• 9.379.091 stemmen

Met onder meer: Scarlett Johansson, Morgan Freeman en Choi Min-sik

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 31 juli 2014

Plot Lucy

"The average person uses 10% of their brain capacity. Imagine what she could do with 100%."

Lucy (Scarlett Johansson) is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.

avatar van TommyG

TommyG

Op zich wel een spannende SF thriller echter met een paar kinderlijke en onmogelijke zaken die niet thuishoren in een film voor 16+...

Om een voorbeeld te geven: op een bepaald moment zat Lucy met twee laptops op schoot en zag je de webpages supersnel over het beeld heen flitsen... Windows kan dit helemaal niet aan!

Maar verder een vermakelijke film en Morgan Freeman speelt altijd ijzersterk zijn rollen ...

avatar van wibro

wibro

Hoe verpest je een film. Gooi er een hoop filosofisch en quasi wetenschappelijk geleuter doorheen en probeer dan nog zo serieus mogelijk over te komen. Heel jammer natuurlijk dat Luc Besson voor deze aanpak koos want aan Scarlett en de toch wel fraaie special effects ligt het duidelijk niet. De scène waarin Scarlett onder begeleiding van de magistrale muziek uit Mozart's Requiem door de gang lopend een hoop gangsters overhoop schoot is om in te lijsten. Voor mij verreweg de mooiste scène in deze verder teleurstellende film waar zo veel meer in had kunnen zitten.

avatar van gvbonline

gvbonline

De schrijver FILMOLOOG verwoordt het hier prima!

Onvoorstelbaar hoe deze film hier wordt afgekraakt. Freeman heeft juist een uitstekende uitleg verschaft in deze film dier er als een rode draad door heen liep. Uitstekend acteur en al jaren mijn favoriet. Ik denk dat velen op dit forum de totale essentie van het verhaal niet goed begrepen hebben. Het ontstaan van de aarde tot het totale einde. Freeman en ook Johansson geven weer wat wij met onze aarde gedaan hebben. En dat is niet fraai te noemen. Dit is een uitstekende SF film die ons laat zien, dat als we zo door gaan met z'n allen, het niet lang meer duurt en het is game over. Lucy sterft met de gedachte iets achter gelaten te hebben aan Freeman om misschien de boel nog te redden voor het nageslacht. Maar ik denk dat dat een utopie is....Overigens de hele drugs - scene is al niet meer in de hand te houden. Geld en macht helpen mee aan de totale ondergang, kijk maar om je heen. Het is al veel te diep ingeworteld in onze samenleving. De film Lucy illustreert dat op een sublieme wijze. De mens zou zich beter moeten ontwikkelen in intelligentie en beter gebruik maken van zijn hersencapaciteit. i.p.v. vergaren van geld, macht en materie. Helaas is dat voor velen op deze vervuilde aardbol niet weggelegd. 4 sterren van mij voor deze haast realistische film................

avatar van tattoobob

tattoobob

Hmmm redelijk filmpje maar niet zo tof als ik gedacht had...ik vind het verhaal wel leuk maar er had veel meer uit gehaald kunnen worden.

Dit had zo,n vette Actie/SF kunnen worden maar daarvoor in de plaats blijft het maar een beetje vlak.

Van Scarjo zijn we ook meer gewend.....mua tegenvaller maar niet gelijk heeeel slecht.

avatar van Critica

Critica

Een SF/actie film die zeer sterk begint maar naarmate de film vordert steeds meer realititeitszin ontbeert. De laatste helft van de film houdt het midden tussen Crank en The Matrix en is daarmee even absurd als ongeloofwaardig. Jammer want het begon allemaal zo goed.

