• 9.376.793 stemmen

Met onder meer: James Franco, Seth Rogen en Randall Park

Gesproken taal: Koreaans en Engels

Releasedatum: 29 januari 2015

Plot The Interview

"The Film Hackers Tried To Get Banned"

Dave Skylark (James Franco) is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen late talkshow 'Skylark Tonight'. Echter, het brein achter dit succes van Dave is de producer en tevens zijn beste vriend Aaron (Seth Rogen). Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de mysterieuze en meedogenloze dictator van nucleair bewapend Noord-Korea: Kim Jong-Un. Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden. Dave en Aaron accepteren de opdracht van de CIA, maar blijken nou niet bepaald moordmachines te zijn die de gevaarlijkste man op aarde kunnen ombrengen.

avatar van DDT

DDT

jammer,de trailer zag er leuk uit

avatar van justforuse

justforuse

Ga nou zelf nadenken. Misschien goede film, maar erg dom want gaat over iemand die gewoon een mens is.

Moeten we mensen gaan treiteren. Nee. Een mens wordt getreiterd, en wordt vervolgens normaal ge negeerd. En daar hou ik het bij.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

jarno1975 schreef:

En wat als Sony de film wel had uitgebracht en er zou een aanslag in een bioscoop gepleegd zijn met tientallen doden (ik weet het, de kans is nihil dat dat gebeurt zou zijn). Zou de overheid dan zeggen: Well done Sony, that's the American way!

Wat kort door de bocht, dat je dat risico niet neemt is niet meer dan logisch maar met een VOD release loop je dat niet.

Sony is gewoon een bedrijf dus ze hebben het volste recht om zelf te besluiten wat ze met hun product doen.

Al zou ik persoonlijk als Sony zijnde niet gezwicht zijn voor deze terreur. Daarom heb ik ook het vermoeden dat er meer speelt dat wij niet weten. Misschien heeft Sony wel een afspraak gemaakt met de hackers. Als wij de film cancellen brengen jullie verder niets meer naar buiten. Of het verstandig is om te onderhandelen met de hackers? Waarschijnlijk niet, maar dat is dan hun eigen keuze.

Uiteraard. Je hebt ook gelijk, Sony is gewoon een bedrijf en dit is voor hu nde beste oplossing. Aangezien de hacks puur komen door The Interview zal het nu wel klaar zijn. Al snap ik het standpunt van de Amerikaanse overheid wel, ook al kunnen ze dit niet van Sony verwachten. Al heb ik een gevoel dat defensie met een cyberwar divisie bezig is en Sony dat ook weet.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

justforuse schreef:

Moeten we mensen gaan treiteren. Nee.

Bepaal jij dat? Er bestaan genoeg komedies over niet-fictieve personen die op de hak genomen worden. Kim Jong-Un leent zich hier ook prima voor, met zijn karikutale bestaan. Als het niet jouw humor is, hoef je de film niet te kijken.

Het is de wereld op zijn kop om deze cancelling goed te keuren, omdat er anders slachtoffers kunnen vallen. Capitulatie uit angst zet de poort wagenwijd open voor meer dreiging. Uiteraard bepaalt Sony dit zelf bedrijfsmatig, maar ik kan mij de fuzz en deceptie in powernation USA goed voorstellen. En achter de coulisse zal er ongetwijfeld wel meer afspelen momenteel.

Btw, lol @ imdb rating.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Uier schreef:

Btw, lol @ imdb rating.

Haha, mooi Op deze manier komt deze prent gewoon op nr. 1 te staan in de top 250 daar.

avatar van The Oceanic Six

Wat een ongekende lafheid van Sony. Dat juist Amerika, land of the brave, dit toelaat. Je schaamt je dood.

Met wat overdreven gedreig krijg je tegenwoordig veel voor elkaar.

Hoop dat iemand hem laat lekken, maken we er een mooi online torrentje van.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Het mag geen verassing heten: Noord-Korea blijkt officieel achter de Sony hack te zitten. Ben benieuwd of er nog wat omtrent deze film gaat veranderen met dit nieuws. Ik wil 'm gewoon kunnen zien

avatar van The Oceanic Six

FBI beschuldigt Noord-Korea officieel van Sony-hack | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jep.

