• 9.377.366 stemmen

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Actie / Avontuur | 101 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Ninja Turtles

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Megan Fox, Alan Ritchson en Will Arnett

Releasedatum: 21 augustus 2014

Plot Teenage Mutant Ninja Turtles

"Mysterious. Dangerous. Reptilious. You've never seen heroes like this."

De stad heeft helden nodig. Duisternis hangt boven New York City als Shredder en zijn kwade Foot Clan een ijzeren greep hebben op alles van de politie tot aan politici. De toekomst is grimmig tot vier broers vanuit de riolen hun lot ontdekken als Teenage Mutant Ninja Turtles. De Turtles moeten samenwerken met de onverschrokken reporter April en haar bijdehante cameraman Vern Fenwick om de stad te redden en Shredder's duivelse plan zien te ontrafelen.

April O'Neil

Vernon Fenwick

Leonardo (stemrol)

Michelangelo

Splinter (stemrol)

Master Splinter

avatar van Thorongil

Thorongil

De trailer en tv spots hebben me denk ik overtuigt. Wordt een leuke luchthartige blockbuster. Shredder ziet er echt waanzinnig uit. Wordt een heerlijke nostalgietrip.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Mijn gezicht wanneer deze film niet door Michael Bay geregisseerd blijkt te zijn

avatar van The One Ring

The One Ring

En ik maar denken dat The Turtles een half-vergeten curiosum waren van de late jaren '80 en '90. Misschien omdat ik er zelf nooit echt een liefhebber van was. Kennelijk toch een grotere groep fans dan ik had gedacht, wat verklaard dat deze film er komt, want ik dacht dit nooit iets op zou kunnen leveren.

Wat me echter enorm opvalt is hoe ontzettend lelijk de Turtles hier wel niet zijn. Zelden zo'n charmeloze bende gezien. Lijken wel misvormde hulken.

Een zeldzaam positief bericht. Film wordt verder overal vernietigd.

Ik kan zo niet wachten!

The One Ring schreef:

Een zeldzaam positief bericht. Film wordt verder overal vernietigd.

Slashfilmcast is ook al niet zo positief, 'very mediocre and completely unsatisfying'

Whahaha lol.

NW is me voor

Sorry .

Toch wel opvallend die goede resultaten met die negatieve word of mouth. Al zijn de Turtles wel een brand op zich, en weet Bay als geen ander geld in het laatje te brengen.

TheLionKingFan

Toch niks vergeleken met de $94M van Guardians of the Galaxy. Maar ja, dan hadden ze de marketing maar beter moeten verzorgen, en niet pas een maand van te voren beginnen met posters.

Sorry .

Er is ook nooit iemand geweest die beweerde dat Bay zijn films niet weet te verkopen. Het is echt bizar hoeveel geld zijn films opleveren. Maar het zegt verder weinig over de kwaliteit. Hij maakt alleen wat de massa graag wil zien.

Ben overigens best benieuwd naar deze Turtles. Ziet er allemaal goed uit.

John Milton

Paramount heeft de sequel reeds aangekondigd

TheLionKingFan schreef:

Haha, jij denkt serieus dat de Turtles hetzelfde had kunnen brengen dan GotG. Vergis je niet in het merk Marvel, daar kan de Turtles niet tegenop, zelfs niet met 's werelds beste marketing erom heen. Ook de negatieve word of mouth helpt niet mee, had Guardians ook geen last van.

Naomi Watts schreef:

Inderdaad. Tegen zulke bedrijven redt Bay het echt niet met een Turtles film. Dan moet je zelf ook met een superfranchise komen, zoals zijn Transformers. Die worden echt gepresenteerd als DE blockbusterfilms van het jaar.

Moet zeggen dat ik nog wel vrij veel Turtles tv spots, trailers, posters, interviews etc zie. Volgens mij promoten ze genoeg.

The Oceanic Six schreef:

Precies. Turtles hadden nooit zoveel opgebracht zonder een goede marketing erom heen (trailers en tv spots komen prima time heel vaak voorbij vernam ik). 65 M is gewoon een heel goed openingsweekend.

TheLionKingFan

Ik ben in Nederland nog geen een trailer, tv-spot of interview tegengekomen. Terwijl ze in Amerika al rondlopen met TMNT Pringles, Crush Soda, macaroni, teennagelknippers etc.

