• 9.376.205 stemmen

Met onder meer: James Franco, Seth Rogen en Randall Park

Gesproken taal: Koreaans en Engels

Releasedatum: 29 januari 2015

Plot The Interview

"The Film Hackers Tried To Get Banned"

Dave Skylark (James Franco) is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen late talkshow 'Skylark Tonight'. Echter, het brein achter dit succes van Dave is de producer en tevens zijn beste vriend Aaron (Seth Rogen). Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de mysterieuze en meedogenloze dictator van nucleair bewapend Noord-Korea: Kim Jong-Un. Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden. Dave en Aaron accepteren de opdracht van de CIA, maar blijken nou niet bepaald moordmachines te zijn die de gevaarlijkste man op aarde kunnen ombrengen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik neem aan dat ze toch bang zijn geworden, anders was de film ongetwijfeld uit gekomen.

synec

Wow Sony heeft de VOD en Dvd ook gecancelled... Maar de buitenlandse release blijft voorlopig staande?

Sony, Hollywood en Amerika slaan de bal wel erg mis door toe te geven aan deze 'dreigingen'. Wat is er gebeurd met 'vrije menings uiting' en 'wij onderhandelen niet met terroristen'... Misschien kan het terecht allemaal zijn, maar langs de andere kant vind ik het best lachwekkend hoe bang ze effectief zijn. Met andere woorden hebben de hackers eigenlijk nu toch macht over hollywood.

Fascinerend verhaal wel dit schandaal en al die gelekte emails. Hebben jullie sommige van die emails al gelezen? Best hilarisch. Hoewel je wel al kon verwachten dat het er zo aan toe ging, zet het Hollywood wel in een nieuw daglicht. Niet veel verschillend van high school.

Donkerwoud

Vergeet natuurlijk ook niet de hilarische cinematografische moordaanslag op Salman Rushdie: Flying Korans kill infidel Salman Rushdie with lightnings and fire - YouTube

arno74

Niet in de minste plaats zijn ze bang voor rechtzaken als er in een Amerikaanse bioscoop een loslopende gek rond gaat schieten en zo.

Naomi Watts

De Aurora shooting ligt te vers in het geheugen en het is niet de overheid maar de bioscoopketens die deze terechte stap nemen. Dat risico ga je niet lopen.

jarno1975 (moderator series)

Na de terreurdreiging dat er aanslagen gepleegd zouden worden op bioscopen bracht Sony naar buiten dat ze het aan de bioscoopketens overlaten of ze de film vertonen.

Vervolgens haakte de 4 grootste bioscoopketens af. Vervolgens ook een aantal kleinere ketens. En toen koos Sony waarschijnlijk eieren voor zijn geld. Ik denk eerder dat ze de film teruggetrokken hebben om financiële redenen of dat ze bang zijn dat de hackers nog meer gevoelige informatie naar buiten brengen i.p.v. dat ze bang zijn voor aanslagen op bioscopen. Wie weet wat voor informatie de hackers nog meer allemaal in handen hebben. Want laten we eerlijk zijn, moeten we bang zijn voor Noord-Koreaanse aanslagen in Amerika? De kans dat dat gebeurt lijkt me nihil.

Maar zoals ik al eerder aangaf, als Sony alsnog een statement wil maken gooien ze die film nu op alle torrent sites, youtube, etc. zodat zoveel mogelijk mensen de film gaan zien. Dan heb je ballen (en wij een leuke film om te zien )

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Donkerwoud schreef:

Wat overigens in zijn geheel een bijzonder vermakelijke film is, zelfs in de crappy VHS-versie die op Youtube staat.

Donkerwoud

Ik ga hem zeker eens kijken. Natuurlijk na inname van een ongoddelijke hoeveelheid alcohol.

synec

Fair enough... Maar wat houdt hen tegen om meer te beginnen eisen nu of andere toekomstige releases die men wil hinderen? Ze hoeven blijkbaar slechts te dreigen met aanslagen op bioscoop ketens..? Het draait dan ook om de boodschap dat dit allemaal geeft. Vooral door het 'sterke onbevreesde amerika'.

@jarno1975, de hackers hebben al laten weten dat ze een kerstcadeau in petto hebben, wat blijkbaar het grootste is dat ze tot nu toe hebben. Ben benieuwd.

Donkerwoud

Misschien een stom idee, maar zou het ook niet zo kunnen zijn dat het eigenlijk een hele slechte film geworden is? Dat ze deze collectieve verontwaardiging aanwenden om een anders slechte film nog enige legitimiteit te geven. Nu zal het vast een cult-hit worden omdat mensen menen dat zij een activistische daad doen door hem te gaan kijken. Dat zal de verkoop en verhuur ervan geen windeieren leggen in de nabije toekomst.

synec

Zou zeker ook kunnen. In deze gelekte mail liet Sony alvast weten dat ze de film blijkbaar zelf ook al verschrikkelijk vonden.

Kondoro

Jammer dat de film geschrapt word.. Of word hij nog uitgebracht op DVD?

Kondoro schreef:

Jammer dat de film geschrapt word.. Of word hij nog uitgebracht op DVD?

Nee, ook de dvd en vod release gaan niet door.

jarno1975 schreef:

Nee, ook de dvd en vod release gaan niet door.

Dus deze film zullen we nooit te zien krijgen???

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Wat een klote nieuws .

avatar van aspro

aspro

Is Amerika nou zo bang of zijn er daadwerkelijk mensen die de dienst uitmaken of een....film dan wel of niet vertoond moet worden?

zoals ik heb begrepen gisteren bij shownieuws zie René Mioch dat de film in januari 2015 in de nederlandse bioscopen word vertoond.

aspro schreef:

Ik denk niet dat ze bang zijn, maar zoals jarno1975 al zei, het is waarschijnlijk eerder de reden dat Sony bang is dat er nog meer informatie word gestolen / uitgelekt word, en dat willen ze voorkomen.

Naomi Watts

De Amerikaanse overheid bekritiseert Sony voor deze stap. Not the American way. En zo is het.

avatar van justforuse

justforuse

"The American way"....

Wat is dat in praktijk ?

Laat die schijnheilige overheid zich niet met dit soort zaken bemoeien aub.

arno74

Lekker veilig voor de overheid, zo achteraf praten als het gevaar geweken is.

• 2006 berichten

Zucht, 'een volk dat voor tirannen zwicht...'.

Om je kapot te schamen, Sony.

Wereldwijd geannuleerd dus.

The Interview (2014/II) - News - imdb.com

Ongelofeloos.

Hopen dat 'ie dan maar ergens lekt. Ik word er alleen maar nieuwsgieriger van.

avatar van tattoobob

tattoobob

Komt vast goed...die film verschijnt ergens vast binnenkort op het internet

justforuse schreef:

"The American way"....

Wat is dat in praktijk ?

Laat die schijnheilige overheid zich niet met dit soort zaken bemoeien aub.

Laat ze zich er absoluut wel mee bemoeien aangezien het om an act of war gaat. Hier wordt door defensie echt wel aan gewerkt.

• 2006 berichten

Dit schept natuurlijk een gevaarlijk precedent, wat uiteindelijk schadelijker kan zijn dan die initiële dreiging an sich. Dat gaat de overheid van de states dan ook niet in de koude kleren zitten.

Donkerwoud

Mark my words, deze film gaat zeker wel draaien of uitgebracht worden. Teveel publiciteit om er geen cash cow van te maken.

avatar van _JB_

_JB_

Als iedereen toch zijn eigen theorie er hier op na houdt, dan ontbreekt er nog eentje: marketing afdelingen van bedrijven proberen steeds vaker free publicity te genereren door een "nieuwsfeit" te creëren. En dat gaat steeds verder. Misschien wordt dit wel de block buster van 2015

avatar van justforuse

justforuse

Naomi Watts schreef:

Lol, act of war.

Naomi Watts schreef:

En wat als Sony de film wel had uitgebracht en er zou een aanslag in een bioscoop gepleegd zijn met tientallen doden (ik weet het, de kans is nihil dat dat gebeurt zou zijn). Zou de overheid dan zeggen: Well done Sony, that's the American way!

Sony is gewoon een bedrijf dus ze hebben het volste recht om zelf te besluiten wat ze met hun product doen.

Al zou ik persoonlijk als Sony zijnde niet gezwicht zijn voor deze terreur. Daarom heb ik ook het vermoeden dat er meer speelt dat wij niet weten. Misschien heeft Sony wel een afspraak gemaakt met de hackers. Als wij de film cancellen brengen jullie verder niets meer naar buiten. Of het verstandig is om te onderhandelen met de hackers? Waarschijnlijk niet, maar dat is dan hun eigen keuze.

arno74

Het schijnt dat de bioscopen die het gingen draaien dreigementen hadden gekregen en daarop besloten om de film niet uit te zenden, om kijkers niet in gevaar te brengen. Vervolgens trok Sony de film helemaal terug.