Lucy (2014)
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 31 juli 2014
Bekijk via Videoland
Plot Lucy
"The average person uses 10% of their brain capacity. Imagine what she could do with 100%."
Lucy (Scarlett Johansson) is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.
- Trailer (YouTube)
Caroline
Jang's Lieutenant
Jang's Lieutenant
prescott
Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar heb me er erg goed mee vermaakt. Heel origineel verhaal waar je niet te diep over na moet denken omdat het dan uit elkaar valt, maar blijf je op het niveau van de film dan is het interessant en boeiend. Morgan Freeman in een bijrol toch heel erg goed. Scarlett soms goed, soms wat minder. Doet wat denken aan Limitless qua verhaal, maar is toch weer even anders. Absoluut het kijken waard
helemaal mee eens
Peter Parker
Oei, dit is wel een heel slecht verhaal. Nu begrijp ik waarom Angelina Jolie deze rol niet gedaan heeft. Denk Johansson en Freeman er niet bij. Dan is dit gewoon een B-film. Maar als je een avond niets te doen hebt, is dit wel een vermakelijke film....
filmoloog
Het script mag dan gaan over de menselijke grenzen en hoe deze verlegd worden wanneer we toegang hebben tot 100 % van ons brein, de film zelf is een breinloos eindresultaat geworden. Persoonlijk snap ik niet waarom ze er al dat science-fictiongedoe bijhalen en er een flauwe actiefilm van maken. Dit onderwerp vraagt om een psychologisch ingenieuze film waarin de kijkers even het gevoel krijgen dat we meer van onze hersenen hebben gevraagd dan bij een normale filmvoorstelling. Geef dit onderwerp aan Christopher Nolan of Dennis Villeneuve en je hebt onmiddellijk een film van kaliber én entertainment.
ALS men dan toch al dat buitenmenselijkheid wil gebruiken, leg het dan op zijn minst goed uit zodat dat geloofwaardig is (zoals de serie Fringe: Onmogelijke dingen die als mogelijk worden uitgelegd).
Voor mij mocht de film enkel gaan over Freemans college's. Had ik tenminste nog iets bijgeleerd
1,5* voor de moeite
Beetje benauwde en kortzichtige mening over deze toch wel amusante en technisch aardige film van Luc Besson die overigens zeer indrukwekkende films heeft gemaakt. Lucy is niet mijn top film van Besson maar ik heb er toch van genoten. Ik denk dat je te serieus op het onderwerp ingaat. Het blijft tenslotte film en andere regisseurs moet je er niet bij betrekken alsof zij het "beter" hadden kunnen doen. Christopher Nolan of Dennis Villeneuve hebben geen film over dit onderwerp gemaakt, Luc Besson wel. Appels met peren vergelijken is naar mijn mening onzin. Ik vind Lucy een aantrekkelijke film en het blijft tenslotte fictie.
johnhendrikos
Waarom zou de film Lucy heten?
Ik vond dit persoonlijk een veel aantrekkelijkere trip dan Inception. Die was mij juist veel te zwaar op de hand en probeerde geforceerd alles te verklaren binnen onze eigen beperkte perceptie.
'Open your mind', zou ik zeggen.
SOrry hoor maar deze film mag je absoluut niet vergelijken met het briljante inception. Maar eerder zijn mening hoor, maar lucy kan nog niet tippen aan inception.
Basto
- 11964 berichten
'let's agree to disagree.' Er zijn weinig films die mij zo zijn tegengevallen als Inception.
Richardus
Ik heb zelden zo sterk verdeelde meningen bij een film gezien, met nauwelijks tussenmoters. Het lijkt wel dat men dit óf slecht óf heel goed kan vinden, maar niks daar tussenin. Of dat nou pleit voor een film, of juist niet...?
Film begint geweldig om langzaam af te zakken maar kan dan toch de middelmaat vasthouden al met al 2.5*
ralfsjam
Tja, niet echt slecht. Verhaal was eigenlijk best wel aardig, ook al ben ik niet zo van de sciencefiction.
Maar waarom dan zo overdreven in beeld brengen? Als deze film ingetogener was verfilmt, dan was hij W.s. Een stuk beter. Ingetogener, half uurtje langer om de diepte meer in te gaan.... En hop, je hebt een meesterwerk. Want aan de cast en acteerprestaties lag het niet. De meerdere talen waren lekker afwisselend. En Scarlett was gewoon weer Scarlett. Goed en mooi. Meer drama, meer filmhuis, minder schieten en achtervolging skippen...
