menu
Mijn Series +

Stranger Things - Seizoen 3 (2019)

mijn stem
3,81 (213)
213 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Horror

ontwikkeld door Matt Duffer en Ross Duffer
met Winona Ryder, Finn Wolfhard en Millie Bobby Brown

Het is 1985, Hawkins, Indiana en het is een hete zomer. De scholen zijn dicht, er is een nieuw winkelcentrum geopend en onze helden worden steeds volwassener. Door de bloeiende romantiek levert dat problemen op in de groep, daarom moet er geleerd worden om daarmee te leven zonder uit elkaar te groeien. Intussen loert de duisternis. Wanneer de stad te maken krijgt met oude en nieuwe vijanden, worden Eleven en haar vrienden eraan herinnerd dat het kwaad nooit zal verdwijnen, het evolueert. Nu moeten ze alles op alles zetten om te overleven en onthouden dat vriendschap belangrijker is dan angst.

  1. Chapter One: Suzie, Do You Copy?
  2. Chapter Two: The Mall Rats
  3. Chapter Three: The Case of the Missing Lifeguard
  4. Chapter Four: The Sauna Test
  5. Chapter Five: The Flayed
  6. Chapter Six: E Pluribus Unum
  7. Chapter Seven: The Bite
  8. Chapter Eight: The Battle of Starcourt
zoeken in:
avatar van 3 2 1 cut
ZAP! schreef:
Ik snap jullie wel, maar de anti-roken lobby gaat uiteindelijk winnen, zo simpel ligt het.

Dat zeiden ze bij de drooglegging in de VS ook..

avatar van ZAP!
Daar heb je een punt.

avatar van HALVE TAMME.
4,0
HALVE TAMME. (moderator)
Nieuw plot geplaatst.

avatar van HALVE TAMME.
4,0
HALVE TAMME. (moderator)

avatar van Dorstigjimmyke
3,0
Ik heb nu alles gezien en het was zeker niet slecht. Maar dat soap-gedoe mogen ze van mij achterwege laten. De eerste twee afleveringen hadden dit zeer fel. Daarna nam het science-fiction het over. De laatste aflevering was echter tenenkrommend. Wat was dat met dat liedje tussen Dustin en zijn vreindin via de walkie-talkie. Een punt af voor de laatste aflevering.

avatar van The Oceanic Six
4,5
Dit zou dé hype van het jaar worden op gebied van series en dat maakt Stranger Things gelukkig helemaal waar. Net als in het fenomenale tweede seizoen is ook hier weer alles van gigantisch hoog niveau. De CGI kan zich bij vlagen meten met grote bioscoop-blockbusters, de spanningsopbouw is weer voortreffelijk en dat gevoel van avontuur blijft van de eerste tot de laatste aflevering hangen. De serie neemt de tijd, begint met een paar redelijk kalme afleveringen (en die zijn gewoon nodig om het verhaal te vertellen), maar werkt steeds meer toe naar een fantastische climax met een heerlijk smerig en levensgevaarlijk monster. De laatste afleveringen zijn echt van buitengewoon hoog niveau.

Maar ondanks dat de sci-fi en horror overheersend zijn, blijft dit wel gewoon een 80's avontuur met kinderen en dat vergeten ze ook nooit. Walkie-talkies, katapulten om mee te schieten, old school bioscopen, klassieke computergames. Ik geniet van zulke details als iemand die ook in de 80's is geboren en met dat soort spullen heeft gespeeld. Als ik iets wat minder geslaagd vond, dan waren het de drama-elementen. Had beter uitgewerkt kunnen worden. En ik vond de slotscènes minder sterk in vergelijking met seizoen twee, waar dat leuke school-prom de afsluiter was.

Het levert weer een heel hoog cijfer op en het moet gek lopen als dit niet wederom het beste is dat mijn seriejaar weet te brengen.

