• 9.373.477 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Chris Brinker

Met onder meer: Matt Dillon, Willem Dafoe en Neal McDonough

Plot Bad Country

Wanneer politierechercheur Bud Carter huurmoordenaar Jesse Weiland arresteert, haalt hij Jesse over om tipgever te worden en de machtigste misdaadorganisatie van het zuiden te verraden. Als het syndicaat opdracht geeft Carter te vermoorden en Weiland als verklikker ontmaskert, gaan de twee samenwerken om de bende te ontmantelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jesse Weiland

Bud Carter

Daniel Kiersey

Lynn Weiland

Captain Bannock

Daniel Morris

John Nokes

Lutin Adams

avatar van The main man!!

The main man!!

Zeer matig filmpje, maar nogal stom en lomp dat je als doorgewinterde criminelen niet door hebt, dat het niet echt slim is om je in te laten met iemand die net vrij is met een super hoge borgstelling voor zeer zware feiten waar levenslang voor staat, want zelfs een kleuter kan weten dat de politie hem voorlopig nog even in de gaten houdt, al dan niet of wel met een zendertje.

Bovendien hangt de verhaallijn met korte eindjes aan elkaar, waardoor het na 1,5 uur gewoon niet meer te volgen valt, omdat er teveel namen worden betrokken die allemaal iets met criminele activiteiten hebben te maken!!

avatar van Left4Dead

Left4Dead

The main man!! schreef:

Tja das een lange zin........... mss heb je nog wel wat gemist in de film.

avatar van JanLo

JanLo

popcorn en cola schreef:

Stevige misdaad/actie/thriller in authentieke ambiance. Begin jaren 80, snorren en wijde pijpen, prachtig om te zien, jammer dat deze ambiance niet terug kwam in de muziek.

Mooi gezegd, behalve die wijde pijpen dan, want dat is iets van de begin jaren 70.

avatar van JanLo

JanLo

Barry83 schreef:

Valt best tegen deze film. Acteur prestaties zijn niet al te best en ook het verhaal is heel erg standaard.

Heb je geen script nodig om te kunnen bepalen of de acteerprestaties goed of slecht zijn?

Ik snap dat nooit zo goed, maar ik moet erbij zeggen dat ik er totaal geen verstand van heb.

avatar van ILDIB

ILDIB

Wat een slappe poging tot film noir. Veels te geforceerd om tot een sfeertje te komen.. en de verhaallijn is er ook een met horten een stoten. Een hoop simpele oneliners en scenes aan elkaar geplakt maakt nog geen film. En de logica ontgaat me ook in zijn geheel. Pretentieuze B-film dus.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Ja, poeh, niet zo best eigenlijk.

Super hitman wordt opgepakt door fanatieke smeris Bud en overtuigd de crimineel tot een samenwerking. Bijzonder nog wel aan de hele redenatie van de overstap is de financiële situatie van vrouwlief die geen cent meer te makken heeft. Bijzonder is dat juist in mijn ogen omdat de criminele organisatie waar man voor werkt of werkte zich vaak dan over de familie ontfermt en geld toestopt juist omdat ze weten dat in dit geval Jesse zal zwijgen. Vooral als Lutin en Jesse zulke maten zijn en zoveel weet, snap ik niet dat Lutin hem niet zal steunen in zwijgen en voor zijn vrouw zal zorgen.

Maar goed, hier blijft het niet bij qua kritiek. Het hele plot voelt voorspelbaar en cliché over, de karakters voelen aan als karikaturen en de film lijkt te geforceerd de indruk te willen wekken van een bikkelharde smerisfilm. Iets dat eigenlijk al mislukt, en mij bijna de tv doet uitzetten, na de openingsschietscene die uitermate slecht geschoten, gemonteerd en gewoonweg beroerd oogt. Dan is er de brede cast waarin de twee glansrol sergeanten Elias en Barnes van Platoon elkaar weer in de haren zitten. Ik vraag me af wie van de twee de tijd het beste heeft doorstaan vadso Berenger of Dafoe met die uitgeteerde rimpelkop. Toch stel ik me voor dat deze twee mannen hier ook meer van verwacht hadden. Maar terug naar de cast, Amy Smart leuk voor het oog, dat hersenloze zuidelijke tuig zoals Buzz en Catfish zijn nog wel leuk, Dafoe acterend het beste van deze prent, Dillon oogt een zware jongen met zijn tattoos en ongeschoren bakkes maar heeft inhoudelijk niet het acteer niveau om zijn rol een extra dimensie te geven en Barnes mislukte wat mij betreft totaal als dandy achtige opperboef.

Even lijkt het, als Jesse ingepalmd en wel terug in het netwerk is, dat de film zowaar iets van sfeer wint met een redelijk ogende slachtpartij op het einde. Het zogenaamde messenduel tussen Jesse en Lutin slaat dan weer nergens op, een maffiabaas van 70+ die gewaagd is aan zijn de helft jongere beste hitman, tsja....Bad Country is dan vooral ook een wedstrijdje turven tussen goede en slechte punten en het moge duidelijk zijn welke van de twee de meeste streepjes had staan.

avatar van Toontje G

Toontje G

Niet echt bijzonder. Had er meer van verwacht.

avatar van scorsese

Matige film waarin een huurmoordenaar uit het criminele circuit informant wordt voor de politie. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt begin jaren '80 in Louisiana. Nogal clichematige personages en de toch fijne cast weet dit niet echt te verhelpen. De actie-scenes stellen weinig voor en het verhaal is nogal matig uitgewerkt. Hier had een prima misdaadfilm in gezeten.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Vond het allemaal niet heel denderend . De film probeert enorm serieus over te komen en weet dat in bepaalde scènes ook wel te doen .

Verder is het acteer werk wel oké vond ik zelf . Niet enorm denderend , maar oké . De rol van de good guy en de bad guy vond ik nog wel geloofwaardig .

Uiteindelijk zat er genoeg spanning in en vond ik het geloofwaardig genoeg voor een redelijke voldoende .

avatar van The main man!!

The main man!!

Left4Dead schreef:

Tja das een lange zin........... mss heb je nog wel wat gemist in de film.

Dacht het niet.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Acteurs als Matt Dillon, Willem Dafoe en Neal McDonough kunnen voor mij weinig fout doen. Zelfs als ze in een vrij inwisselbare neo-noir opduiken waarin iedereen rondloopt met een plaksnor of spreekt met een ongeloofwaardig southern accent. Bij vlagen voelt 'Bad Country' (2014) meer als een klucht op misdaadfilms in Zuidelijke staten dan als een serieuze toevoeging. En toch werd ik tot op zekere hoogte meegezogen in de kwetsbare samenwerking tussen een neo-nazi (Dillon) en een alcoholistische rechercheur (Dafoe) die buiten het boekje werkt. Voor liefhebbers van dit genre wijs ik mensen graag op de televisieserie 'Justified', waarin dit uitgangspunt op een sterkere manier wordt uitgewerkt. Minder voorspelbaar.