• 9.379.407 stemmen

Guardians of the Galaxy (2014)

Avontuur / Sciencefiction | 121 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Geregisseerd door: James Gunn

Met onder meer: Chris Pratt, Zoe Saldana en Bradley Cooper

IMDb beoordeling: 8,0 (1.351.619)

Releasedatum: 14 augustus 2014

Plot Guardians of the Galaxy

"All heroes start somewhere."

In het heelal wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill, die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal vreemde figuren.

Peter Quill / Star-Lord

Yondu Udonta

Corpsman Dey

avatar van Herculaas

Herculaas

Ik ben geen groot liefhebber van Marvelfilms, maar als tussendoortje met het verstand op nul vind ik ze meestal wel aardig. Dat geldt ook weer voor Guardians of the Galaxy: prachtig gemaakt, goeie actie, lekker flauwe humor en een aansprekend universum, maar door het dunne verhaal kon de film me niet echt boeien.

avatar van Noodless

Noodless

Snap niet altijd de uitleg van het ontbreken van een goed verhaal bij dit soort films en zo de film er op afrekenen. Laat duidelijk zijn dat ik natuurlijk ook een goed verhaal ten volle kan waarderen, maar bij dit soort werkjes hoeft dit geen gemis te zijn, want de film kan heel wat ander troeven naar voren brengen. Zo zit het dunne verhaal vol met heerlijke dialogen en droge humor. Daarbij zit de film vol flitsende en leuke actiescènes met prachtige beelden. Ook de kleurrijke personages en leuke muziek zorgen voor een pluspunten. Daarbij neemt de film zich nergens serieus. Gewoon entertainment van de bovenste plank. 8/10

avatar van psychopath

psychopath

Zit is wat reacties te lezen van de mensen die lage scores geven en die zijn ronduit lachwekkend, van het vergelijken met hun eigen dode humor tot met vergelijkingen met andere films, gelukkig neem ik die reacties niet al te serieus zoals hun waarschijnlijk de mijne niet serieus gaan nemen maar imo is dit 1 van de betere films die ik sinds een tijdje heb gezien.

Nu hou ik heel erg van het space genre en had eerlijk gezegd, ondanks dat het marvel is, nog nooit van de guardians of the galaxy gehoord. Niettemin, mooie visuals, heb zelf totaal geen problemen mee dat er humanoids roze of groen zijn, het heelal is oneindig groot dus het zou zomaar kunnen en ik vond het wel verhaal en de personen helemaal top.

Dikke 5 vanuit mijn kant

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het toch een redelijk originele stripverfilming. De jaren '80 muziek (met z'n dansjes ) en toch ook redelijk wat humor.

Het verhaal zelf was niet zo bijzonder, maar het viel niet tegen, net als de cast trouwens.

Verder zag het er goed uit, zeker niet goedkoop of zo.

Een vlotte actiefilm, die toch wel het bekijken waad is.

avatar van Sint Antonius

Sint Antonius

Om een indicatie te geven van hoe goed ik deze film vind: ik ben deze film tot drie maal toe in de bioscoop gaan bekijken (zo zielig ben ik dus ) en heb hem direct gekocht zodra hij op dvd uitkwam. Deze film heeft echt alles: goeie actie (vooral de ontsnappingsscène uit de gevangenis), spannend plot, drama, humor ("nothing goes over my head, my reflexes are too fast, I would catch it" ), interessante personages (geef toe: een pratende boom en een wasbeer met een strafblad, hoeveel andere films kunnen daarmee concurreren?), en weet al deze troeven op een succesvolle manier te combineren. Bovendien werkt de 70s soundtrack zeer goed. Het feit dat ik - zoals vele Europese bioscoopgangers - de Guardians of the Galaxy nog niet kende en dus ook niet wist waaraan ik me te verwachten had (wat niet meer gezegd kan worden van de andere Marvel-helden), maakte deze film des te meer een zeer aangename verrassing.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/avontuur/SF film...