4,5*

4,0
Prima 3e seizoen dat zich kan meten met het tweede en genoeg twists en vernieuwingen introduceert. De karakters blijven het sterkste punt van de serie, stuk voor stuk kan ik genoeg om ze geven, met uitzondering van de onuitstaanbare Erica, het bijdehante zusje van Lucas. Daar staat wel een beter uitgewerkte Robin, de collega van vetkuif Steve, tegenover. Veel humor verder en natuurlijk de nodige retro muziek, producten, mode en films uit de 80s. Minpuntjes zijn de vele deus ex machina-momenten met El en het te vaak ontbreken van de imposante Mindflayer die wel heel vaak van de aardbodem verdwenen lijkt. Verder vond ik het plot wat minder strak, er worden veel ballen in de lucht gehouden maar ik begreep niet altijd wat het plan was van zowel de pro-als antagonisten. Zo zegt Jonathan dat ze alleen de remkabel van een auto nodig hebben maar werd het mij nooit duidelijk waarvoor.

Blijf verder kijken tot na de credits. Zonder meer 1 van mijn favoriete series. Toch jammer dat er nog maar 1 seizoen komt, maar de jochies worden oud natuurlijk en de Duffer broertjes willen het terecht niet teveel uitmelken.

4,0
Dorstigjimmyke schreef:
Wat was dat met dat liedje tussen Dustin en zijn vriendin via de walkie-talkie.


De hitsong van Limahl die ook soundtrack was van de ultieme kinderfilm uit 1984 (en wat mij betreft nog steeds leuker is dan ET), The Neverending Story.

Het raakte bij mij wel een snaar. Ik heb destijds die film in de bios gezien en was er nog wekenlang van onder de indruk.

avatar van legian
4,0
Zo dat was weer genieten zeg, heerlijke serie blijft het. Steve en Dustin zijn toch wel mijn favorieten in de serie, heerlijke chemie hebben die twee. De komst van Robin werkt erg goed, echter Erica weet voornamelijk te irriteren. Gelukkig blijft de rest van de groep wel boeien. Ook leuk om te zien dat ze wat meer aandacht aan de relaties geven, hoewel bij vlagen inderdaad wat soap-achtig word. Voornamelijk tussen Joyce en Hopper voelt het erg geforceerd.

Het hele plot omtrent de russen voelt erg cliche, begrijpelijk voor de jaren 80 maar na twee seizoenen met slechte wetenschappers had van mij wel wat anders gemogen. Gelukkig wordt het nergens dusdanig storend. Wel leuk was de 'schwarzenegger' badguy.

In zijn geheel iets minder dan het vorige seizoen. De serie blijft wel ontzettend leuk om te kijken, al is het alleen al vanwege de sfeer, stijl en muziek. Wel hoop ik dat ze het niet teveel gaan uitrekken.

avatar van Dorstigjimmyke
3,0
legian

Erica was inderdaad heel irritant. In het begin ging het nog, maar naarmate de serie vorderde was het echt niet te houden. Wat een arrogantie.

3,5
Volwassenen kunnen moeite hebben met de hectiek, de hoeveelheid deus ex-en, ook de herhaling van zetten. Maar voor de jeugd zal er veel te genieten zijn. Oudjes kunnen misschien veel dingen herkennen uit ouwe films zoals evil dead, marathon man, christine, et, war of the worlds (?), alien, invasion of the body snatchers, jurassic park... allemaal van mindere kwaliteit natuurlijk. En het maakt deze serie weinig origineel. Maar als wegkijker toch allemaal erg leuk gedaan.

avatar van legian
4,0
Dorstigjimmyke schreef:
legian

Erica was inderdaad heel irritant. In het begin ging het nog, maar naarmate de serie vorderde was het echt niet te houden. Wat een arrogantie.