Dus in plaats van maatregelen tegen NK te nemen is Amerika bang en schrappen ze de film. Bizar.

Donkerwoud

Stoere taal, maar het zou beetje zonde zijn als er doden vallen om een waarschijnlijk middelmatige komedie. En dan heb ik het dus ook over Noord-Koreaanse levens.

Donkerwoud schreef:

Dan mis je echt het hele punt. Het gaat niet om deze film, maar om het inperken van de vrijheids van meningsuiting. Bang zijn voor NK of een aanslag omdat je een film in de bioscoop wilt laten draaien.

Als je hier voor zwicht, dan ga je in de toekomst ook voor andere zaken zwichten.

En laten we eerlijk zijn, als dit echt NK achter de hack is, zouden zij een aanslag in Amerika kunnen en durven uitvoeren? Alsof zij een oorlog met Amerika zouden riskeren. Amerika zou hen op den duur van de kaart vagen.

Donkerwoud

Van wat ik begrijp is het zelfcensuur en door niets of niemand opgelegd. Bedrijven hebben die mogelijkheid. Nu wordt er een soort propagandistische zwengel aan gegeven om Amerika er als beschaafde natie uit te laten zien. Wat tegenover NK niet zo moeilijk is, maar goed...

avatar van The Oceanic Six

Het is niet opgelegd, maar een gigantisch Amerikaans concern zwicht wel voor deze bizarre zaak. De overheid zou krachtige taal naar NK uit moeten spreken, dan hoeft Sony ook niet zich als een bang hondje te gedragen.

Stephan

Jongens.... Waar hebben jullie het over?

Sony komt uit....?

En die wonen naast.....?

Amerika heeft niets met het besluit van Sony te maken.

Context

Donkerwoud

Maar dat is precies wat ik ook bedoel. Dat er nu een soort voorbeeld gemaakt wordt van hoe buitenlandse mogendheden invloed uitoefenen op de vrijheid van meningsuiting in VS. Zie bijvoorbeeld de belachelijk hoge score op IMDB. Terwijl het niet vreemd is dat een multinational als Sony ook andere afwegingen maakt. Niemand in de regio zit te wachten op een escalatie in enige vorm, dus ook niet dat er intern iets gaat gebeuren naar aanleiding van deze film.

Stephan

En dan heb je natuurlijk de kleinere theaterbazen die niet op een volgende Aurora zitten te wachten aangezien zij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid binnen het theater. Er lopen vast genoeg gekken rond met een M&P15 die de kans gaan grijpen.

avatar van SPT

SPT

De reden om niet te onderhandelen met terroristen is echter dat je door toe te geven in de toekomst alleen nog maar meer van dit soort acties krijgt. Het is nu namelijk een groot success geworden voor Kim, hij heeft een van de grootste concerns ter wereld op de knieën gekregen. Als ik Sony was had ik de film met honderdduizenden tegelijk boven Noord-Korea uitgestrooid (kan vast wel met wat drones), leert hij het snel af.

Toegeven aan dreigingen met geweld vind ik nog zorgelijker, straks is iedereen vogelvrij. Er is ofwel sprake van bluf, ofwel er is geen sprake van bluf en het land is in staat en bereid om daadwerkelijk aanslagen te plegen. Als het laatste het geval is nemen de incentives voor Noord Korea om af en toe een echte aanslag te plegen alleen maar toe, in plaats van af. Als ze laten zien dat hun dreigementen serieus zijn zullen hun eisen namelijk nóg sneller worden ingewilligd. Als je als land daarentegen overtuigend laat zien nooit te zwichten voor terreur, maar dit juist aangrijpt om je er extra hard tegen te verzetten, zal voor de aggressors duidelijk worden dat hun strategie geen zin heeft en alleen maar extra negatieve aandacht genereert.

