Cast Away (2000)
Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 18 januari 2001
Plot Cast Away
"At the edge of the world, his journey begins."
Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.
Chuck Noland
Dick Peterson
Nicolai
Yuri
my style
dit vond ik echt een prachtige film. Tom hanks vond ik geweldig en gewoon het hele verhaal was mooi. Deze film raakte mij wel erg, vooral door de manier waarop hij zich opstelt om te overleven. Hij maakt de pakjes niet open omdat hij dan nog een doel heeft om van dat eiland af te komen. Ook "zijn vriend"de volleybal prachtig verzonnen verhaal van mij een 4,5*
Zelva
AmazingPP
"Cast Away" is zeer zeker geen slechte film en weet me ook heel lang te boeien, maar is wat mij betreft TE lang. Hanks is als gewoonlijk erg goed (de man kan werkelijk alles!), maar de regie had moeten stoppen nadat hij van het eiland af is. Dat gedeelte kon me totaaaaal niet boeien... 3,5 *.
veron35
Wie heeft dat verzonnen.
neoryzer
prachtige film, maar ik kan ergens begrijpen dat er veel mensen hier niets aan zullen vinden, want je hebt je eigen fantasie nodig om de sfeer van de film helemaal te beleven... ( het moment tussen die walvissen op een pikdonkere nacht, op een vlot, in de oceaan... was echt kippenvel moment voor mij)
Yvetje
Fantastisch om te zien dat Tom Hanks het altijd weer voor elkaar krijgt. Hij maakt de film. Het lijkt me zo'n ongelovelijk moeilijke opdracht om 2 uur tegen een bal te praten. Zonder tegenspeler wordt het er zeker niet gemakkelijker op lijkt mij. Hele mooie film, boeiende scenes, vooral het contact verlies tussen Wilson en Tom Hanks vind ik erg mooi (maar ook wel een beetje lachwekkend) dat houdt het mooi.
anne J
Cast Away is zeker een goede film. Hij komt wel vaak op tv dus ik heb hem al meerdere malen gezien, en de eerste keer was hij goed, maar ik vind hem af en toe veel te langdradig.
Met Wilson de volleybal vind ik leuke stukjes, alleen... Af en toe vind ik het gewoon irritant langzaam gaan. Ik weet het niet, maar soms mis ik wat in de film.
Verder prima.
MasterRRR
Wat veel mensen al hebben opgemerkt: goede film door het sterke acteerwerk van Tom Hanks, maar toch wat langdradig soms. Soms gewoon een gevoel van dat er iets aan gedaan had moeten worden om de leegte en het gevoel van gemis op te vullen...3,5*
montoyaruler
erg goede film, jammer dat we missen wat er in die 3½ jaar is gebeurd op het eiland, eigenlijk een 4,5 toch een 4*
er zaten echt dingen bij die ik enorm goed vond verzonnen. de regisseur voelde precies aan hoe het was om op zo'n eiland te zitten. wilson de volleybal is hier een perfect voorbeeld van. deed me denken aan het boek 'neergestort', waar ook een film van is trouwens.
moviegirl2
goede film met sterk acteerwerk van Tom Hanks. Die langdradige momenten maken de film juist bijzonder, dat je met hem mee gaat voelen en dat je je goed kan inleven.
Rozepoester
Superfilm, 4,5*.
Je zit er helemaal in, acteerwerk is geweldig, Wilson is leuk bedacht, soms idd wat langdradig.. Maar toch een van mijn favo films!
Relax
Ik kan wel vooreeuwig naar het stukje kijken dat als hij vast zit op het eiland.. zo prachtig.
Einde is wat minder maar dat kan de pret niet verpesten.
Theatertje
Deze film heb ik veel te vaak gezien, waardoor ik er nu niet meer van kan genieten. Toch twee sterren gegeven uit appreciatie.
Lady_Movie
een hele mooie film.
heel goed geacteerd door Tom hanks.
die man blijft me verassen!!
heel leuk om te zien.. je leeft er helemaal in mee.
een 4.5
dionj
Tom Hanks op z'n best!
Geweldige en mooie film
Alleen jammer dat het verhaal niet bijster origineel was (Robinson Crusoë).
Toch krijgt de film van mij een 4.5* wat met name te danken is aan het geweldige acteren van Tom Hanks!
