• 9.373.198 stemmen

Met onder meer: Jon Favreau, John Leguizamo en Sofía Vergara

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 september 2014

Plot Chef

"Starting from scratch never tasted so good."

Chef Carl Casper (Jon Favreau) weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Een conflict met de commerciële restauranteigenaar (Dustin Hoffman) is onvermijdelijk, en uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), zijn beste vriend (John Leguizamo) en zijn zoon (Emjay Anthony). Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

avatar van Koen87

Koen87

Deze moet wel goed worden; Favreau en voornamelijke Cannavale hebben een sublieme timing. Tevens is het aardig gerecenseerd op SXSW: Chef: Jon Favreau cooks up an amiable comedy for SXSW 2014 opener - review | Film | theguardian.com

Er is ook een eerste snippet het net op geslingerd

YouTube - Chef Movie CLIP - Twitter War (2014) - Jon Favreau, Robert Downey Jr. Movie HD

Afschuwelijke trailer!!1 je ziet de hele film alweer!!

Maar lijkt me verder wel leuk filmpje. 'you're trending bro'

tattoobob

Mij lijkt het ook wel wat....koken is een groot onderdeel van deze film en dat zie je niet vaak..ik ben nieuwsgierig.

Vanaf 4 september in de bioscoop (Universal)

avatar van misterfool

misterfool

kos schreef:

Afschuwelijke trailer!!1 je ziet de hele film alweer!!'

Inderdaad, ik mijd om die reden trailers tegenwoordig als de pest. Bah!

Verder ook wel benieuwd naar deze film, ondanks dat ik niet zo fan ben van komedies.

avatar van eppy

eppy

Deze film net gezien, en na 22 jaar in het vak te hebben gezeten sprak hij me heel erg aan.

De film is voor iedere kok erg herkenbaar van het begin tot aan het eind. Ik heb me in het verleden mezelf ook van sites zoals Yelp en diverse foodblogs moeten scheiden, want bij vooral die eerste raakte ik erg gefrustreerd. Amateurs die kritiek hebben over dingen waar ze geen verstand van hebben, grrr!

Het meest herkenbaar is het begin, en heb dit nu al twee keer meegemaakt. Restaurant eigenaren zijn het ergste volk op aarde. Ze beloven van alles, maar raken bij het minste of geringste in paniek. Met het resultaat dat je in een sleur raakt, en elke dag het zelfde maakt. Net als mijn laatste werkplek, die uiteindelijk falliet ging door het blijven hangen aan de zelfde kaart.

Maar genoeg over mij.

Deze Iron man reünie is enorm geslaagd, en het script waarschijnlijk door iemand geschreven met veel keuken ervaring. Het riep bij mij veel sympathie op en inspireerde. Ik ken de problemen die het koksleven met zich mee brengt, helemaal als je passie hebt voor het geen wat je doet.

Je hebt nooit tijd voor de gene die je lief hebt, en mij heeft het een hoop vriendinnen gekost. Ben 36 en heb nog steeds geen gezin, gewoon geen tijd. En bakken met geld leverd het ook niet op, tenzij je voor jezelf gaat beginnen. Maar toen ik daar aan begon klapte de economie, en ging mijn lening niet door. Ach het is een vak van vallen en opstaan.

Ik heb weer frisse moed gekregen van deze film en m'n hoofd begint zich weer te vullen met ideeën. Voor alle koks is deze film een aanrader, en voor de rest overgens ook. Een lekkere feelgood die eerlijk en hier en hartverwarmend is.....

tattoobob

Jarenlang kok geweest....en dat zal je altijd blijven!!!

Ik kijk hier erg naar uit....deze week kijken!!!

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een film voor en over foodlovers.

Liefde en passie voor het (bereiden) van eten en family bonding zijn zo'n beetje de hoofdthema's in deze vrolijke roadtrip. Het voorspelbare einde zie je mijlenver aankomen en dat maakt dat de film wat mij betreft wel een half uur korter had gekund.

Een pluim voor hoe de gerechten in beeld werden gebracht, dat zag er allemaal erg smakelijk uit. Die cubanos sandwiches, njam. Dat is wel wat anders dan die taaie bioscooppopcorn die ik tijdens de film probeerde weg te krijgen.

