Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Robert Downey Jr., Robert Duvall en Vera Farmiga
Releasedatum: 16 oktober 2014
Plot The Judge
"Defend your Honor."
Hank Palmer (Robert Downey Jr.) is een bekende advocaat uit de grote stad. Hij keert terug naar zijn geboortedorp waar zijn vader (Robert Duvall), de rechter van het dorpje, verdacht wordt van moord. Ondanks het feit dat Hank van zijn vader vervreemd is geraakt gaat hij toch op zoek naar de waarheid en ondertussen haalt hij de banden met zijn familie opnieuw aan.
Hank Palmer
C.P. Kennedy
Carla Powell
Judge Warren
Lauren Palmer
HALVE TAMME. (moderator series)
Robert Downey Jr & Robert Duvall zijn in mijn ogen zeer goede acteurs, dus mijn interesse is gewekt.
tattoobob
Beter om Downey Jr ook eens in een serieuzere rol te zien.....bij de laatste Ironman was de rek er wel uit...van mij mag daar best een ander voor in de plaats komen.
Ook kijk ik wel uit naar Chef (2014) hij speelt weliswaar geen hoofdrol maar goed.
chiel1971
- 2009 stemmen
Schitterende film! Vakwerk, twee meesters: Robert Downey jr en Robert Duvall. Hele mooie film!
SuperSideSwipe
Gisteren in de sneak gezien en ik moet zeggen dat Ik verast werd door dit uitstekend geregiseerde werkje.
Alles klopte, script, tempo, camera werk en acteerwerk van Downey en Duvall om je vingers bij af te likken.
Ik heb persoonlijk toch altijd wel het idee dat een echt "goede" film minimaal 2 uur moet te duren om niet "gehaast" over te komen.
Zo blijkt ook nu weer dat wat extra tijd nemen voor de opbouw en karakter belichting zijn vruchten afwerpt.
Het zou me uitermate verbazen als deze film niet flink zou gaan meedingen in de strijd om verschillende Oscars.
Zeker aan te raden.
YouDrunkGoHome
Misschien voor de acteerprestaties van Duvall en Downey jr, maar niet voor de film zelf ben ik bang. Kritieken zijn (buiten het acteerwerk om dus) niet erg lovend.
Buiten dat ben ik nog wel erg benieuwd naar de film, ga 'm binnenkort zeker zien.
Krickie
Goed acteerwerk, verhaal echter veel te langdradig. Af en toe een stevige scène met goede dialogen, verder ook veel niets toevoegende scènes. Ik vond het tegenvallen!
SirTinus
Topfilm in mijn ogen. Die 2,5 uur vlogen voorbij zonder in mijn ogen echt overbodige scenes te bevatten. Ik vond de film komisch zonder ordinair te worden en ontroerend zonder kunstmatige drama. Ik raad hem iedereen aan die dit soort genre (plus duur) kan verdragen. Dat is niet voor iedereen weggelegd en daarom verwacht ik wel waadering bij de Oscars maar een relatief laag gemiddelde hier.
In het begin vond ik het lastig dat Downey Jr weer eenzelfde karakter speelt en dus elk moment in een Iron man pak tevoorschijn kan komen, maar toen personage wat verder verdieping gaf kon ik dat gevoel wel vergeten. Duvall was echt grootst met hoofdletters.
Heerlijke spannende, ontroerende, grappige maar vooral boeiende film die in mijn ogen mee mag strijden om de Gouden beeldjes qua acteerprestaties. Maar ik sluit me wel aan bij de spreker hierboven die zegt dat het waarschijnlijk daarbij blijft.
cordiacovens
Als rechter is het vaak balanceren tussen wet en gevoel. Een film maken is ook balanceren tussen veel zaken die samen tot een goed product moeten worden gekneed. Als film en als titelpersonage is The Judge niet helemaal goed in balans, maar door goed spel van Robert Downey Jr. en Robert Duvall en een geloofwaardig geschreven script is het toch een prima rechtbank/familie drama geworden. De film duurt alleen veel te lang wat komt door een aantal plotjes die onnodig en niet goed uitgewerkt zijn
fappie
- 2005 stemmen
Goede film hoor. Niet de beste rechtbankfilm, maar wel een sterk drama met prachtige acteerprestaties en een fijn verhaaltje.