Uitstekend mooi gemaakt SF film...

Uitstekend 3D, prachtig!

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital nog hoger)...

Uitstekend HD kwaliteit breedbeeld...

Uitstekend acteerwerk...

Heerlijk genoten en het is een zeer moeite waard...

Ik kijk nog een keer gewoon HD (geen 3d)...

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een niet voor de hand liggende groep ervoor moet zorgen dat het universum niet vernietigd wordt. Een onderhoudend, kleurrijk ruimte-avontuur volop actie en ook zeker humor. Leuke personages en goeie special effects. Laat dat tweede deel maar komen.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Na het licht teleurstellende tweede deel van The Avengers, werd mij deze film aangeraden. Dit is toch net wat leuker.

Sowieso werkt hier de humor; iets wat in die Avenger totaal niet lukte. Verder weet regisseur James Gunn zijn film wél goed op te bouwen. Zonder onnodig filosofisch gezeur of slappe romantiek. De Guardians zijn grappige personages - weer eens wat anders dan die almachtige standaard superhelden. Mooie CGI figuren ook, zoals die boom en de wasbeer.

Visueel kan ik het niet helemaal vergelijken, aangezien ik deze niet in de bios heb gezien, maar deze film is in ieder geval geen videoclip van losse actiescenes zonder enige context. De ruimte leent zich natuurlijk wat beter voor epische scenes en daar wordt ook goed gebruik van gemaakt. Soundtrack viel wel op, met al die '80-ties nummers, maar ik vond het i.t.t. sommige users niet geforceerd of storend. Sterker nog: ben zelf gek op die muziek!

Memorabel was het verder niet, maar zeker vermakelijk. 3,5*

avatar van Thunder Road

Thunder Road

"De melkwegvoogden": wie kende ze voor deze film eigenlijk niet? Euh......zo ongeveer 85% van deze wereldbol, denk ik. Mimimaal....

En juist daar ligt mijns inziens de kracht van deze blockbuster. Regisseur Gunn introduceert zijn protagonisten met een uitzonderlijke snelheid en zonder voorgeschiedenis, met uitzondering van Star Lord Peter die we als kind in de proloog voorbij zien schuiven. Hier gaan geen tig films aan vooraf waarin alle helden eerst hun eigen verhaal mogen vertellen, vervolgens zien we geen eerste uur waarin eerst het groepsgevoel gesmeed moet worden voordat het geweld in volle hevigheid losbarst. Nee hoor, we zitten er meteen middenin. Genoeg spektakel, het nodige gooi- en smijtwerk, prachtige effecten en dat alles ook nog met de nodige jolijt. Dikke pret, grote glimlach op mijn gezicht. Ik zeg: gaan met die banaan!

Zo moet een zomerse (nachos en biertje erbij) blockbuster zijn.

Geen plot? Flinterdun verhaaltje? So what, als ik dat wil kijk ik wel naar "The Usual Suspects".

En toch ook nog dit: voor de oplettende kijker zit de rode Infinity draad er wel zeker in en weet Gunn meer dan één ode te brengen aan diverse genre-klassiekers. Daarnaast geeft men ondanks de niet aanwezige introductie elk lid van het chaotische groepje iets mee waardoor we toch met ze meeleven. Hoezo, hier is niet over nagedacht......

Fijne 4* voor een lekkere wegkijkfilm, die lak heeft aan de standaardformules waaraan big budget films normaal moeten voldoen. En hulde aan Marvel dat men Gunn heeft laten begaan.....

avatar van santaro

santaro

Leuk, spannend, komisch en waanzinnige muziek. Deze zojuist in 3D bekeken en kan weinig negatief commentaar neer zetten gewoon een top film

avatar van NYSe

NYSe

Guardians of the Galaxy doet heel veel goed. Ze neemt zichzelf totaal niet serieus, wat voor een Marvelfilm heel fijn is (nu DC nog, zou ook leuk zijn). De cartooneske look van de film kon ik, al hoef je me er niet voor wakker te maken, wel waarderen: al die vrolijke kleuren en groteske bad guys maken het lekker luchtig, net als de terugkerende jaren '70-hitjes. En natuurlijk Chris Pratt weet de film goed te dragen: zijn mimiek alleen al is bijna de moeite waard (en maakt zijn status als modern sex symbool de meest onwaarschijnlijke ooit) en de openingscredits zijn goud waard.

