• 9.378.230 stemmen

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Actie / Avontuur | 101 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Ninja Turtles

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Megan Fox, Alan Ritchson en Will Arnett

Releasedatum: 21 augustus 2014

Plot Teenage Mutant Ninja Turtles

"Mysterious. Dangerous. Reptilious. You've never seen heroes like this."

De stad heeft helden nodig. Duisternis hangt boven New York City als Shredder en zijn kwade Foot Clan een ijzeren greep hebben op alles van de politie tot aan politici. De toekomst is grimmig tot vier broers vanuit de riolen hun lot ontdekken als Teenage Mutant Ninja Turtles. De Turtles moeten samenwerken met de onverschrokken reporter April en haar bijdehante cameraman Vern Fenwick om de stad te redden en Shredder's duivelse plan zien te ontrafelen.

April O'Neil

Vernon Fenwick

Leonardo (stemrol)

Michelangelo

Splinter (stemrol)

Master Splinter

Oef.

Gelukkig (!) is de hand van Bay nog enigszins zichtbaar in deze film, want verder is het echt een waar gedrocht. Visueel weet het de boel af en toe nog wat te redden. Camerawerk is zeker niet op Bay niveau, maar verder wel erg kleurrijk, dure settings en gestoorde actiescenes. Budget lag lager, de CG is niet altijd van even hoge kwaliteit, maar dat nam ik er dan graag bij.

Maar die Turtles zelf ... nu vond ik het vroeger wel leuk en kan ik me eerlijk gezegd wel herinneren dat het toen ook al hetzelfde soort typetjes waren, maar die oranje die de hele tijd zingt ... die rooie die stoer probeert te doen en die nerd met z'n brilletje, de vervelende pop-referenties ... argh! Echt zwaar belachelijke personages die het bloed onder m'n nagels vandaan haalden. Zolang ze zwegen viel het nog wel mee, maar wanneer de mondjes opengingen. Meest genante scene ongetwijfeld in die lift, wanneer ze wat gaan beatboxen.

Mnee, geen idee of de jeugd dit leuk vindt, maar kan me niet voorstellen dat oudere fans hiervan kunnen genieten. Zo énorm kinderachtig en debiel dat het pijn doet. De Bay-invloed zorgt dan nog voor een klein beetje zalving, maar veel meer dan een bonuspuntje komt de film niet.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De Turtles behoren tot de striphelden met de meeste en ook meest diverse incarnaties in film, televisie, tekenfilms en videogames. De grote lijnen zijn altijd hetzelfde maar toch zijn er heel veel verschillen. Deze Teenage Mutant Ninja Turtles doet alvast één ding goed en dat is dat ze van alle varianten iets meenemen in een nieuwe, eigen versie van het verhaal.

De Turtles zijn bij het grote publiek vooral bekend van de infantiele tekenfilm uit 1987, waarin April O'Neil bijvoorbeeld een verslaggever is in een eeuwige gele jumpsuit. In vrijwel alle andere versies van het verhaal is zij een wetenschapper. Deze film mixt die dingen en kneedt het tot een Megan Fox die verslaggever is, vrijwel continu gehuld in een geel leren jack en wiens vader heel toevallig wetenschapper is. Het zijn dat soort leuke kleine dingen die de film tot een feest der herkenbaarheid maken met niet drie of vier, maar vele tientallen verwijzingen naar de diverse handelsmerken van de Turtles uit het verleden, van Vernon die zegt 'Heroes in a half shell' tot de claxon van de Turtles-bus die de bekende riff uit de tekenfilm intro speelt.

Dat gezegd hebbende is de film natuurlijk geen meesterwerk. De vader van April is dus wetenschapper, maar heel toevallig ook verantwoordelijk voor het muteren van de Turtles: hallo centraal plotelement van The Amazing Spider-Man 2. Het is allemaal net even te simpel. Megan Fox lijkt de aangewezen actrice om tekenfilms uit de jaren '80 tot leven te brengen (zie ook: Transformers). Als ze MASK ooit gaan verfilmen, kun je wel raden welk mooie snoetje ze daarvoor gaan bellen. De kinderen van toen zijn de dertigers van nu en toegegeven, het mist zijn uitwerking niet: ze is prettig om naar te kijken. Maar als actrice legt ze niet veel gewicht in de schaal. Iets meer 'screen presence' komt van William Fichtner maar zijn clichérol als megalomane wetenschapper annex rijkestinkerd annex boef is behoorlijk inwisselbaar met bijvoorbeeld de rol van Stanley Tucci in de nieuwste, hee daar zijn ze weer, Transformers film.

