• 9.373.864 stemmen

The 100 - Seizoen 3 (2016)

Alternatieve titel: The Hundred

Afleveringen: 16

Speelduur: 11 uur en 28 minuten

Ontwikkeld door: Jason Rothenberg

Met: Eliza Taylor, Alycia Debnam-Carey en Bob Morley

Datum van release: donderdag 21 januari 2016

Eerst uitgezonden op: The CW (Verenigde Staten)

• Prime Video Bekijk seizoen 3 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The 100

Deze show vindt plaats 100 jaar in de toekomst, wanneer de aarde is verlaten wegens radioactiviteit. De laatste overlevende mensen leven in de Ark in een baan om de planeet, maar de Ark heeft niet het eeuwige leven. Dus pakt het repressieve regime 100 overbodige jeugddelinquenten op, en stuurt ze naar de Aarde om te zien of de planeet nog bewoonbaar is.

Afleveringen Seizoen 3 (2016)

1. 1. Wanheda: Part 1

21 januari 2016 (43 minuten)

Drie maanden zijn verstreken sinds de tragedie bij Mount Weather, en onze helden komen te weten dat er nu een prijs op het hoofd van Clarke staat. Wat Clarke niet weet is dat een team, geleid door Bellamy en Kane, diep het Grounder-gebied in reist om haar te redden. Ondertussen vindt Murphy zijn weg naar het landhuis, maar stuit daar op een heel andere Jaha, op een heel andere missie.

2. 2. Wanheda: Part 2

28 januari 2016 (43 minuten)

Bellamy en Kane riskeren hun leven om Clarke te redden. Abby twijfelt of ze Mount Weather moeten gebruiken als medische faciliteit. Ondertussen plant Murphy om zijn voormalige bondskanselier te bedriegen.

3. 3. Ye Who Enter Here

4 februari 2016 (43 minuten)

Clarke worstelt met een beslissing. Bellamy leert dat iets niet is wat het lijkt. Ondertussen plant Murphy een complot om zijn voormalige Chancellor te verraden.

4. 4. Watch the Thrones

11 februari 2016 (43 minuten)

Clarke ontdekt het meesterbrein achter een slinks plan. Kane worstelt om de vrede te bewaren. Ondertussen zorgt het verdriet van Jasper dat hij roekeloos gedrag vertoont.

5. 5. Hakeldama

18 februari 2016 (43 minuten)

Clarke's hoop op vrede wordt in diggelen geslagen door een nieuwe bedreiging. Raves wordt een doelwit. Ondertussen is Murphy bezig met een gevaarlijke oplichterij.

6. 6. Bitter Harvest

25 februari 2016 (43 minuten)

Clarke neigt de ene keer naar wraak en de andere keer naar vergiffenis en het maakt hem kapot. Ondertussen werken Kane en Octavia samen om een grote ramp te voorkomen, terwijl Abby zich zorgen blijft maken over Raven.

7. 7. Thirteen

3 maart 2016 (43 minuten)

Lexa probeert de vrede te bewaren tussen de clans, terwijl Clarke achter een waarheid komt die alles in een ander perspectief plaatst.

8. 8. Terms and Conditions

10 maart 2016 (43 minuten)

Kane is op zoek naar een manier om de zaken op een vreedzame manier aan te pakken maar hij beseft al snel dat hij gedwongen wordt om zijn toevlucht te nemen tot drastische maatregelen. Ondertussen vermoedt Pike dat er een lek is binnen de muren van Arkadia. Raven heeft een plan en vraagt Jasper om hulp.

9. 9. Stealing Fire

31 maart 2016 (43 minuten)

Clarke ontdekt een schrikbarende waarheid en Octivia wordt gedwongen een belissing te maken die desastreuze consequenties kan hebben. Ondertussen hebben Kane en Abby een speciaal momentje samen.

10. 10. Fallen

7 april 2016 (43 minuten)

Jaha maakt gebruik van een beangstigende nieuwe methode om Abby te overtuigen mee te helpen met het bereiken van zijn doel. Kane is bezig met een missie, en Bellamy wordt geraakt door de harde waarheid. Ondertussen komt Monty terecht in een moeilijke situatie, en probeert Jasper iemand te redden.

11. 11. Nevermore

14 april 2016 (43 minuten)

Alie zorgt ervoor dat de donkere kant van Raven naar buiten komt, terwijl Jasper's woede maar blijft aanzwellen. Ondertussen zoekt Octavia naar wat haar plek op de wereld is en Monty wordt gedwongen een lastige beslissing te maken.

