Guardians of the Galaxy (2014)
Genre: Avontuur / Sciencefiction
Geregisseerd door: James Gunn
Met onder meer: Chris Pratt, Zoe Saldana en Bradley Cooper
8,0 (1.351.162)
Releasedatum: 14 augustus 2014
Bekijk via Disney+
Zondag 1 maart in één bioscoop (Noordwijk)
Plot Guardians of the Galaxy
"All heroes start somewhere."
In het heelal wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill, die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal vreemde figuren.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Guardians of the Galaxy (MusicMeter)
- Guardians of the Galaxy (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Nebula
Korath
Corpsman Dey
horned_reaper
Deze film staat nu al op de Nederlandse Netflix.
Erg netjes!
Lurtz
Vaak te flauw, kon slechts een paar keer glimlachen. Het verhaal is ook niet bijzonder genoeg.
LostCauze
Warempel, de tweede superhelden film die ik kan waarderen (naast The Dark Knight).
Super leuke film, luchtig en grappig en niet te corny met de actie scènes. Verhaal is mager maar onderhoudend genoeg om me niet aan te storen.
Tien keer liever dit dan die Avengers of Transformers meuk, 4* zelfs.
Lord Flashheart
Na het licht teleurstellende tweede deel van The Avengers, werd mij deze film aangeraden. Dit is toch net wat leuker.
Sowieso werkt hier de humor; iets wat in die Avenger totaal niet lukte. Verder weet regisseur James Gunn zijn film wél goed op te bouwen. Zonder onnodig filosofisch gezeur of slappe romantiek. De Guardians zijn grappige personages - weer eens wat anders dan die almachtige standaard superhelden. Mooie CGI figuren ook, zoals die boom en de wasbeer.
Visueel kan ik het niet helemaal vergelijken, aangezien ik deze niet in de bios heb gezien, maar deze film is in ieder geval geen videoclip van losse actiescenes zonder enige context. De ruimte leent zich natuurlijk wat beter voor epische scenes en daar wordt ook goed gebruik van gemaakt. Soundtrack viel wel op, met al die '80-ties nummers, maar ik vond het i.t.t. sommige users niet geforceerd of storend. Sterker nog: ben zelf gek op die muziek!
Memorabel was het verder niet, maar zeker vermakelijk. 3,5*
Rodger
Leuke film, mooie actie.. en vermakelijke humor.
Boven verwachting best een mooie film.
3.5***
Thunder Road
"De melkwegvoogden": wie kende ze voor deze film eigenlijk niet? Euh......zo ongeveer 85% van deze wereldbol, denk ik. Mimimaal....
En juist daar ligt mijns inziens de kracht van deze blockbuster. Regisseur Gunn introduceert zijn protagonisten met een uitzonderlijke snelheid en zonder voorgeschiedenis, met uitzondering van Star Lord Peter die we als kind in de proloog voorbij zien schuiven. Hier gaan geen tig films aan vooraf waarin alle helden eerst hun eigen verhaal mogen vertellen, vervolgens zien we geen eerste uur waarin eerst het groepsgevoel gesmeed moet worden voordat het geweld in volle hevigheid losbarst. Nee hoor, we zitten er meteen middenin. Genoeg spektakel, het nodige gooi- en smijtwerk, prachtige effecten en dat alles ook nog met de nodige jolijt. Dikke pret, grote glimlach op mijn gezicht. Ik zeg: gaan met die banaan!
Zo moet een zomerse (nachos en biertje erbij) blockbuster zijn.
Geen plot? Flinterdun verhaaltje? So what, als ik dat wil kijk ik wel naar "The Usual Suspects".
En toch ook nog dit: voor de oplettende kijker zit de rode Infinity draad er wel zeker in en weet Gunn meer dan één ode te brengen aan diverse genre-klassiekers. Daarnaast geeft men ondanks de niet aanwezige introductie elk lid van het chaotische groepje iets mee waardoor we toch met ze meeleven. Hoezo, hier is niet over nagedacht......
Fijne 4* voor een lekkere wegkijkfilm, die lak heeft aan de standaardformules waaraan big budget films normaal moeten voldoen. En hulde aan Marvel dat men Gunn heeft laten begaan.....
nakada
Helemaal mee eens !
Een fijne uitzondering binnen die hele berg superheldenfilms.
AC1
Dankzij de 'groove', 'vibe' en 'attitude' viel de tweede kijkbeurt eigenlijk erg goed mee. Voor mij is Guardians eigenlijk geen Marvel film maar eerder de nieuwe Flash Gordon: kleurrijke, aaibare, intergalactische fun! Hopelijk slaagt Gunn erin om diezelfde kwaliteiten mee te geven aan de tweede film (2017).
Thereisnospoon
Songfestival hedenavond, tijd voor een escape.
In afwachting van de puntentelling Guardians of the Galaxy eindelijk bekeken.
Good and bad, een hamster, and a good looking guy redden de melkweg van een
idioot die via een dief een rare bol in handen krijgt, eh nou ja zoiets.