De grote troef van de Turtles is natuurlijk dat het de Turtles zijn. Je kunt ze niet haten, ook al is de film verder geen hoogvlieger. Alles wat ze doen is op de één of andere manier gewoon tof. De sneeuwscène heeft ongetwijfeld het grootste deel van het CGI budget opgeslokt en dat zag er dan ook goed uit. Net als veel andere scènes: de film is heel knap gemaakt en de grote, lompe Turtles weten te overtuigen. Het verhaaltje is helaas niet zo bijzonder en ook ben ik niet te spreken over de Shredder, die ze wel wat mysterieuzer hadden mogen maken. De film geeft in de eerste 20 minuten eigenlijk al alle troefkaarten weg, waarna je met je verstand op nul de achtbaanrit kunt uitzingen tot de aftiteling.

Los daarvan een geslaagde Turtles-film en zeker wel een vervolg waardig. Laat ze in plaats van alle losse flodders, nu eens een goede moderne franchise maken op basis van een serie redelijk tot goede films.

avatar van jipt

jipt

Vreselijk CGI-vehikel, het ziet er niet uit en bijna alles is ondermaats. Snel vergeten. 1,5*

avatar van Confusie

Confusie

Geen onvoldoende maar inderdaad ook geen hele overtuigende knaller. Hier ook zo iemand met een sentimele connectie wat betreft deze franchise, dus deze wilde ik uiteindelijk wel zien.

Vond het begin nog wel geinig, even zien wat ze er nou allemaal van gebrouwen hebben en de opbouw daar naartoe. Film begon voor mij te ontsporen met de overdreven actie sequenties, die uiteindelijk naar mijn smaak een te riant segment van de algehele speelduur domineren. Deze vond ik niet bijster interessant en daarmee ook moeilijk om te volgen.

Ook was inderdaad niet iedere komisch bedoelde opmerking even raak.

Al met al geen uitermate denderend stijltje, dat geforceerd moderne sausje.

Hier en daar wat krampachtig.

Toch ben ik ook wel weer benieuwd naar de schijnbaar aangekondigde vervolgen, dit vooral vanwege de vermeende entrees van oude helden als Krang of Bebop en Rocksteady. Toch wel gasten die al zolang als ik me kan herinneren bij mij bekend zijn.

avatar van LPereboom

LPereboom

Telleurstellend, niet turtle achtig! Ik ben fan van de oude films en misschien vergelijk ik teveel, maar met de oude heb je meer die turtle sfeer. De actie is te overweldigend en shredder is te sterk en machtig gemaakt vind ik. Het verhaal is maar zwakjes, de komedie is redelijk goed, af en toe eens moeten lachen.

avatar van Goldie63

Goldie63

Wat een vreselijke film. Non humor, acteurs met een heel bedenkelijk niveau. Vooral Arnett als de cameraman heeft totaal geen uitstraling en roept geen empathie op. Fox is natuurlijk een heerlijke verschijning maar acteren is toch wat meer als er alleen maar lekker uitzien. Erg tegenvallend!!!!

avatar van Yugnav

Yugnav

Visueel wel leuk gedaan, maar verder op alle fronten teleurstellend. Dun en heel voorspelbaar verhaal en allemaal zo kinderachtig. Heb niet één keer hoeven lachen om de "humor". Duidelijk dat Bay hieraan meegewerkt heeft. Alles zo over de top. En die Fox kan echt voor geen meter acteren. Precies alles waar ik bang voor was toen ze deze film aankondigden.

avatar van erwku

erwku

complimenten voor Michael Bay. Hij krijgt het toch weer voor mekaar om 2 uur van mijn leven te verspillen. Had ik maar de was gevouwen.

avatar van the new guy

the new guy

Nou, dat viel niet eens tegen. Het is absoluut niet goed, maar zeker wel vermakelijk. Ik was vroeger erg fan van de originele films, daar is gelukkig best rekening mee gehouden. De film neemt zichzelf net als de Turtles niet al te serieus waardoor wat grappen en actie overblijfen. Met name de actie zat weer goed in mekaar. Prima vermaak.