12. 12. Demons

21 april 2016 (43 minuten)

Jaha keert terug naar Polis, en Murphy heeft een verrassende ontmoeting. Ondertussen ontdekt Octavia een aanwijzing.

13. 13. Join or Die

28 april 2016 (43 minuten)

Clarke is op missie, een missie die alles kan veranderen. Ondertussen verkrijgt Murphy meer inzicht, dit vergroot zijn kansen op overleving.

14. 14. Red Sky at Morning

5 mei 2016 (43 minuten)

Clarke, Bellamy, Octavia en Jasper raken een wegversperring. Ondertussen doen Raven en Monty een belangrijke ontdekking.

15. 15. Perverse Instantiation - Part One

12 mei 2016 (43 minuten)

Clarke vindt hoop op de meest onwaarschijnlijke plek. Alie's masterplan komt bij elkaar.

16. 16. Perverse Instantiation: Part Two

19 mei 2016 (43 minuten)

De helden beginnen de realiteit over hun tragische situatie onder ogen te zien. Iedereen bereidt zich voor een laatste confrontatie.

• 1931 stemmen

Hier kan ik dus echt niet op wachten, die still misschien seizoen 1 en 2 maar eens herkijken om de tijd te vullen.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

1 van de beste series van het moment

• 1931 stemmen

Nog maar een weekje wachten

jordandejong

Ongelofelijk hoe deze serie telkens weer een hoger niveau weet te behalen. Wat een geweldige eerste aflevering van dit seizoen zeg. En de promo voor afl. 2 ziet er minstens zo goed uit.

• 1931 stemmen

Eerste aflevering was een leuke opwarmer, ziet ernaar uit dat er in dit seizoen ook weer genoeg te beleven zal zijn Vraag me af wanneer de verhaallijn van Jaha, Murphy en die artificial intelligence-vrouw samenkomt met de main storyline. Promo voor afl. 2 vind ik er eerlijk gezegd zelfs een stuk beter uit zien!

jordandejong

Vond aflevering 2 iets minder dan de seizoens opener, maar nog steeds behoorlijk goed. Zach McGowan is echt een hele fijne toevoeging tot de cast. Tof personage ook, die Roan. Misschien toch ook maar eens aan Black Sails beginnen dan.

jordandejong

Chronisch gebrek aan Murphy de laatste twee episodes zeg. Vind het tot nu toe nog niet het geweldige niveau van seizoen 2 behalen. Er lijkt aan de andere kant wel opgebouwd te worden naar iets groots, nu ook met Pike als chancelor. Devon Bostick vind ik dit seizoen wel echt uitstekend als Jasper.

jordandejong

Eindelijk weer een aflevering die het niveau van seizoen 2 behaald. Lexa dood vond ik toch een behoorlijke shocker, eveneens dat gedeelte waaruit blijkt dat de A.I. in haar zat. Fijn ook dat Murphy eindelijk weer herenigd lijkt te gaan worden met de grote groep (inclusief Jaha, wat leuke scenes op moet gaan leveren).

avatar van Wilfred Genee

Wilfred Genee

Lexa

jordandejong

Aflevering 10 tot nu toe de beste van het seizoen wat mij betreft. Erg spannend en ook weer vrij bruut, maar ook ruimte voor humor. Bracht me weer ff terug naar het geweldige tweede seizoen. Goed acteerwerk van Richard Harmon en Bob Morley, maar bovenal Devon Bostick (Jasper) was deze aflevering briljant. Ook héél erg blij dat Clarke eindelijk weer terug is bij de oude 'gang', en niet meer bij dat andere zooitje.

• 1931 stemmen

Had sterk genoten van de afgelopen paar afleveringen met de groep die weer samenkomt en de onverwachte terugkeer van Emerson, ik zou hem haast vergeten zijn met alles wat er is gebeurd. Lindsey was ook erg sterk als kwaadaardige Raven.

Afl 13 vond ik echter weer een stapje terug. Iets te flashback-erig en ik krijg ook het gevoel dat dit enkel is bedoeld als opstapje om Pike weer een good guy te laten worden. En ook de wellicht iets te overdreven kruisiging van Marcus, de aflevering was als geheel denk ik te emotioneel geladen. Moet ook zeggen dat het gemis van Lexa erg voelbaar is, al kan dat ook te maken hebben met m'n afkeer van de nieuwe commander.

