menu

De Site / Algemeen / Stemmen

zoeken in:
avatar van Flavio
Flavio (moderator)
Ah OK, bedankt

avatar van baspls
Ik weet niet of dit de juiste plaats is. Maar ik vroeg me wat af. Ik heb het idee dat mijn stemgemiddelde erg hoog is. Vrijwel alle films die ik heb beoordeeld zijn boven de 3 sterren. Mijn gemiddelde is 3,38 met een standaardafwijking van 0,89. Stemmen hier.

Had vandaag (omdat mijn 1000ste stem steeds dichterbij komt) veel stemmen aangepast om het wat accurater te maken, kwam er namelijk achter dat ik veel beoordelingen achteraf wat te positief vond. Maar nog steeds vind ik het vrij hoog, zeker hoger dan de meeste gebruikers die ik hier ken.
Maar is dat wel zo? Zijn mijn stemmen hoog. Of zou het komen omdat ik eigenlijk alleen films kijk waarvan ik er vrij zeker van ben dat ik ze goed ga vinden, (vrijwel alle onvoldoendes zijn kinderfilms, films die op tv kwamen of die ik voor school moest kijken).

Dick2008
Vind ik niet (dat je te hoog stemt). Dat je kinderfilms onvoldoendes geeft is gezien je leeftijd te begrijpen. Misschien ga je daar als je oud bent als ik daar weer anders tegen aankijken. Ik stem erg laag. Vroeger niet, toen waren de meeste films ruim voldoende.
Als we hier hadden afgesproken, we stemmen op een film nadat we hem gezien hebben en de keren die je daarna kijkt maakt niet uit, je stem blijft ongewijzigd. had ik nu ook heel veel hoge stemmen gehad. Ook dit kan naarmate je ouder wordt wel een rol gaan spelen, dat je steeds krijgt zoiets als 'jeetje zeg, dat ik dit vroeger goed vond". Tenzij je films eenmalig kijkt en verder alleen je herinneringen blijven.

avatar van baspls
Ik kijk de meeste films inderdaad eenmalig, zelden 2 keer, en sommige films kan ik juist weer ontelbare keren kijken. Grappig is trouwens dat bovenin (4,5 of 5) ook aardig wat kinderfilms staan. Toch vind ik het prettiger de herinnering te hebben, want vrijwel altijd als ik een film opnieuw kijk vind ik hem minder.

Soms hoef ik ze ook niet opnieuw te kijken om de beoordeling te veranderen. Zo had ik bijvoorbeeld Stargate een 5,0 gegeven 4 jaar geleden, dat heb ik nu (nu ik inmiddels wat minder Science-fiction/Actie en wat meer diepgang zie) veranderd in een 4,5. Kleinde correctie, maar toch.

In Film > Algemeen > Waardering splitsen:

Admin een suggestie, om een beter beeld te geven van hoe een film beoordeelt wordt, stel ik voor:
-Een algemene waardering, zoals we die nu hebben
-EN een waardering van de liefhebber van het genre

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Bericht verplaatst naar Star Wars: The Last Jedi (2017)

avatar van Chainsaw
Berichten verplaatst naar Film > Algemeen > Filmkritiek

avatar van Grindhouse62
Bij De Site > Algemeen > Opvallende stemgrafieken (/trends):

Waar kan ik het totaal aantal stemmen van mijzelf terug vinden. Alvast bedankt Een fijn weekend.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Grindhouse62

Klik op je gebruikersnaam en vervolgens op stemmen. Of volg deze link.

In het filmlog zie je je recente stemmen.

avatar van Catlady19
In De Site > Algemeen > Hoe werkt het stemmen:

Hallo, zou iemand mij kunnen uitleggen hoe het stemmen precies werkt? Als ik een film bijvoorbeeld 2,5 sterren wil geven, kan ik alleen maar kiezen voor 2 of 3 sterren (geen halfjes). De ene keer maakt Moviemeter er wel ineens bijvoorbeeld 2,5 van als ik 3 sterren kies , en de andere keer weer gewoon 3. Dus het is voor mij altijd een verrassing wat eruit komt als ik ga stemmen.

avatar van Flavio
Flavio (moderator)
Je kunt voor een halve ster kiezen door de cursor halverwege de ster te plaatsen.

avatar van Catlady19
Bedankt voor je antwoord! Werkt het ook met een smartphone? Ik had al met vinger tussen 2 sterren aangetikt maar toen gaf hij geen halve aan.

avatar van horizons
Stemmen via smartphone is laatste tijd stuk minder vriendelijk geworden. Maar gewoon beetje mikken...

avatar van Catlady19
Ik ga mijn best doen

avatar van AnyaH
Tip: bij een smartphone moet je de gewenste ster niet aantikken, maar slepen vanaf 1e ster links naar rechts, zodra je het gewenste aantal sterren geel ziet worden, laat je scherm los en voila!

Gast
geplaatst: vandaag om 08:06 uur

geplaatst: vandaag om 08:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.