln vergaat van de pijn en President Dante Wallace geeft een waarschuwing. Finn's zoektocht naar Clarke neemt drastische vormen aan.

6. 6. Fog of War

3 december 2014 (43 minuten)

Spanningen tussen Clarke en Finn lopen hoog op, terwijl Raven ontdekt dat Mount Weather hun communicatiesystemen belemmert. Ondertussen ontdekken Jasper en Monty de waarheid over wat er werkelijk gebeurt in Mount Weather, en Octavia ondergaat haar ergste nachtmerrie. President Dante Wallace krijgt te maken met verraad uit onverwachte hoek.

7. 7. Long Into an Abyss

10 december 2014 (43 minuten)

Wanneer Abby en Jaha elkaar hun regels proberen op te leggen, komt Clarke met een plan om de aanval van de Grounders tegen te houden. In Mount Weather plannen Jasper, Monty, Miller en Harper hun ontsnapping op het moment dat Dr. Tsing en Cage dodelijke experimenten uitvoeren.

8. 8. Spacewalker

17 december 2014 (43 minuten)

Clarke keert terug naar kamp Jaha met verwoestend nieuws. Finn heeft moeite met de nasleep van zijn acties. Abby verzamelt informatie van een onvermoede bron en maakt zich klaar voor een gevecht. Ondertussen onthullen flashbacks de relatie van Finn en Raven op de Ark.

9. 9. Remember Me

21 januari 2015 (43 minuten)

Clarke sluit een overeenkomst met Lexa en Indra. Abby en Kane zien in dat ze zelf geen beslissingen kunnen nemen. Een ziedende Raven is haar emoties niet de baas. Een doortastende zet bedreigt de nieuwopgezette alliantie tussen de Sky-mensen en de Grounders, terwijl een bekend gezicht Clarke achtervolgt. Ondertussen op Mount Weather komt Monty met een riskant plan.

10. 10. Survival of the Fittest

28 januari 2015 (43 minuten)

Levens staan op het spel als Clarke en Lexa een nieuwe vijand ontmoeten. Bellamy en Lincoln spreken af samen te werken om bij Mount Weather in te breken. Murphy helpt Jaha met zijn verleden. Ondertussen doet Indra een niet te weigeren voorstel aan Octavia.

11. 11. Coup de Grâce

4 februari 2015 (43 minuten)

De poging van Bellamy en Lincoln om bij Mount Weather naar binnen te glippen heeft ernstige gevolgen. Abby vecht om de baas te blijven, terwijl Clarke zich klaarmaakt voor haar nieuwe leidersrol. Wanneer Monty en Harper er niet zijn, confronteert Jasper President Wallance en eist antwoorden.

12. 12. Rubicon

11 februari 2015 (43 minuten)

Spanningen tussen Clarke en Abby lopen op als Clarke de grens overschrijdt. Raven helpt Bellamy Mount Weather in kaart te brengen. Jaha en Murphy ontmoeten een vreemdeling waar wellicht meer achter schuilt dan op eerste oog duidelijk is. Octavia is bereid te vechten voor degene van wie ze houdt. Intussen staat de situatie in Mount Weather op springen.

13. 13. Resurrection

18 februari 2015 (43 minuten)

Clarke begint aan Lexa's leiderschapsbeslissingen te twijfelen. Abby heeft moeite met een gewonde Kane. Indra blijft Octavia pushen. Ondertussen neemt Jasper in Mount Weather de rol van leider over.

14. 14. Bodyguard of Lies

25 februari 2015 (43 minuten)

Tijdens de voorbereiding voor het gevecht hebben Clarke en Lexa een verhitte discussie. Wanhopig voor hulp heeft Raven Wick opgeroepen naar de machinekamer. Jaha en Murphy komen een hachelijke wegversperring tegen. Intussen begint voor Bellamy de tijd te dringen.

15. 15. Blood Must Have Blood: Part 1

4 maart 2015 (43 minuten)

Clarke en Lexa bereiden zich voor op de strijd, terwijl Raven en Wick een grote tegenslag ondervinden. Intussen moeten Octavia en Lincoln elk een cruciale beslissing nemen. In Mount Weather zijn Jasper en Maya getuige van een gruwelijke daad, komt Bellamy een belofte na en brengt Cage belangrijke informatie naar buiten.