De sfeer van dood en verderf vond ik wel goed gedaan toen Pike en Marcus bij die nieuwe commander aankwamen en ik blijf toch benieuwd naar de volgende afleveringen. Alie en Jaha hebben een groeiend leger gevormd met zelfs de nieuwe commander aan hun zijde, en Clarke en co zullen ongetwijfeld een tegenoffensief vormen. Al zitten ze wel op een of ander olieplatform.. welp.

jordandejong

Beetje laat, maar DAMN...! Wat een briljante een-na-laatste aflevering zeg. Vol met actie, spanning en plotwendingen. Belooft heel wat voor de seizoens finale.

jordandejong

Ook dit derde seizoen van The 100 is weer uitstekend.

De eerste aflevering is genieten geblazen, maar daarna kent de serie een dipje. Het is vooral even wennen aan dat hele A.I. verhaal, en het feit dat de groep grotendeels is opgesplitst vond ik ook niet geweldig werken. Overigens lijkt het in het begin ook iets te veel op een goedkope wannabe versie van Game of Thrones. Tot aan +- aflevering 10 blijft het een vrij constant niveau. Hier en daar en mindere aflevering, hier en daar een betere. Vanaf aflevering 10 wordt het uitstekende niveau dat The 100 in seizoen 2 behaalde gelukkig opnieuw behaald, en is het opnieuw genieten van heerlijke actie, keihard geweld en bizarre plotwendingen.

Devon Bostick (Jasper) zet wat mij betreft dit seizoen de beste acteerprestatie neer. Overigens is ook Pike een héél tof character. Als anti-hero zelfs nog tien keer beter dan als villain. Daarom ook zo jammer dat 'ie zo onwaardig aan zijn einde komt. Had nog wel veel meer van hem willen zien. Roan is eveneens een goede toevoeging aan de lijst met characters, en de (eenmalige?) terugkeer van Lexa in de seizoensfinale was geweldig bad-ass.

Blij dat we in ieder geval een seizoen 4 krijgen, want dit derde seizoen bewijst dat de rek er nog lang niet uit is.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

pfff, gaat die pike nog dood, 4 eps gezien van dit seizoen en haat die gast nu al. Ook zo irritant in series als je dan zo'n debiel ineens hebt en dan heeft die ook nog eens debielen die hem of haar klakkeloos volgen, daar kan ik nooit zo tegen.... Sommige mensen zijn echt schapen... Minste seizoen van een serie die ik in het begin heel spannend en goed vond, maar tot nu toe haalt dit seizoen het erg naar beneden...

avatar van Kasparovski

Kasparovski

Eerste twee seizoenen met veel plezier bekeken, maar dat kan ik echt van deze niet zeggen. Het enige wat de serie nog maar wist te brengen waren nieuwe, steeds geforceerdere, problemen inbrengen die dan allemaal ternauwernood op het allerlaatste moment -met de maximale spanningsboog eruit geperst- werden opgelost. En op naar weer het volgende probleem.Hier begon ik mij dit seizoen echt heel erg aan te storen, werd gewoon heel voorspelbaar en hierdoor ook oninteressant voor mij. Als er echt geen problemen meer in het vat leken te zitten. Worden nog maar even de laatste overlevenden, die boven nog vast zaten, gedropt om alles kapot te maken wat ze op aarde tot dusver hebben opgebouwd. Niemand leek dit seizoen in staat te zijn tot enige vorm van rationeel denken. Dit werd werd gewoon heel ongeloofwaardig en soms zelfs lachwekkend. En dat allemaal omdat er anders gewoon te weinig problematiek overbleef.

Wat heb ik mij zitten irriteren zeg, ik ga het vierde seizoen ook niet meer kijken. Haha ben er nu wel echt klaar mee. Blijkbaar zijn na de eerste twee seizoenen de (goede) ideeën op. Jammer.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ondanks dat ik niet alles goed vind, wordt The 100 wel steeds interessanter. Dit derde seizoen kiest voor een iets andere insteek door de implementatie van de A.I. verhaallijn. Dat vergt best wel wat van de kijker, want daar de eerste twee seizoenen nog een enigszins realistische invalshoek hadden, gaat men hier flink over de top. De serie lijkt al lang niet meer alleen op een kruisbestuiving tussen Lost en The Hunger Games. Bij dit seizoen moest ik bij vlagen aan Game of Thrones en soms zelfs aan The Matrix denken.

