• 9.377.064 stemmen

Met onder meer: Scarlett Johansson, Morgan Freeman en Choi Min-sik

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 31 juli 2014

Plot Lucy

"The average person uses 10% of their brain capacity. Imagine what she could do with 100%."

Lucy (Scarlett Johansson) is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.

avatar van andrehoek

andrehoek

Tot 30% best goed...

avatar van Richardus

Richardus

Biosguru schreef:

Dus voor de iets pientere mensen onder is, is het ok om opeens eens ravage met dodelijke gevolgen aan te richten op de openbare weg. Of iedereen die in de weg loopt af te knallen.

In een film wel, dit heeft toch in het geheel niets met realisme van doen? Ik denk dat juist de pientere mensen dat onderscheid wel begrijpen

Ontzettend spectaculair scene trouwens, die race door het verkeer, wauw, erg goed gemaakt.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Richardus schreef:

Meen je dat nou? Ik zat tijdens die scène met m'n ogen te rollen van ergernis, leek wel een foute game, zo lelijk. Maar goed, iedereen beleeft een film natuurlijk op z'n eigen manier, dat ik voor dat moment al zeer teleurgesteld was zal er ook mee te maken hebben gehad.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

ontzettend zwakke film waar enkel de eerste 20min van kijkbaar zijn. de actie is amper aanwezig en je hebt ook alle actie al gezien in de trailer. de film is traag, springt van de hak op de tak en ook cinematografisch zijn er veel fouten gebeurd. een échte gemiste kans. Zelfs voor Besson is dit een misser op zijn niet hoogstaande maar toch vaak vermakelijke filmlijst

avatar van schumacher

schumacher

Zwolle84 schreef:

Inderdaad, dat was echt slecht en ik begon me nog meer te irriteren.

avatar van Richardus

Richardus

Zwolle84 schreef:

Ik speel nooit computerspelletjes dus dat is blijkbaar een voordeel

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; te veel filosofisch scifi geneuzel, te weinig actie. Het is op zich wel humor om Morgan Freeman zijn "natuurdocu"-stem te laten opdraven, als een soort parodie, maar het idee alleen is niet genoeg. Gizzmann kwam, samen met mijn input achteraf, op een kruising van "Tree of Life parodie" met een beetje John Woo? Met dat verschil dat hij het WEL vermakelijker vond.

Complete onzin, dat geeft de film ook toe, maar het trekt het verhaal tegelijkertijd zelden in het belachelijke. Met als gevolg dat we het plot serieus moeten nemen en de actie (waarvan te weinig dus) wel compleet debiel is. Een contrast dat voor mij niet werkt. Ik heb het gevoel dat Besson zelf ook weet hoe debiel dit is, maar waarom moet het serieuze geneuzel dan? Misschien heb ik de grap gemist....

EDIT: Die zoenscene vond ik trouwens erg geslaagd. Meneer agent die zich afvroeg wat hij in hemelsnaam voor Lucy kon betekenen en dan die zoen als antwoord . Lekker makkelijk en zelfbewust. Helaas waren zulke momenten te spaarzaam.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Prima en vermakelijke film die ik afgelopen dinsdag in Cinecity in Vlissingen zag. Ik denk, en dat is absoluut niet rottig bedoelt, dat niet iedereen deze film zal bekoren. Waarom? Omdat het best een film is waar je niet al te veel serieus moet nemen, dat doet de film namelijk zelf ook niet. Het is natuurlijk een boel onzin achter elkaar, maar het is op zo'n goede manier gemaakt en Besson is zo bij zijn eigen stijl gebleven dat ik alleen maar respect kan tonen voor deze film. Het is zeer zeker niet zijn beste film, dat blijft voor mij nogal altijd het magistrale "Le Grande Bleu", maar deze film is zeer zeker leuk om naar te kijken. Beetje meer actie had wel gemogen, want dat is ook iets wat de trailer belooft. De scene met de auto's is werkelijk fabuleus in elkaar gezet en ik ben dan ook benieuwd wat uit de computer komt en wat niet. Zeker niet voor iedereen weg gelegd, maar wij hebben ons prima vermaakt! 3,5 *

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Dat vond ik nou juist één van de zwakkere aspecten van Lucy; dat de film zichzelf net iets te serieus neemt. Het vele 'wetenschappelijke' en filosofisch geleuter kwam op mij toch wel over alsof de film er erg op gericht is oorzaak en gevolg aan de kaak te stellen.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

MartMovie schreef:

Prachtige film met erg origineel verhaal. Een soort rollercoaster die geen seconde verveelt. Wat mij betreft een echte aanrader.

