• 9.378.932 stemmen

Guardians of the Galaxy (2014)

Avontuur / Sciencefiction | 121 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Geregisseerd door: James Gunn

Met onder meer: Chris Pratt, Zoe Saldana en Bradley Cooper

IMDb beoordeling: 8,0 (1.351.462)

Releasedatum: 14 augustus 2014

Plot Guardians of the Galaxy

"All heroes start somewhere."

In het heelal wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill, die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal vreemde figuren.

Peter Quill / Star-Lord

Yondu Udonta

Corpsman Dey

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een vrij clichématig gebeuren dat zich voornamelijk in de ruimte afspeelt en focust op het groepje dat centraal staat. Veel humor, althans pogingen daartoe, en de boel blijft redelijk luchtig. Zelfs Thanos stond een glimlach af in zijn zwevende stoel. Erg onder de indruk was ik niet en ik had het idee alles al een keer gezien te hebben.

avatar van Mirob1

Mirob1

Weer een pareltje van Marvel. Heb mijn vriendin mee moeten slepen, maar zelfs die vond het leuk. Je vergeet enorm snel dat je naar onzin aan het kijken bent en de film heeft goed, meeslepend verhaal, leuke karakters en geweldige humor. Topvermaak!

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Ik kijk graag naar verfilmde comics. Ze komen niet allemaal even goed uit de verf, maar zijn best vermakelijk. Van deze film kon ik weinig maken. Ik vond het allemaal wat onevenwichtig. Wil de film een knipoog zijn naar het genre of was dit maar een deel van de film de bedoeling? De film was in ieder geval een overdosis CGI - net als Avatar - en - net als Avatar - zonder veel inhoud. Blijf in de bioscoop nog wel even zitten tot na de aftiteling .

avatar van otherfool

otherfool

Amusant tussendoortje, deze band of misfits die nog maar eens de strijd aangaan met al het kwade van het universum. De bij vlagen meer dan redelijke humor houdt het tempo er goed in en zelfs de emotionele sequenties waren te overleven. Geen topfilm, wel vermakelijk en helaas waarschijnlijk het begin van nog maar eens een franchise. 3 sterretjes.

avatar van Big-C

Big-C

Zeer vermakelijke film. Had er geen hele hoge verachtingen van maar was een leuke actievolle film met een goede dosis humor.

De bad guy kwam niet helemaal goed uit de verf vond ik maar heb verder de hele film genoten.

avatar van schram101

schram101

Superheldenvermaak met een hoofdletter. Ja, Marvel heeft er weer een toppertje bij. Gelukkig deze net nog even mee kunnen pakken in de bioscoop, daar moet je deze toch wel gezien hebben eigenlijk. De film begint direct al sterk met een dramatische scene wat misschien wat vreemd oogt in een 'lompe' film als dit, maar misplaatst is het zeker niet. Niet veel later schakelt de film gelukkig wel over naar de luchtige modus, om deze de rest van de speelduur niet meer los te laten.

In tegenstelling tot The Avengers heeft Guardians of the Galaxy niet het voordeel dat de kijker de personages al kent van diverse solofilms, maar het voelt direct vertrouwd. De cast heeft er zichtbaar plezier in. Vooral in de eerste helft van de film is humor van een hoog niveau en uiteraard steelt Rocket hier de show.

Visueel is het ook zeker genieten. Zelfs door een brakke 3D bril zag het spektakel er uitstekend uit.

avatar van arno74

arno74

Leuk en origineel science fiction-vermaak. In de film zit voldoende fantasie, spanning, actie en humor in om de 120 minuten te vullen zonder ook maar een seconde te vervelen. Het tempo is vlot, en het fantasierijke verhaal zit goed in elkaar. Opvallend ook dat er geen scènes of fouten in zitten waar je je aan kunt ergeren, geen domme dialogen, geen stukken waar logica ontbreekt, en ook geen scènes die zwaar over de top zijn of volstrekt ongeloofwaardig overkomen.