avatar van ratatouille

ratatouille

Wat jammer nou. De film begon goed, intrigerend en spannend, eerst een 'onschuldige' Scarlett, daarna bad ass. Van die over the top aziatische slechteriken en Morgan die weer bezig is met een heerlijke toespraak. Helaas tegen het einde, zakt t verhaal helemaal in. Erg ongeloofwaardig en betrapte mezelf erop, dat ik wilde doorspoelen, begon de beelden irritant te vinden. Net op tijd, is de film afgelopen. Qua duur van de film, zit je goed. Begin is sterk, maar zonde van het einde.. 3***

avatar van filmkul

filmkul

De film begint sterk. De spanning wordt mooi opgebouwd. Maar zodra Johansson de bijzondere krachten krijgt, zakt de film in naar een gemiddeld niveau. Erg jammer want er had veel meer in kunnen zitten. Het einde is zelfs zwak. Het verhaal is leuk bedacht en had misschien met wat meer tijd beter uitgewerkt kunnen worden. Johansson acteert verder prima.

Gemiddelde film. 2.5

avatar van Insignificance

Insignificance

Wat die Besson toch allemaal verzint. Goed, hij heeft zo z'n bronnen van inspiratie waar hij z'n film aan linkt, het zal te vergelijken zijn met een zooi andere sci fi's en je kan van alles vinden over de inmiddels achterhaalde theorie die de hele boel in beweging zet, maar ik zie vooral een fantasievol, dynamisch en kleurrijk filmpje dat met een redelijke dosis overgave gebracht wordt. Lange tijd tenminste.

Want hoe groter de hersencapaciteit, hoe minder enerverend het wordt en zo krijgt het het gaandeweg steeds een beetje moeilijker. Ondanks enkele aardige momentjes (leuk, dat met die auto's) hier en daar. Dat gaat niet op voor die supercomputer en de wijze waarop Besson z'n concept nog eens uitspeelt. Zo interessant is het nu ook weer niet, in ieder geval niet genoeg om de finale aan op te hangen.

Jammer, want daarvoor gaat het vrij vaak van een leien dakje. Er zijn geschiktere actrices dan Johansson voor zoiets, maar ze slaat zich er aardig doorheen. Met fleurige decors en visuals is de film, net als Choi Min-sik, een bezienswaardigheid. Het ziet er simpelweg aantrekkelijk uit, schiet daarbij lekker op en bij tijd en wijle heeft het toffe, excentrieke fratsen in huis. Al zitten die vooral in de eerste helft.

avatar van Hatseflats89

Hatseflats89

2,5

Begint zo ontzettend goed.

Ze hadden er alleen zoveel meer mee kunnen doen.

Trailer in de bioscoop gezien en lang gewacht. Had al wat negativiteit gehoord dus zette de film nogal onzeker op. In het begin dacht ik "Wauw! Wat supertof! Waarom hoor ik zoveel slechte dingen?"

En dan gaat de film verder...

Wel leuk om een keer op een regenachtige avond te kijken. Verwacht er niet teveel van. Verder kijkt hij wel leuk weg. Scarlett Johansson blijft top.

avatar van david bohm

david bohm

Slecht. Van het abominabele acteerwerk, de lelijke special effects tot het bespottelijke verhaal en theorietje aan toe, het is bar en boos. Gauw vergeten.

avatar van Elineloves

Elineloves

Teleurstelling.

Begint goed, zakt daarna in als pudding. Het zit vol clichés; het hoofdpersonage is vlak en je krijgt totaal geen binding (ook niet in die luttele minuten dat ze zogenaamd gewoon een onschuldige studente is), het begin ontwikkelt zich veel te snel zonder enige opbouw, de politieagenten zijn een kudde domme schapen, de bad guys krijgen kans na kans terwijl ze al vlug omgelegd hadden kunnen worden en halverwege de film ontspoort het volledig. Gaat nergens meer over.

Waarom Morgan zich hier voor leende, het is me een raadsel. Nu stoorde Scarlett me eindelijk eens niet, speelt ze in zo'n gedrocht van een film. Dat werkt natuurlijk niet hè.

