Cast Away (2000)
Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 18 januari 2001
Plot Cast Away
"At the edge of the world, his journey begins."
Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.
Chuck Noland
Travolta_Jackson
Heb hem pas in een filmpakket gekregen voor mijn verjaardag met Cast Away
Shawshank Redemption
Truman Show
Kon ze allemaal en had ze alle gezien(alle op tv) maar deze films zijn allemaal de moeite waard voor een tweede, derde keer.
VS60*
Ehm, eigenlijk zou ik toch ook wel willen weten wat er nou -in- het pakketje zat
Goede film. 4*
maerk
Een hele leuke film
Er zit veel humor maar ook veel drama in en (ik had ook niet anders verwacht) geweldig acteerwerk van Tom Hanks. Vind t alleen jammer dat ik nu niet weet wat er in het pakketje zat
4 sterren.
Baklap
Super film... lekker eenzaam heerlijk
en dat pakje.. mensen het is geweldig dat we dat niet weten
houden we nog wat te wensen over. 4,5*
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Is dit die film dat die kerel ook zo bevriend word met een volleybal en die dan verliest of zoiets???
maerk
Ja die ja
Bla
Ik dacht dat er in het pakketje iets zat wat hem heel snel van het eiland af had kunnen helpen?
Tijdje geleden..
Saldek
Magische film dit weer met Tom. Heb deze echt tig keer gezien, bovenal vanwege de sfeer. Maar ook iets anders: het maakt de film nog interessanter als je film bekijkt vanuit evolutionair oogpunt. Dingen die in het verhaal zijn verwerkt, ontdekkingen en gedragingen die als mogelijkheden zijn belicht in de duizenden jaren ontwikkeling van de mens. Een film die lekker wegkijkt (wel een heel rustige film, dat wel) maar ookstof geeft tot denken. Niet op evolutie gericht? Och, denk dat de psycholoog hier ook wel aan z'n trekken komt.
''I had to keep on breathing, 'cause tomorrow the sun will rise again'', een prachtig einde inderdaad. Tom Hanks is mij de held op het witte doek, dus mijn oordeel is allerminst objectief, maar scheit, 5*****.
chili-palmer
Heb hem pas in een filmpakket gekregen voor mijn verjaardag met Cast Away
Shawshank Redemption
Truman Show
wat een dom review.
nikita_6
Fantastisch. Grappig, dramatisch, pijnlijk.... geen moment saai. Op een gegeven moment, bevind je je op het eiland samen met hem. Ik snap trouwens niet waarom mensen een lager cijfer geven omdat ze hem (of welke film dan ook) te vaak hebben gezien.. :-S Alsof het de schuld van de film is dat ie je verveeld na 10 keer... Beetje raar... Maar anyhow, dit is echt een TOPfilm.
supernova
Fantastisch. Grappig, dramatisch, pijnlijk.... geen moment saai
helemaal een eens! een geweldig film, en knap dat deze echt geen saaie momenten kan, een klassiek verhaal met een top acteur in de hoofdrol! 4.0
Pepermolen
Stef-N
Wow dat was me nog eens een goede film zeg...
Bijzonder om te zien hoe een Man overleefd op een eiland...wel 4 jaar lang...en dan een goed vlot heeft...het heeft zijn grappige momenten met Wilson zijn denkbeeldig pratende volleybal Wilson...maar het liet me ook erg meeleven. Dit is echt een aanrader voor iedereen Tom Hanks op zijn best! Hij was vandaag op TV (natuurlijk weer genieten).
door
geregisseerd door Robert Zemeckis
met Tom Hanks, Helen Hunt en ''Wilson the Volleyball''
Hoe komen ze erop, die vollybal moet gewoon een eigen IMDB profiel krijgen:d
Prachtige film, geen moment vervelend
door
en verbazingwekkend genoeg... zie ik dat hij er al één heeft. Het moet niet gekker worden:D
Skeleton
Mooie film met goede rol van Tom Hanks! En natuurlijk van Mr. Wilson! Alleen wat ik niet had meegekregen waarom heeft hij dat ene pakje niet opengemaakt? (Die hij op het laatst bezorgde)
Verder gewoon een goeie film!
gideonvdb
Verder gewoon een goeie film!
xenne
persoonlijk vond ik dit nogal een vreemde film die me niet echt een goed gevoel gaf. de film begint als een overbodige FedEx-reclamespot, heel vervelend. het gedeelte op het eiland is beter, maar het scenario is toch wel heel oppervlakkig met hoog expeditie robinson gehalte, gelukkig zijn er de mooie eiland-beelden, al had ik toch een vreemd gevoel dat alles maar fake was. het slotstuk duurt veels te lang, met het sentimentele einde als dieptepunt....... 2
steventje
Gisteren nog gezien op Ka2. Het blijft een leuke film die je jaarlijks eens kan opzetten.
Ik begrijp echter niet waarom hij 4 jaar gewacht heeft om dat vlot te bouwen, zou toch ook in 2 jaar of minder moeten lukken.
lucdecoster
Ik zou nooit een vlot kunnen maken, het was al een prachtprestatie om zoiets te kunnen maken om in de open zee te kunnen geraken met die hoge golven.
.Marjo.
wat een dom review.
wat een domme opmerking.
stylianos
kan iemand mij uitleggen waarom dat pakketje z'n leven heeft gered?
Halerzzz
De film spreekt mijn inlevingsvermogen enorm aan... twijfel nooit om m opnieuw te zien als hij gespeeld wordt.
mikey
Superproductie gemaakt door best de beste mensen . Best vervelend eigenlijk.
jeenscc
Wilson R.i.p. Ik vind dit egt een leuke lachwekkende film als ie tegen wilson praat haha.

Dramafilm 'Cast Away' met Tom Hanks verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

Survivalklassieker 'Cast Away' met Tom Hanks verdwijnt zondag van Netflix

Netflix verwijdert de komende tijd tientallen films, dit zijn de best beoordeelde

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999