Dat was mijn mening nou ook.

Verwacht gewoon een goeie film, die je met een grote korrel zout neemt.

Niet serieus nemen, gewoon een aparte goeie, snelle film.

Besson`s films zijn bij mij altijd welkom.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een ietwat maffe prent die natuurbeelden combineert met een alledaagse scène in een hotel. Er werd een vergelijking gemaakt met een hert die opgejaagd werd door een luipaard. Ik kan me eigenlijk niet herinneringen dat ik zoiets ooit eerder heb gezien en het voegde wat spanning toe.

Het werd vooral boeiend nadat het zakje met de blauwe drugs open was geknapt; je gaat je afvragen wat precies de gevolgen zullen zijn. Zal Lucy neervallen, zal ze vol met energie zitten, zal haar uiterlijk veranderen, in welke mate zal haar gedrag worden opgemerkt bij andere mensen, etc. De werking ervan is strak in beeld gebracht met computeranimaties, waarbij we allerlei chemische stoffen in het bloed zien vrijkomen. Haar reactie hierop mocht er ook wezen. Vervolgens wordt er geleidelijk opgebouwd naar de honderd procent terwijl Norman (Morgan Freeman) zijn lessen voortzet over allerlei hypothetische stellingen over een soortgelijk scenario. De twee komen in contact met elkaar en tegelijkertijd behouden de Aziatische badguys hun moordlust. Ik vond dat er een degelijke balans in zat zonder teveel uitsloverij; naar mijn idee een geslaagde dosis scy-fy.

avatar van New Flame

New Flame

Luchtige film waar je best niet te veel verder over nadenkt. De 'wetenschappelijke' intermezzo's waren beter wat meer achterwege gelaten, want hierdoor leek het alsof de film zich slimmer wou voordoen. Anderzijds, de film wordt in de media niet gepresenteerd als een diepe, intellectuele film, dus mijn verwachtingen waren gepast: een blitse sf-actiethriller. Toch wel pluspunten voor Scarlett Johansson die een boeiend personage neerzet dat je wilt volgen en je nieuwsgierig maakt hoe ze lijkt te ontmenselijken en transformeert in iets dat je god zou kunnen noemen. Ondanks dat ze op hakken rondliep, vond ik dus niet dat ze de 'zoveelste sexy bad-ass/vamp' was, iets waarin actrices vaak dreigen te vervallen in zulke films. Ook nog een pluspunt voor de tripperige beelden van 70%.

3,5/5

avatar van wilsumfilm

wilsumfilm

Een film waar veel meer uit te halen valt. Het verhaal is oké, maar de film in zijn geheel viel mij erg tegen. Het eerste gedeelte van de film wekt nog wel enigszins verwachting op, maar een uur verder is deze verwachting flink uiteen gespat. Voornamelijk door de verschrikkelijk slechte actie scènes en het hak-op-de-tak springen van (overbodige) fragmenten.

avatar van Thorongil

Thorongil

Heeft in België afgelopen weekend het hoogste openingsweekend gehad van 2014.

avatar van VincentL

VincentL

Thorongil schreef:

Heeft in België afgelopen weekend het hoogste openingsweekend gehad van 2014.