Dat deze aan Star Wars doet denken begrijp ik wel, al is dit verhaal niet lang zo ingewikkeld (wat hier een pluspunt is) en oogt de film lekker fris en vrolijk. Een van de betere comicverfilmingen, veel beter dan verwacht, en een hele ruime 3,5* ster, dicht tegen de 4* aan. Prima vermaak, zeker voor comicliefhebbers. Voor wie van dit soort films houdt is met deze film een geslaagde filmavond bijna gegarandeerd.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Visueel is deze SF-komedie om te genieten. Spektakel en actie gegarandeerd, en wie van space opera houdt, zal hier zijn of haar hartje aan ophalen. Spijtig genoeg is ook de ergerlijke humor van de partij (Saldana gaat van blauw naar groen), bestaan de dialogen grotendeels uit bekvechterij, wat het allemaal maar half zo boeiend maakt. Peter Quill die een paar dansmoves doet voor aartsvijand Ronan vind ik écht te belachelijk voor woorden. Fail! De film verveelt niet, is mooi om zien, maar er was ook heel wat dat me minder aansprak. Mooie verpakking, weinig inhoud. Kleine 3.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik kon de dosis humor wel waarderen. Ik vond het verfrissend in dit genre.

Halverwege de film kakte het wel een beetje in, om het tegen het einde weer goed op te pakken.

Al met al prima vermaak. Geen hoogvlieger, maar zeker een dikke voldoende *3,5

avatar van clockwork72

clockwork72

Echt een topfilm, wat een spektakel, humor en actie in één film. Ik heb me werkelijk helemaal de touwkrampen gelachen om die boom en die wasbeer. Grafisch ziet de film er ook gewoon erg mooi uit, spijt dat ik deze niet in de bios ben gaan zien. Ook die 70's en 80's hits tussendoor was leuk gevonden en paste eigenlijk perfect hierin want de film neemt zich totaal niet serieus en dat is in dit geval heel erg grappig.

Het maximale wat ik kan geven is 5* dus doe ik dat ook. Één van de leukste films van het jaar.

avatar van The Oceanic Six

- Fine, but I can't promise when all of this is over I'm not going to kill every last one of you jerks.

- See, this is exactly why none of you have any friends!

Ja, leuk! Guardians of the Galaxy is net even die verfrissende superheldenfilm die dit genre nodig heeft om niet te eentonig te raken. Tussen alle bloedserieuze superhelden met hun alter-ego's is het fijn om ook eens een zootje ongeregeld te treffen die zichzelf en elkaar niet serieus nemen, humor hebben en geen masker nodig hebben om te kunnen functioneren. We volgen een pratende boom en een wasbeer die samen met hun groep orde op zaken stellen op hun eigen bizarre manieren. Wat er bovenuit steekt is de interactie tussen de groep, de heerlijk gevatte, botte en lompe humor en toch ook wel het visuele aspect, dat dik in orde is. Jammer dat het middenstuk af en toe iets te langdradig is, anders had ik de film een nog hoger cijfer gegeven. Ook een compliment voor de erg fijne soundtrack, die lekker herkenbaar en nostalgisch is. Ik heb me echt goed met Guardians vermaakt. Laat het vervolg maar komen.

avatar van filmkul

filmkul

Weer een heerlijke Marvel film. Op en top vermaak. In tegenstelling tot andere Marvel films, is in deze film de invloed van Disney meer aanwezig. De film bevat daardoor wat meer humor en minder harde actie. Dat mag echter de pret niet drukken. Het tempo ligt hoog en de hoofdrolspelers hebben het prima naar hun zin. De special effects zijn van hoog niveau, een lust voor het oog.

Topper. 4.0/4.5

avatar van ME669

ME669

Als liefhebber van dit genre vond ik deze film een verademing ten opzichte van wat we de laatste jaren gezien hebben. Eens een keer geen grote aardse metropool die bedreigd cq verwoest wordt. Alles (behalve de beginscene) speelt zich elders in het universum af.

Niet dat de Films als Avengers, Captain America, Iron man, Thor, maar ook Transformers etc. slecht zijn, integendeel, ik verheug mij altijd op een nieuwe. Maar brengen ze echt iets anders?

Hier Inderdaad ook, goed tegen kwaad, vernietiging van hele rassen, een “bad guy” enzovoorts, maar minder moralistisch en met meer humor gebracht.

Uiteraard is dit een “verstand op nul en blik op oneindig” film met, volgens mij, voor dit genre een goede portie humor en geweldige special effects.

De nieuwe personages, andere wapens, andere werelden zorgen voor een nieuwe frisse ”Marvel” film.

avatar van Theunissen

Verrassend leuke Avontuur / Sciencefiction film die qua verhaal veel weg heeft van het eerste originele en sterke deel van Star Wars (deel 4) en qua uitvoering veel weg heeft van de slechte en overbodige Star Wars delen 1 t/m 3, maar dan beter, leuker en veel minder flauw en kinderachtig.