16. 16. Blood Must Have Blood: Part 2

11 maart 2015 (43 minuten)

De reis naar de Stad van Licht duurt voort en Murphy is geschokt door de handelingen van Jaha. Clarke krijgt hulp uit onverwachte hoek, een bezoeker verrast Octavia en bij Lincoln zit het mee. Onderwijl zet Cage zijn missie voort en zitten Bellamy en de groep in een benarde situatie.

avatar van jordandejong

jordandejong

In seizoen 2 vindt The 100 volledig zijn eigen identiteit... Namelijk rauw, donker en bruut. Vrijwel ieder character ondergaat drastische ontwikkelingen, wat leidt tot enkele zeer dramatische scenes. Opnieuw wordt in iedere aflevering vooruitgang geboekt qua verhaalontwikkeling en zijn er geen 'fillers'. Er wordt nog steeds goed geacteerd. Johnny Whitworth is een toffe toevoeging aan de cast en vertolkt 'Cage' op uistekende wijze. Misschien wel de beste acteur uit de serie tot nu toe, al krijgt hij daarbij wel fikse concurrentie van Eliza Taylor (Clarke), Bob Morley (Bellamy), Isaiah Washington (Jaha) en Richard Harmon (Murphy).

De serie blijft verassen... Zowel qua gedurfde beslissingen qua schrijfwerk, sterfgevallen van characters maar af en toe ook qua bizarheid (de 'King Kong' aflevering). Saai wordt het in ieder geval nooit. Aan het einde van seizoen 2 te zien neemt het volgende seizoen opnieuw een vrij drastische verandering. Benieuwd hoe het gaat uitpakken, maar gezien de qualiteit van de afgelopen 2 seizoenen heb ik er vertrouwen in dat ook seizoen 3 uitstekend wordt.

avatar van hando_mm

hando_mm

Ik zit me behoorlijk te ergeren aande ontwikkeling en het verhaal van Fin. In seizoen 1 word je voor bijna niets geëxecuteerd maar eenmaal op aarde aangekomen debatteren ze serieus of ze het leven van een massamoordenaar moeten sparen ook al brengen ze daarmee iedereen in gevaar. Daarnaast gaan de kinderen constant op hun eigen gekozen missies zonder dat er sancties tegenover staan. Het is ook ongeloofwaardig dat Fin het kamp uit zouden kunnen smokkelen. Het willen redden van Fin is extreem egoïstisch en de 'kanselier' lijkt het alleen maar toe te staan omdat het het vriendje is van haar dochter. Erg lastig om hier sympathie te hebben voor de protagonisten.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

In alle opzichten een vooruitgang ten opzichte van het eerste seizoen. Je merkt dat men probeert de personages wat meer uit te diepen. Op zich is dat positief, maar het pakt niet voor iedereen even goed uit. Finn weet zich namelijk te ontwikkelen tot een heel vervelend personage. Ik herken me dus heel erg in bovenstaand verhaal van jacobine_rodijk. De eerste helft kampt met enkele onwaarschijnlijkheden die mijn wenkbrauwen deden fronsen. Gelukkig wordt met een gedurfde twist een einde gemaakt aan dat oeverloze gezever.

Vanaf de tweede helft is het seizoen lekker op dreef. De spanningen tussen de Grounders en de Sky People staan op scherp, terwijl ze moeten samenwerken om het op te nemen tegen Mount Weather. De volwassen cast (Turco, Washington en Cusick) doet het opnieuw goed, maar ook de jongeren komen beter tot hun recht. Met name personages als Bellamy, Murphy en Raven vielen in positieve zin op. Ook nieuwkomers zoals vader en zoon Wallace en de geheimzinnige Lexa zijn fijne toevoegingen. Wat ik erg tof vond, waren de riskante keuzes die gemaakt werden. Het klopt dat de protagonisten niet altijd even sympathiek zijn, maar dat maakt The 100 wel anders dan veel andere series. Ook de 'good guys' maken hier brute beslissingen die normaal alleen voor antagonisten zijn weggelegd.

Ik ben nog geen uitgesproken fan, maar dit tweede seizoen heeft de serie absoluut goed gedaan. Het zorgt er ook voor dat ik zonder twijfel aan het derde seizoen ga beginnen, want ik ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Seizoen twee is klaar! En ja zoals velen aangeven is het veel beter dan seizoen één. Veel ruiger, emotioneler, zonder top 40 muziek heel de tijd en puber verhaaltjes en gelukkig ook beter geacteerd op één of andere manier. Heb het echt in 1 ruk uitgekeken en kijkt dus lekker weg. Ook al zaten er een aantal irritante momenten in die ik hieronder nog even benoem.