Het einde is gewoonweg vreselijk. Het faalt op zoveel fronten terwijl het zoveel potentie had.

avatar van The Oceanic Six

Wat is het toch een genot om Scarlett Johansson 90 minuten in een film voorbij te zien komen zeg. Ze is werkelijk een beeldschone vrouw. En gelukkig ook nog een prima actrice die de film Lucy weet te redden van middelmatigheid, want Lucy is niets meer (en minder) dan een tussendoortje. Het onderwerp vond ik wel weer leuk bedacht en ook al is het over de top, het kwam nog wel boeiend over. Dit wordt ondersteunt door behoorlijke special effects en goede actie, waardoor ik me best heb vermaakt. Voldoende.

avatar van John Milton

John Milton

Een behoorlijk prutsfilmpje. Scarlett ziet er (nee, joh!) goed uit, wat voor een hoop mensen al aanleiding genoeg zal zijn om de film te kijken, en ook de naam Luc Besson brengt altijd wel mensen binnen. gooi er een strakke trailer bij en Morgan Freeman, et voila, we hebben een potentiele teleurstelling! Respect voor Johansson dat ze nog behoorlijk lijkt te acteren ook, voor zulk flansmateriaal. Zoals al vaker gemeld is de premisse van de film (we gebruiken maar zoveel % van ons brein) een behoorlijk broodje aap, maar wat dit script er daarna mee doet, slaat helemaal alles. Het nadeel is dat Scarlett zo god-like wordt dat Choi Min Siks (always a pleasure) badguys geen schijn van kans maken. Weg spanning. Ook van de actie en effecten werd ik niet warm, of het nu een car chase was of baddies simpelweg uit de weg laten zweven. Ik had meer plezier van de volgende quote, dan van de film:

I felt my own IQ dropping almost as rapidly as Lucy's was rising. By the ending of the movie I was using fully 0% of my "cerebral capacity" and needed to be carried out of the theater on a soiled blanket by several ushers.
Ik was voorbereid op een dom filmpje, maar Lucy ging daar nog eens lekker overheen. Misschien best genietbaar voor de popcornfilmfan zonder al teveel eisen, maar niet voor mij.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Belachelijk en debiel uitgewerkt; dit is om het even wat, en dat is typisch Besson de laatste jaren (m.u.v. The Lady). Het idee van een drug dat de hersencapaciteit verhoogt tot de volle 100% klinkt veelbelovend. Spijtig genoeg bekommert Besson zich weer meer om actie, schieten en spektakel dan om er een werkelijke levensbeschouwelijke bedenking aan te breien die de film uit zijn dwaasheid had kunnen halen. En de actie doet hij opnieuw goed en maakt de kijkbeurt gelukkig nog aangenaam; verder een fletse film.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Gemengde gevoelens. Enerzijds heeft de film een aantal heerlijke scènes (die met Mozarts muziek is prachtig) en ziet de film er ook vaak schitterend en lekker kleurrijk uit. Daarnaast is Scarlett op haar plek in deze rol en zitten er genoeg interessante momenten in, zowel inhoudelijk als visueel. Door de tijd reizen was fraai, die autoscène was aardig en enkele montagesequenties werkten goed. Ook is de eerste scène fijn rauw. Verder wordt en redelijk gespeeld door de bijrollen, zowel Freeman als Choi.

Maar anderzijds worden er veel slechte keuzes gemaakt. Het uitgangspunt om op 100% te komen is leuk en begint ook goed (dat goed kunnen schieten, talen leren) maar geleidelijk de film vordert wordt het allemaal wat minder realistisch totdat het tegen het einde echt helemaal nergens meer op slaat. En dat is jammer, ook omdat Lucy zo sterk en onverslaanbaar wordt dat elke poging tot spanning of actie teniet wordt gedaan omdat ze alleen al door met haar ogen te knipperen alle tegenstanders verslaat. En die actiescènes dan gaan dus nogal snel vervelen. Het abrubte einde was ook niet echt mijn ding. 2,5*.

avatar van pamela200

pamela200

Grandioos! Smaken verschillen nu eenmaal. Heel geraffineerd van Besson om Morgan Freeman als professor in te zetten. Morgan verzorgde het commentaar bij de Cosmos serie. Dan Brown deed dat ook in zijn verhalen en mixte werkelijkheid en mogelijke werkelijkheid met fictie. Het blijft fictie met een mooi kijkspel. Ik heb er van genoten.

avatar van Piratje

Piratje

Ik heb 11% van mijn hersens gebruikt.