Erg fijne muziekscore ook, beetje funk (West coast poplock van Ronnie Hudson, lekkerrr nummer!) beetje blues (Gary Clark) en heel veel salsa. Leuk.

Aardig.

Alweer een tijdje geleden dat Favreau wat maakte. Z'n output is redelijk wisselend, maar een film als deze heeft hij best wel in de vingers. Hij neemt ook zelf nog eens de hoofdrol op, dus kan hij gewoon rustig z'n gang gaan.

Doet in het begin wat denken aan de Aziatische eetfilms. Als het maar suddert, alleen komt er daar meestal meer stoom vanaf. Het koken wordt in ieder geval érg smakelijk in beeld gebracht, toch niet onbelangrijk voor een film over een kok (leuk ook het stukje tijdens de aftiteling trouwens).

Verder is het vooral Leguizamo die positief opvalt. Beetje jammer dat hij niet bij de credits vermeld staat hierboven, want hij is naast het zoontje en Favreau toch zowat het grootste personage. Maar erg verwonderlijk is het niet dat acteurs/trices als Johansson (alweer) en Downey Jr wat meer naar voren gepushed worden. Erg veel zijn ze alleen niet te zien.

Hoewel het drama misschien iets teveel overheerst op sommige momenten, is Chef vooral een smakelijke, zonnige en opgewekte feel-good film geworden. Zelfs als het slecht gaat loopt alles nog wel redelijk vlotjes, eens in Miami aangekomen wordt alle negativiteit overboord gegooid en is er enkel nog maar plaats voor mooie gedachten en blije plotlijntjes.

Geen geniale cinema, maar het kijkt best lekker weg. Iets te lang en het had iets komischer gemogen, maar qua sfeer zit het verder wel goed en hoewel deze film waarschijnlijk veel te veel gekost heeft pretendeert het ook niet veel meer dan dat.

tattoobob

Leuke feelgood movie.....helaas blijft de film wat vlak en zit er net even te weinig comedy in de film...het blijft wel onderhoudend genoeg om een leuke kijkervaring te beleven.

Downey Jr speelt zo,n kleine rol die had van mij niet hierboven genoemd hoeven worden.

En zeker niet bij de eerste drie namen.....Johanssen heeft een grotere rol.

Acteerwerk en camerawerk niets op aan te merken....leuke film voor de zondagmiddag.

avatar van Pontifex Max

Pontifex Max

Een echte feelgood movie zonder het gebruikelijke drama halverwege de film. De scene met Downey jr. had er wat mij betreft uit kunnen blijven. Goede soundtrack.

avatar van GGG

GGG

Mooie film over iemand die de juiste mensen op zijn weg tegenkomt om zijn droom te kunnen verwezenlijken. Wat Robert D hier in deed zal mijn altijd een raadsel blijven.... Mooie rol ook van John Leguizamo!

avatar van the new guy

the new guy

Een heerlijke verrassing. Als je niet zo van (best wel) doorsnee Amerikaanse feelgood houdt, blijft er zeker voldoende over om deze film vermakelijk te vinden. Als je van deze film geen honger krijgt, moet je naar een kliniek. Man man man, wat een heerlijkheid komt er voorbij. En dan niet een toefje dit, kruimeltje zus en een schuimpje zo, nee gewoon de beste tosti ooit. Heerlijk, ga er nu een bakken.

avatar van Brother Grimm

Brother Grimm

Geweldige feelgood movie, zal 'm zeker nog ns kijken!!

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Aardig. Jammer van de iPhone en Twitter reclame.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Chef is gewoon een hele leuke film en tot nu toe de enige echte feelgood-film van dit jaar. Een roadmovie is vaak hetzelfde en ook Chef bewandelt dit pad, maar het gaat erom wat de Chef toevoegt aan dit verhaal en Favreau bewijst een hele goede Chef te zijn. En dan heb ik het nogmaals niet eens over de manier waarop al dat lekkere eten in beeld wordt gebracht, alles ziet er lekker uit. Een tip is dus ook om genoeg eten de bioscoopzaal mee in te nemen, want je zal het nodig hebben. Chef is fingerlicking-good.

‘Chef’ Review | Filmtakers

avatar van patrickman

patrickman

leuke film simpel maar toch leuk

avatar van Bélon

Bélon

aSMoDeuS schreef:

Aardig. Jammer van de iPhone en Twitter reclame.