1. In aflevering drie waar Finn een Grounder vasthoudt in de bunker en hem wil slaan of vermoorden grijpt Bellamy in en geeft aan dat hij te ver gaat. Hoezo te ver? Zij doen ook alles als het hun uitkomt op leven en dood. En daarnaast heeft Bellamy in seizoen één zelfs iemand gemarteld, Murphy bijna vermoord en ook nog andere mensen vermoord. Dus het is niet alleen hypocriet, maar ook dom dat de schrijvers dit er keer op keer ingooien. Die politiek correcte discussies ''Nee we zijn niet zoals zij, wij zijn anders. Wij zijn de good guys en moorden niet. Ga toch weg, daarna vermoorden ze weer mensen en daarvoor ook altijd gedaan. Het is raar en ik snap niet waarom ze dit steeds doen. Ook in andere series passen ze dit trucje toe. Alsof ze de bad en good guys goed willen laten overkomen of pubers wille leren dat geweld niet de oplossing is ofzo.
2. In aflevering vier waarbij Finn wanhopig op zoek wil naar liefje Clarke (hier begint hij steeds irritanter te worden) hangt er een meisje in het ravijn. Die wil hij niet eens helpen. ''Hope you are right about this'' zegt hij. Wat? Wil iemand daar gewoon laten sterven, van zijn eigen volk nog wel. En zoveel tijd verspillen ze er niet aan. Het i s niet eens zeker of Clarke nog wel leeft.
3. Aflevering 5 Jasper geeft zijn bloed aan het meisje om haar te beschermen tegen de straling. Maar hij doet dit zonder 1 moment na te denken. Je kent haar niet eens. En in de laatste aflevering gaat ze alsnog dood aan de straling en heeft het niet eens geholpen. Erg vreemd.
4. Finn schiet zomaar in het rond als Grounders vluchten. Een arme opa die niks doet en niet eens wapens heeft. Maargoed, hoe dom is die opa ook. Finn en Murphy draaide zich gewoon al om om weg te gaan, hoezo dan nog proberen te ontsnappen. En ineens heeft hij 18 Grounnders vermoord wordt er gezegd door Indra. Wat? Hij schoot er zowat 5 ofzo echt niet meer. Hoe ze hier weer bijkomen. Net zoals die vlammenvuur in seizoen één waarbij ze 300 Grounders werden gedood. Jahoor. En ze weten altijd de exacte aantallen meteen te noemen.
5. De gedachtes die elke keer worden uitgesproken als ze iets denken, iets willen doen enzovoorts. Alleen om de kijker te laten begrijpen waarom ze iets doen. Maar is irritant, want dat doe je in het echt ook niet. ''Ik ga nu dit doen, want dan gebeurd er dit'' en dan tegen jezelf.
6. Clarke wil een Mountain man eerst bevragen, niet martelen en daarna ineens uit het niets vermoorden en dan doet ze het niet en ook al het voorgaande niet en laat ze hem ontsnappen. Rare kronkels.

Benieuwd naar seizoen 3 al schijnt het wel minder te zijn heb ik vernomen.

avatar van Septua

Septua

Spannend seizoen, hele opbouw naar het einde genoten. Alleen zijn er toch steeds weer stukjes waar seizoen 1 ook aan lijdt. De tieners, voornamelijk Finn, zijn vaak erg onovertuigend. Waar komt de whisky stem ineens vandaan? Ik snap het, je maakt dingen mee, je verandert.. Maar een whisky stem staat niet gelijk aan karakter ontwikkeling.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Nu ik de complete serie heb afgerond en op het geheel terugkijk, verhoog ik dit tweede seizoen naar 4 sterren. Het eerste seizoen liet me achter met twijfels, maar seizoen 2 zorgde ervoor dat ik een vaste kijker werd. De ontwikkelingen rondom Mount Weather en de Grounders zorgen geregeld voor spanning en er is nog sprake van een duidelijke focus. Eigenlijk laat de serie hier zien niet veel poespas nodig te hebben om moeiteloos te kunnen boeien.

De 'storende onwaarschijnlijkheden' waar ik in mijn review over spreek zijn niks bij wat er later in de serie nog zal volgen. Geen enkel seizoen van deze serie benadert perfectie, maar dit steekt er toch wel, alleen al lettend op het plezier waarmee ik gekeken heb, met kop en schouders bovenuit.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Ook dit 2de seizoen bevalt me uitermate en is zo vet en nog level hoger

avatar van Gish

Gish

Een echte Binge serie dit. Spannend is het zeker, met veel vaart en nauwelijks momenten dat de boog knapt.
De hele cast wordt voortdurend het slachtoffer van pijlen, bijlen, kogels, boren, valpartijen en klappen, maar doorstaat deze tegenslagen wonderwel, zonder infecties. Ook de gebitten blijven hagelwit en kaarsrecht. Discutabel allemaal, maar genoeg gezeurd. Het verhaal zit gewoon lekker in elkaar en Clarke, Bellamy, Octavia, Raven en Lexa zijn allemaal badass. Op naar seizoen 3.