Slechts in het begin. Heb toen die 10 eerste procenten weggeknipt in één van die blauwe zakjes gestopt en heb met dat laatste procent genoten van de uitgebreide, soms kwaliteitsgestoorde, filmmontages.

Tot het einde kijken is voor mij bij zo'n zware SF-gebeuren al een wonder. Gelukkig viel ik nog bij het slot terug op mijn theoretische nooit bewezen 10%.

Het thema was goed, het scenario, bij momenten, te gek overdreven en ik vraag mij af waar Freeman zich hiervoor verhuurd heeft?

Het helse ritme en de sterke ongeloofwaardigheden hielden me bij de film.

De autorace kon stukken beter in beeld gebracht worden. Was nu eerder een verhakkeld bingospelletje.

Blij van dit ook weer eens meegemaakt te hebben, maar met dit filosofisch geleuter zal wel niemand gediend zijn..., buiten mijn één procent. Ik raad deze film niet dadelijk voor iedereen aan. De vijfde vijs moet tegen trillen kunnen.

En dan de punten! Buiten de weelderig gebruikte montage heb ik 1 punt voor het verhaal en één punt voor onze bloeddorstige Lucy. Dus 2,0 points for this SF.

Van genoten.

Ik verbaas mij erover dat vele mensen deze film té serieus vinden. Inderdaad, veel expliciete comic relief is er niet, maar verder valt toch aan alles te zien dat dit brok van 90 minuten pure fun moet zijn. Besson creeert op 3 punten verkeerde verwachtingen.

Allereerst uiteraard de premisse, een perfect uitgangspunt voor wat derderangsfilosofie van mensen in een melige bui. Besson is zich bewust van de onzin waaruit hij z'n film laat vertrekken, maar dat deert hem duidelijk niet. Wie dus verwacht een zinvolle toekomstvisie (van een scriptschrijver of filmregisseur nota bene) te krijgen mag z'n verwachtingen alvast weer opbergen. Lucy raast in sneltreinvaart door het script (want binnen de 90 minuten moet het afgelopen zijn) en gooit er nog wat wilde toekomstvisies bovenop.

Een actie/thriller dan maar? Mnee, want Lucy is al snel te slim voor de gehele mensheid. Dus hoewel er een hoop boeven achter haar aanzitten, raakt het haar koude kleren niet. De plot biedt geen ruimte voor spanning en Besson gaat daar lekker in mee.

Johansson misschien? Besson staat bekend voor z'n coole, sexy (ik ben geen fan van Johansson, maar da's toch haar imago), vrouwelijke killers? Ook niet, want eens ze slimmer wordt, distantieert ze zich van alle menselijke onzin en wordt ze één of andere superberekende half-God. Dode ogen en gewoon recht op haar doel dus.

Besson bouwt zichzelf een hilarische premisse, knutselt een uitzinnige actiefilm in elkaar en drijft het door tot een Akira-light finale. Ik zou er helemaal weg van geweest zijn, ware het niet dat de CG en het artwork zelf wat te wensen overlaten. Visueel is de film verder wel oké, maar op die punten schiet het toch wel tekort, wat érg jammer is.

En dan op het einde dat heelal-USB stickje Je kan het ook niet willen zien.

3.75* voor dit uitstekende middelvingervermaak.

avatar van doctari

doctari

Luchtig niemendalletje. Best te kijken maar morgen ook weer vergeten.

De vormgeving is uiterst hip, het uitgangspunt is leuk, en Scarlett zet een leuke rol. Het eerste halfuur is ook nog prima te doen.