Inderdaad. Het Twitter-gebeuren (ook in beeld gemixt) is nogal 2011 cringe worthy . De film begint niet onaardig en ligt in principe in m'n straatje qua onderwerp (ik kijk best veel slechte eet-shows) maar deze film kan helaas de aandacht niet vasthouden. Echt slecht is hij niet maar wel een niemendalletje. Helaas want een goede food-film gaat er bij mij wel in (zoals "Babette's Feast" of "Estômago"). Jammer dus.

Toffe feelgood film met een onderwerp dat niet zo vaak aan bod komt. Goede soundtrack, regelmatig mooie shots, leuke sfeer en het acteerwerk is voldoende. Ik heb wel 2 minpunten, het 'social media' aspect ligt er wel erg dik op, en (zoals wel te verwachten) erg veel cliché's: slechte vader-zoon relatie wordt opgelost, gescheiden koppel komt terug samen, de veel te snelle makeover van de truck, de recensent is uiteindelijk de good guy,.... Desondanks toch een 3,5 omdat het de doorsnee zondagmiddag film echt wel overstijgt, zoals ik al zei: gewoon een leuke film!

avatar van Rabbitto

Rabbitto

Leuke en onschuldige feelgood movie die terug gaat naar de basics van een kook/restaurant film. Lekker eten koken en comedy. Favreau komt uit de Marvel wereld dus kon met gemak Scarlett en Robert Downey Jr. regelen voor een paar korte maar interessante scenes.

Alles aan de film ademt sfeer en gezelligheid. Einde ook met een glimlach afgekeken. Simpelweg een 4.0 omdat het gewoon allemaal vloeiend en zonder drama wordt doorlopen!

avatar van KeCe86

KeCe86

vermakelijke avond gehad met mijn meisje. Wanneer ik morgen wakker word zal ik van deze film weinig meer onthouden.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Tot 3/4 van de film was ik enorm geboeid maar helaas toen zakte het af en het einde was helemaal een anticlimax en nogal voorspelbaar. Ik had wel wat meer diepgang willen zien, maar voor de rest vond ik het best een aardige film.

avatar van MH040

MH040

Erg aangename feelgood film. Leuke humor, niet geforceerd lollig.

Het einde was misschien wat voorspelbaar en zoet, maar duurde niet lang dus ik had er geen probleem mee.

avatar van max cady

max cady

Viel me tegen, had hier meer van verwacht. Het kwam voor mij allemaal een beetje geforceerd over en kan me niet herinneren bij welke grap in de film ik gelachen heb. Jammer ..

avatar van gauke

gauke

Deze hommage aan de Amerikaanse keuken is een mix van een roadkomedie, een feelgood film en een vader-zoonverhaal en zonneklaar met liefde èn met oog voor detail, onder het mom "je houdt niet alleen van koken, je leeft en ademt ervoor", gemaakt. Echter het verhaal, over een bekritiseerde kok met succes, had ook zijn keerzijde: er werden te weinig grappen gemaakt en te veel geouwehoerd. Bovendien zag ik weinig uitdagingen en werd het plot keer op keer en volstrekt onnodig (waarschijnlijk om de bijna twee uur speeltijd vol te krijgen) uitgelegd. De regisseur nam tevens de hoofdrol voor zijn rekening maar viel daarin behoorlijk door de mand.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

"You're never going to be happy cooking for someone else."

Ik kan met zekerheid zeggen dat er één ding is waar ik een grondige bloedhekel aan heb, en dat zijn de ontelbare kookprogramma’s (en variaties hierop) die we de laatste jaren voorgeschoteld (hoe toepasselijk) krijgen op de televisie. Er zijn zelfs, hoe is het mogelijk, zenders zoals “24Kitchen” en “Njam” waar je het 24 uur op 24 uur kunt bekijken. Een mens kan niet eens rustig zappen op een doorsnee avond, of je komt weeral ergens een programma tegen waarin ze weer een of andere overheerlijke ovenschotel aan het prepareren zijn. De terminologie van bakken, flamberen, braden, stomen, fileren, Bain-Marie, stoven, pocheren, ragout, karameliseren, gratineren, glaceren, dresseren, concasseren en het hype-woord van de laatste jaren “cuisson”, ben ik nu eens kotsbeu gehoord. Het zijn niet de gerechten die me de strot uitkomen, maar wel het overaanbod aan televisieprogramma’s waar ze massaal en vol enthousiasme in staan te kokkerellen. Plots moet elke bekende keukenpiet of onbekende kookamateur al zwaaiend met een houten lepel zijn kunsten vertonen op de beeldbuis.