De jonge cast is gegroeid. Zeker een personage als Raven ben ik echt wel gaan waarderen. Ook Murphy verdient het om apart benoemd te worden. Interessant om te zien hoe Richard Harmon dat personage op overtuigende wijze een verandering heeft laten doormaken. Enkel Monty en Jasper blijven wat achter, hoewel Jasper's personage hier wel in positieve zin wordt uitgediept. Ook Clarke heeft een interessante verhaallijn, Lexa is een gaaf personage (jammer dat ze zo vroeg moest vertrekken) en ook Abby, Kane en Jaha krijgen wederom genoeg te doen. De grote domper van dit seizoen is Bellamy. En dat ligt niet aan Bob Morley, maar aan het schrijfwerk. Ik vond het volstrekt ongeloofwaardig dat hij zich zo gemakkelijk laat manipuleren door Pike, niet veel later daadwerkelijk gebrainwasht lijkt te zijn en meehelpt om zijn bondgenoten om te leggen en vervolgens drastisch snel weer tot inkeer komt en geaccepteerd wordt door de groep. Ik vond dat hele Finn gedoe al behoorlijk vervelend in het vorige seizoen en hier wordt dat nog eens dunnetjes overgedaan. Ik snap dat men wil zeggen: 'ook de good guys zijn niet 100% goed', maar dit soort keuzes zijn gewoon onlogisch. Er is te weinig opbouw en lijkt vooral voor het shock-effect erin verwerkt te zijn.

Het is tevens de reden dat The 100 maar niet wil uitgroeien tot een echte top serie. Dramatisch is dat niet, want de serie heeft zonder meer genoeg te bieden om te blijven kijken, maar jammer is het wel. De serie doet veel goed, maar lijkt altijd nét iets tekort te schieten. Afijn, de ontwikkelingen zijn nog altijd interessant, de serie toont meer lef dan ooit en ik ben zeer benieuwd hoe seizoen 4 de draad weer oppakt. De dood van Pike was een nogal drastische manier om het seizoen af te sluiten, maar daarmee voorkomt men (hopelijk) wel dat de serie zich blijft herhalen. Ik kijk gestaag verder.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nee dit was geen best seizoen. De slechtste tot nu toe. Al vanaf aflevering 1 zat ik er niet lekker in. Zeker de eerste vijf afleveringen waren nog erg vaag. Erg onduidelijk wat er nu precies aan de hand is en wat er allemaal is gebeurd, omdat het niet direct aansluit op seizoen 2.

In het begin zit je met heel veel vragen en daarna komen alleen nog maar meer vragen en niets lijkt echt duidelijk beantwoord te worden. Waarom Indra ineens weer optrekt met het luchtvolk terwijl zij hen liet barsten in seizoen 2. En waarom pikt het luchtvolk dit ineens? En waarom wordt Clarke Wanheda genoemt? Dit wordt naar mijn idee nooit uitgelegd. Wat heeft ze dan gedaan om die naam te krijgen? Wat heeft ze in de tussentijd gedaan dat iedereen haar haatte? Allerlei verschillende stammen waaronder Ice Nation. Eerder nooit aanbod gekomen en daarnaast 11 andere stammen. Wat is hun geschiedenis en hoe is het allemaal ontstaan? Wat doet Lexa ineens in die toren? Was dat altijd al haar verblijf of pas sinds kort? Wat was nou dat hele gebeure met die chips en de City of Light. Waarom dwong ze alle mensen dit te doen? Wat was het doel hierachter. Leefde Ali echt of was ze een soort computer? En wie was die vrouw die op haar leek (of was dat ook Ali) die in de ruimte zat en naar aarde trok en dat hele verhaal is zo raar. Wat was haar doel en was ze kwaadaardig of gewoon dom? Waar komt Pike ineens vandaan? Hij zat niet eens in seizoen 1 en 2. En die moeder van die Aziatische jongen? Waar is zij dan altijd geweest? Ik snap helemaal niets van dit seizoen. Zoveel vaagheid, frustratie en onduidelijkheid van alle nieuwe verhaallijnen, personages, stammen en daarnaast ook veel irritante momenten. Nergens werd het ook echt spannend. Ik had liever dat ze seizoen 3 begonnen waar seizoen 2 geëindigd was en niet dat de hele setting weer anders is en je echt weer moet wennen alsof het de eerste aflevering is van een nieuwe serie.

