Lucy (2014)
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 31 juli 2014
Bekijk via Videoland
Plot Lucy
"The average person uses 10% of their brain capacity. Imagine what she could do with 100%."
Lucy (Scarlett Johansson) is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.
- Trailer (YouTube)
Richard
Caroline
Jang's Lieutenant
Jang's Lieutenant
Vanaf 24 juli in de bioscoop (Independent Films)
EDIT: verplaatst naar 31 juli
Inland Rabbit
Dit ziet er nog een stuk belachelijker uit dan The Family, die ook al niet te serieus was. Ja hoor, laat maar komen!
AHWA
Naomi Watts
Die staat hierboven toch al
Gemengde gevoelens, Besson is wel erg hit or miss geworden. Al ziet het er vooral visueel wel erg aardig uit.
Iron Maiden
Trailer ziet er veelbelovend uit, hopen dat Besson hiermee z'n oude werk weet te evenaren.
Hij heeft toch een paar sterke films gemaakt, jammer dat hij zich tegenwoordig meer met produceren en scripts bezig houdt. Ben benieuwd!
tattoobob
Luc Besson heeft een paar toppers op zijn naam staan,ik ben nieuwsgierig.
JacoBaco
Ik denk de meeste wel en aangezien er bij de Engelse Limitless als plotomschrijving het volgende staat -With the help of a mysterious pill that enables the user to access 100 percent of his brain abilities, a struggling writer blabla bla- lijkt mij dat ook logisch.
Trouwens wel terecht dat dit Sciencefiction is. Los van het feit dat we door een pilletje slimmer/intelligenter worden, is het gegeven dat de mens maar 10% van zijn brein (capaciteit) gebruikt de reinste onzin.
Thorak
Een kleine verdraaiing van de werkelijkheid. Ze weten wel dat we de volle 100% gebruiken, maar nog lang niet waar ieder deel van je hersenen specifiek voor wordt gebruikt.
JacoBaco
Ja Thorak dat is correct. Het brein is het minst begrepen orgaan in ons lichaam.
horizons
HALVE TAMME. (moderator series)
Lucy (2014) lijkt mij een vette film, ik ben benieuwd.
Richardus
Johansson kiest haar films opvallend zorgvuldig. Ik ben hier wel benieuwd naar. Enig idee of dit een Pathé-ding wordt of het filmhuis?
Rvdz
Lijkt me gewoon een Pathé ding. Gok dat het te pulpy is voor het filmhuis.
Richardus
Klopt. Ik kon er eergister nergens iets over vinden, gister zag ik een poster in de Pathéstraat en ja hoor, gisteravond ook in het filmschema aldaar. Volgende week maar even een kijkje nemen, soms kan Besson wel iets leuks uit de hoge hoed toveren.
Olivia
Aan de ene kant wel nieuwsgierig...aan de andere kant...zag de trailer en ben bang dat het ongeloofwaardig en over the top gaat worden. Wil 'm wel zien!
davidz352
Zo, de Amerikaanse reviews zijn niet mals. De film wordt als extreem ongeloofwaardig en saai beschouwt. Zag de B-Roll op YouTube en de sfeer op de set leek ook niet echt best.
Grenas
Ik heb de film vandaag gezien. Onderhoudende film die naarmate het einde nadert wel steeds ongeloofwaardiger wordt. De actie is schaars maar de film is nooit saai door het hoge tempo.
Shinobi
"What happens when she reaches 100 percent?"
De grootste fan van Luc Besson zal ik nooit worden, deze film bewijst dat helaas maar weer eens.
Op zich is het gegeven interessant, maar de uitwerking is vrij suf te noemen. Het resulteert zich in een hoop wetenschappelijk geneuzel aangaande de gebruikte hersencapaciteit van de mens omtrent de evolutie. Naargelang het proces voordat 100% bereikt wordt, is het te merken dat de film gestaag onzinniger wordt. De overacting van Scarlett Johansson bevestigt dit des te meer, om het maar niet te hebben over Min-sik Choi die als bad guy verwaarloosd wordt.
Het is dan ook af te zien aan de - spaarzame - actie; enkel in het begin krijg je als kijker nog wat spectaculaire shoot-outs voorgeschoteld. Zodra de 'krachten' van Lucy toenemen, vervalt elke confrontatie met bad guys in een futiliteit. Hierdoor is de lol er al gauw vanaf en verzandt het geheel in een gezapig gebeuren. Wat dat betreft past het abrupte eind er perfect bij.
Al met al matig en dat is allemaal de schuld van Besson die het wederom presteert om een ondermaatse film af te leveren. Met een andere regisseur en schrijver had hier waarschijnlijk meer in gezeten.
Dikke 2,0 sterren.
MartMovie
Prachtige film met erg origineel verhaal. Een soort rollercoaster die geen seconde verveelt. Wat mij betreft een echte aanrader.
MaNiAc E
Prima vermaakt met de film. Ongeloofwaardig zoals vele zeggen... tsja is het niet zo dat pratende apen ook ongeloofwaardig zijn? De film doet wat het moet doen hoog vertellingsplot, snelle actie en nergens saai te noemen.
Al DeNiro
Vermakelijk, maar iets teveel fantasie als je mij vraagt. Toch ook wel opvallend dat Johansson en Freeman hieraan mee wilden doen.
geminy
Ook best vermaakt met deze film, visueel goed. Verhaal begon sterk en logisch. Maar hoe groter de hersencapaciteit van Lucy wordt, hoe vager/ongeloofwaardiger de film ook wordt. Amper nog te volgen waar je naar zit te kijken op een gegeven moment. Vond 89 minuten een mooie speelduur. Geef 'm nog wel net een voldoende, 3 sterren.

Sciencefiction-actiefilm 'Lucy' met Scarlett Johansson en Morgan Freeman morgenavond op televisie

Ser du Månen, Daniel

Ayla: The Daughter of War
Oorlog / Drama, 2017

Deep End
Drama, 1970
kunstmatige intelligentietelepathyintelligencedrug muletelekinesisfuturisticdrugssuperkrachttough girl imaxsurgerybrain capacitysynthetic drughuman brain