Naomi Watts

Sowieso is de marketing daar zoveel groter en hebben hun hun release al. Daar is het allemaal grootschaliger (niet gek met het land als de VS). Een week voor release zal de trailer hier ook wel zeer regelmatig op tv verschijnen.

avatar van Cygor

Cygor

Ben benieuwd, ga hem vrijdagmiddag bekijken in een voorvertoning

Naomi Watts schreef:

Zag 'm vanavond wederom voorbij komen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik ook. Viel me op dat ze hier gewoon 'Ninja Turtles' als titel kozen (ook in de geschreven tekst die aan het einde in beeld kwam).

tommykonijn

Op de Nederlandse poster zie ik inderdaad deze korte titel staan. Ik heb de titel daarom alsnog toegevoegd als alternatieve titel.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Ondanks mijn twijfels dat deze reboot een gigantische faal zou worden, heeft deze mij prettig verrast. De filmmakers hebben zich goed gehouden aan de traditionele Turtles, zoals mijn generatie deze kent. Meester Splinter is nog steeds de wijze meester, Leonardo de leider, Raphael de badass rebel, Michelangelo de lolbroek en Donatello de techneut. Eén van de aanpassingen is echter de toegevoeging van neuzen en tanden van de Turtles, waar ik mij totaal niet aan stoorde. Het onvermijdelijke gevecht tussen aartsvijand Shredder en de Turtles is echt ontzettend gaaf. Er zitten zelfs enkele onverwachte scenes in het verhaal. Men krijgt mij niet zo gauw aan het schrikken, maar op een gegeven moment schrok ik mij wezenloos.

Recensie Ninja Turtles (Fabian van der Starre) - Filmhoek.nl

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

Volgens mij klopt de speeltijd hier niet. Zowel Wikipedia als IMDB als mijn lokale bioscoopsite zeggen 101 minuten. Waar komt die 87 minuten vandaan? Uit welke bron?

avatar van chaea

chaea

Kom net uit de bioscoop en moet zeggen dat ik niet enthousiast ben, had er echt meer van verwacht. De Turtles zelf zien er geweldig uit, lelijk, groot en niet identiek, ook Splinter ziet er uit als een vieze oude rat, Schredder vond ik wat minder met zijn afvurende en terugkomde blades.

De verhaallijn wijkt ook af, maar dat moeten jullie zelf maar beoordelen.

avatar van soom

soom

You're a talking turtle!!

Ik wist niet wat te verwachten toen ik hierheen ging. Nog niet doodgegooid met voorstukjes en zooi. Niet dat ik veel televisie kijk.. Maar het verrassingselement was hier uitermate aanwezig. En wat kreeg ik een aangename verrassing.

Ik heb de andere Ninja Turtle films die ik gezien heb, niet goed meer in beeld, maar dit was echt subliem. Het rustige begin was mooi, daarna een mooie opbouw naar het midden en een verpletterende finale. Klasse Mr. Bay de producer. Hopelijk trek je niet deze klus als regisseur naar je toe, want dan komt er weer bombastische zooi binnen die hier niet past. Ik vond het wel een beetje bombastisch, maar het was nog goed te doen. En anders hoop ik dat je je wel wat inhoudt. Zou fijn zijn..

Megan Fox is wel okay, maar het is Will Arnett die de boel levendig maakt. Goede grap aan het einde.

De Turtles zijn eigenlijk maar lelijke computermaaksels, maar toch wisten ze me aan het beeld te kluisteren. Ondanks dat de 3D weer eens totaal de plank omver mikte, gigantisch genoten. En ik weet nu al dat ik hier absoluut nog eens heen ga. Voor een volledige analyse van wat voor geweldige beelden ik te zien kreeg. Ik houd hier zo van dat ik het niet voor elkaar zal krijgen om het echt duidelijk over te brengen. Hoeveel woorden ik ook neem. Er is dan ook echt maar één woord wat het samenvat, ja echt werkelijk. Chapeau.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Teenage Mutant Ninja Turtles..