Zowel het verhaal als de uitvoering zitten gewoon goed en leuk in elkaar en visueel spat deze film van het scherm. Ook de sfeer is lekker luchtig en het team "Guardians of the Galaxy" bevat allemaal zeer leuke karakters (persoonlijk vond ik hoofdrolspeler Chris Pratt in de rol van "Peter Quill" de minste daarvan). Een aantal daarvan beschikte ook over zeer leuke subtiele humor zoals met name "Drax" (zeer leuk gespeeld door Dave Bautista) en wasbeer "Rocket". Op bepaalde momenten zijn ze zelfs aandoenlijk en vooral natuurlijk de vertederende boom "Groot".

De film wist me ook van begin tot einde (zeer mooi en sterk) te boeien en gedurende de twee uren dat de film duurde, heb ik me geen moment verveeld. Dat kwam mede omdat het tempo best hoog was en er meer dan voldoende gebeurde, ook trouwens qua actie. De muziek (jaren 60, 70 en 80 muziek, welke de lievelingsmuziek was van de moeder van "Peter") vond ik regelmatig niet passend, maar het was wel schitterend om weer eens het nummer "Cherry Bomb" van de jaren 70 meidengroep "The Runaways" te horen. Over hun is trouwens ook een zeer goede film gemaakt.

Al met al heb ik me gewoon prima vermaakt met deze zeer leuke Avontuur / Sciencefiction film die zich lekker wegkeek en geschikt is voor jong en oud. Dat er nog een vervolg opkomt wordt op het einde van deze film ook duidelijk gemaakt.

avatar van Kondoro

Kondoro

Guardians of the Galaxy

Ik als Sciencefiction fan heb super erg genoten van Guardians of the Galaxy! De actie was lekker, er kwamen veel bekende acteurs/actrices in voor! Om de humor kon ik lachen!

Chris Pratt deed het leuk! Ook zijn humor was goed! En het muziek die hij van z'n moeder heeft gekregen was lekker swingend! Zoe Saldana is denk ik tegenwoordig niks anders meer gewend dan worden omgetoverd tot een heuse "Alien".. Eerst met Avatar al! En nu met Guardians of the Galaxy! Aan Dave Bautista moest ik in het begin even erg aan wennen! Ik ken Dave Bautista als prof worstelaar (WWE)! Hij deed het wel leuk in de film! Als moordlustige "Alien" heen en weer helemaal gek in zijn hoofd en alleen maar zin heeft in vechten kon ik er toch nog van genieten! Vin Diesel merk je niet eens op! Het enigste wat hij moet zeggen is "I am Groot" en "We are Groot". En dan komen we bij Rocket, ook wel Bradley Cooper! Sowieso dat dit de lieveling's personage was uit Guardians of the Galaxy!

Ik ging met grote verwachtingen de film in! En ik kwam er heel erg tevreden weer uit! Het enigste puntje waar ik me aan ergde is het wennen aan al die verschillen de kleuren.. Daar staat een gele personage, daar staat een rode personage, daar staat een blauwe personage, daar staat een groene personage etc. etc. Moest ik erg aan wennen maar na maten je in de film komt raak je er aan gewend! De actie scene's waren ook prima te doen! En het verhaal was ook goed! Ook de muziek vond ik leuk in de film.. Uiteraard voor mijn tijd, maar ken sommige er van natuurlijk wel! Ook dit was wennen want meestal ben je van dat stoere rock achtige muziek gewend bij dit soort film.. Nee nu hoor je The Runaways - Cherry Bomb!

De film houd mijn aandacht erg goed vast! De film duurt twee uurtjes! Maar je verveelt je eigenlijk niet tot amper! Je hebt mensen die dit niks aan vinden, maar ook mensen die dit super leuk, vet, cool etc. vinden.. De laatste daar ben ik er 1 van! 4.5*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Fijn tussendoortje op de zondagmiddag. Een simpel en redelijk oninteressant verhaal(tje), maar wel gevuld met een aantal zeer vermakelijke karakters die ieder hun eigen leuke en grappige momenten verzorgen. Visueel prima in orde, de plaatjes van het zogenaamde universum zien er mooi uit en de actie is goed verzorgd. De film blijft constant luchtig - dat is aan de ene kant leuk, maar dat zorgt er tegelijkertijd voor dat je als kijker niet erg wordt meegesleept omdat je voelt dat het toch wel goed komt allemaal. Maakt weinig uit. 'Guardians of the Galaxy' vermaakt en laat je lachen. De hoge score hier en op IMDb kan ik me voorstellen. De film heeft een beetje van alles en doet weinig verkeerd. Voldoende van mijn kant.

avatar van Film Pegasus

Ik had nog nooit gehoord van Guardians of the Galaxy en liet me dan ook mooi verrassen. Het leek een langverwachte film te zijn, maar ik las toch dat in Amerika deze film moeiteloos werd voorbijgestoken door bvb TMNT. En na de film gezien te hebben is dat ook niet zo verwonderlijk.