Het ziet er in ieder geval prachtig uit, wat redt deze film uiteindelijk?
Cassettebandjes, ik was om met Ain't no mountain high enough aan het eind, echt.
santaro
Leuk, spannend, komisch en waanzinnige muziek. Deze zojuist in 3D bekeken en kan weinig negatief commentaar neer zetten gewoon een top film
murtcelP
Erg leuke film, blijft de hele tijd boeiend! Duidelijk één van de betere in het nu overvolle superhelden-genre. Hoewel dit veel onbekendere helden zijn, vind ik deze film een stuk beter dan beide Avengers. Door de verscheidenheid aan personages en veel humor blijft zelfs het wat standaard verhaaltje van een vernietigende bol overeind staan. ****
NYSe
Guardians of the Galaxy doet heel veel goed. Ze neemt zichzelf totaal niet serieus, wat voor een Marvelfilm heel fijn is (nu DC nog, zou ook leuk zijn). De cartooneske look van de film kon ik, al hoef je me er niet voor wakker te maken, wel waarderen: al die vrolijke kleuren en groteske bad guys maken het lekker luchtig, net als de terugkerende jaren '70-hitjes. En natuurlijk Chris Pratt weet de film goed te dragen: zijn mimiek alleen al is bijna de moeite waard (en maakt zijn status als modern sex symbool de meest onwaarschijnlijke ooit) en de openingscredits zijn goud waard.
Maar ja. Dan zijn er helaas wat minpunten. Dat zijn er, als ik er over nadenk, minder dan dat er pluspunten te vinden zijn, maar helaas wekten ze sporadisch toch net iets te veel ergernis op om mijn score naar een voldoende te trekken.
Allereerst Rocket the Raccoon. Het kan aan mij liggen, maar die opgewonden standjes met een Napoleoncomplex heb ik nooit grappig gevonden: ook aan Timon (van Pumbaa) en Lefou (van Beauty and the Beast) ergerde ik me altijd groen en geel. Disney heeft daar blijkbaar nogal een handje van. Ook in dit geval is het een nét iets te gemakkelijke poging tot humor: laat een personage in een stressvolle situatie volledig over de rooie gaan, iets dat contrasteert met zijn geringe lengte, en ta-da: lachen, gieren, brullen.
Dan is er die Apatow-achtige "bro"-sfeer, die voornamelijk door Pratt gedragen wordt. Nu heb ik al geschreven dat Pratt dit op een erg leuke manier doet, en ook zou ik niet willen suggereren dat het niet op zijn plaats is (integendeel, ik vind het een leuke toevoeging). Maar James Gunn lijkt er toch minder mee overweg te kunnen. Slechts wanneer hij Pratt gewoon, zonder al te veel heisa, zijn ding voor de camera laat doen komt het uit de verf, maar op het moment dat er geknipt moet worden, of als er veel actie en/of CGI in het spel komt, verdrinkt Pratt's spel soms daar gewoon in en gaat veel van de timing verloren.
En tja, nu is de actie vaak niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het gaat in de film voornamelijk om de interactie tussen de personages - iets dat sporadisch geslaagd is - maar het grote stuntwerk is niet veel meer dan standaard.
Kortom: een leuke avonturenfilm om een keer op te zetten, maar veel meer dan één kijkbeurt zit er voor mij niet in vrees ik.
NERD
Leuke film. Deed me een beetje denken aan de originele Star Wars trilogie vooral door de vele (leuke) karakters die een rol spelen in de ontwikkeling van het verhaal. Ook de setting uiteraard en de humoristische momenten dragen daar aan bij. Verder leuke soundtrack (mijn soort muziek). De film in zijn geheel is zeker niet van de kwaliteit van Star Wars maar toch leuk, ik kijk in ieder geval uit naar de volgende.
3,5 sterren.
wendyvortex
Alle remmen los SF-aktie-spektakel FX-kermis waarin het weer eens gaat over de één of andere bol die de bezitter de macht geeft het hele universum te vernietigen.
Vlot filmpje, helaas zonder enige diepgang of het moeten de gebruikelijke cliché's zijn over vriendschap en samenwerken.
De wasbeer en de Groot zijn de sidekicks die nog een beetje humor in de film brengen en Dave Bautista in een soort van Spock-rol en die zijn eigenlijk leuker dan de andere twee guardians.
Roger Thornhill
Even duizelen in het begin wanneer alle geïnteresseerde schurken voorgesteld worden, maar al spoedig wordt duidelijk dat het hier niet om de plot gaat maar om de personages en hun gekibbel, en aangezien ik dat honderd maal leuker vind levert dat een uiterst vermakelijke film op, net als bij de eerste Fantastic Four. Veel humor, goed spel, een prima hoofdrolspeler, perfecte CGI, een geweldige soundtrack en fraaie visuals resulteren in een superheldenfilm die zichzelf niet serieus neemt maar de kijker wel door hem geweldig vermaak voor te schotelen.
TomRayder