In 2003 zond het toenmalige Fox Kids de gelijknamige serie uit. Als 6-7 jarig jongetje was ik fan van het eerste uur. Wat volgde waren nog vele uren die besteed zouden worden aan speelgoed, computerspelletjes en zelfs enkele afleveringen van de '87 serie. In de videotheek boekte ik ook succes met het vinden van de films uit de jaren '90. Ook dat beviel allemaal prima. Het moge duidelijk zijn: de Turtles zijn voor mij zowat het schoolvoorbeeld als het gaat om jeugdsentiment. Misschien daarom even goed om van tevoren aan te geven dat ik de uitwerking van het verhaal en de personages belangrijk vind en die dus ook uitgebreid zal proberen toe te lichten.

Toen bekend werd dat Michael Bay een nieuwe TMNT film wilde maken was ik verrast. Ik dacht dat de film uit 2007 wel zowat het laatste 'nieuwe' was wat ik te zien zou krijgen van het viertal. Ik was niet alleen verrast, ik kreeg er ook meteen geen zin meer in toen ik verhalen hoorde over het veranderen van Turtles in aliens en het veranderen van het verhaal. Na het zien van de trailer werd mijn hoop op een goede film voor het viertal alleen maar minder. Uiteindelijk met de zowat laagst mogelijke verwachtingen hier toch maar heen gegaan (ik voelde me haast verplicht). Dat hoeft niet altijd slecht te zijn denk ik, want hierdoor ben je sneller geneigd de positieve dingen te zien van de film.

Alleen was dat hier niet het geval. Laat ik maar beginnen bij het acteerwerk en de personages. Megan Fox als April.. Ik vond het nog niet eens het slechtste aan de film. Tuurlijk zijn er een paar dingetjes die niet helemaal lekker lopen, maar dat was vaak ook afhankelijk van het script. Will Arnett was een leuke toevoeging, maar soms ook wat kinderachtig. Grappig om Whoopi Goldberg nog eens te zien, al had haar rol door vrijwel iedereen gespeeld kunnen worden. Dan de Turtles... Het had slechter gekund, maar dan druk ik me wel heel voorzichtig uit. Qua design vind ik ze niet mooi uitgewerkt. Ze zijn veel te robuust (vooral Raphael) en al die poespas wat ze over hun lichaam dragen was nergens voor nodig geweest. Een ander probleem was dat ik nergens het idee heb gehad naar dezelfde groep te kijken als in mijn kinderjaren. Als je kijkt naar de 1987 cartoon, de '90's films en de 2003 cartoon zie je een hoop verschillen, maar het is duidelijk dat we met dezelfde personages te maken hebben. Deze 2014 film valt daar wat dat betreft gewoon niet naast te leggen. Michelangelo is nog het beste uitgewerkt, maar dat is ook niet zo moeilijk gezien hij de lolligste van het stel is. Leonardo, vroeger altijd mijn favoriete Turtle, vond ik ronduit belabberd. Raphael is meer leider dan Leo. Er is in vrijwel elke versie een soort spanning tussen de twee geweest over het leiderschap, maar hier kwam het nauwelijks uit de verf. Donatello komt dan wel weer aardig in de buurt van een goede uitwerking. Splinter verwerft nauwelijks sympathie. Ondanks dat hij heel wijs is en zijn leerlingen straft als ze niet naar hem luisteren, heeft hij ook altijd iets warms, waardoor duidelijk wordt waarom de Turtles zo veel om hem geven (komt heel goed naar voren in de film uit 1990). In deze film is hij eerder een sadist met z'n marteltraining om de waarheid uit de broertjes te halen. Overigens best irritant dat de Turtles heel vaak ''Dad'' zeggen tegen hem. Ik weet wel dat ze hem zo min of meer beschouwen, maar het is een benaming die ik nooit eerder heb horen gebruiken en dan ook duidelijk geen geslaagd effect heeft. Zelfs Shredder vond het komisch. Over Shredder gesproken.. In 2014 slaagt het team achter deze film erin de meest knullige, maar vooral lompe Shredder neer te zetten die ik ooit gezien heb. Zijn loopje, zijn mesjes.. Nee, dat was echt 3x niks. Nergens cool, terwijl hij die potentie zeker heeft en die is in het verleden dan ook gelukkig meerdere keren op goede wijze benut. De Foot Clan was ook grappig. Ik dacht altijd dat dat ninja's waren, maar nu zijn het gewoon standaard criminelen met geweren.. Impressive. William Fichtner was één van de enigste goede bad-guys. Hij heeft echt de kop voor zo'n rol. Hij vormde een goede toevoeging. Waar was Casey Jones trouwens? Will Arnett (ik neem aan dat die min of meer als vervanger fungeerde) was bij vlagen wel leuk, maar ik had veel liever Casey een rol zien vervullen in het verhaal.

