• 9.374.764 stemmen

Met onder meer: James Franco, Seth Rogen en Randall Park

Gesproken taal: Koreaans en Engels

Releasedatum: 29 januari 2015

Plot The Interview

"The Film Hackers Tried To Get Banned"

Dave Skylark (James Franco) is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen late talkshow 'Skylark Tonight'. Echter, het brein achter dit succes van Dave is de producer en tevens zijn beste vriend Aaron (Seth Rogen). Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de mysterieuze en meedogenloze dictator van nucleair bewapend Noord-Korea: Kim Jong-Un. Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden. Dave en Aaron accepteren de opdracht van de CIA, maar blijken nou niet bepaald moordmachines te zijn die de gevaarlijkste man op aarde kunnen ombrengen.

Vanaf 13 november in de bioscoop (Universal)

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Er is al veel gezeur over deze film

BBC News - North Korea threatens war on US over Kim Jong-un movie

Seth Rogen en James Franco... gouden combinatie.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb sinds Edge of Tomorrow niet meer zo uitgekeken naar een film. En die film pakte ook geniaal uit, dus ik heb er het volste vertrouwen in

De trailer is alvast prachtig.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Nette poster, leuke trailer, twee geweldige acteurs en een

absurd script, ik heb er heel, maar dan ook heel veel zin in.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Lol. So sacred right now.

avatar van RuudC

RuudC

Hehe, die Noord-Koreanen begrijpen waarschijnlijk niet dat dit juist averechts gaat werken. Dit zal de algemene interesse in de film alleen maar vergroten.

Nou ja, het blijft natuurlijk een beetje raar.

Een komedie waarin een aanslag op de bestaande leider van een land wordt beraamd.

Benieuwd hoe Geertje W. dat gevonden had

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Doet denken aan de rel rond het laatste boek van Hilary Mantel, The assasination of Margaret Thatcher. En daar betreft het een staatshoofd dat reeds overleden is, kan je nagaan.

Op zich heeft kos wel gelijk, maar aan de andere kant zijn dit soort dictators die miljoenen mensen de kans op een normaal leven onmogelijk maken wat mij betreft vogelvrij. In alle opzichten.

jarno1975 (moderator series)

Ook Pyongyang - IMDb is geschrapt. Een project van Gore Verbinski en Steve Carell wat nog in ontwikkeling was en in Noord Korea zou afspelen.

Steve Carell?s North Korea Movie 'Pyongyang' Canceled in Wake of Sony Hack - yahoo.com

kos schreef:

Nou ja, het blijft natuurlijk een beetje raar.

Benieuwd hoe Geertje W. dat gevonden had

Ben ik het inderdaad wel mee eens. Ben benieuwd hoe Amerika zou reageren als Iran een film zou maken waarin Barack Obama zou worden geliquideerd.

Kan me zo ook niet echt een film voor de geest halen waarin dit eerder is gedaan (een aanslag op een zittend staatshoofd plegen).

'Sony has officially canceled the theatrical release of 'The Interview.'

Nu dus helemaal van de baan...

Bron

Terrorists vs The good guys 1-0

jarno1975 schreef:

Aan de andere kant zijn er werkelijk ontelbare Amerikaanse films over aanslagen op hun eigen (fictieve) president. White House Down, Air Force One, etc. etc. etc. Amerikanen (de meeste tenminste) zouden er misschien niet zo'n issue van maken omdat zulke films voor hen de normaalste zaak van de wereld zijn.

'Sony has officially canceled the theatrical release of 'The Interview.'

Nu dus helemaal van de baan...

Bron

Terrorists vs The good guys 1-0

Inderdaad, anderzijds is het misschien wel een wijs besluit. Kwestie van "choose your battles". Een wijze terugtrekking waar je niets verliest, i.p.v. de levens van bioscoopgangers op het spel te zetten, hoe klein de kans ook moge zijn dat er wel iets gebeurt. Een film is dat (kleine) risico niet waard.

arno74 schreef:

Maar in dat soort films is dat dan altijd een fictieve president. Die heet dan geen Barrack Obama of Bill Clinton en heeft ook niet het uiterlijk van die president. Hier wordt de naam en het uiterlijk van Kim Jong Un gebruikt. Ligt toch iets anders.

jarno1975 (moderator series)

Als Sony ballen heeft gooien ze die film nu gewoon op alle torrent sites

avatar van Kondoro

Kondoro

En, komt er nu een oorlog? Of is het stoer doen?

avatar van skinny_tie

skinny_tie

jarno1975 schreef:

Death Of A President uit 2006 gaat over de moord op George W. Bush in 2007.

avatar van davidz352

davidz352

Waarom ze hem ook niet gaan uitbrengen op Blu-Ray is mij een raadsel. Zo serieus kan je die hackers toch niet nemen?

kappeuter schreef:

Vanaf 13 november in de bioscoop (Universal)

De releasedatuminfo ("Vanaf 29 januari 2015 in de bioscoop") kan inmiddels wel verwijderd worden denk ik?

arno74

Zal me niets verbazen als de release hier ook definitief komt te vervallen, maar vooralsnog is die niet geschrapt.

Universal Pictures was van plan de film volgende maand in Nederland uit te brengen en zei woensdag daar niet vanaf te zien. Het is niet bekend of dat nog steeds het geval zal zijn. Bioscoopketen Pathé kondigt nog altijd aan dat de film op 29 januari te zien is.

bron

arno74

Ben benieuwd. Het zou wel raar zijn als ze die uit veiligheidsoverwegingen in de VS terugtrekken maar de veiligheid van bioscoopbezoekers er niet toe doet blijkt wanneer het om bioscopen in het buitenland gaat...

Maar goed, eerst afwachten dus.

arno74 schreef:

hahah, wat een vergelijking.

arno74

Hier kun je lezen wat de reacties waren op Death of a President, die davidz352 noemde:

Ze waren trouwens wel op hun teentjes getrapt: "the Texas Republican Party described the subject matter saying, "I find this shocking, I find it disturbing"

Death of a President (2006 film) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Gewoon op VOD uitbrengen, in combinatie met de enorme buzz die de film nu heeft kan het wel eens een groter succes worden dan dat het anders geweest was.

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat een zwakkelingen, nu komt deze film helemaal niet meer op de markt? Wat is er toch gebeurd met dat ooit zo sterke continent, dat het zich laat bedreigen door geteisem uit Noord-Korea?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts