Genre: Komedie / Actie
Met onder meer: James Franco, Seth Rogen en Randall Park
Gesproken taal: Koreaans en Engels
Releasedatum: 29 januari 2015
Plot The Interview
"The Film Hackers Tried To Get Banned"
Dave Skylark (James Franco) is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen late talkshow 'Skylark Tonight'. Echter, het brein achter dit succes van Dave is de producer en tevens zijn beste vriend Aaron (Seth Rogen). Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de mysterieuze en meedogenloze dictator van nucleair bewapend Noord-Korea: Kim Jong-Un. Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden. Dave en Aaron accepteren de opdracht van de CIA, maar blijken nou niet bepaald moordmachines te zijn die de gevaarlijkste man op aarde kunnen ombrengen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Interview (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Agent Botwin
Officer Koh
Officer Yu
Cole
Aiaiai, dit is behoorlijk slecht. De slimme marketingcampagne ten spijt worden we hier opgezadeld met een reeks waardeloze pies- en poepgrappen vermomd als komedie. De op de automatische piloot spelende Franco en Rogen zijn hoogst irritant en de plot gaat werkelijk helemaal nergens over. En dat duurt dan bijna twee uur. Het camerawerk en de vormgeving zijn in ieder geval veel te goed voor dit materiaal.
ambrosini
leuk film = nee
goed verhaal = nee
acteurs = slecht
max.. 2 sterren puur omdat ik weet dat franco en rogen beter werk kunnen leveren als ze dat willen..
Wim Uden
Leuk om te zien......nee
verhaallijn..... welke lijn???? Zit hier een verhaal in?
Comedygehalte...... belabberd.
Acteurs...... had beter gekund.
Eindoordeel...... gelukkig niet in de bios gezien, is zijn geld NIET waard voor mij.
bennyboy
Het valt me op dat op IMDB en FilmTotaal de film redelijk hoog scoort, heb de film nog niet gezien maar merk al dat de meningen enorm verschillen dus word steeds nieuwsgieriger
Zanoni83
zaten zeer komische stukken bij....maar voor een film die verboden was, meer van verwacht
Robertdeniro
Er zitten wel grappige scenes in, absurde scenes en slechte scenes. Ik snap niet waar men zich druk om maakt. 1,5 ster voor de moeite.
Rickmans
Ronduit BAGGER!!! Waar kan ik 112 minuten van mijn kostbare tijd terugclaimen?
apolicum
Ronduit BAGGER!!! Waar kan ik 112 minuten van mijn kostbare tijd terugclaimen?
In de krantenwinkel: De volgende 3 pakjes sigaretten links laten liggen.
Captain Pervert
Hier kom ik aan met de deur in huis: ik heb er volop van genoten. Van ieder klein detail, zowel de subtiele grappen, als de pipi kaka humor, de wilde party-montages, als de absurde dialogen. The Interview kon na alle ophef eigenlijk alleen nog maar tegenvallen, maar hij viel me enorm mee. Ik weet met Rogen een beetje uit welke hoek de humor komt en dat ligt mij dus wel.
The Interview wordt vrijwel uitsluitend getrakteerd op negatieve recensies door filmkijkers (amateur-recensenten). Dat komt omdat door de Sony hack-affaire de film vreselijk gehyped was en dus ook mensen de film gingen zien die normaliter nooit een film met dergelijke humor zouden gaan kijken. Als je eerdere films met Seth Rogen al niet te pruimen vond, dan moet je deze ook zeker links laten liggen. Heb je er om kunnen lachen, dan ga je een hele leuke tijd hebben met The Interview. Want de kracht van de humor zit zoals met al zijn films heel erg in de dialogen. Vrij absurd, deels geïmproviseerd en zeer aanstekelijk.
Als je bijvoorbeeld de discussies over "honeydicking" en "honeypotting" enkel als opvulling ziet tussen een scène waarbij iemand een raket in zijn aars moet verstoppen en een scène dat iemand zijn hoofd er per ongeluk wordt af geschoten, dan is dit niet jouw humor.
Helaas hebben teveel verkeerde lieden naar deze film gekeken zodat het gemiddelde cijfer kant noch wal raakt. De vele zeer lage stemmen van pas geregistreerde gebruikers zonder avatar onderschrijven dat. Mensen die zich hebben geregistreerd enkel en alleen om deze film te bekritiseren met posts van amper 5 woorden (waarvan vaak meer dan de helft fout gespeld), waaronder verfijnde onderbouwingen en sterke argumenten als "bagger" en "belabberd".
Dit zijn Rogen en Franco in topvorm. Vond je hun films eerder leuk, dan vind je deze fantastisch.
Elineloves
Vanaf het interview met Eminem wist ik al niet meer wat ik moest verwachten. Maar al snel wist ik dat dit niet mijn film ging zijn. Franco kwam totaal niet goed over, alsof hij te hard werkte voor zijn rol en nog steeds de plank mis sloeg. Ik voelde de grappige vibe niet en vond hem ook niet het type grapjas. Zijn mimiek was volkomen over the top, tot het storende toe. Rogen vind ik sowieso al niet leuk, so I was screwed. Het verhaal is helaas niet om over naar huis te schrijven, dus er blijft weinig over wat de moeite waard is om bijna twee uur uit te zitten. Misschien alleen het snoetje van Lizzy Kaplan.
Na de zoveelste Lord of the Rings verwijzing was ik het zat. Het is gewoonweg niet mijn humor. De film heeft flink wat publiciteit gehad, maar of dat écht verdient was is een tweede.
MrKowalski
Na alle overwegende negatieve reacties was ik huiverig om aan deze film te beginnen. Toch opgezet en blij verrast. Oké hij is over de top, maar dat is toch juist de bedoeling. Geen overdreven grappige film maar kijkt toch goed weg.
Geen gedachtes over acteerwerk dat beter zou kunnen of een verhaallijn. Daar gaat het bij deze film denk ik niet om. Gewoon lekker meevaren op de absurde scenes, sex, explosies en wat nog meer.
Ethicus
"Helaas hebben teveel verkeerde lieden naar deze film gekeken zodat het gemiddelde cijfer kant noch wal raakt."
Beetje vreemde opmerking. Is een gemiddeld cijfer niet sowieso gebaseerd op de mening van een gevarieerd publiek? Stel dat alleen liefhebbers van Rogen en Franco de film zouden beoordelen, dan zou de film in de toplijst komen te staan. Lijkt me niet helemaal realistisch.
empirekees
Captain Pervert
Nee dat is niet waar, een film wordt nooit bekeken door een gevarieerd publiek. Mijn vrouw houdt niet van fantasy. Als ik haar Lord of the Rings zou laten kijken, wat ze normaliter nooit zou gaan kijken, zou ze hem 1 of 2 sterren geven voor de moeite.
The Interview is vanwege de hype gekeken door teveel mensen buiten de doelgroep.
bennyboy
het ging mij meer om het verschil tussen imdb. FT en MM
L@nnert01
Een vrij oke film die nergens verrassend uit de hoek komt. Ik vond Rogen op sommige stukken uitermate irritant, maar Franco vond ik geweldig in deze film.
De hoeveelheid marketing deze film heeft gekregen is absurd als je ziet hoe matig hij is.
Toch nog 3 sterren voor Franco en het camerawerk
JulieV1995
Met de vriendinnen gezien en hiermee goed zitten lachen. Ben dan ook een grote fan van de humor van Rogen / Goldberg.
Johnnie Walked
Gelukkig kon Sony deze film releasen met bijhorende publiciteit anders kwam deze nooit van de grond...Humor? Niet gezien...Behalve een paar mooie locaties heeft the interview weinig of niets te bieden...Crap
siperke
Volledig eens met Captain Pervert (al heb ik geen avatar en ook nog niet veel posts
Dit is gewoon een film waar je voor moet zijn, helaas door alle media aandacht, zijn er teveel mensen gaan kijken, die dit soort humor niet kunnen pruimen!