Shinobi
"We can barely stand the sight of each other."
De eerste coproductie van Robert Downey Jr. en zijn vrouw levert een interessante film op.
De speelduur van 'The Judge' is eigenlijk iets te lang voor het simpele gegeven. Daarbij weet men niet helemaal een balans te vinden of dit nu een rechtbank- of familiedrama moet zijn. Hierdoor worden er een aantal subplotjes bijgehaald die gerust weggelaten hadden kunnen worden.
Desondanks zorgt de enigszins langzame pacing ervoor dat je als kijker rustig kan kennismaken met de verscheidene personages en zo hun achtergrond leert kennen. Hoewel bepaalde scènes net iets te melodramatisch zijn aangezet, ondersteund door een passende soundtrack, kon ik er prima in meegaan. De - niet nadrukkelijk aanwezige - humor creëert bovendien een bepaalde mate van luchtigheid, waardoor het geheel niet te gewichtig wordt.
Maar het zijn toch echt respectievelijk Downey Jr. en Robert Duvall die de show stelen; geweldige wisselwerking tussen deze twee. Hun karakters worden dan ook voorzien van de nodige diepgang en zodra ze tegenover elkaar staan, weet je dat er iets moois staat te gebeuren. Het resulteert zich in voortreffelijke vertolkingen en heerlijke dialogen. Zonder twijfel een ware tour de force van beide heren, chapeau.
Al met al een gedegen dramafilm die wellicht met een half uur ingekort had kunnen worden. Desalniettemin is het gewoonweg genieten geblazen als je er eens goed voor gaat zitten.
3,5 Sterren.
Timba69
Sterk drama, waarbij vooral het spel buiten de rechtbank sterk is. In het begin denk je weer Downey jr. in zijn bekende act te zien, maar gelukkig wordt zijn rol al snel serieuzer. Duvall zet ook een prachtige prestatie neer. En inderdaad is de wisselwerking tussen de 2 hoofdrolspelers geweldig.
Fortune
Héhé, eindelijk Robert Downey Jr. weer in een serieuze film i.p.v. Iron Man.
John Lee Hooker
Redelijk drama waarin je niet precies kunt zeggen hoe de omstandigheden zich gaan ontwikkelen. Er zijn niet teveel wendingen of toevoegingen en tergelijkertijd wordt er toch een soort onheilspellende sfeer in stand gehouden. Goed samenspel van Downey Jr. en Duvall en de cast wordt sterk aangevuld met namen als D'Onofrio, Bob Thornton en Vera Farmiga (altijd een plaatje).
Cygor
Wat een geweldige film, Downey jr en Duvall spelen hier echt super.
Downey endelijk weer in een serieuzere rol en dat pakt prima uit.
JJ_D
Het is smullen van Robert Downey Jr.'s gevatte replieken, die uit zijn eigen pen gevloeid lijken. Al de rest is onzin. Hyper-Amerikaans, sentimenteel, langdradig zelfs, en op geen enkel moment diepgaand. Hier en daar een leuk fragmentje, maar in zijn geheel onnadenkende cinema, veredelde soap zeg maar. En dan die afwikkeling, sjonge jonge... Nee, dit is het niet. Maar oervervelend is 'The Judge' nu ook weer niet. De (midden)weg van het minste kwaad dan maar?
Masterkeeltie
Heerlijke film, zit goed in elkaar en de cast doet het als verwacht erg goed tot uitstekend. Downey en Duvall doen het erg goed. Een drama vol met echte drama en momenten die je pakken maar ook heerlijk met luchtige soms zwarte humor, deed het goed in de zaal.