Maar ja. Dan zijn er helaas wat minpunten. Dat zijn er, als ik er over nadenk, minder dan dat er pluspunten te vinden zijn, maar helaas wekten ze sporadisch toch net iets te veel ergernis op om mijn score naar een voldoende te trekken.

Allereerst Rocket the Raccoon. Het kan aan mij liggen, maar die opgewonden standjes met een Napoleoncomplex heb ik nooit grappig gevonden: ook aan Timon (van Pumbaa) en Lefou (van Beauty and the Beast) ergerde ik me altijd groen en geel. Disney heeft daar blijkbaar nogal een handje van. Ook in dit geval is het een nét iets te gemakkelijke poging tot humor: laat een personage in een stressvolle situatie volledig over de rooie gaan, iets dat contrasteert met zijn geringe lengte, en ta-da: lachen, gieren, brullen.

Dan is er die Apatow-achtige "bro"-sfeer, die voornamelijk door Pratt gedragen wordt. Nu heb ik al geschreven dat Pratt dit op een erg leuke manier doet, en ook zou ik niet willen suggereren dat het niet op zijn plaats is (integendeel, ik vind het een leuke toevoeging). Maar James Gunn lijkt er toch minder mee overweg te kunnen. Slechts wanneer hij Pratt gewoon, zonder al te veel heisa, zijn ding voor de camera laat doen komt het uit de verf, maar op het moment dat er geknipt moet worden, of als er veel actie en/of CGI in het spel komt, verdrinkt Pratt's spel soms daar gewoon in en gaat veel van de timing verloren.

En tja, nu is de actie vaak niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het gaat in de film voornamelijk om de interactie tussen de personages - iets dat sporadisch geslaagd is - maar het grote stuntwerk is niet veel meer dan standaard.

Kortom: een leuke avonturenfilm om een keer op te zetten, maar veel meer dan één kijkbeurt zit er voor mij niet in vrees ik.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Alle remmen los SF-aktie-spektakel FX-kermis waarin het weer eens gaat over de één of andere bol die de bezitter de macht geeft het hele universum te vernietigen.

Vlot filmpje, helaas zonder enige diepgang of het moeten de gebruikelijke cliché's zijn over vriendschap en samenwerken.

De wasbeer en de Groot zijn de sidekicks die nog een beetje humor in de film brengen en Dave Bautista in een soort van Spock-rol en die zijn eigenlijk leuker dan de andere twee guardians.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Even duizelen in het begin wanneer alle geïnteresseerde schurken voorgesteld worden, maar al spoedig wordt duidelijk dat het hier niet om de plot gaat maar om de personages en hun gekibbel, en aangezien ik dat honderd maal leuker vind levert dat een uiterst vermakelijke film op, net als bij de eerste Fantastic Four. Veel humor, goed spel, een prima hoofdrolspeler, perfecte CGI, een geweldige soundtrack en fraaie visuals resulteren in een superheldenfilm die zichzelf niet serieus neemt maar de kijker wel door hem geweldig vermaak voor te schotelen.

avatar van horizons

horizons

Amusante, kleurrijk sc-fi vermaak. De film wordt echter voornamelijk gered door de vijf guardian personages. Het verhaal zelf is makkelijk te verteren maar helaas wordt te weinig met de setting gedaan. En buiten de vijf personages zijn de neven figuren erg zwak. Maar het grootste minpunt is toch wel die foute black metal gast van een villain. Buiten dat goed vermaak zoals gezegd.