Haar personage werkt voor een enkele keer, maar niet voor het aandeel dat ze hier kreeg. maar ik kon me in het tweede seizoen al aan haar storen dus ik vond het hier al vrij snel vervelend.

avatar van Dorstigjimmyke
3,0
legian

Ik had zelfs eerst niet door dat dit het zusje van Lucas was. Robin vind ik dan wel weer een aanwinst. Leuk om bezig te zien en echt een prachtige jonge vrouw.

avatar van Kos
3,5
Kos
Grappig die Dawn of the Dead aan het begin, en dan ook in een mall eindigen.

avatar van dutchtuga
4,5
Kos schreef:
Grappig die Dawn of the Dead aan het begin, en dan ook in een mall eindigen.


Day of the Dead ?

avatar van DjFrankie
3,5
Jammer dat deze serie bijna contnue in 3 groepjes speelde. Ook Billy op het einde vond ik wel maf, ineens heeft hij een geweten. Buiten bovenstaande toch binge-waardig.
Soundtrack weer geweldig

avatar van Kos
3,5
Kos
DjFrankie schreef:
Jammer dat deze serie bijna contnue in 3 groepjes speelde. Ook Billy op het einde vond ik wel maf, ineens heeft hij een geweten.


Het barst natuurlijk van de bizarre ongeloofwaardige dingen in deze serie, al helemaal in dit seizoen.

4,0
legian schreef:
Wel hoop ik dat ze het niet teveel gaan uitrekken.


Dit is na seizoen 2 al gedeeld door de makers: het totaal zou op 4 uitkomen dus er komt nog 1 laatste seizoen. De voorzet is al gegeven met de aftercredits. Ik denk dat het precies goed is want je ziet nu al een aantal herhalingen van zetten, net zoals je je bij Star Wars 7 ook kunt afvragen hoeveel Death Stars ze nog gaan bouwen.

avatar van The Oceanic Six
4,5
De makers spreken over vier of vijf seizoenen. Zijn ze nog niet uit. Gezien de waanzinnige populariteit en het ongekend hoge niveau lijkt het me verre van vreemd als ze nog twee seizoenen maken. En ik hoop er op. Wat is dit goed zeg.

avatar van Kos
3,5
Kos
Nou ja, je ziet nu al dat ze steeds vergezochter gaan zoeken Russische leger dat gewoon vol materieel en manschappen midden in Amerika zit, tijdens Koude oorloig.. right

Dat klinkt een beetje raar in een film over fucking monsters maar het komt allemaal nogal onuitgelegd en onhandig over.

'ja we zijn net geland', zeggen ze ook nog op een gegeven moment. Ik heb zo'n vermoeden dat dat bij komende seizoenen alleen maar erger wordt.

avatar van legian
4,0
FlorisV schreef:
Dit is na seizoen 2 al gedeeld door de makers: het totaal zou op 4 uitkomen dus er komt nog 1 laatste seizoen. De voorzet is al gegeven met de aftercredits.

Kan me wel herinneren dat zoiets gezegd is toen der tijd, maar waar geld binnenkomt willen ze nog wel eens van gedachte veranderen. Ik hoop van harte dat ze zich hier ook bij houden, al is het alleen maar vanwege de acteurs die steeds ouder worden.


FlorisV schreef:
Ik denk dat het precies goed is want je ziet nu al een aantal herhalingen van zetten, net zoals je je bij Star Wars 7 ook kunt afvragen hoeveel Death Stars ze nog gaan bouwen.

Kos schreef:
'ja we zijn net geland', zeggen ze ook nog op een gegeven moment. Ik heb zo'n vermoeden dat dat bij komende seizoenen alleen maar erger wordt.

Dat begint hier dus inderdaad al te storen. Ik heb me prima vermaakt met dit seizoen, maar zit me steeds meer af te vragen wat hier nou nieuw was. Alleen het samensmelten van de mensen was nieuw, maar de mindflayer, demogorgen/dogs hebben we al gezien. Will die de kriebels krijgt als er iets gaat gebeuren, El die iedereen weer even red en er bijna aan onderdoor gaat...
waar ik dus bang voor ben is dat ze dit te ver door gaan rekken, hoeveel death stars kunnen ze maken? nou ze zitten in 1985, dus nog 4 minimaal...

avatar van legian
4,0
Dorstigjimmyke schreef:
legian

Ik had zelfs eerst niet door dat dit het zusje van Lucas was. Robin vind ik dan wel weer een aanwinst. Leuk om bezig te zien en echt een prachtige jonge vrouw.