Fijne film die mijn hoge verwachtingen goed nakwam.
gatygun
Niet een heel goede film om eerlijk te zijn. Het was wel interessant genoeg om uit te kijken. Maar het verhaal had stukken beter gekunt. Ook echter vondt ik downey maar moeilijk te verteren in de film. Ik denk dat de hoofdrol beter naar zijn "broer in de film" had kunnen gaan.
De film komt nooit echt op het punt aan waar je ook echt met ze mee wil gaan leven. De film heeft gewoon te veel ogen en haken erin zitten die je uit het drama aspect houden.
Aardige film 3.0, niks meers.
bass-9
Aardige film 3.0, niks meers.
Oké. Ogen en haken in plaats van haken en ogen. Vondt, wat een spelling. Misschien was deze film boven jouw niveau? En als je niet meeleeft met een ernstig zieke man die zijn broek vol poept weet ik het ook niet meer.
Buitengewone acteerprestaties van Duvall en Downey jr. Goed uitgewerkt. Tekort aan diepgang mis ik niet. Dat lijkt bewust gedaan om de relatie tussen beide goed over te laten komen. Heel sterk drama. Alleen het ietwat over-Amerikaanse oude liefdesverhaal voegt voor mij niet veel toe. Verder kon ik hem zeer waarderen. Goede film.
arno74
Sterk drama, niet het typische rechtbankdrama wat je zou kunnen verwachten maar toch vooral een familiedrama over de band tussen vader (rechter) en zoon (advocaat). Ik moest even wennen aan de soms letterlijk plashumor die voor een serieus drama aanvankelijk uit de toon lijkt te vallen. Achteraf begrijp ik zijn keuze wel aangezien deze regisseur vooral komedies achter zijn naam heeft staan, met de humor plaatst hij misschien wel zijn eigen stempel op de film, en dat geeft de film ook wel een onderscheidend of vernieuwend karakter in het genre van serieuze drama. Hij maakt een sterk debuut in dit genre. De hoeveelheid humor is overigens goed afgewogen en geeft dit toch vrij stevige drama wat lucht.
Ondanks de lange duur heb ik me geen moment verveeld, de tijdsduur wordt heel goed benut en de film zakt nergens in. De twee Roberts zijn met hun acteerwerk erg goed op dreef (een oscarnominatie lijkt me niet uitgesloten) en al het andere is zeer netjes verzorgd (script, muziek, sfeer, fotografie, etc.). Het sentimentele neemt op een gegeven moment wel de overhand op z'n hollywoods, echter zonder storend te worden.
Een hele mooie (familie)drama, tegen de 4* aan.
mcdaktari
Deze moet ik nog steeds kijken. En met Robert Duvall erin verwacht ik er toch veel van.
gauke
Een met zorg en hartstocht gemaakt, eenvoudig en genuanceerd ouderwets familiedrama over de verloren zoon die terugkeerde naar zijn geboortegrond en die een uiterst moeizame relatie met zijn vader had. Natuurlijk, het verhaal (dat soms een ode leek aan het zwakke mannelijk geslacht) was sentimenteel en voorzien van talrijke clichés, maar ik heb er oprecht van genoten. Dat was vooral ook te danken aan de ijzersterke cast (het spelplezier spatte van het scherm), die ervoor zorgde dat de film geen moment saai werd. De conflicten tussen Robert Downey Jr. (charmant zelfbewust en zelfingenomen arrogant) en Robert Duvall (een knorrige oude brompot) waren terugkerende hoogtepunten en de rechtbankscènes vond ik bewogen. De regisseur vond een balans tussen tragiek en komiek.