Moet wel zeggen dat het redelijk vergelijkbare Jupiter Ascending op veel vlakken beter was. Met name setting, (achtergrond) verhaal en tegenstanders. Qua actie en cgi spektakel zijn beide erg kleurrijk en doen niet voor elkaar onder. Guardians bied wel meer humor.

avatar van DVD-T

DVD-T

Heerlijke frisse wind binnen het genre. Eigenlijk is het gewoon Star War voor een andere generatie. Gunn weet met zijn offbeat hunor en muziek keuzes iets erg leuks te maken. Je kunt je de film zonder nauwelijks voorstellen. De actie, de pacing, geluid/muziek, de acteurs, waarvan enkele ook in mijn guilty pleasure "Slither" zitten. Alles is nagenoeg perfect in het heel erg leuke Guardians waarbij de 3D ook zeker bijdraagt aan de beleving.

avatar van IH88

IH88

“I am going to die surrounded by the biggest idiots in the galaxy.”

Guardians of the Galaxy is een zeer vermakelijke Marvel-film. Op zich zou het verhaal over onder andere een boom en een wasbeer niet moeten werken maar dat doet het wel. Het enthousiasme spat van het scherm en de chemie tussen de acteurs is geweldig om te zien. Pratt is geweldig als Peter Quill en ook Zoe Saldana, Dave Bautista en Bradley Cooper als Rocket zijn erg sterk. De acteurs hebben een geweldige chemie en hebben zichtbaar lol.

Humor, spanning en een geweldige soundtrack maakt het af. Hoe een groep van vijf personen/wezens met daaronder een wasbeer en een boom de Guardians of the Galaxy worden is ongelooflijk knap gedaan en de film zit boordevol met spectaculaire actiescènes en knetterende dialogen vol humor. De film moet het ook wel echt hebben van deze Guardians want de andere personages (waaronder de bad guy) zijn erg mager uitgewerkt. Maar de film straalt zoveel zelfvertrouwen uit en passie voor het bronmateriaal dat het geen moment stoort. Complimenten voor de vijf acteurs en vooral de schrijvers want het is geen sinecure om van dit materiaal een goede film te maken. Gelukkig neemt de film zich niet te serieus en dat is wel een verademing in deze tijd waar zelfs Superman een depressieve superheld is met een moedercomplex. De film wordt al het “Star Wars voor de nieuwe generatie” genoemd en dat is wat te veel eer maar laten we kijken hoe het tweede deel uitpakt. Dit schitterende ruimteavontuur smaakt in ieder geval naar meer.

avatar van Lansiertje

Lansiertje

De humor kon ik wel smaken alsook de muziek en de "special effects" (vandaar een 3 op 5), maar hoe leuk de wasbeer (een onherkenbare stem van Bradley Cooper) ook was, de superhelden van Marvel, je loopt er warm voor of ook niet. Teveel van het goede maakt het daarom niet beter, zelfs niet met cameo's van Glenn Close en Benicio Del Toro. Twee uur lang jacht maken op "een geheimzinnige bol"...so what. Nog een geluk dat ze zichzelf niet al teveel "au sérieux" nemen. Leuk, maar het aangekondigde vervolg zal ik aan mij voorbij laten gaan.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Na veel positieve reacties gelezen te hebben hoopte ik op een goede film. Maar dat viel toch tegen. De humor was niet leuk. Het verhaal is erg slap. De personages zijn niet interessant. En ga zo maar door. De film is zeker niet slecht. Maar ik heb echt wel betere marvel films gezien.

avatar van De filosoof

De filosoof

Een lege, maffe film die zichzelf niet serieus neemt en een (sci-fi-)paradie op The Lord of The Rings lijkt te zijn, maar die ook zo vol energie, plezier en visueel spektakel zit dat ie constant vermakelijk is.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Na de derde poging kunnen afkijken en uiteindelijk viel het gelukkig toch nog mee. Deel 2 zit eraan te komen en deze zal ik uiteindelijk toch ook gaan kijken. Mijn probleem met Guardians of the Galaxy is ook al door andere gezegd. Met name de humor is niet leuk genoeg. Het verhaal net even te slap. En de meeste personages zijn niet interessant.

