Guardians of the Galaxy (2014)
Genre: Avontuur / Sciencefiction
Geregisseerd door: James Gunn
Met onder meer: Chris Pratt, Zoe Saldana en Bradley Cooper
8,0 (1.350.998)
Releasedatum: 14 augustus 2014
Bekijk via Disney+
Zondag 1 maart in één bioscoop (Noordwijk)
Plot Guardians of the Galaxy
"All heroes start somewhere."
In het heelal wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill, die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal vreemde figuren.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Guardians of the Galaxy (MusicMeter)
- Guardians of the Galaxy (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Nebula
Korath
Corpsman Dey
Filmhoek.nl
De op-het-eerst mysterieuze Star-Lord ontpopt zich tot één van de meest komische personages in het hele Marvel universum. Daar krijgt hij echter hulp bij, in de vorm van de dodelijke Gamora, super techneut Rocket, domme Drax en boom Groot. Nu lijkt een pratende boom niet zo grappig, maar geloof mij, je zult vlak liggen van het lachen door Groot zijn uitingen en uitspraken. De ruige Racoon is onwijs gaaf met zijn grappen en Drax zijn domheid en Gamora’s moordlustigheid maken het plaatje helemaal compleet. Deze film barst van de spectaculaire actiescènes en hilarische momenten. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat Guardians of the Galaxy één van de meest komische Marvel films is die ik ooit heb gezien.
Recensie Guardians of the Galaxy (Fabian van der Starre) - Filmhoek.nl
If I turn on a blacklight, this place will look like a Jackson Pollock painting
Geweldige film en zowaar de eerste echte goede film van Marvel Studios. Ik gooi het er maar gelijk uit, Guardians of the Galaxy is wat The Avengers had moeten zijn. Enorme gebalanceerde mix tussen drama, komedie en actie, een magnifieke en goed verdeelde dynamiek tussen de 'assembly', vloeibare narratie (of post-plot, zoals u wilt) en last but not least is de zeer besmettelijke een aangename energieke flow die dit z'n aangename ervaring maakt. Energiek zeg ik? Synergiek.
Die synergie, gemixt met de main cast met enorm veel chemie en een heerlijke dynamiek, heel erg slim script. Heerlijke sarcastische en edgy humor, zoals bovenstaand citaat al weggeeft. Ik heb vaak weinig begrip voor mensen die hardop lachen in de bioscoop maar ik kon het dit keer ook niet helpen. Pratt steelt de show uiteraard met zijn sublieme timing en delivery, maar Diesel, Cooper, Saldana en Bautista zijn onmisbaar. Aan alles merk je dat Gunn carte blanche heeft gekregen. Wonderbaarlijke goede mix tussen komedie, drama en actie. Waar eerstgenoemde wel de boventoon voert, is de film op elk vlak spot on en enorm overtuigend.
Geweldig design. Een zeer authentiek gecreëerd universum, en i.t.t,. Thor bvb, heb je nooit het gevoel naar een kunstmatig universum te kijken. De wereld van The Guardians of the Galaxy, kent een zeer succesvolle transitie naar het witte doek. Visueel ook magnifiek en in Ronan heb je dan ook een zeer indrukwekkende en subliem gedesignede villain. Heerlijke hand-picked soundtrack met heerlijke bekende deuntjes uit de jaren '60, '70 en '80, en daarbij ook nog een zeer plausibel plotpoint.
Synergiek tempo, zelfbewust, goede balans tussen komedie, drama en actie, geen traditionele narratie, een magnifieke groepsdynamiek. Van de PG13 merk je niks. En een shitload aan easter eggs. Guardians of the Galaxy is alles wat je van een assemble superhero movie kan verwachten, en is zelfs meer dan dat. Allemaal te danken aan de bezielende visie van Gunn. Fuck Josh Whedon's Captain America, Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow en Hawkeye. James Gunn's Peter Quill, Gamora, Drax, Rocket en Groot heersen. Fun in haar puurste vorm.
Seam
Kijk dat klinkt als een comic movie die ik wil zien! Ik vind de meeste stripverfilmingen zichzelf veel te serieus nemen en te laks qua stylering. Nu word ik wel nieuwsgierig en zo'n soort film hoor je eigenlijk in de bioscoop te kijken. Binnenkort toch maar eens langsgaan dus.
John Milton
L.A. Times - 'Guardians of the Galaxy' and the rise of post-plot cinema
eppo349
If I turn on a blacklight, this place will look like a Jackson Pollock painting
Vraagje: Moet ik deze in 3D bekijken of (zoals ik meestal doe) in 2D?
Naomi Watts
2D als het kan. Guardians of the Galaxy is een 3D conversion, en dus niet geschoten in 3D. Heeft geen enkele meerwaarde dus. Al stoort het ook niet hoor.
John Milton
had je linkje hierboven nog kunnen bekijken? wat vond je ervan?
Naomi Watts
Over heen gelezen, nu inmiddels gelezen. Hele interessante read en mocht ook wel benadrukt worden. De critics zien het wel, maar merk wel bij veel filmbloggers e.d. dat ze veel niet zien. Artikel beschrijft idd heel goed, waarom Guardians zo anders is dan veel van zijn soortgenoten. En verheugd dat ze de term post-plot ook gebruikten uiteraard
schumacher
Gister avond gezien; topfilm, alles zat goed, spanning van begin tot het einde of het kon me enorm boeien van begin tot het einde. Samen met wolf of wallstreet en planet of the apes al één vd beste films dit jaar.