Vanuit een commercieel oogpunt is het ook zeker geen slechte film hoor. Als ik bedenk wie er in de bioscoop om me heen zat: bejaarden, twee vrouwen van middelbare leeftijd, twee ouders met hun twee kinderen, pubers en jong volwassenen. De film heeft wat dat betreft een zeer grote reikwijdte en spreek veel mensen aan.

avatar van DDean

DDean

Lekker filmpje! Niet zo goed als Limitless, waar het overduidelijk van afgeleid is. Echter, ze weten er een origineel tintje aan te geven daarom is het ook meer scifi. Hoewel inderdaad het laatste deel wat vergezocht is, of misschien niet? , duurt de film ook weer niet te lang om 'het uit te zitten', mocht je het verhaal kwijtgeraakt zijn.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Erg vermakelijk, zeker niet zo slecht als hier soms beweerd werd. Termen als ongeloofwaardig zijn wat gek als je een Luc Besson film gaat kijken denk ik. Maar het grote publiek verwachtte misschien iets meer een recht toe recht aan actie film.

Ik vond de film wel wat overdreven sentimenteel soms en hier en daar iets te langdradig wat het tempo verstoorde. Verder ben ik blij dat ik m toch in de bios ben gaan zien.

avatar van The One Ring

The One Ring

Oké, Luc Besson. Dit had ik niet verwacht. Ik dacht dat ik een actie-georiënteerde science-fictionfilm met high concept te zien zou krijgen. In plaats daarvan kreeg ik slechts spaarzaam een actiescène en verder een hoop filosofisch geneuzel in een film die vaag The Matrix combineert met een hoop The Tree of Life, 2001: A Space Odyssey en vooral Ghost in the Shell, waarvan dit een soort live-action zusje is. Als klap op de vuurpijl zitten er heuse scènes in waarin beelden van Lucy die de val in loopt afgewisseld worden door beelden van een luipaard die zijn prooi vangt. Jawel mensen, Besson brengt de oude technieken van Sovjet-films van de jaren '20 weer terug naar de Imax bij u in de buurt.

Het is een tamelijk bizarre film, die zichzelf veel te serieus neemt. Besson wist dat de theorie dat we maar 10% van ons brein gebruiken een sprookje is gebleken, maar hij besloot er toch een verhaal rond te schrijven. Kan en mag natuurlijk; Limitless deed het recent ook, maar die nam het niet zo serieus. Besson wordt onverwacht ineens zeer wetenschappelijk en filosofisch. Het lijkt wel of hij een op theorie gestaafd artikel in filmvorm probeert te maken. Met af en toe een korte actiescène tussendoor. Dat filosofische geneuzel werkt niet echt als het draait om een theorie die al lang en breed ontkracht is.

Je zou het eventueel ook anders kunnen zien; als een film die draait over hoe de mens zou zijn als hij verder zou evolueren, naar een intellectueel hogere staat. Helaas komt Lucy zo ook niet uit de verf, want Bessons visie is cliché en ondoordacht. Leuk die sprongen door de tijd aan het einde, maar zo plat als een dubbeltje. Het helpt ook niet dat Lucy's krachten wat onduidelijk zijn per moment. De ene scène kan ze vanuit Azië waarnemen dat een politieagent in Parijs een rode pen naast hem heeft liggen, terwijl ze later niet merkt dat haar grote vijand vlak naast haar rijdt of weet ze later niet of diezelfde agent in een missie geslaagd is. De krachten zijn duidelijk afhankelijk van het script.

Wel moet ik zeggen dat ik de ballen van deze film waardeerde. Zichzelf presenteren als een actiefilm en dan met dit soort dingen aan komen zetten. Echt leuk is het niet, maar gelukkig gaat het snel, is het zo flitsend mogelijk gefilmd en zijn die paar actiescènes de moeite waard. Van mij hoeft Besson deze weg niet verder te bewandelen, maar het is enigszins geestig dat zoiets als Lucy bestaat.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Wat een ontzettende leuke verassing. Dit is echt zo'n film waar je van houdt, of je vind hem verschrikkelijk.

De combinatie van science-fiction, pittige actie goed acteren en een prettige verschijning in de vorm van Johansson maakten dit tot een klein spektakel.

Sowieso een hele fijne cast, en de speelduur was ook prima.

Heb me geen moment verveeld.

avatar van killerfreak

killerfreak

Scarlett blijft ongelooflijk goed. Maar de film viel wat mij betreft dik tegen...