Een zesje

avatar van Aapje81

Aapje81

Onverwacht hartstikke leuke film die het moet hebben van een vertederende wasbeer en een half mens/half struik (beste rol van Vin Diesel). Daarom heen zijn een bonte verzameling antihelden verzameld, wordt een hoog tempo aangehouden en is de boef verrassend charismatisch.

Eigenlijk is dit een van de betere superhelden films die ik in tijden heb gezien. Veel humor, veel actie, goede cast en goede soundtrack. Heb me geen minuut verveeld.

Erg goed.

avatar van TheManInBlack

TheManInBlack

Heerlijke film, heb hem al een aantal keer bekeken.

Een goed verhaal in deze film met veel leuke humor en een goede cast. Uitblinkers voor mij waren "Groot & Rocket".
Special effects zagen er fraai uit en veel spectaculaire actiescènes.
De film bevat ook een zeer goede soundtrack.

Een emotionele scene vlak voor het einde wanneer "Groot" zijn leven opgeeft voor zijn teamgenoten om hun te beschermen, maar gelukkig groeit er weer een nieuwe "Groot".

"I am Groot!"

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Leuk, maar vooral stukken beter dan verwacht. Vooraf had ik niet verwacht dat deze film vrij hoog scoort, en dus wist ik totaal niet wat te verwachten. Avontuur/Science-fiction, het had best ook sf/actie betiteld kunnen worden. Guardians of the Galaxy is vooral een film geworden welke niet helemaal serieus genomen hoeft te worden zoals met het dansen van de hoofdrolspeler in het begin , ik stoorde me er enigszins aan. De cast is goed en vult het zo in dat het plezier er vanaf straalt. Film heeft een behoorlijke dosis actie, wat er prima uitziet, en doet zo nu en dan wat denken aan Star Wars. Er zijn voldoende leuke karakters aanwezig, met name dan Groot en Rocket. En dat ook gecombineerd met een behoorlijk dosis humor.

avatar van KKOPPI

KKOPPI

Wat mij betreft is deze film een krampachtige poging om de achterhaalde actiebombast van Marvel nieuw en origineel leven in te blazen. Dit werkt voor mij juist averechts. De humor en dialogen zijn geforceerd en de opbouw en 'oneliners' nog even onorigineel en flauw. Maargoed, de formule blijft schijnbaar werken bij het jonge publiek.

avatar van Alathir

Alathir

Eindelijk gezien, toen deze in 2014 uitkwam eigenlijk nooit echt de zin gehad om te kijken, maar nu deze zowat wordt bestempeld als de beste Marvel film kan ik moeilijk achterblijven. In het begin is het even goed opletten hoe de wereld(en) in elkaar steken en wie tegen wie is, maar uiteindelijk is het verhaal relatief eenvoudig. Het geheel doet wat denken aan een typische Star Trek film (uit de reboot). Ik vond het wel een vermakelijk schouwspel alleen zoals hier vast al talloze keren eerder is gezegd, is de humor soms wat te geforceerd waardoor het soms wat irritant of kinderachtig gaat overkomen. Gelukkig voor de film nemen ze op tijd wat gas terug met flauwe moppen en wordt het toch geregeld wat serieuzer. De muziek is een aaneenschakeling van bekende deuntjes en het ene past al beter dan het andere maar ik stoorde me er niet zoveel aan als in Suicide Squad. Het einde van deze film is best goed en ik ga binnenkort zeker deel 2 eens bekijken.

