Genre: Komedie / Actie
Met onder meer: James Franco, Seth Rogen en Randall Park
Gesproken taal: Koreaans en Engels
Releasedatum: 29 januari 2015
Plot The Interview
"The Film Hackers Tried To Get Banned"
Dave Skylark (James Franco) is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen late talkshow 'Skylark Tonight'. Echter, het brein achter dit succes van Dave is de producer en tevens zijn beste vriend Aaron (Seth Rogen). Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de mysterieuze en meedogenloze dictator van nucleair bewapend Noord-Korea: Kim Jong-Un. Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden. Dave en Aaron accepteren de opdracht van de CIA, maar blijken nou niet bepaald moordmachines te zijn die de gevaarlijkste man op aarde kunnen ombrengen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Interview (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Officer Koh
Officer Yu
Cole
jumpstylemovie
Er is al veel gezeur over deze film
BBC News - North Korea threatens war on US over Kim Jong-un movie
Seth Rogen en James Franco... gouden combinatie.
Captain Pervert
Ik heb sinds Edge of Tomorrow niet meer zo uitgekeken naar een film. En die film pakte ook geniaal uit, dus ik heb er het volste vertrouwen in
De trailer is alvast prachtig.
HALVE TAMME. (moderator series)
Nette poster, leuke trailer, twee geweldige acteurs en een
absurd script, ik heb er heel, maar dan ook heel veel zin in.
Mochizuki Rokuro
RuudC
Hehe, die Noord-Koreanen begrijpen waarschijnlijk niet dat dit juist averechts gaat werken. Dit zal de algemene interesse in de film alleen maar vergroten.
Nou ja, het blijft natuurlijk een beetje raar.
Een komedie waarin een aanslag op de bestaande leider van een land wordt beraamd.
Benieuwd hoe Geertje W. dat gevonden had
eRCee
- 1978 stemmen
Doet denken aan de rel rond het laatste boek van Hilary Mantel, The assasination of Margaret Thatcher. En daar betreft het een staatshoofd dat reeds overleden is, kan je nagaan.
Op zich heeft kos wel gelijk, maar aan de andere kant zijn dit soort dictators die miljoenen mensen de kans op een normaal leven onmogelijk maken wat mij betreft vogelvrij. In alle opzichten.
jarno1975 (moderator series)
Ook Pyongyang - IMDb is geschrapt. Een project van Gore Verbinski en Steve Carell wat nog in ontwikkeling was en in Noord Korea zou afspelen.
Steve Carell?s North Korea Movie 'Pyongyang' Canceled in Wake of Sony Hack - yahoo.com
jarno1975 (moderator series)
Nou ja, het blijft natuurlijk een beetje raar.
Benieuwd hoe Geertje W. dat gevonden had
Ben ik het inderdaad wel mee eens. Ben benieuwd hoe Amerika zou reageren als Iran een film zou maken waarin Barack Obama zou worden geliquideerd.
Kan me zo ook niet echt een film voor de geest halen waarin dit eerder is gedaan (een aanslag op een zittend staatshoofd plegen).
'Sony has officially canceled the theatrical release of 'The Interview.'
Nu dus helemaal van de baan...
Terrorists vs The good guys 1-0
arno74
Aan de andere kant zijn er werkelijk ontelbare Amerikaanse films over aanslagen op hun eigen (fictieve) president. White House Down, Air Force One, etc. etc. etc. Amerikanen (de meeste tenminste) zouden er misschien niet zo'n issue van maken omdat zulke films voor hen de normaalste zaak van de wereld zijn.
'Sony has officially canceled the theatrical release of 'The Interview.'
Nu dus helemaal van de baan...
Terrorists vs The good guys 1-0
Inderdaad, anderzijds is het misschien wel een wijs besluit. Kwestie van "choose your battles". Een wijze terugtrekking waar je niets verliest, i.p.v. de levens van bioscoopgangers op het spel te zetten, hoe klein de kans ook moge zijn dat er wel iets gebeurt. Een film is dat (kleine) risico niet waard.
jarno1975 (moderator series)
Maar in dat soort films is dat dan altijd een fictieve president. Die heet dan geen Barrack Obama of Bill Clinton en heeft ook niet het uiterlijk van die president. Hier wordt de naam en het uiterlijk van Kim Jong Un gebruikt. Ligt toch iets anders.
jarno1975 (moderator series)
Als Sony ballen heeft gooien ze die film nu gewoon op alle torrent sites
skinny_tie
davidz352
Waarom ze hem ook niet gaan uitbrengen op Blu-Ray is mij een raadsel. Zo serieus kan je die hackers toch niet nemen?
arno74
Vanaf 13 november in de bioscoop (Universal)
De releasedatuminfo ("Vanaf 29 januari 2015 in de bioscoop") kan inmiddels wel verwijderd worden denk ik?
Zal me niets verbazen als de release hier ook definitief komt te vervallen, maar vooralsnog is die niet geschrapt.
arno74
Ben benieuwd. Het zou wel raar zijn als ze die uit veiligheidsoverwegingen in de VS terugtrekken maar de veiligheid van bioscoopbezoekers er niet toe doet blijkt wanneer het om bioscopen in het buitenland gaat...
Maar goed, eerst afwachten dus.
hahah, wat een vergelijking.
arno74
Hier kun je lezen wat de reacties waren op Death of a President, die davidz352 noemde:
Ze waren trouwens wel op hun teentjes getrapt: "the Texas Republican Party described the subject matter saying, "I find this shocking, I find it disturbing"
Death of a President (2006 film) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Naomi Watts
Gewoon op VOD uitbrengen, in combinatie met de enorme buzz die de film nu heeft kan het wel eens een groter succes worden dan dat het anders geweest was.
Corcicus
Wat een zwakkelingen, nu komt deze film helemaal niet meer op de markt? Wat is er toch gebeurd met dat ooit zo sterke continent, dat het zich laat bedreigen door geteisem uit Noord-Korea?

Randall Park vreesde dat hij zou worden ontvoerd na het spelen van Kim Jong-un in 'The Interview'

Ser du Månen, Daniel

Cobain: Montage of Heck
Documentaire / Biografie, 2015

American Sniper
Actie / Drama, 2014
ciasocialismcoup d'etatassassination attemptevil dictatorpyongyang north koreakoreandisdainfuldisgusteddoubtful dubiousenthusiasticeuphoricfrustrated