Zelfs Batista (wrestler) die een zowaar grote rol kreeg in de film die anders heel slecht acteerd was heel goed in de film, aan wat ligt dat opeens? Ligt dat aan de regisseur of ligt dat aan acteerlessen nog te hebben gevolgd ofzo? .
En Vin Diesel die mocht ook veel zeggen haha; ik ben groot was het dus
Was super.
Ook grappige momenten in de film.
Na de aftiteling is er nog een klein stukje te zien maar dat was nu niet bepaald de moeite haha.
Ik kan der niks slechts op zeggen, het is een rollercoaster, de film blijft gewoon boeien, geen dode of saaie momenten in de film, goed gefilmd, veel aktie, goed verhaal, goeie acteurs of alvast goed geacteerd en er deed ook ene mee die nog in the walking dead heeft meegedaan; Merle genaamd in the walking dead, die zie ik ook graag spelen, heeft een echte bad guy face .
LPereboom
Wat een aangename verrassing was me dit! Guardians of Galaxy is een spektakel rollercoaster van het begin tot het einde, grafisch ziet deze film er fantastisch uit met boordevol goede actie scenes. De komedie is droog maar oh zo geniaal en grappig om naar te kijken. het verhaal is goed en blijft boeien tot het einde, ook zijn de personages 1 voor 1 interessant om naar te kijken! En als laatste is de soundtrack ook heerlijk om naar te luisteren, voor mij misschien de verrassing van het jaar.
Vitruvian
Ik ben heel benieuwd naar deze film. Maar snel een keer naar de bios om deze film te kunnen zien.
hein007
jOERI: Heb de film vorige week in Antwerpen gezien.
Fantastische film. Voor mij beste film dit jaar. Actie, slimme humor, soundtrack, special effects, etc. Je wordt gewoon in de film gezogen, gewoon jammer dat het vervolg pas in 2017 gepland is.
Flat Eric
Ik twijfel of ik deze in 3D of 3D Imax moet gaan bekijken.
Ik las ergens dat de film niet in 3D is opgenomen. Heeft het dan uberhaupt nut hem in Imax3D te zien of is het dan beter de film in 'gewone' 3D te zien en de Imaxtoeslag lekker in mijn eigen zak houden?
jokemeistah
Ben idd verrast. The Guardians Of The Galaxy is wat minder bekend dan bijvoorbeeld een Iron Man, maar is daardoor niet minder vermakelijk. Ik vind het denk ik zelfs beter dan The Avengers.
Zelfs Batista acteert vrij naar behoren ( wat ik niet had verwacht )
Gish
Ben normaliter zeker geen fan van dit soort actie/sf films, maar heb me eindelijk weer eens vermaakt. Sommige personages, zoals Quill en Rocket zijn erg leuk en vaak grappig.
Actie ziet er gelikt uit, hoewel soms toch weer wat wild en overdreven, jammer. Het verhaal moet je maar met een grote korrel zout nemen en gewoon genieten van deze prime Marvel. En ja, die 1988 soundtrack is echt fenomenaal.
eppo349
Zeer vermakelijk en vakkundig gemaakt. Naar mijn gevoel was Farscape niet ver weg en dat bedoel ik positief.
Gelukkig heeft Antwerpen altijd een 3D-loze versie draaien.
Uier
- 2006 berichten
VoorDeFilm leidt de film in. Bekijk 'm voor je bioscoopbezoek!
Presentator komt ook uit een andere galaxy?
BramIsLegend
Eén van de plezantste bioscoopervaringen van de laatste jaren!
Oké er zitten een groot aantal clichés in en het is soms serieus cheesy, maar het past allemaal ongelooflijk goed. De chemie tussen de acteurs is geweldig, de komische timing van Pratt is geniaal en ook de stemacteurs Cooper en Diesel zijn erg sterk. Had dat nochtans niet verwacht aangezien zij de rest van de cast pas voor het eerst ontmoetten tijdens de promotietoer omtrent de film. Maar petje af!
Dan zijn er nog de vele eastereggs, verwijzingen naar de 'legendary warrior' Kevin Bacon en de outlaw John Stamos. Ik zat gedurende de hele film met een grijns op mijn gezicht.
Als kers op de taart dan nog eens die fantastische soundtrack, wauw... ik denk dat ik hem nog eens in de bioscoop ga kijken
I am GROOT!
3 2 1 cut
Heerlijke film ! Eindelijk eens een echt goede blockbuster. Ook de hoofdpersonages waren goed uitgewerkt. En Zoe Saldana (Avatar), wat een zalige stem heeft ze.. En Karen Gillan (Oculus) als Nebula. Mooie actrice..
Humor, Jack Vance momenten, een prachtig uitgewerkte Galaxy, mooie beelden, relaxte score en het ging maar door !
Dit is wat een zomerfilm moet doen ! Aanrader !!!
Cygor
Wow, wat heb ik genoten van deze film.
Alles is geweldig gedoseerd: actie, humor drama enz.
Eindelijk een blockbuster die afleverd.
Groot is geweldig.
En de grootste verrassing komt na de aftiteling haha geniaal
Filmpie1
Zat alles in actie, drama en humor en ook nog goed ook.
Beste Marvel film tot nu toe.
Genoten !
voskat
Straks komen die allemaal bij mekaar, hoor. Daar zorgt onze vriend Thanos wel voor.

Guardians of the Galaxy Vol. 3
2023

Guardians of the Galaxy Vol. 2
2017

Zoe Saldaña wil dat Gamora voortleeft na haar MCU-exit: "Ze is zo'n invloedrijk personage geweest voor fans"

Eerste reacties op nieuwe 'Guardians of the Galaxy'-film: Wederom een flop of beste film in de reeks?

James Gunn geeft veelbelovende update over 'Guardians of the Galaxy Vol. 3': "Ik begin nu te zien hoe het samenkomt"

Regisseur James Gunn legt uit waarom mensen zoveel van superheldenfilms houden

Fantasy / Avontuur, 2009

Memory of the Camps