Ik herkende haar meteen, maar dat is puur negatief want de enige reden dat ik me haar herinnerde was omdat ze zo stront vervelend was .
Met betrekking tot Robin ben ik het volledig met je eens. Helemaal het samenspel met Steve was heerlijk om te zien. Een van de beste duo's in de serie in mijn optiek.

avatar van Kos
3,5
Kos
Dustin en zn vriendinnetje waren natuurlijk ook redelijk epic. Ik hoop dat zij sowieso terugkomt

avatar van The Oceanic Six
4,5
'Stranger Things' seizoen 3 scoort bizar goed! - Serietotaal.nl

Bizarre cijfers. Maar wel heel terecht natuurlijk.

avatar van Dorstigjimmyke
3,0
Kos schreef:
Dustin en zn vriendinnetje waren natuurlijk ook redelijk epic. Ik hoop dat zij sowieso terugkomt


Ik vond het eigenlijk echt tenenkrommend. Ik haat musicals en dat soort zaken. Dus voor mij was die scène minder geslaagd.

avatar van Kos
3,5
Kos
Haha prachtig, juist omdat het de sfeer een beetje brak.
zo'n cute grietje met dat brilletje, haha.

avatar van The Oceanic Six
4,5
Zo'n awkward scène vind ik juist heel passend bij deze serie ja.

avatar van Black Math
2,0
Per seizoen wordt het minder. In dit seizoen lijkt men vooral geïnspireerd te zijn door zombiefilms en door The Terminator. Vooral het eerste heeft een invloed op de spanning. Vaak geldt toch dat hoe minder vaak een bedreiging daadwerkelijk in beeld is, hoe gevaarlijker het voelt. Zombies zijn toch vaak wat meer zichtbaar en ook al zijn de creaturen in dit seizoen niet daadwerkelijk zombies, hier gebeurt iets soortgelijks wat de spanning dus niet ten goede komt.

De kast is allemaal wat ouder en minder schattig en dat helpt natuurlijk ook niet. Aardig is dat Erica, het zusje van Lucas, een prominentere rol heeft. Natuurlijk een ontzettend irritant kind, maar ik kan er wel om lachen. Wat minder leuk is, is het afgrijselijke liedje dat in de laatste episode voorbij komt. Werkelijk verschrikkelijk en als je erover nadenkt kost het ook nog eens Hopper het leven, omdat hij net toen hij op het punt stond om de boel op te blazen onderbroken werd door de "Terminator"; hij had slechts één extra seconde nodig gehad, en dat liedje kostte natuurlijk veel meer.

Ik gok er overigens op dat hij niet daadwerkelijk dood is. We hebben geen lijk gezien, dus volgens de filmwetten is hij niet echt dood, en in de laatste scenes werd er gesproken over een Amerikaan in gevangenschap van de Russen, die duidelijk elders contact met de Upside Down hebben gemaakt, dus mijn gok is dat hij vlak voor de explosie de Upside Down in is gevlucht en later door de Russen gepakt is.


We gaan het zien tijdens het onvermijdelijke volgende seizoen. Dat mag wat mij betreft beter worden dan dit, anders haak ik echt af. 2*.

4,5
Vooral de muziek vind ik heeeeerlijk! Heb ook een lijst van de hele soundtrack van Stranger Things seizoen 3 gevonden, voor de liefhebbers

avatar van horizons
4,0
Eens met Kos wat betreft liedje. Lol

Leuk seizoen. Steve en Robin hadden wel fijne chemie. Dat maakte die scène op toilet toch met wat sterker.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:44 uur

geplaatst: vandaag om 01:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.