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!

Ik snap niet dat deze film een 2,83 gemiddeld staat.

Ik was vroeger fan van de tekenfilms. Toen in 2007 TMNT uitkwam, was ik er als de kippen bij. Ik heb die film nu al meerdere keren gekeken, maar hij blijft minder. De speelfilms uit de jaren '90 heb ik nog helemaal niet gezien.

Toen ik de trailer van deze film zag in de bioscoop, dacht ik: wat zien die turtels en belabberd uit. En dat denk ik nog steeds als ik ze zie. Er is teveel mee gerommeld in mijn ogen. Aan Splinter kon ik wennen, al duurde het even.

Het verhaal vond ik standaard turtel verhaal: ruimte voor grappen, niet ingewikkeld en het neemt zichzelf ook niet serieus. De actiescène in de sneeuw vond ik erg goed.

Deze film is op alle fronten voor mij beter dan mijn verwachtingen, want die waren erg laag.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vroeger zat ik - net als velen natuurlijk - voor de tekenfilm van de Ninja Turtles. Altijd leuk. De 'TMNT' versie uit 2007 vond ik al vermakelijk, maar deze live-action variant uit de hand van producer Michael Bay vind ik echt beter. Liebesman levert voor mij zijn eerste goede (!) film af. Heb me heerlijk vermaakt.

Het hele verhaal erachter - het ontstaan van de Turtles ken ik zo niet, maar vond dat het hier prima gebracht werd. Sowieso stoorde het simpele, voorspelbare verhaal me eigenlijk geen seconde. De film is een razende rit vol met heerlijke actie en bij vlagen is de prent visueel genieten geblazen. De scene in de sneeuw is echt heerlijk. Wat een actie, humor tussendoor, geen moment serieus te nemen: het werkt.

Het einde is net zo vermakelijk en ziet er ook erg netjes uit. Times Square wordt even vreselijk verbouwd. Mooi. Jammer is toch het voorkomen van Shredder. Beetje too much. Niks te zeggen over de weinig bijzondere cast. De schildpadden stelen de show. 1080p, DTS, achterover hangen en bier. Prima avond.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Bijzonder slecht, vooral als de hand van Bay zichtbaar wordt. Begint de film nog wel aardig - de hele intro wordt eigenlijk maar overgeslagen, dat maakt het geen goede film maar scheelt ook een hoop ergernis over alle onverwerkte trauma's die dan meestal langskomen- , als de film eenmaal voorbij de helft is begint het slaapverwekkende deel. Zeker die eerste helft kent nog een aantal leuke scènes met een camera die redelijk stil blijft staan en actie die best geinig is.
Maar dan komt het tweede deel waarin de actie ver over the top gaat gedrenkt in lelijke en weinig overtuigende CGI (de hele film door eigenlijk) en zit je de film maar uit - men overleeft het toch wel. Dat hele gedoe met die vrachtwagen of die instortende antenne op de New York Times Tower (?) kon mijn aandacht echt niet meer hebben. Verder weer heel wat infantiele humor dat we van Bay kennen (alleen dat shot op de kont van Fox was best genig), verder niets bijzonders en dan nog wel een Megan Fox die er niet plastiek en dus best leuk uitziet. 1,0*.

avatar van DragQueen

DragQueen

Altijd een fan geweest van de avonturen van The Turtles, daarom ook wel genoten van deze film. Visueel overtuigt de film, en ook de geboden actie daar valt van te genieten. Het verhaal is verder niet heel bijzonder, maar wel onderhoudend. En combineert wat dingetjes van o.a. uit de stripverhalen van vroeger. 3 Sterren.