selfhealing
ik denk dat je uit deze film vele lessen kan leren. Het is een film dat heel diep gaat, zelfbewustzijn, psychosociale aspecten, indelen van je leven. Uiteindelijk ben jij degene verantwoordelijk voor jouw leven. Factoren in je omgeving kan je nooit volledig controleren..
Zonder aarzelen 5 sterren.
Funky Junky
Haha....omdat je hem te vaak hebt gezien is ie dus niet goed meer.... quote van de maand!!
Tarkus
Prachtige film met een al even prachtige Tom Hanks.
Zeer mooi scenario ook, vooral de dialoog tussen Noland (Hanks) en Wilson (de volleybal) is onnavolgbaar.
Hoewel een zeer lange film met alleen maar Hanks in beeld voor de grootste tijd, is dit zeker geen langdradige prent, integendeel, de film is een boeiend geheel van begin tot eind.
joeypotter
wat een kutfilm zeg. deze sloeg echt helemaal nergens op! Ik verwachtte nogal wat omdat Tom zo goed is in The Green Mile, maar dit vond ik echt een dikke vette tegenvaller waar ik echt chagerijnig van ben geworden! Eeuwig zonde van het geld.....
ik durf er bijna geen ster voor te geven...0.5* dan...voor de moeite
DragQueen
Schitterende film, met een voortreffelijke tom hanks. lekker lange scenes op het eiland. waardoor je je als kijker helemaal op het eiland waant, en als het ware de denkwijze van chuck noland kan doorgronden. een bizarre maar begrijpelijke vriendschap tussen wilson ( een volleybal ) en hem die ontstaat, is boeiend. verder een prachtig gekozen lokatie, goed gefilmd, en een prachtig verhaal met moraal. 4,5 sterren. ook een erg goede rol van helen hunt trouwens.
Usual Suspect
Geweldige film die ik duizenden keren kan zien, zonder dat hij mij gaat vervelen.
Hanks speelt weer eens de pannen van het dak, en we zien hem op het eiland een hele transformatie ondergaan.
Verder is het leven op het eiland prachtig uitgewerkt, en zijn de beelden en de omgeving een genot om te zien.
Overigens wel jammer dat het einde zo klef is uitgewerkt, maar dat hoort nu eenmaal in Amerika.
4,5.
Mat_
Eerste deel van de film is vrij sterk, maar naarmate de film vordert vervalt de film in vele clichés.
Hanks acteert alweer vrij sterk, maar het is Wilson die de pannen van het dak speelt. Hoe die met één blik meer kan zeggen dan met duizend woorden.
Minotaures
Vind het een geweldige film, hou echt van dit soort films.
Vind Hanks FANTASTISCH spelen.
film_kaza
Word Wilson The Volleybal sirieus echt gezien als een acteur
garlic senior
lol Wilson the Volleybal
vind dit een prachtige film, maar was de titel vergeten. Gelukkig kan deze film nu in mijn top 10 worden aangespoeld.
vooral de band tussen ehm... de volleybal en het hoofdpersonage is echt geweldig. het is wel een verhaal die je niet al te serieus moet nemen, maar als je dat niet doet dan is het briljant!
net als Minotaures vind ik dit een prachtige film
vind dat Wilson eigenlijk wel een oscar verdient voor zijn rol als volleybal
Jan W
Een soort remake van Robinson Crusoe met Wilson in de rol van Vrijdag
Zonder gekheid, dit is in zijn soort een prima film. Hanks speelt zijn rol goed, je leeft helemaal mee met zijn pogingen om zich staande te houden tegen de natuur en de eenzaamheid. Ook geen slap einde trouwens. 3,5
trebor
Een van de weinige keren dat ik naar de bios ging voor een film.
De uitwerking van de crash van het vliegtuig was wat over-the-top.
Verder een goede en onderhoudende film.
***,5

Dramafilm 'Cast Away' met Tom Hanks verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

Survivalklassieker 'Cast Away' met Tom Hanks verdwijnt zondag van Netflix

Netflix verwijdert de komende tijd tientallen films, dit zijn de best beoordeelde

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999