De irritante momenten vond ik dat er elke keer van Engels naar die vreemde taal wordt gewisseld in 1 gesprek. Het slaat nergens op. Alsof je in het echt met iemand praat ook steeds wisselt van Engels naar Nederlands en dan weer naar Engels. Daarnaast was het lachwekkend dat Shawn Mendes ineens op de proppen kwam en ook nog eens achter de piano zingend. Totaal ongeloofwaardig en na 1 aflevering hoor en zie je hem niet meer. Mogelijk daar omgekomen door de bom in de Mountain, maar niet officeel bevestigd. En waar komt Gina ineens vandaan, ook een personage die ineens uit de lucht komt vallen en ze is ook nog eens irritant. Gelukkig was ze snel dood. Het lijkt ook wel alsof ze Games of Thrones willen nadoen met dit seizoen. Zoals die kamer waar Lexa op de troon zit en met alle leden van de raad bij elkaar en heel de tijd oorlogpraatjes. Jasper is dit seizoen meer dan irritant met dat zielig hoofdje en stemmetje over zijn dode vriendin terwijl hij haar niet eens lang heeft gekend!

Lexa was echt naast Clarke het leukste personage. Ruig, onbetrouwbaar, sexy, maar ook vals en bruut. Dat ze haar met zo'n domme dood eruit hebben geschreven is echt belachelijk. Het sloeg nergens op en dat had ze ook niet verdient. Jammer ze ging helaas naar een andere serie, maar kom op, bedenk dan iets goeds. Daarnaast was de scene daarna dat Clarke haar wilde helpen totaal dom, want ze wilde het niet accepteren en ze moest en zal haar redden, maar ze bleef alleen maar dom praten met haar en deed niks om haar te helpen! Daarna gaat ze gewoon dood leuk met die Titus samenwerken, praten, zitten en leuk doen terwijl hij gewoon haar vriendin gedood heeft! Klopt dus al niet met de emoties die je ziet en hoe erg ze het allemaal vind. Dat Lincoln dood ging was ook vrij dom, want hij koos er zelf voor terwijl het niet had gehoeven, maar dat moest erin voor de drama. Al vond ik het wel heel erg fijn dat hij eruit ging, want wat was hij irritant. Al in seizoen 1 vond ik hem niks, steeds hetzelfde opgezette gezicht met boosheid en arrogantie. De lesbische relatie die Lexa en Clarke hebben opgebouwd vond ik niet eens erg, vond het wel een leuke toevoeging. Alleen nadat Lexa dood is moeten ze natuurlijk weer een ander homo koppel erin gooien, omdat het er nu eenmaal standaard in moet in zowat elke serie tegenwoordig. Maakt het irritant. Clarke heeft letterlijk dit seizoen nauwelijks iets gedaan. Alleen maar gelopen en gepraat. Zelfs in meerdere afleveringen was ze er totaal niet. Ook de dood van de moeder van die Aziatische jongen (weet echt zijn naam niet, terwijl je dat na drie seizoenen wel zou moeten weten, maar kun je nagaan hoe weinig nut hij heeft in de serie) was belabberd. Dit had helemaal niet gehoeven. Maar alleen maar weer toegevoegd voor het dramagehalte. Ze gingen zelfs spullen halen om Raven te helpen genezen. Dit konden ze met haar ook doen, sla haar dan bewusteloos of doe iets anders. Bind haar vast en neem haar mee. Daarnaast hadden ze die spullen toch al gevonden en konden ze dat eventueel op haar al testen. Of sla haar van Octavia af en ontsnap samen. Er waren zoveel opties.

Aflevering 8 van dit seizoen heeft de titel 'saaiste aflevering ooit' tot nu toe van seizoen 1 - 3.

Dus er zitten helaas weinig leuke personages in. Enige leuke zijn Clarke (al is ze vaak slap en maakt ze domme fouten), Lexa (die is nu dood) en Bellamy is ook wel leuk, maar meer omdat hij gewoon lekker is.

Dus ben niet blij met de wendingen in dit seizoen. Nu maar kijken wat seizoen 4 brengt.

avatar van Septua

Septua

Dit is gewoon The Matrix... Iedereen die de chip neemt verandert in Agent Smith. Uiteindelijk komt Neo (Clarke) de boel kapot maken zodat iedereen weer vrij is. Ik weet het niet...

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

En die Lexa, damn wa een heet mokke