waanzinnige SF film, die flarden overeenkomsten treft met Star Wars maar vreemd genoeg ook wel fantasy invloeden zoals LOTR.
Mag ik zeggen dat GROOT echt magnifique vond. Nou ik zeg het gewoon. GROOT is magnifique.
En kom nu maar op met deel 2!!!
firepotatoe
1e keer dat ik hem zag heb ik hem halverwege afgezet en gaf ik een 2,5.
Ik denk dat ik toen een verkeerd humeur had. Nu een 2e keer gezien omdat die zo ontzettend hoog scoort. En ik vond het een geweldige film.
Geweldige droge humor, goed geacteerd, leuk maar dun verhaal, goede muziek, CGI is prima in orde.
Tuurlijk moet je het een beetje met een korreltje zout nemen met de levende boom en de eekhoorn die kan praten. MJa dat is in principe met alle sci fi en fantasy films. Ze voeren het hier alleen iets verder door dan normaal. Dat stond me in 1e instantie tegen. Nu niet meer.
polletjepiekhaar
Erg leuke film met heerlijke humor en zoals wij hier zeggen de nodige zwets.
Meer van deze films graag Marvell
The_CrY
Een heerlijk luchtige film, onderhoudend en humoristisch. Dat mag ik wel.
horizons
Amusante, kleurrijk sc-fi vermaak. De film wordt echter voornamelijk gered door de vijf guardian personages. Het verhaal zelf is makkelijk te verteren maar helaas wordt te weinig met de setting gedaan. En buiten de vijf personages zijn de neven figuren erg zwak. Maar het grootste minpunt is toch wel die foute black metal gast van een villain. Buiten dat goed vermaak zoals gezegd.
Moet wel zeggen dat het redelijk vergelijkbare Jupiter Ascending op veel vlakken beter was. Met name setting, (achtergrond) verhaal en tegenstanders. Qua actie en cgi spektakel zijn beide erg kleurrijk en doen niet voor elkaar onder. Guardians bied wel meer humor.
IH88
I'm GROOT
Guardians of the Galaxy is een zeer vermakelijke Marvel-film. Op zich zou het allemaal niet moeten werken maar dat doet het wel. Het enthousiasme spat van het scherm en de chemie tussen de acteurs is geweldig om te zien. Pratt is als Peter Quill erg goed en heeft duidelijk naar Harrison Ford gekeken. Harrison danst (gelukkig) niet maar voor de rest wordt alleen de zweep en hoed nog gemist. Ook Zoe Saldana, Dave Bautista en Bradley Cooper als Rocket zijn erg sterk. Humor, spanning en een geweldige soundtrack maakt het af.
Hoe een groep van vijf personen met daaronder een wasbeer en een boom de guardians of the galaxy worden is ongelooflijk knap gedaan. De film moet het ook wel echt hebben van deze guardians want de andere personages (waaronder de bad guy) zijn bordkanton dun. Compilmenten voor de vijf acteurs en vooral de schrijvers want de dialogen zijn erg sterk. De film neemt zich niet te serieus en dat is wel een verademing in deze tijd waar zelfs Superman een depressieve superheld is met een moedercomplex.
De film wordt al het 'Star Wars voor de nieuwe generatie' genoemd en dat is wat te veel eer maar laten we bekijken hoe het tweede deel uitpakt. Dit schitterende ruimteavontuur smaakt in ieder geval naar meer.
DVD-T
Heerlijke frisse wind binnen het genre. Eigenlijk is het gewoon Star War voor een andere generatie. Gunn weet met zijn offbeat hunor en muziek keuzes iets erg leuks te maken. Je kunt je de film zonder nauwelijks voorstellen. De actie, de pacing, geluid/muziek, de acteurs, waarvan enkele ook in mijn guilty pleasure "Slither" zitten. Alles is nagenoeg perfect in het heel erg leuke Guardians waarbij de 3D ook zeker bijdraagt aan de beleving.
FcTwente
Ben normaal een liefhebber van superheldenfilms, maar deze weet mij totaal niet te boeien. Te druk en flauwe humor waar ik niet om kan lachen. De eerste Marvel verfilming die ik niet heb afgekeken...
Matt81
Met afstand de leukste en meest frisse Marvelfilm. Goede actie,humor, afwisselende karakters en fijne retro-muziek
principal2000
(Voor mij) verrassend vermakelijke film met goed gedoseerde humor, actie en een aardig verhaal hier omheen gebouwd.
Bauer
Vermakelijke film met mooie special effects. Jammer alleen dat het verhaal nagenoeg hetzelfde is als de eerste Star Wars film uit 1977.

Guardians of the Galaxy Vol. 3
2023

Guardians of the Galaxy Vol. 2
2017

Zoe Saldaña wil dat Gamora voortleeft na haar MCU-exit: "Ze is zo'n invloedrijk personage geweest voor fans"

Eerste reacties op nieuwe 'Guardians of the Galaxy'-film: Wederom een flop of beste film in de reeks?

James Gunn geeft veelbelovende update over 'Guardians of the Galaxy Vol. 3': "Ik begin nu te zien hoe het samenkomt"

Regisseur James Gunn legt uit waarom mensen zoveel van superheldenfilms houden

Fantasy / Avontuur, 2009

Memory of the Camps