De trailer deed meer dan de film zelf die ongelooflijk traag begint (brengt niks nieuws, en veel geleuter), daarna komt even een opflakkering om tot slot over te gaan tot pure scifi. Had veel meer ingezeten vind ik. Had niet verwacht dat ik dit zou zeggen, maar kan niet meer geven dan 3*

avatar van Djek69

Djek69

Besson heeft zijn nieuwste film geheel gemodelleerd naar standaard Hollywood maatstaven. En dat is jammer, want het uitgangspunt is interessant, en was met een meer Europese uitwerking waarschijnlijk minder aan de oppervlakte gebleven. Wat de film ook duidelijk maakt is dat Scarlett Johansson eigenlijk helemaal niet kan acteren. Maar haar schoonheid en uitstraling is dermate betoverend dat ze daar weer mee weg komt. Alles bij elkaar is het een onderhoudende film, waar met een meer arthouse-achtige benadering en een goede actrice veel meer existentiële diepte uit te halen was geweest. Maar domme actie verkoopt nu eenmaal beter bij de massa, wat bewijst dat we evolutionair nog helemaal niet toe zijn aan dit soort thema's.

avatar van Charmides

Charmides

Erg ongeloofwaardig allemaal maar..

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Tja, is een sciencefiction film, dan heb je dat wel eens..

avatar van pierre18

pierre18

Zelfs nog beter dan ik verwacht en gehoopt had. Zeer hypothetisch dat wel, maar desondanks heerlijk uitgewerkt. Een film met een goed evenwicht tussen gedegen verhaal en vlotte actie (heerlijke scene met de auto door Parijs). Maar ook de teksten waren gewoon goed.

Heb me geen moment verveeld.

avatar van LPereboom

LPereboom

Eerste halfuur oke... Naar het einde toe heel zwak en vooral luchtig... Geen actie, vooral nutteloos en alles al gezien in de trailers. Juist niet gebuisd door scarlett dan..

avatar van m1701

m1701

goeie film... tot het einde....

veels te ver gezocht, wazig, etc.

nee jammer

avatar van Theunissen

Als tussendoortje is deze film gewoon goed te doen en hij kijkt tevens lekker weg.

Het verhaal is best leuk gevonden (wel wat afgekeken van "Limitless (2011)" en misschien had men er ook meer uit kunnen halen) en met de uitvoering zat het ook wel goed. Tevens is de vaart best hoog en zit er ook voldoende actie in welke soms best spectaculair is. Visueel zag het er ook allemaal aardig uit en bijna 90 minuten lang kijken naar de Scarlett Johansson is natuurlijk ook bepaald geen straf. Ze speelde overigens ook sterk en overtuigend. De overige cast (met Morgan Freeman in een cliché rol die hij vaker speelt) stelt eerlijk gezegd weinig voor, maar Min-sik Choi in de rol van drugsbaron "Mr. Jang" vond ik daarentegen weer goed.

Het einde is misschien wat vergezocht en overdreven, maar was zeker niet slecht. M.b.t. het laatste gedeelte van de film, daar kan men makkelijk een hele film over maken (zeg maar een soort van "The Time Machine (1960)" film).

Al met al heb ik me gewoon goed vermaakt (gezien in de bioscoop) met dit leuke tussendoortje.

P.S. dit hele bericht heb ik geschreven met 1% hersencapaciteit

avatar van Walter White

Walter White

Scarlett Johansson

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Zeer goede vermakelijke film. Je moet de film wel zien als een 'actie' film. En niet teveel moet focussen op de filosofische vraagstukken in de film. Dan kun je namelijk teveel gaan nadenken, waarom ze bijvoorbeeld soms wel mensen vermoord en soms niet, etc. Gewoon heen gaan, als een lekkere popcorn/actie film, dan kom je niet bedrogen uit. De special effecten zijn ook erg goed.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Leek alsof Luc Besson ook iets van dat CPH4 had genomen om zo'n allesomvattende film te maken. Het is een crossover tussen The Matrix en 2001: A Space Odyssey met Scarlett Johansson als protagoniste en een stel maffe Koreanen als bad guys, tsja... Vond dat de film er nog best lang over deed om de bocht uit te vliegen, dus een redelijk oordeel kan er wel vanaf.