avatar van Thorongil

Thorongil

Was vroeger als kind in de 90's een grote fan van de Turtles en o.a ook de Power Rangers. Paar jaar geleden ben ik terug de Turtles gaan volgen, meer bepaald met de sublieme IDW stripreeks. Ben hier met redelijk lage verwachtingen ingegaan gezien de slechte reacties en ben blij dat ik me hier toch goed mee vermaakt hebt. Megan Fox speelt hier haar beste rol tot nu toe, pakken beter dan in Transformers. Turtles waren fraai gemaakt en vond het goed dat ze er elk wat verschillend uitzagen, de een wat gespierd en groter dan de ander. Actie was allemaal wat over the top, maar goed te volgen. Geen slecht begin, maar hopelijk verbeteren ze met de sequels (ipv te verslechteren zoals de Transformers).

avatar van VforVictor

VforVictor

Best een aardige film, ondanks alle negatieve reacties hier, vond de turtles wel grappig en ook met de actie zat het wel snor, cowabunga!

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

De turtles zelf zien er goed uit, maar de actie is zo ontzettend CGI, dat ik me kapot heb geïrriteerd. Vooral die slide van die sneeuwhelling is rechtstreeks uit een game gekomen volgens mij... Daarnaast trekt het verhaal me niet en is Megan Fox te 'nep' om de film te dragen.... echt jammer dit.... Wat transformers wel lukte: een over the top popcornfilm worden is bij de turtles jammerlijk mislukt in mijn ogen.

avatar van kevinverwijst

kevinverwijst

Het is een kinderfilm.. dus zo benader ik hem ook en zo beoordeel ik hem ook.

Acteren niks op aan te merken, special effects waren top het verhaal was super

de kinderen in de zaal lachte precies op de momenten waarop ze hadden moeten lachen.

Dan zijn er ook nog mensen in de zaal die het irritant vonden dat die kinderen er zaten..

sorry maar wat voor een sukkel ben je dan.. je kan je toch wel een beetje indenken van te voren wat de doelgroep is.

Ik zeg dus geslaagd! en ben benieuwd naar deel 2!

Dit is toch veel beter dan die mannen verkleed als reuze schildpadden in die oude films. Snap serieus niet dat er mensen zijn die dat echt beter vinden..

avatar van dirkjan73

dirkjan73

Heel leuk voor de Kids!

avatar van Macmanus

Macmanus

Brug te ver.

Nee ik kan Transformers handelen. Maar dit is net een stap te ver. Miste juist wat van die Bay extravaganza. Geen Fox dit rondhuppelt in haar te korte rokje, geen bad guys die overdreven veel random mayhem veroorzaken. Hoewel dat waarschijnlijk eerste deel eigen is. Elk deel zal de wereld wel net een stap debieler worden vernietigd. Maar zonder dat, en met extreem vervelende turtles is er weinig te genieten eigenlijk. Bay is ook net wat strakker in de montage, net wat vettiger in de sluikreclame en muziek. Bij dit soort films moet je dat ook wel allemaal op de hoogste stand invoeren om het echt leuk te maken.

1.5 sterren.

Ben na een half uur afgehaakt...

avatar van skipy05

skipy05

Erg goede film. Heeft me toch wel verrast. Ik had de film uit 2007 gezien maar anders ken ik niet erg veel van tmnt. Film was goed, Verhaal is wel vrij standaard en voorspelbaar.

Het zag er wel mooi uit. De humor in de film is ook een grote meerwaarde.

Megan Fox vond ik toch wel goed doen.

avatar van Gunseng

Gunseng

Een film hoort in het verhaal diepgang te hebben, iets wat je emoties raakt. Maar deze film is toch echt het tegenovergestelde daarvan. Diepgang is ver te zoeken in deze titel. Daar ga ik het dan ook niet over hebben, want de titel zegt al genoeg. (kijk deze film als u de Transformers reeks ook vermakelijk vond)

Heb plezier in de actie, humor en (voor de heren) Megan Fox in deze film.

Fox slaat qua acteren wederom de plank mis, maar hee! Het is Megan Fox. Altijd een plezier om naar te kijken.

Wat mij opvalt, is de heerlijke humor van de gemuteerde schildknapen, die elk een duidelijke persoonlijkheid hebben. (Mikey in het bijzonder).

De film is duidelijk bedoeld, voor iemand die een heerlijk avondje actie comedy wilt of voor de minder intellectuele kijker, wat overigens geen probleem is. De titel zegt al genoeg. Een breinloze actie comedy met peperdure grafische effecten geeft menig kijker een heerlijk popcorn snackend avondje.