Daarnaast blijkt het allemaal wel een beetje weinig om het lijf te hebben. Dat het allemaal grote flauwekul is vind ik niet erg, maar de gekozen opzet (Scarlet is letterlijk onverslaanbaar) neemt wel zo'n beetje alle spanning weg, en zelfs voor een film als deze komen het verhaal en de bijrollen er wel erg bekaaid vanaf. Ook van de humor had ik eigenlijk wat meer verwacht.

Dus: er zijn ergere manieren om 1,5 uur van je leven mee door te brengen, en zoals gezegd ziet het er leuk uit allemaal, maar het uitgangspunt had een betere film verdiend.

avatar van stroke33

stroke33

Als je een film minder als een film ziet, maar meer kijkt naar het ontstaan van verhalen als het verhaal, dus uit het brein van de schrijver.

Dan begrijp je meer van het verhaal, of het nu om dit verhaal gaat of om de verhalen van Shakespeare of Maarten t'Hart.

Waar het om gaat is dat het is ontstaan uit de hersenen van de schrijver.

Vanaf het moment dat de mens zijn/haar verhalen kon vastleggen in grot tekeningen

is de mens mens geworden en is het verhaal uitgegroeid in de hersenen van schrijvers tot wat het

op heden is in al haar facetten.

Dat maakt dus dat dit een zeer goede film is, en het schreeuwt om een vervolg.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Uiteindelijk een prime SF.

Okay... een behoorlijk hoogdravend gehalte quantum fysica theorieën, X-men invloeden overgoten met een oerknal sausje..Maar prima>> het werkte wel voor mij en sprak bij tijd en wijle zelfs behoorlijk tot de verbeelding, wat wat mij betreft een must have is in een goede SF

avatar van IcU

IcU

Luc Besson haalt inspiratie uit recente films om hier zijn eigen idee om te vormen? Ik neem aan dat iedereen die Limitless heeft gezien direct aan Limitless dacht bij het horen van het plot…

Scarlett Johansson weet natuurlijk menig klap uit te delen. Iets wat ze al vaker heeft laten zien. Iets wat haart karakter in eerste instantie niet direct in zich heeft. Een dellerige, kort rokje dragende, blonde schone. Ze leeft om een of andere reden fladdert ze als een verdwaalde vlinder in Tokyo (in het verhaal heeft het geen duidelijke reden. Voor het verhaal natuurlijk wel als ze slimmer wordt.) Deed me direct denken aan twee films waar ze eerder in speelde: Don Jon (zelfde soort personage) en Lost in translation (zelfde setting, sort of)

Wat natuurlijk altijd een leuke insteek blijft, is het feit dat de mens maar 10% van de hersenactiviteit gebruikt. Interessant! De film speelt hier op in en zodra Scarlett en onbekende en fictieve drug (*kuch* Limitless *kuch*) tot zich neemt kan ze de uiteindelijke 100% van deze hersenactiviteit benutten (*kuch* Limitless *kuch*). Iets wat begint met de 10%, verder gaat naar 20%, Slimmer, ze kan rake klappen uitdelen. 30%, 60%, Meer, meer. 90%, 100%. Dat is de film. Ze kan hele toffe dingen zodra haar hersenactiviteit in percentage stijgt. Best leuk.

Tof concept maar dat is het wel zo’n beetje. Er zijn veel ideeën die leuk zijn uitgewerkt maar na een tijdje weten we het wel. Het personage van Johanson ontwikkeld zich van een persoon naar een robot achtig figuur gezien haar gevoelens en emoties worden uitgeschakeld. Dit maakt haar karakter niet interessant. Nu gebeurt alles op de automatische piloot en heeft haar personage Lucy nooit het idee ‘Oh shit, dit kan ik!’. Als kijker wordt je niet echt meegenomen in haar ontdekking en openbaringen. De droom van mij als kijker om ooit mijn volle 100% te kunnen gebruiken wordt hier niet mee geprikkeld. Want je veranderd in een robot. Saai. Helaas bestaat haar omgeving niet uit mensen die zich kunnen verwonderen over het feit dat ze zulke toffe dingen kan doen. Behalve Morgan Freeman, maar zijn personage is ook slimmer dan de gemiddelde persoon en zijn aandeel is niet interessant genoeg om hier in mee te gaan.