Waarom zou ik dan in hemelsnaam naar een film als “Chef” kijken ? Zeker als ik dan al op voorhand weet dat het voornamelijk over koken zal gaan. Misschien uit nieuwsgierigheid ? De enige aan koken gerelateerde films die ik heb gezien zijn “Ratatouille” (waar dan ook nog eens een rat aan de kookpotten staat) en “La Grande Bouffe” (maar deze film toonde de kunst van het koken wel op een heel andere lugubere manier). Misschien was het wel omdat Jon Favreau de hoofdrol voor zijn rekening nam. Niet dat ik hem al veel heb zien acteren. Hij had een kleine rol in “Friends”, schitterde in “The Break-up” en deed ook nog iets in “Iron Man” en “The Wolf of Wall Street”. Tevens was hij de regisseur van de eerste succesvolle“Iron Man”. Maar het is zijn uitstraling dat me overtuigde. Hij ziet er zo’n goedlachse,gezellige dikkerd uit die op een redelijk amusante en licht lispelende manier converseert. Aan de omvang van zijn taille te zien is hij waarschijnlijk ook een liefhebber van culinaire uitspattingen en bijgevolg geknipt voor deze rol als chef. En dan was er ook nog het plezier om Sofia Vergara als Inez, de ex-vrouw van Carl, in heel haar glorie te bewonderen. Wat een moordgriet. Ik begrijp niet wie van zo iemand wil scheiden. Ik kan me indenken dat haar billen er appetijtelijker uitzien dan die van het speenvarken dat Carl in het begin aan mootjes snijdt.

Lees mijn volledige mening hier ...

avatar van kevinverwijst

kevinverwijst

Gisteren in de bioscoop gezien. Kon gratis naar een film bij onze bioscoop en had geen hoge verwachtingen van deze film dus dacht als de film nou niks is, kon er toch gratis in maar hij was echt geweldig! wat een leuke film echt! en zo onverwachts, heerlijk haha heb genoten het verhaal was erg leuk en origineel (tenminste ken zelf geen andere film met dit verhaal) kreeg er alleen wel zin in eten van. ****

avatar van Shinobi

Shinobi

"Can you picture me driving around in a food truck?"

Voor dit soort films zou je willen dat er geur-tv uitgevonden was of in mijn geval een bioscoopzaal die zo nu en dan geuren vrijlaat van de appetijtelijke gerechten die de ronde doen.

Qua verloop gebeurt er eigenlijk niet eens zo veel; Carl die voor zichzelf start en ondertussen een band probeert op te bouwen met zijn zoon. Het gaat allemaal zonder obstakels op de weg. Maar dat mag de pret niet drukken, omdat er in al zijn simpelheid een vrij oprechte film wordt neergezet. Beginnende bij Jon Favreau die een sympathieke rol speelt, ondersteund door een gedegen supporting cast. Al lijken Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson er meer te zijn om hun naam dan dat ze echt iets toevoegen aan het geheel.

'Chef' moet het dan ook meer hebben van de wijze waarop de liefde voor het eten wordt overgebracht. Het resulteert zich in heerlijke scènes waarin het ene gerecht na het andere wordt bereid. Als kijker kun je niet anders dan watertanden van al dat lekkers in beeld. De swingende soundtrack en een aantal luchtige momenten zorgen daarbij voor de juiste feel-good sfeer.

Het is alleen jammer dat de film te lang doorgaat zonder concreet naar iets toe te werken. Hierdoor worden enkele dingen tegen het - zoetsappige - einde aan te snel afgeraffeld. Tevens heb ik zo mijn bedenkingen bij het overmatig gebruik van Twitter.

Al met al best een vermakelijke film, hoewel een stukje diepgang en een snufje meer humor niet misplaatst zou zijn.

3,0 Sterren.

avatar van Mondragon

Mondragon

Leuke film, maar nergens echt grappig. Film voor op de bank.