Fox is als een bijzonder mooi plaatje een lust voor het mannelijk oog, eerlijk is eerlijk. toch weet ze haar script niet echt bijzonder te brengen. Acteren kan ze heus wel, helaas is dit wederom niet haar sterkste werk. Ook in de Transformers reeks was ze slechts een plaatje om te zien.

Ik keek deze film uit het perspectief van een kind, en wat dat betreft is het een fijne film om naar te kijken. Leuk voor een kinderfeestje en erg leuk voor de heren (dankzij Megan Fox.) Voor mensen die serieuze films willen bewonderen, sla deze titel alstublieft over.

Ik moet toch zeggen dat de humor van deze titel, toch een lach op mijn gezicht heeft getoverd en mij al om al een fijn film avondje heeft gegeven. Echter wel, ik waardeer het als Michael Bay het houd op deze titel alleen.

Kortom, Vermakend voor de kids of voor de mensen die graag willen lachen, niet geschikt voor de mensen die zoeken naar een leuk verhaal want die is er domweg gewoon niet.

Michael (Let's blow sh*t up) Bay op zijn manier. Wat kun je anders verwachten van deze Director? Zijn werk is duidelijk: Je vind het vermakelijk of je haat het. Persoonlijk heb ik meer gelachen dan dat ik spanning zat. Meneer Bay, u bent geslaagd voor de meest kansloze Academy Award winnende film, maar ik heb wel erg gelachen. Bedankt voor een dolkomische avond.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

You know I got your back just like a turtle shield

Een heel ander soort film over de turtles. De film uit 1990 was altijd al een jeugdsentiment van mij om te beginnen. Een nieuwe versie met de aanwezigheid van Michael Bay als producent klinkt voor mij niet verkeerd. En ja, de uitwerking is dan ook behoorlijk anders.

Je merkt aan alles dat dit hedendaags is, de actie is een stuk harder en rijkelijk aanwezig, er zitten veel special effects in en er word meer gebruik gemaakt van cgi. Maar juist door de aanwezigheid van de vele actie en vernietigingen kijkt deze film ook fijn weg. Fijn ook de soundtrack, met het nummer Shell Shocked.

Echter blijf ik me nog altijd meer vermaken met de film uit 1990, waarschijnlijk puur omdat het nog altijd jeugdsentiment is.

avatar van Walter White

Walter White

Echt een hele goede film heb geen moment verveeld als ik cijfer van 1 t/m 10 kon geven had ik een 10 gegeven En snap de kritiek niet van sommige mensen dan kan je net zo goed tekenfilms van Transformers gaan kijken

avatar van psychopath

psychopath

Beter dan ik verwacht had alleen shredder was veels te overdreven met al die rambo messen, me verder wel vermaakt.

avatar van fatbirdsdontfly

avatar van dirkjan73

dirkjan73

fatbirdsdontfly schreef:

Nou, lekkere mening dirk jan

En heel leuk voor fatbirdsdontfly

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Zou deze zelf nooit hebben opgezet maar zoon wilde hem graag samen zien. Een verhaal dat te zot is voor woorden, Megan Fox die het aardig doet en met de special effects is helemaal niks mis. Een hoop visueel geweld, lekkere dosis actie, en het geluid via 5.1 was ook uitstekend. Leuk vermaakt hoor! 3 keer een ***

avatar van feyenoordfan01

feyenoordfan01

ietwat warrig verhaal maar de special effects maken een hoop goed! leuk filmpje verder

avatar van mnrk

mnrk

So, you're... Ninja Mutant Turtle Teenagers?

De TMNT film van Jonathan Liebesman was gewoon een vermakelijke film...

Het verhaal is in orde en de special effects zien er ook nog een prima uit, dit aangevuld met een aantal herkenbare dingen uit de vroegere tekenfilms/films zorgt ervoor dat alles gewoon leuk blijft om naar te kijken...

Megan Fox was ook op haar plek en acteert gewoon naar behoren, de overige cast vulde het allemaal prima aan....

Laat het 2e deel maar komen hoor...

Teenage Mutant Ninja Turtles 2 (2016) - IMDb