De film kijkt wel lekker weg. Het script heeft genoeg inventieve ideeën om interessant te blijven en een spannende achtervolging hier en daar weten de boel op te fleuren. Echt spannend wordt het nooit. De echte dreiging komt uit het tekort aan de drug met als gevolg het aftakelen van de persoon, maar dit loopt af met een sisser. Ook het einde gaat wel heel erg ver. Letterlijk en figuurlijk.

Desalniettemin, prima vermaak. Visueel leuke vondsten en met Scarlett en Morgan als vehikel trekkers een oke cast.

avatar van ikhebsmaak

ikhebsmaak

Een bar slechte film wil ik het niet noemen, maar zeker geen aanrader. Het moet ook wel net je genre zijn om naar dergelijke lariekoek te kijken.

Het innemen van een stof waardoor je denkvermogen toeneemt, is op zichzelf een aardige ingrediënt voor een film. Echter de overdrijving waarmee deze film eindigt zorgt voor een ongeloofwaardige science-fiction die naast Transcendence (ook al zo'n onwaarschijnlijke climax, die totaal nergens op slaat) in de prullenbak komt te liggen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

'Lucy' is heel vermakelijk. Echter, over die hele 10% theorie kun je denk ik het beste een film maken die wat minder serieus gebracht wordt. Nu lijkt het soms wel een bloedserieuze levensles die Besson ons voorschoteld, met Morgan Freeman als verteller. Verder heb ik me zitten verbazen over het hele proces wat Lucy ondergaat met haar percentages. Op een gegeven moment is ze bijv. zo ''slim'' dat ze met haar brein de pen naast de agent in Parijs kan waarnemen, terwijl ze later niet eens ziet dat de bad-guy bijna naast haar staat. Vreemd. Maar oke, alles ten faveure voor het plat geschreven script. Gelukkig regent het niet van dit soort momenten in deze prent, waardoor het vermaak niet te vaak onderbroken wordt.

avatar van tbouwh

tbouwh

Redelijke sf-film, die onder de mantel van amusement toch flink speelt met 'het' eeuwige vraagstuk. De reden dat ik deze film ben gaan kijken is toch vooral het leuke trailertje en, ook ik kon er niet omheen, de hoofdrolspeelster. De eerste pakweg drie kwartier vliegen in sneltreinvaart voorbij. De rauwe intro werkt goed, en het is betreurenswaardig dat de echte spanning van de overture nergens overtuigend terugkeert. Johansson speelt haar rol met verve; deze rol is haar toch wel op het lijf geschreven. Geen pogingen hoeven doen grappig te zijn, en haar moorddadige bitch-attitude volledig kunnen inzetten. Daarmee zeg ik uiteraard niet dat ze geen knappe verschijning is . Het plot is interessant, maar strookt niet echt met de serieuze benadering van Freeman. Aan de ene kant moet alles wat in deze film gebeurd niet te serieus worden genomen, aan de andere kant pretendeert de film toch meer te zijn dan een doorsnee actie/sf-film. Sommige scenes zijn genieten geblazen (de Mozart-scene is vaker genoemd, maar ook de scene met de cheetah/Johansson koppeling vond ik de moeite waard), maar naarmate de film vordert gaat het surrealisme steeds meer irriteren. Gelukkig duurt de film dan nog geen anderhalf uur, en is ie zodoende voorbij voor je er erg in hebt. Nadeel hiervan is het abrupte en teleurstellende einde.