avatar van TMP

TMP

Leuke en frisse superheldenfilm. Sympathieke personages en een behoorlijk plot. De film bevat de nodige humor, met name de wasbeer Rocket zorgt voor de nodige grappige momenten. De actiescènes zien er goed uit. Een van de grootste pluspunten is de uitstekende soundtrack, die ook nadrukkelijk naar voren wordt gebracht. Bij herziening blijft de film bovendien goed overeind.

avatar van Brabants

Brabants

Zeer gespannen en gedwongen sfeer waarbij het Marvel gevoel volgens mij allemaal niet vanzelf komt. Het zal vast ook komen door het kinderlijke karakter dat het allemaal wat ver gezocht is om het te kunnen doorgronden. Een glaasje Fanta zal voor sommigen vast helpen maar bij mij niet bij het zien van deze Marvel.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Het scenario is wat rommelig, maar verder is dit wel een mooie film, leuk verhaaltje, en veel humor.

Ook de beelden zijn heel mooi, en de speciale effecten super!!

Vond het dus niet slecht, en ondanks de twee uur ook niet langdradig.

Heb me er mee geamuseerd.

Naar aanleiding van het verschijnen van een tweede film deze eerste eens opnieuw bekeken.

Maar ik blijf bij mijn oorspronkelijke mening, mooie beelden en prachtige speciale effecten vooral.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Had over deze film heel veel vooroordelen, namelijk: flauw, onderbroekenlol en niet serieus. En ik zeg en beweer toch altijd van serieuzere films te houden. Maar nadat ik zag dat de film dermate hoge cijfers heeft op IMdB en Moviemeter, toch een kans gegeven.

En ik moet zeggen vanaf de eerste minuten meteen blij verast. Het ziet er van begin tot het einde echt fan-tas-tisch uit. Daarnaast vind ik Chris Pratt, meestal toch wel een garantie voor slecht acteren en flauwe humor, de rol echt passen. Het verhaal is simpel, dat is waar, maar dat maakt mij niet uit. De verscheidenheid aan karakters groot, de humor en het gekibbel ook, het laatste tot groot vermaak. Maar vooral de humor lijkt behoorlijk in balans. Waar bijvoorbeeld Jar Jar Binks in SW slechts de eerste minuten leuk is en daarna door een overdaad zijn eigen graf graaft, blijft de aanwezigheid van de vergelijkbare Groot veel meer in balans. Hij had het zelfde lot als Jar Jar kunnen hebben door te vaak zijn one-trick-pony te gebruiken maar daar is een keurige balans in. De komische momenten van Pratt blijven ook prima binnen de perken. Dan de soundtrack, hoe anders kan het zijn. Het is geen keuze die je meteen zou verwachten of doen, heerlijke foute jaren '70 en '80 hits er onder, maar wat had het dan moeten worden? Vrolijke klassieke muziek? Cheesy. Zware klassieke muziek? Te zwaar. Elektronische muziek a la Bladerunner? Nee, niet apart genoeg. Deze muziek is perfect bovendien werkt het als reminder dat Pratt natuurlijk mens is.

Erg vermakelijk, niet te serieus, actiehelden verhaaltje met de nodige humor. En nogmaals, het ziet er prachtig uit allemaal.

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima.

Weer een film van James Gunn, die eigenlijk meer bekend stond als de man die smerige filmpjes heeft gemaakt. Deze film was dus eigenlijk een beetje een verrassing. Overigens niet een verkeerde verrassing, want het was best vermakelijk.

Vooral Pratt steelt de show als de net wat te arrogante Peter Quill. Visueel ziet de film er redelijk uit, al was de schurk wel wat suf. Een beetje een standaard schurkje. Daarnaast kan Zoe Saldana nog steeds niet acteren en vliegen de irritaties er weer af.

Prima superheldenfilmpje dat weet te boeien en wel wat komischer is, maar nergens uitblinkt. Vond het niet veel bijzonderder dan de gemiddelde Marvel en volgt eigenlijk alles wel wat binnen de lijntjes. Ach ja, voor wat vermaak is het prima.