• 9.378.044 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 18 januari 2001

Plot Cast Away

"At the edge of the world, his journey begins."

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

avatar van s0njaa

Heb hem pas in een filmpakket gekregen voor mijn verjaardag met Cast Away

Forrest Gump

Shawshank Redemption

Truman Show

Kon ze allemaal en had ze alle gezien(alle op tv) maar deze films zijn allemaal de moeite waard voor een tweede, derde keer.

avatar van VS60*

VS60*

Ehm, eigenlijk zou ik toch ook wel willen weten wat er nou -in- het pakketje zat

Goede film. 4*

avatar van maerk

maerk

Een hele leuke film Er zit veel humor maar ook veel drama in en (ik had ook niet anders verwacht) geweldig acteerwerk van Tom Hanks. Vind t alleen jammer dat ik nu niet weet wat er in het pakketje zat

4 sterren.

avatar van Baklap

Baklap

Super film... lekker eenzaam heerlijk en dat pakje.. mensen het is geweldig dat we dat niet weten houden we nog wat te wensen over. 4,5*

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Is dit die film dat die kerel ook zo bevriend word met een volleybal en die dan verliest of zoiets???

avatar van maerk

maerk

JTV-kijker schreef:

Ja die ja

avatar van Bla

Bla

Ik dacht dat er in het pakketje iets zat wat hem heel snel van het eiland af had kunnen helpen?

Tijdje geleden..

avatar van Saldek

Saldek

Magische film dit weer met Tom. Heb deze echt tig keer gezien, bovenal vanwege de sfeer. Maar ook iets anders: het maakt de film nog interessanter als je film bekijkt vanuit evolutionair oogpunt. Dingen die in het verhaal zijn verwerkt, ontdekkingen en gedragingen die als mogelijkheden zijn belicht in de duizenden jaren ontwikkeling van de mens. Een film die lekker wegkijkt (wel een heel rustige film, dat wel) maar ookstof geeft tot denken. Niet op evolutie gericht? Och, denk dat de psycholoog hier ook wel aan z'n trekken komt.

''I had to keep on breathing, 'cause tomorrow the sun will rise again'', een prachtig einde inderdaad. Tom Hanks is mij de held op het witte doek, dus mijn oordeel is allerminst objectief, maar scheit, 5*****.

Travolta_Jackson schreef:

Heb hem pas in een filmpakket gekregen voor mijn verjaardag met Cast Away

Forrest Gump

Shawshank Redemption

Truman Show

wat een dom review.

avatar van nikita_6

nikita_6

Fantastisch. Grappig, dramatisch, pijnlijk.... geen moment saai. Op een gegeven moment, bevind je je op het eiland samen met hem. Ik snap trouwens niet waarom mensen een lager cijfer geven omdat ze hem (of welke film dan ook) te vaak hebben gezien.. :-S Alsof het de schuld van de film is dat ie je verveeld na 10 keer... Beetje raar... Maar anyhow, dit is echt een TOPfilm.

avatar van supernova

supernova

nikita_6 schreef:

Fantastisch. Grappig, dramatisch, pijnlijk.... geen moment saai

helemaal een eens! een geweldig film, en knap dat deze echt geen saaie momenten kan, een klassiek verhaal met een top acteur in de hoofdrol! 4.0

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Leuke en vermakelijke film, 3,5 *

avatar van ILDIB

ILDIB

geweldige tom hanks, verder commentaar overbodig.

avatar van Pepermolen

Pepermolen

ML Webdesign schreef:

Leuke en vermakelijke film, 3,5 *

Ik sluit mij daar bij aan, alleen 4,5 *.

avatar van Stef-N

Stef-N

Wow dat was me nog eens een goede film zeg...

Bijzonder om te zien hoe een Man overleefd op een eiland...wel 4 jaar lang...en dan een goed vlot heeft...het heeft zijn grappige momenten met Wilson zijn denkbeeldig pratende volleybal Wilson...maar het liet me ook erg meeleven. Dit is echt een aanrader voor iedereen Tom Hanks op zijn best! Hij was vandaag op TV (natuurlijk weer genieten).

avatar van door

door

geregisseerd door Robert Zemeckis

met Tom Hanks, Helen Hunt en ''Wilson the Volleyball''

Hoe komen ze erop, die vollybal moet gewoon een eigen IMDB profiel krijgen:d

Prachtige film, geen moment vervelend

avatar van door

door

en verbazingwekkend genoeg... zie ik dat hij er al één heeft. Het moet niet gekker worden:D

avatar van Skeleton

Skeleton

Mooie film met goede rol van Tom Hanks! En natuurlijk van Mr. Wilson! Alleen wat ik niet had meegekregen waarom heeft hij dat ene pakje niet opengemaakt? (Die hij op het laatst bezorgde)

Verder gewoon een goeie film!

avatar van gideonvdb

gideonvdb

Skeleton schreef:

Verder gewoon een goeie film!

post is prive!

avatar van xenne

xenne

gideonvdb schreef:
post is prive!
niet zo'n goeie uitleg vrees ik, want hij maakt alle pakjes open, behalve één.

persoonlijk vond ik dit nogal een vreemde film die me niet echt een goed gevoel gaf. de film begint als een overbodige FedEx-reclamespot, heel vervelend. het gedeelte op het eiland is beter, maar het scenario is toch wel heel oppervlakkig met hoog expeditie robinson gehalte, gelukkig zijn er de mooie eiland-beelden, al had ik toch een vreemd gevoel dat alles maar fake was. het slotstuk duurt veels te lang, met het sentimentele einde als dieptepunt....... 2

avatar van steventje

steventje

Gisteren nog gezien op Ka2. Het blijft een leuke film die je jaarlijks eens kan opzetten.

Ik begrijp echter niet waarom hij 4 jaar gewacht heeft om dat vlot te bouwen, zou toch ook in 2 jaar of minder moeten lukken.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

steventje schreef:

Ik zou nooit een vlot kunnen maken, het was al een prachtprestatie om zoiets te kunnen maken om in de open zee te kunnen geraken met die hoge golven.

avatar van .Marjo.

.Marjo.

chili-palmer schreef:

wat een dom review.

wat een domme opmerking.

avatar van Jakke0071

Jakke0071

Mooi avontuurverhaal.

Weer een puike prestatie van Tom Hanks.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

plezante film goed geacteerd

avatar van stylianos

stylianos

kan iemand mij uitleggen waarom dat pakketje z'n leven heeft gered?

avatar van Halerzzz

Halerzzz

De film spreekt mijn inlevingsvermogen enorm aan... twijfel nooit om m opnieuw te zien als hij gespeeld wordt.

avatar van mikey

mikey

Superproductie gemaakt door best de beste mensen . Best vervelend eigenlijk.

avatar van jeenscc

jeenscc

Wilson R.i.p. Ik vind dit egt een leuke lachwekkende film als ie tegen wilson praat haha.