Vermakelijk, maar toch ook doorspekt met ongeloofwaardigheid die de wenkbrauwen regelmatig doet fronsen. Deze film niet al te serieus nemen helpt uiteraard, maar dekt niet de gehele lading.

avatar van joshua1988

joshua1988

echt vette film, eindelijk weer es totaal wat anders, en net op tijd klaar om mij zonder enig vraagteken achter te laten... Kun je nagaan als er een betere cast was ingezet, was deze film helemaal toppie geweest. Want Morgan Freeman had er duidelijk geen zin in, zelden hem zo zonder enige motivatie in een film rond zien spoken. Wat ben ik blij dat ik amper 5% van mijn herseninhoud kan gebruiken, maar daarentegen praat ik wel door in mijn slaap. Ben benieuwd naar al Luc Besson's volgende producties, 'n heerlijk buitenbeentje in filmland

avatar van Kondoro

Kondoro

Lucy

Ik begon deze film met goeie verwachtingen. De trailer sprak mij erg aan en natuurlijk de genres ook. Helaas is hij wat minder uitgepakt dan ik had verwacht.

Scarlett Johansson straalt in deze film. Als Lucy speelt ze een redelijke rol. Haar acteer werk is prima. Tot mijn verbazing kwam Morgan Freeman erin voor. Heb dus helemaal over de beste man heen gekeken. En ik schrik me rot, wat word deze man oud :O! Maar goed, dat worden we allemaal natuurlijk! Hij acteerde zijn rol natuurlijk prima, zoals we deze gewend zijn van Morgan Freeman. Min-sik Choi speelde zijn rolletje ook wel leuk, als de gekke Chinees haha! Helemaal door het dolle heen..

Zoals ik al eerder vermelde had ik erg veel zin in de film Lucy. Helaas vond ik het concept niet echt leuk. In het begin wel. Maar vooral op het einde had ik erg het gevoel dat ze de film aan het afraffelen waren. ZONDE! Het verhaal daar in tegen vond ik wel leuk. Door de drugs die in haar darmen zat, in een zakje. Was open geknapt omdat ze in elkaar werd getrapt door zo'n ganglid. Waardoor het zakje dus knapte en er een hoeveelheid drugs haar lichaam in kwam, zodat het haar lichaam overnam.. En toen werd ze bovennatuurlijk. Ja dat was wel leuk! Leuk om een keer gezien te hebben!

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“Life was given to us a billion years ago. Now you know what to do with it.”

Kan je Lucy zien als het resultaat van een op wetenschappelijke basis gefundeerde theorie of mag ze zich aansluiten bij het clubje “door chemische substanties gemuteerde superhelden” zoals Spiderman,The Hulk of Captain America ? Het eerste kunnen we al van het lijstje schrappen ,want dat we maar 10% van onze hersenen gebruiken is klinkklare onzin. Dat zou dus betekenen dat er ruim 90% onontgonnen terrein voor het grijpen ligt in onze bovenkamer. De kans op hersenletsel slinkt daarmee dus. En zou onze schedel dan niet te ruim zijn voor dat nietig gedeelte ? Is het niet zo dat de evolutie iets aanpast zodanig dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van bepaalde functionaliteiten ? De tweede stelling komt dan weer wat dichter bij het fenomeen “Lucy”, alleen dat er geen opzienbare transformaties doorgevoerd worden. Geen flashy superheldinnen-kostuum of bovenmenselijke attributen zoals webspuitende toevoegsels. Buiten het feit dat Lucy verandert in een emotieloos en zielloos hoogintelligent wezen die op een rationele en logische manier situaties inschat, is er niets wezenlijks dat er verandert aan haar.

Recensie Lucy

avatar van Leno

Leno

Matige film met pretentieuze actiescenes en een verhaal dat zichzelf veel te serieus neemt. De verhaallijn met Freeman werkt ook niet. De actie is pretentieus en de climax lachwekkend.

avatar van memorable

memorable

Leuk uitgewerkte hypothese, Morgan Freeman is altijd prettig om naar te kijken, maar verder een 13-in-dozijn utopisch/futuristisch sf-filmpje waar de laatste jaren sowieso sterke inflatie in is. Dat er de hele tijd flitsen van de natuur o.a. erbij werden gehaald om hiermee van alles te suggereren was vreselijk irritant en wat pretentieus.