Ik heb me iig weer een avondje vermaakt!
joolstein
Heb wel een Avantar
(Ben ook al lang lid van MM) maar ben idd niet de doelgroep. Kijk wel van alles maar komendies laat ik vaak links(of rechts) liggen. Te veel van dat soort films zijn geforceerd! Dialogen en grappen die leuk moeten zijn. Vaak zijn ze dat dus niet! Even terzijde deze film om aan te geven hoe lang geleden ik een komendie heb gezien. De laatste komendies die ik gezien heb moeten Night at the museum 2 en 21 jump street zijn. Deze films waren beide stukken beter dan dit! Natuurlijk veel poep (aars) en plas grappen maar na de zoveelste LOTR grap had ik het gehad! Ook Franco irriteerde me erg. Hij zwaaide en wapperde steeds maar met zijn handen en armen. En dan die gezichten ? Misschien dat acht- jarige er iets mee kunnen maar ik helaas niet!
Captain Pervert
Zie je wel dat ik gelijk heb.
Night At The Museum en 21 Jump Street hebben inderdaad een totaal ander soort humor.
Ricolopez
In tegenstelling tot The Pineapple Express en This Is The End geen goede komedie. Het is een te absurd verhaal, ze doen een poging om het interessant te maken, maar dit lukt eigenlijk nergens. Het is onlogisch, de grappen zijn een herhaling van andere films en het acteerwerk is erg slecht. Helaas, tijd om de volgende keer wat meer tijd te investeren in een productie..
Shinobi
"They hate us because they ain't us!"
Volgens mij ben ik één van de weinigen die gewacht heeft tot de reguliere bioscooprelease, zeker na de controverse aangaande de grote Sony hack.
Enfin, de trailer beloofde een grappige comedy waarin flink de spot wordt gedreven met Kim Jong-Un. De opbouw ernaartoe is op zich flauw; het gedoe met sterren interviewen die de meest rare ontboezemingen doen. Ik snap dat het satirisch gericht is naar de (roddel)media die dergelijke onzinitems produceren.
Gelukkig hebben James Franco en Seth Rogen een aardige chemie met elkaar, wat ervoor zorgt dat het geheel nog enigszins onderhoudend blijft. Qua humor is 'The Interview' namelijk aan de puberale kant. Je moet er van houden, desondanks zitten er een paar leuke running gags in en zijn de gestoorde situaties lekker dik aangezet.
Alleen jammer dat de misstanden rondom Noord-Korea maar lichtelijk aan bod komen. Daarvoor leunt de film net iets te veel op de onderonsjes waarin een andere kant van Jong-Un wordt getoond. Hierdoor blijft het vooral erg melig en bovenal plat. Toch kan ik de manier waarop er gespeeld wordt met Hollywoodclichés wel waarderen.
Al met al een redelijke comedy die helaas te lang doorgaat om vermakelijk te blijven. Achteraf gezien begrijp ik dan ook niet zo goed waarom er zo veel heisa rondom deze film gemaakt moest worden.
Dikke 2,5 sterren.
Ruben24
Deze film moet je pas echt kijken als je verder niks te doen hebt. Der zitten wel leuke stukjes tussen waarom je zeker wel moet lachen. Maar het verhaal is verder niet bijzonder en het is allemaal erg over de top. Veel te veel reclame geweest voor deze film. Geef hem daarom toch nog 3 sterren voor de humor.

Randall Park vreesde dat hij zou worden ontvoerd na het spelen van Kim Jong-un in 'The Interview'

Ser du Månen, Daniel

Cobain: Montage of Heck
Documentaire / Biografie, 2015

American Sniper
Actie / Drama, 2014
ciasocialismcoup d'etatassassination attemptevil dictatorpyongyang north koreakoreandisdainfuldisgusteddoubtful dubiousenthusiasticeuphoricfrustrated