Guardians zet nochtans een mooie sfeer neer in het begin met een vintage soundtrack via cassettes. Het leek weer eens anders te gaan. Maar dan wordt het toch meer een parodie dan echt een grootse avonturenfilm. Het tapt uit hetzelfde vaatje als Star Wars, The Avengers, The Fifth Element en Total Recall. Maar het mist op enkele dingen na de frisse creativiteit, het tijdloze en het echte epische van een klassieker. Verschil met The Avengers is ook dat die figuren had die we voordien al kende en het effect juist was om ze samen te zien. Wat hier niet is, hier hebben we gewoon een soort The A-Team van verschillende planeten. Op dat vlak heeft de film eerder weg van de Disneyfilm Treasure Planet.

Hier en daar is er wel een glimlach en sommige figuren werken op zich wel. De actie is een pak minder en ik mis het effect van een blockbuster. Niet de film die ik had verwacht, maar er zijn er slechter.

avatar van John Milton

John Milton

martenaria schreef:

Er staat toch 12 jaar?

So?

Dat is een Kijkwijzer-classificatie. Deze betekent 'mogelijk schadelijk voor kinderen onder de 12 jaar. Binnen deze leeftijdscategorie 12 kunnen onder andere voorkomen: indringende, harde geweldsscènes zeer angstige/ lijdende mensen en ernstige of bloederige verwondingen/lijken. Verder kan er vaak seksueel taalgebruik of seksuele handelingen in voorkomen, een discriminerende uiting, en overmatig gebruik van alcohol/softdrugs of harddrugsgebruik.' Zie eventueel Kijkwijzer.

Het betekent absoluut niet dat dit een film is vóór 12-jarigen. En zelfs als dat wel de doelgroep zou zijn, jonge tieners zijn toch prima in staat om (een hoop) Engels te volgen en de ondertitels te lezen? Voor zesjarigen kan ik het nog begrijpen, maar (dit soort) blockbusters nasynchroniseren wordt toch zelden tot nooit gedaan? Ik vrees dat ik je redenatie helemaal niet volg.

avatar van tattoobob

tattoobob

Heerlijke film van Marvel die zich makkelijk tot een van de beste kan rekenen...toffe humor gaat gepaard met leuke karakters en goede CGI en niet te vergeten de badguys die er in deze film lekker duister uitzien.

Heerlijk om weer eens iets nieuws te zien van Marvel ...ik denk dat hier nog zeker een paar vervolgdelen van gaan komen.

Acteerwerk was ook prima...een paar acteurs had ik niet in zo,n film verwacht omdat die meestal in wat mindere films spelen maar ach het heeft ook wel wat.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

De film heeft slechts één minpunt en dat is dat het een ontzettende mengelmoes van onafgewerkte ideetjes en verhaallijntjes is. Laat dat nu net een belangrijk iets zijn.

Verhaaltechnisch loopt het totaal niet - geen idee waar ik het moet plaatsen binnen Marvel's Universe, ik ben er niet zo in thuis en interesseren doet het me ook niet - en dan krijg je een aaneenschakeling van scènes die zowat op zichzelf lijken te staan. Tussendoor vinden er behoorlijk wat actiescènes plaats, zijn er zo nu en dan wat villains die tevoorschijn komen en rijgen de schijtlolligheden zich helaas ook aan elkaar. Nu, die onderbroekenlol vind ik niet slechter dan Iron Man's snelle gebrabbel, maar echt gelukkig maakt het mij toch niet.

Chris Pratt doet z'n best en is een aangename hoofdrolspeler. Dat hij dan ergens in de film moet beginnen dansen en zingen, zorgt ervoor dat ik best wel medelijden met hem krijg. Het is toch wat.

De supporting cast met o.m. Zoe Saldana is oké - enkel Bradley Cooper's stem is behoorlijk miscast.

Met Lee Pace heb je een acteur die heerlijk theatraal kan zijn en Ronan lijkt ook geslaagd, maar hoe langer de film doorgaat hoe meer het script hem de das omdoet.