Zeer goede film met Oscar potentie zeker voor de twee hoofdrolspelers Robert Duvall wordt steeds maar beter en een uitstekende rol misschien wel zijn beste van Robert Downey Jr.. De ruim twee uur vliegen om en je wordt gelijk in het verhaal gezogen. De scene in de badkamer tussen vader en zoon is een van de mooiste scenes van de laatste tijd, de liefde die daar ter sprake komt is werkelijk uniek. Daarbij tel je de wonderbare mooie verschijning van Vera Farmiga op ( wat een mooie lekkere vrouw is dat) en de film kan niet meer stuk, een dikke acht dus 4*
Thomas83
Mooi eenvoudig filmpje. In het begin is het wat vervelend om Downey Jr. weer zijn typische rol met de snelle gevatte teksten te zien spelen. Die teksten waaien zelfs een beetje over naar andere personages, zoals die van zijn vader in de film, gespeeld door Duvall (waarmee Downey Jr. erg leuk samenspeelt), de grote uitblinker van de film. Maar het wordt allemaal een stuk mooier en niet meer ergerlijk zodra Joseph in moeilijkheden komt. Weliswaar gaat het dan allemaal wel wat snel misschien, maar de film heeft dan nog meerdere heel aardige scènes te bieden. Lekker tempo ook ondanks dat het allemaal wat aan de rommelige kant is met onnodige vertakkingen in de plot. De humor kon ik niet altijd even waarderen maar het zorgt wel voor wat verlichting en dat werkt best goed.
Verder hebben Farmiga en Thornton nog leuke bijrolletjes, al vond ik dat subplotje rond oude vlam Samantha en haar dochter wel tamelijk bizar. D'Onofrio speelt verder ook wel bizar slecht. Het sfeertje in de film is erg prettig. Schattig dorpje en er hangt een mooie sfeer van nostalgie om alles. Het einde spreekt me ook aan. Ik dacht dat heel flauw de camera van broer Dale terug zou komen om zijn vader nog even vrij te pleiten, maar deze wordt juist verrassend genoeg veroordeeld, maar zonder dat hij zijn aanzien in het dorp verliest. En dan is er nog een aandoenlijke sterfscène.
Allemaal redelijk voorspelbaar sentiment maar de uitwerking maakt het de moeite waard. De film is niet altijd even subtiel en wisselt sterke scènes af met ietwat merkwaardige zoals vader en zoon die in de rechtszaal op een gegeven moment wel heel erg direct hun persoonlijke problemen bespreken maar het is allemaal behoorlijk onderhoudend. Een stevige 3.0*.
kelama3
Goede,mooie en soms ontroerende film!
Duvall blijft in mijn ogen een topacteur,en helaas zie ik hem meestal in bijrollen, zou hem bijv. graag als maffiabaas in een superhoofdrol willen zien haha! (Als ik toch eens een cast bij elkaar mocht zoeken....)
Robert Downey op zijn best! Wat kan hij dit goed, en wat jammer dat hij niet zo vaak zijn serieuze kant laat zien! Hij liet me heel even een brok wegslikken...
Met de rest van de cast is ook niks mis,er zat een goed verhaal in en voor mij waren die twee uurtjes zo om.
You like it or you don't... I like it!
Brabants
Jammer genoeg kent deze film een te stereotype script en is er buiten de vader-zoon relatie weinig ontwikkeling m.b.t. de ondersteunende personages. The Judge is prachtig gefilmd en Robert Duvall en Robert Downey Jr. zetten een knappe prestatie neer, maar het is mij allemaal te clichématig.
olbo
Ik zag steeds de 'komiek' in Robert Downey Jr. In het begin helemaal. Zo kwam de drama niet helemaal goed over bij mij.
DragQueen
Schitterende Drama film, met een mooi verhaal. Dat overigens in een perfect tempo opgebouwd wordt. De sterke regie draagt ook zijn meerwaarde bij, maar het acteerwerk is ook van formidabel niveau. Downey Jr. en de inmiddels bijna 84 jarige Duvall, acteren de pannen van het dak, en delen een goede chemie. Maar ook de bijrollen worden geloofwaardig neergezet, o.a. door D'Onofrio, Thornton en Farmiga. Een van de sterkste films die ik de laatste tijd heb gezien, en een bovengemiddeld werkje in zijn genre. 4 Sterren.

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Drie goede films met een hoofdrol voor Robert Downey Jr.

Vijf vergeten films die de moeite waard zijn

Deze titels voegt Netflix toe in de maand augustus

The Imitation Game
Biografie / Drama, 2014