Maar dat hebben ze niet gedaan. Toch een 3.5** want hij was zeker de moeite waard.
Dit is wel erg ambitieus voor een film van krap anderhalf uur. Nog een wonder dat het geheel niet ten onder gaat in de zee van aanwezige ideëen. Qua plot in ieder geval genoeg materiaal voor een film of vijf. Scarlett Johansson is geweldig in de hoofdrol, de montage is inventief en alles ziet er gelikt uit. Jammer dat alles steeds maller en flauwer wordt naarmate de plot vordert. De aktiescenes zijn nogal wisselend van kwaliteit; het ene moment cool en opwindend, het volgende vergezocht of nogal standaard. Al met al wel de leukste Luc Besson sinds The Fifth Element, al zegt dat meer over zijn oeuvre sinds die film dan over de kwaliteit van deze Lucy.
Rodger
Na een heel goed begin van de film, zakte deze film op het laatst af tot een laag niveau .
nadat ik de trailer had gezien, waren mijn verwachtingen erg hoog,.. maar dat viel op het laatst erg tegen.
2.5** net
Waku
Leuke fantasy actie film die vooral enthousiast begint met vlotte actie, spanning en prima effecten.
Helaas slaat "Lucy" richting het einde een beetje door als film wat betreft diezelfde special effects.
Einde van het verhaal is ook niet ijzersterk gevonden.
Toch 3* omdat het geheel prettig kijkvermaak was.
DragQueen
Vermakelijke SciFi Film, met een vrij origineel verhaaltje. De special effects zien er zeer gelikt uit. Verder overtuigt Johansson in de hoofdrol, en is er een prima Morgan Freeman aanwezig in de bijrol. 3 Sterren.
TommyG
Op zich wel een spannende SF thriller echter met een paar kinderlijke en onmogelijke zaken die niet thuishoren in een film voor 16+...
Om een voorbeeld te geven: op een bepaald moment zat Lucy met twee laptops op schoot en zag je de webpages supersnel over het beeld heen flitsen... Windows kan dit helemaal niet aan!
Maar verder een vermakelijke film en Morgan Freeman speelt altijd ijzersterk zijn rollen ...
hutsekluts
Best origineel verhaal, aantal leuke actiescènes, mooie special effects. Uitstekend vermaakt deze anderhalve uur. Luc Besson voegt wat mij betreft weer een prima film toe aan zijn oeuvre.
Dominootje
Boeiend verhaal, apart gebracht, sterke Johansson en Freeman.
Wat Besson zo interessant maakt is dat zijn personages deels nog hun eigen taaltje mogen spreken en niet alles volledig in het Engels moet.
wibro
Hoe verpest je een film. Gooi er een hoop filosofisch en quasi wetenschappelijk geleuter doorheen en probeer dan nog zo serieus mogelijk over te komen. Heel jammer natuurlijk dat Luc Besson voor deze aanpak koos want aan Scarlett en de toch wel fraaie special effects ligt het duidelijk niet. De scène waarin Scarlett onder begeleiding van de magistrale muziek uit Mozart's Requiem door de gang lopend een hoop gangsters overhoop schoot is om in te lijsten. Voor mij verreweg de mooiste scène in deze verder teleurstellende film waar zo veel meer in had kunnen zitten.
_Casper_
Ik snap echt de hoge cijfers van deze film niet, maar wat een *** film.. Echt totaal geen spanning, en t verhaal zelf sloeg ook nergens op.. ze probeerden er aan het eind met wat ''mooie'' beelden nog war van te maken... maar nee.
Verhaal gaat over dat lucy gedwongen word een soort drugs te smokkelen... vervolgens krijg ze speciale krachten en is ze uit op wraak
verwacht nou geen wraak als actie ofzo want dat stelt weinig voor... vage beelden en wat shit da tis het
filmoloog
Aangezien de film niet echt begrepen word kan ik het niet nalaten een toevoeging te doen. Dit is niet de beste film van Luc Besson maar het concept is wel aardig te noemen over het aantal % wat wij gebruiken aan hersen capaciteit. Daar gaat de film zo beetje over, wat er zou kunnen gebeuren als wij de volle 100% weten te benutten. Jammer dat dit gegeven in de film nogal oppervlakkig afgekraakt word.
ricone
prima begin, zakt af naar een bedenkelijk nivo, kreeg soms t idee dat ik naar Pokemon van mijn zoontje zat te kijken, freeman wat doe je hier???????????
wibro
... freeman wat doe je hier???????????
gvbonline
De schrijver FILMOLOOG verwoordt het hier prima!