Visueel doet Guardians wel eigen aan. Het is iets totaal anders dan bv Asgard in Thor - dat qua lelijkheid ook tien keer erger is dan dit. CG-creaties zoals Groot e.d. worden steeds beter. De designafdeling laat behoorlijke wat variatie zien in z'n aliens en kostuums. Ronan vind ik qua design het toppunt.

Positieve afsluiter is de soundtrack - die behoorlijk wat 70s bevat en de film meer karakter geeft dan de doorsnee superheldfilm uit de stal van Marvel.

2,5

avatar van blurp194

blurp194

Niet mijn film.

Een stel onduidelijke space-helden die iets episch zouden moeten gaan doen. Komt op mij niet over, misschien had ik beter moeten opletten maar ik mis nogal wat. Zoals dat de helden me niet echt sympathiek worden, het doel wat ze nastreven nogal dun aangezet blijft, de actiescenes te onoverzichtelijk en te onduidelijk zijn. Voor mij dan. Vond het moeilijk om mijn aandacht er bij te houden, dus misschien is me daardoor wel wat ontgaan. Goede humor heb ik in ieder geval niet kunnen ontdekken, en de acteurs spraken me ook nergens aan.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Peter Quill neemt het samen een groep zonderlinge figuren op tegen het kwaad in deze Marvel-film! De karakters van de hoofdrolspelers waren allen erg leuk en zorgden voor de nodige fun. En ohja wat zag het er tof en kleurrijk uit allemaal. Al die fantasy/SF-stuff verveelt geen enkel moment! Enige minpunt zijn de slechteriken van het stuk, die iets te karikaturaal waren.

avatar van james_cameron

Vlot en lichtvoetig SF-avontuur, een beetje in de stijl van de eerste Star Wars-film, lekker losjes geregisseerd door James Gunn. De grappen en grollen zijn hier en daar aan de flauwe kant en de plot is niet bijster interessant, maar de personages zijn leuk genoeg om de aandacht erbij te houden. Het idee van eventuele vervolgfilms staat ook niet direct tegen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Guardians of the Galaxy is een interessante film die diverse genres mixt tot een genietbaar geheel. Het is een superheldenfilm, in space, maar wel met een licht komische insteek. De film voelt origineel aan en is met name door de visuele pracht heel goed door te komen. Visueel is de film namelijk verreweg één van de mooiste en best afgewerkte films die ik in tijden heb gezien.

Er zitten ook vele leuke grappen in. Zo doet hoofdpersoon Quill af en toe denken aan "The Dude" uit The Big Lebowski doordat zijn manier van praten en zinnen die vaak eindigen op "...man!" De wisselwerking met Drax, die metaforen niet snapt en alleen maar met dure woorden praat, is daardoor heel leuk. Ook heb ik erg genoten van Michael Rooker. Maar niet alle kwinkslagen zijn dijenkletsers. De wasbeer Rocket had veel potentie, maar is soms eerder irritant dan grappig. Met name de scène dat hij tegen een graspol aan gaat schoppen van ergernis is een moment waarbij je denkt "is het de bedoeling dat ik nu moet lachen?".

De verhaallijn is supersimpel: hoofdpersoon wil magisch object vinden voor het geld, maar dan blijkt het lot van de Melkweg samen te hangen met dit object. Gaat hij het verkopen of voorkomen dat de booswichten hun plannen er mee uitvoeren? Zijn keuze zal geen verrassing zijn. Maar het tweedimensionale stripverhaal is ook niet meer dan een kapstok voor actie en diverse mooie scènes, die steevast gered worden door Quill die zo graag een bekende boef wil zijn maar er is steeds niemand die zijn zelf bedachte schurkennaam herkent. Door de simpele verhaallijn, de humor en het sarcasme wil de film helaas niet echt spannend worden, maar door de prachtige beelden en fantastische sets is dit helemaal niet zo erg.

Companion, what did you retrieve? - You're an imbecile.

3,5 sterren

avatar van Insignificance

Insignificance

Pelvic sorcery. Oké. Een scheut zelf relativerende humor dus. Of de grapjes nu landen of niet, het werkt op zich wel, want je zit naar iets te kijken dat al tig keer gemaakt is. Hetzelfde snoepje, maar een andere verpakking. Zoiets. Uiteraard is er onderweg iemand die een plannetje heeft en als daar dan de draak mee wordt gestoken, kan dat op een glimlachje rekenen. Een minzame, dat wel.