Tja, en dan het verhaal. Enkele (Amerikaanse) reacties op Youtube op de film die ik gelezen heb zijn: ''Het is goed dat ze het verhaal hebben aangepast, want de fans weten allemaal hoe het eigenlijk in elkaar steekt, en het wordt saai om dat steeds opnieuw te verfilmen''. Daar ben ik het niet mee eens. Tenminste, niet helemaal. De basis moet wat mij betreft altijd hetzelfde blijven (hoe de Turtles en Splinter ontstaan zijn en geworden zijn wat ze nu uiteindelijk zijn). Wat met de rest van het verhaal uitgespookt wordt, moet iedere regisseur of schrijver zelf weten. Daar zit 'm het leuke van het maken van een nieuwe Ninja Turtles film. Als je in plaats daarvan ook de basis overhoop gaat gooien, ben je me kwijt. Dat is dan ook het geval. In iedere versie wordt het iets anders gebracht, maar het gegeven is altijd geweest: Hamato Yoshi is het baasje van Splinter. Zodoende komt Splinter aan Ninjutsu. Als Yoshi vermoordt wordt, vindt Splinter de Turtles in een groende drap in het riool en krijgt deze vervolgens ook zelf over zich heen. Hij ontfermt zich over het stel, en zodra ze veranderingen beginnen te vertonen door het spul, besluit Splinter de Turtles de vechtkunst te leren om zich te weren tegen het gevaar in de 'bovenwereld'. Af en toe is er wel eens een verandering aangepast (in de '87 cartoon was het volgens mij zo dat Yoshi transformeerde in Splinter), maar verder bleef het hetzelfde principe. De haat, maar ook de angst van Splinter tegenover Shredder werd hierdoor ook duidelijk. In deze film zijn zowel Splinter als de Turtles huisdieren van April die geïnjecteerd worden met het goedje en door een brand uit het lab worden gehaald, om vervolgens losgelaten te worden door April bij een rioolput. Daar vindt Splinter een boek over de vechtkunst, die hij zich eerst zelf gaat aanleren en daarna aan de vier schildpadjes. Uhm.. juist. Dit vind ik nergens op slaan. Drie dingen die me sowieso niet aanstaan. Op de eerste plaats vind ik het geen leuk idee dat April het viertal al sinds haar kinderjaren zou kennen (al is dat nog niets bij het moment dat ze haar als een soort heilige gaan aanbidden). Bovendien een beetje vreemd dat er niet direct een belletje gaat ringelen bij het horen van de namen 'Leonardo' en 'Raphael'. Ze herinnert zich wel 'iets', maar mag eerst eens even video-opnames gaan terugkijken uit haar kindertijd voordat ze eindelijk tot de conclusie komt. Ten tweede vind ik het in het originele verhaal een leuk idee dat alles veel toevalliger lijkt. De dieren zijn per ongeluk zo geworden als ze nu zijn. Hier voelt het allemaal veel opzettelijker aan. Ten slotte lijkt Splinter een stuk minder wijs dan zijn vorige incarnaties. Hij leert alles uit een boekje, dus waarom zou hij zoveel meer weten dan de Turtles? Zij leren immers precies hetzelfde en kunnen het notabene zelf nalezen. In andere Turtles versies heeft Splinter alles geleerd van Yoshi, waar de Turtles zelf niet bij waren. Hierdoor is Splinter's rol als leraar een stuk duidelijker. De vijandigheid jegens Shredder valt uiteraard ook compleet in het niet, want die heeft opeens geen enkele relatie meer met Splinter. Hoe je het ook bekijkt; in mijn ogen is Hamato Yoshi een essentieel onderdeel in het verhaal. Op welke manier dan ook. Het zomaar weglaten van hem is een groot struikelblok voor deze hele film.