Onvoorstelbaar hoe deze film hier wordt afgekraakt. Freeman heeft juist een uitstekende uitleg verschaft in deze film dier er als een rode draad door heen liep. Uitstekend acteur en al jaren mijn favoriet. Ik denk dat velen op dit forum de totale essentie van het verhaal niet goed begrepen hebben. Het ontstaan van de aarde tot het totale einde. Freeman en ook Johansson geven weer wat wij met onze aarde gedaan hebben. En dat is niet fraai te noemen. Dit is een uitstekende SF film die ons laat zien, dat als we zo door gaan met z'n allen, het niet lang meer duurt en het is game over. Lucy sterft met de gedachte iets achter gelaten te hebben aan Freeman om misschien de boel nog te redden voor het nageslacht. Maar ik denk dat dat een utopie is....Overigens de hele drugs - scene is al niet meer in de hand te houden. Geld en macht helpen mee aan de totale ondergang, kijk maar om je heen. Het is al veel te diep ingeworteld in onze samenleving. De film Lucy illustreert dat op een sublieme wijze. De mens zou zich beter moeten ontwikkelen in intelligentie en beter gebruik maken van zijn hersencapaciteit. i.p.v. vergaren van geld, macht en materie. Helaas is dat voor velen op deze vervuilde aardbol niet weggelegd. 4 sterren van mij voor deze haast realistische film................
Lkw
Ik zou een paar dingen in een spoiler plaatsen, in elk geval dat Lucy sterft.
Pixel-blue
Het start erg sterk! Maar naar tijdje begint het wat saai te worden het einde vond ik wel mooi maar niet bezonder.2,5 omdat het niet echte slechte film is maar waar meer mee gdaan had kunnen worden.
MaffeCat
Ik heb wat berichten gelezen en ik zie een heel groot verschil qua meningen over deze film. Mijn mening zal ik dan ook maar eens delen: Ik vind dit een zeer indrukwekkende film, oke misschien qua film niet heel goed. Maar het verhaal is wel goed. En de theorie die erbij zit is voor mij nog het indrukwekkendste, want wat als dit echt zou kunnen zijn? Wat als je echt met alles kan verbinden?
Ik zit veel in de wetenschap en voelde mij daarom ook aangetrokken tot deze film. Ik geloof er in dat dit gaat komen qua theorieën die ik heb/ken. Uiteraard wel op een andere manier maar wij zullen onze hersenen uitbreiden tot het maximale. En aangezien veel dingen in vroegere films nu echt tot leven zijn gekomen denk ik dat er een kern van waarheid in zit. Niet omdat ik gek ben, maar deze film is een boodschap voor de toekomst laten we zeggen een preview.
5 van mij!
hoffhaan
Geweldig verhaal. Ik snap dat sommigen de film niks vonden. Ik heb genoten. 3.5
Norman Mailer
Wat zonder meer veelbelovend begint, strandt weldra in een prekerige potpourri van onnavolgbaarheid.
Ondanks de zeer bescheiden speelduur van 82 minuten, een ware beproeving het ding uit te zien.
tattoobob
Hmmm redelijk filmpje maar niet zo tof als ik gedacht had...ik vind het verhaal wel leuk maar er had veel meer uit gehaald kunnen worden.
Dit had zo,n vette Actie/SF kunnen worden maar daarvoor in de plaats blijft het maar een beetje vlak.
Van Scarjo zijn we ook meer gewend.....mua tegenvaller maar niet gelijk heeeel slecht.
swankel
5 van mij!
grandpa
Deze heb ik gepindakaast en na een paar minuten bijna doorgezapt en uitgezet, ware het niet dat ik om een of andere reden ben blijven kijken en daar heb ik geen spijt van. Een film bomvol goede ideeën die jammer genoeg door de idioot aanwezige chinezen en absurde franse achtervolgingen aan punten heeft moeten inleveren. Als je de absurditeiten achterwege probeert te laten dan is het zelfs een hele goede film en zeker een vervolg waard. Ik hoop dat men hiervan geleerd heeft en deze in het vervolg van de film (alstublieft) achterwege laat.

Sciencefiction-actiefilm 'Lucy' met Scarlett Johansson en Morgan Freeman morgenavond op televisie

Ser du Månen, Daniel

Ayla: The Daughter of War
Oorlog / Drama, 2017

Deep End
Drama, 1970
kunstmatige intelligentietelepathyintelligencedrug muletelekinesisfuturisticdrugssuperkrachttough girl imaxsurgerybrain capacitysynthetic drughuman brain