Nu nog eens afrekenen met de brommende stemmen en boze blikken van de schurken van dienst. Daar gaat deze film niet aan ten onder, dat is eerder weggelegd voor de alom aanwezige drukte. Veel grapjes die daarin verzuipen. Erger is dat dat ook geldt voor het uiterlijk van deze melkweg. Toch wel wat leuke designs gezien, maar er mee pronken of iets dergelijks is er gek genoeg niet bij.

In dit hap-slik-weg tempo met immer ratelende, veelal irritante schepsels wordt het nooit een factor van belang. Er komt vanzelf een moment dat het totaal niet meer boeit, dan is zelfs de explosieve actie meer loos alarm dan iets anders. Kleine uitzondering voor Groot en zijn vonken. Dat koppie nadat hij met één van zijn takken even flink door het lint gaat. Priceless. Sowieso een leuke creatie.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vond het niks. Het keek wel lekker weg, het is alleen zo braaf en meh... Vin Diesel als Groot is wel grappig maar de film was mij te veel gericht op het jongere publiek wat sowieso jammer is bij Marvel. Er werd wel goede muziek gebruikt maar Oak's words echoed..._____! There's a time and place for everything! But not now.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Guardians of the galaxy is een erg leuke film van Marvel. De beste film van Marvel waarschijnlijk, of toch bijna de beste. Eindelijk eens geen standaard 'man verandert in superheld en redt de wereld' verhaal, maar een leuke en originele setting in de ruimte met veel kleurrijke personages en een voorspelbaar maar uiterst vermakelijk verhaal. De special effects waren uitstekend en blonken voornamelijk uit in de personages zelf. Dit is samen met de luchtige sfeer en de altijd aanwezige humor hetgeen waar deze film het van moet hebben. De muziek viel overigens wel mee, maar was niet echt bijzonder.

avatar van Serpicos

Serpicos

Neen, dit was het niet. wat een flauwe, bombastische en langdradige bedoening was me dit.

De film probeert om heel losjes te doen, origineel te zijn, maar dat pakt verkeerd uit. Om te beginnen, de humor. Zo'n honderd grappen worden er gemaakt, maar maar enkelen daarvan zijn geinig en dat waren dan de korte momentjes. Niet zoals bijvoorbeeld het afleidingsmanoeuvre van Peter op 't eind, dat ik zie als het dieptepunt van film. Genoeg inspiratie voor extra en vervelende Amerikaanse humor op YouTube, 9Gag, et cetera.

De soundtrack. Op papier (YouTube) is dit echt enorm amusant en goed gewoon. Eentje waarvan je zou zeggen dat het een film, hoe slecht dan ook, kan redden. Guardians of the Galaxy bewijst het tegendeel: de muziek is in de eerste 10seconden met 10cc en later met Blue Swede het effectiefst, daarna werden alle nummers abusief en vooral te kort durend in de film gegooid. Spijtig.

En natuurlijk, explosie na explosie. Zoveel dat de pret en de kracht er na een tijdje wel uit zijn. Als ze dan nog met luchtgevechten gaan beginnen, haak ik volledig af. De clichés zie ik door de vingers, moesten er wel inzitten en vond ik niet zo erg. Er wordt op visueel vlak wel veel met kleuren gewerkt, vond ik wel positief en zorgde voor een paar mooie momenten. Ook op technisch vlak is deze sterk maar dan ook niet genoeg om 2 uur lang boeiend te blijven.

avatar van nakada

nakada

Voor mij een zeer positieve verrassing. Ik ben niet echt fan van het hele Marvel universum en mijn verwachtingen zijn dan ook altijd laag. Onterecht in dit geval. De film is prachtig gemaakt en vrijwel overal een lust voor het oog. Toegegeven het verhaal is niet al te ingewikkeld, maar gelukkig neemt men zichzelf ook niet al te serieus.

Ga ik zonder problemen nog eens zien.

avatar van Jerom123

Jerom123

Inmiddels heb ik alle films van de MCU gezien. Deze film viel mij het meeste tegen. Mede door de hoge score op zowel Imdb als moviemeter had ik veel meer verwacht.

De film was zeker niet saai of vervelend, maar hij springt nergens echt boven uit. Het verhaal is in alle marvelfilms niet geweldig, maar hier is dat duidelijk nog het minste.

De humor deed mij niet zoveel, al kan ik begrijpen dat je het leuk kan vinden.

De actie waar Marvel bekend om staat is niet terug te zien in deze film. Het gaat allemaal wat te vlot.

De personages konden mij ook niet echt boeien.

Al met al is het geen slechte film, maar hopelijk ligt deel 2 mij meer.