SPT schreef:

De reden om niet te onderhandelen met terroristen is echter dat je door toe te geven in de toekomst alleen nog maar meer van dit soort acties krijgt Het is nu namelijk een groot success geworden voor Kimmetje, hij heeft een van de grootste concerns ter wereld op de knieën gekregen. Als ik Sony was had ik de film met honderdduizenden tegelijk boven Noord-Korea uitgestrooid (kan vast wel met wat drones), leert hij het snel af.

Dit ja.

Obama: niet uitbrengen The Interview was foute keuze - AD.nl

Uitstekende reactie van Obama.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Helemaal correct, SPT.

avatar van Corcicus

Corcicus

Stephan, Sony is inderdaad een Japans merk maar heeft ondertussen haar hoofdkantoren wel in de VSA. Anders zou de Amerikaanse president niet zeggen dat de VSA zich niet mag laten bedreigen en dat Sony eerst met hem had moeten spreken, toch? Bovendien, zelfs al zou Sony nog volledig Japans zijn, na de Koude Oorlog is Japan bedreigen = een rechtstreekse aanval op de macht van de VSA.

avatar van The Oceanic Six

FOK.nl / Nieuws / Sony weet niet wat het wil: The Interview komt mogelijk alsnog / FOK!frontpage - frontpage.fok.nl

Ik geloof niet in een PR actie, maar eerder in een Sony dat weer een tikje bij zinnen is gekomen.

Montorsi

lekker veel gratis reclame...

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Het was ook nooit zeker dat de Noord-Koreaanse overheid er achter zit. De FBI heeft enkel Noord-Koreaanse IP-adressen gevonden die eerder werden gevonden in een hack van Zuid-Koreaanse telecom bedrijven. Iedereen met een beetje IT-kennis weet dat je door middel van VPN gemakkelijk een 'Noord-Koreaans' IP kan hebben zonder dat je daarvoor in het land zelf moet zitten.

Donkerwoud

Aan het einde van het liedje blijkt er vast een autistisch wonderkind van 13 in een trailerpark in de VS te zitten die dit allemaal heeft bekokstooft.

Corcicus

Ik citeer even uit de "context-link"

"This isn't some flunky. It's the chairman of the entire Sony Corporation who I am dealing (with)," she said, referring to Mr Hirai's position as the head of the studio's parent company.

Deze link is ook interessant. Sean Penn zegt ook het nodige...

Sean Penn: ?This is the popularization of cyber war? | MSNBC

Illum Sphere schreef:

Alsof de FBI een ICT stagiair effe dat IP verhaaltje uit heeft laten zoeken....

Dat zal allemaal echt wel tot de bodem toe uit zijn gezocht. Neem aan dat Amerika nog wel meer mogelijkheden heeft om cybercrime op te speuren.

The Oceanic Six schreef:

Alsof de FBI een ICT stagiair effe dat IP verhaaltje uit heeft laten zoeken....

Alsof de VS nog nooit eerder feiten verdraait en geveinst heeft. Ze hebben alle belang bij zulk nieuws, al de eerste reden het allemaal met een korreltje zout te nemen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

LOL. Ja, al die verhalen over het Noord-Koreaanse dictatorschap is ook gefabriceerd door de VS, eigenlijk behandelen ze hun eigen burgers ook met heel veel klasse. Beeld tov velen richting de VS beginnen wel hele kromme vormen aan te nemen. Net als elke regering hebben ze geen perfect track record, maar dit wantrouwen is misplaatst. Zonder de VS hadden we nu op www.kinomesser.de gezeten. Laten we dat niet vergeten.

The Oceanic Six schreef:

Alsof de FBI een ICT stagiair effe dat IP verhaaltje uit heeft laten zoeken....

Haha, echt he? denken ze hier even meer te weten dan eén van de emeest gescpecialiseerde technici ter wereld. Oh boy.

Montorsi

Dat is toch heel wat anders? Ik zou het juist willen omdraaien, net alsof je niet kritisch moet kijken naar wat er getoond wordt omdat de CIA of de FBI het zegt.

En laten we ook niet vergeten dat zonder Europa er helemaal geen VS waren geweest (en zo kunnen we nog wel even door gaan... )