Actie. Wat is een goede TMNT film zonder een paar gevechten? Michael Bay maakt er een hoop stuntwerk van, en, jawel, dat werkt bij vlagen best wel. Een aantal momenten zien er gaaf uit (het fragment in de sneeuw, het gevecht tegen Shredder). Toch ook hier weer twee punten die me niet bevielen. Waar waren de Material arts namelijk? Ik zie een hoop spektakel, bombarie, maar weinig echt typische skills die ze normaal gesproken beheersen. Of ze waren aanwezig, maar ik zag ze niet. Hetgeen me direct brengt bij het tweede punt: het is af en toe veel te druk. Vaak is het onduidelijk wie er nu precies een tik uitdeelt, hoe het gebeurt en/of wie het slachtoffer is. Dit neemt echter niet weg dat er een aantal leuke momenten in zitten, een aantal mooi geschoten plaatjes opduiken en dat die actie natuurlijk ook wel verantwoordelijk is voor de vaart van de film.

In bovenstaand verhaal maak ik veel vergelijkingen met wat ik vroeger te zien kreeg. Of dat volledig terecht is of objectief; waarschijnlijk niet. Maar ik kán simpelweg niet doen alsof ik dat nooit gezien heb. Ik heb ooit Turtles films en series gezien die lieten zien dat het gewoon mogelijk is. Films met humor, warmte, charme en die daarnaast ook gewoon gaaf waren. Verouderd zou je denken, maar als ik nu beelden terug zie van de film uit 1990 zie ik zó veel meer goede dingen dan wat ik hier te zien kreeg. Als je niet zoveel met de oude franchise hebt en hier neutraal instapt zul je misschien een stuk meer kunnen genieten dan ik. De persoon waarmee ik naar de film ging was positief verrast. Ik was teleurgesteld. ''Het ging wel''. Het gaat ook wel, het is uit te zitten, maar het is niet wat ik wilde zien. Ik zat niet te hopen op een herbeleving van vroeger, die hoop was immers al lang vervlogen, maar ik vond het gewoon niet goed. Ik keek naar iets heel anders dan hoe ik mij de Ninja Turtles voorstel of wil voorstellen. Kijk alleen al naar het eindshot. Wat wil je nou? Een 'cowabunga' en stel dat vrolijk hun overwinning viert, of Mikey die per ongeluk even een nieuwe auto opblaast en vervolgens April toezingt? Dat soort modern gedoe (dan heb ik het over het opblazen) is wat mij betreft niet nodig in deze film.

Deze reboot is, nogmaals, geen complete ramp; bij vlagen best vermakelijk. Ik weet alleen dat er veel meer in had gezeten en dat is wat ik jammer vind. De kans was er, maar hij is niet gegrepen. Dat is iets waar ik best wel van baal. Met mijn cijfer ben ik misschien dan ook best nog gul, maar dat zal wel komen doordat ik een zwak heb voor TMNT.

avatar van ipman-99

ipman-99

"You live, you die, you fight as brothers. Remember, nothing is as strong as family." ... " !!!

Genoten van deze Reboot !!! 'Teenage Mutant Ninja Turtles' is de nieuwe verfilming over

onze 'groene vrienden' ! Als het over The Ninja Turtles gaat ..., is dit voor mij ook

weer pure nostalgie. Vorig jaar de films uit de oude doos herhaalt, met een beetje

als 'voorbereiding' op deze nieuwe versie.

Deze nieuwe versie dan ... Heerlijk genoten want deze ademt echt de sfeer

van de oude/nostalgische dagen uit met uiteraard in het nieuwe jasje

gestoken met bombastische spectaculaire effecten.

Het verhaal kent een uitstekende opbouw met vette bombastische actie (producer

Michael Bay) van de bovenste beste plank (vooral in de tweede helft van de film) !

De humor heeft ook een plaats in deze film, positief zeer zeker.

Megan Fox steelt uiteraard de show, maar Alan Richtson en Will Arnett spelen de

pannen van het dak ! Leuk om Whoopi Goldberg hier nog eens te zien opduiken.

Michelangelo, Donatello, Raphael en Leonardo zijn onze helden die prima uit de verf

komen en die me zeker en vast een leuke filmavond bezorgen !

Ik heb genoten van deze Blockbuster en dat is altijd een antwoord als filmliefhebber/

verzamelaar.

Recensie Ninja Turtles - Review op Filmtotaal.nl

Filmrecensie: Ninja Turtles - Jonathan Liebesman | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Weinig hoopvol dat dit wat gaat worden. Alle kritieken die ik vreesde lijken erin te zitten.

En Tommykonijn zijn review (wat een lap tekst ) is ook al vrij vernietigend.

Hmm.