Gone Girl (2014)
8,1 (1.155.732)
Releasedatum: 2 oktober 2014
Bekijk via Videoland
Plot Gone Girl
"You don't know what you've got 'til it's..."
Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De ochtend van hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. Als hij thuis komt blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Gone Girl (BoekMeter)
Rand Elliott
Marybeth Elliott
Ellen Abbott
@ John Lee Hooker
Om in jouw stijl te beantwoorden:
1. Om een statement te maken dat deze film meer verdient dan de 1,5 ster die jij bijvoorbeeld geeft. Laat mij dat lekker doen als ik dat wil.
2. Verkeerde vinkje aangekruist perrongeluk, is minder erg dan de spoilers die jij weggeeft overigens.
3. Ben ik met je eens, maar als je de korte beschrijving leest van deze film weet je dat dit een lange zit wordt waarin ze je continu op andere gedachten willen brengen.
-LvB-
Ik heb de film nog niet gezien maar ik ga denk ik maar een 3 geven om Jo1990 zn 5 sterren te compenseren en er een 4 van te maken zoals ie m eigenlijk wil waarderen

John Lee Hooker
Het slaat toch nergens op dat je een film lager of hoger gaat beoordelen op basis wat andere hebben gegeven? Als we dat allemaal zo zouden doen is de objectiviteit in het stemmen ver te zoeken. En ik had trouwens geen plot gelezen, zoals ik dat nooit doe bij een film in de bioscoop. Ik stap gewoon de zaal binnen zonder enige voorkennis en wanneer een film me dan niet bevalt dan is jammer maar helaas. Ik vind dat een film moet kunnen boeien zonder je eerst te moeten waarschuwen van 'hij duurt wel zo lang' of 'er staan wel veel veranderingen op het programma' of 'hij is gemaakt door een alom gerespecteerde regisseur'.
-LvB-
-LvB- als jij de film niks vind mag je hem best een 1 geven.
Dat is aardig van je, wat een opluchting
Jo1990
Hmm.. oke. Prima als je dat zo doet, niks mis mee. Ik kijk altijd wel eerst waar ik mijn kostbare tijd aan spendeer. Zo heb ik veel films aan me voorbij laten gaan omdat de voorbeschouwing me niet beviel. Ik vind dat mensen te snel een laag cijfer geven alsof het helemaal niks is. Misschien moet ik daar idd maar niet teveel naar kijken, ben hier overigens net nieuw dus weet niet hoe dat hier gaat.
stfuympos
Wat je doet mag niet.
Uiteindelijk krijgt elke film het gemiddelde die die verdiend.
John Lee Hooker
Ik zie het niet echt als kostbare tijd... soms heb ik gewoon weinig te doen. Jij denkt misschien dat 1,5 ster overdreven is omdat alles er heel netjes uit zag en volgens jou alle facetten aanwezig waren die een film goed maakten. Ikzelf kon er maar weinig positieve punten uithalen.
Al heeft iedereen zijn haar gekamd en wordt alles keurig begeleid qua camerawerk, sound design, art direction, etc. zegt dat nog maar weinig over de film zelf. Zulke dingen tref je meestal wel in prima conditie aan.
Jo1990
Prima, zal dat in het vervolg doen. Wist ik niet
@ John Lee Hooker we hebben met verschillende ogen en inzichten gekeken. Vond soms de belichting niet erg goed en
beoordeel een film daar niet puur op. Ik vind het belangrijk als een film je nieuwsgierig maakt, verrast en dat het lekker doorkijkt. Goed acteerwerk en een redelijk verhaal kijk ik ook naar in mijn beoordeling. En ik ben snel tevreden zoals
je ziet in mijn scores
John Lee Hooker
Om in te gaan op je aangehaalde criteria: het maakte me niet echt nieuwsgierig want de rode draad was al vrij snel duidelijk. Wie er dan uiteindelijk ging winnen, en op welke manier precies... dat kon me eigenlijk gestolen worden. Het verraste me evenmin, in ieder geval niet op de goede manier. En acteerwerk, ja dat heb ik al aangehaald in mijn recensie; ik was niet echt te spreken over de personages. Dat is niet zozeer de schuld van de acteurs zelf maar wijs ik vooral de casting en de regie voor aan.
[quote]John Lee Hooker schreef:
Daar was ik nou juist nieuwsgierig naar
Mr Thee
Mr Thee: Ik lees zoveel boeken dat ik echt niet meer wat nu precies de clue was in het boek.
Das op zich een voordeel...edoch ben toch benieuwd of je de film dan nog kan waarderen!
CVM
Erg matig!
De film kwam pas na dik anderhalf uur echt op gang, maar daarna kon hij nog niet echt overtuigen.
Ben Affleck vind ik al niet geweldig en ook voor deze rol vond ik hem niet geschikt.
Daarnaast heb ik me redelijk lopen irriteren aan wat details, zoals dat Amy nog vol bloed vanuit het ziekenhuis naar huis werd gestuurd, dat doen ze in het echt ook natuurlijk
Had toch een wat betere mindfuck verwacht van David Fincher!
LPereboom
Gone Girl is een fantastische film, die van het begin tot het einde boeit. Voor mij waren de 145 min. voorbij gevlogen, er is een heleboel spanning in deze film die mooi word opgebouwd, een paar perfecte twist en een sterk einde maken deze film tot een heel goeie film. Daarnaast spelen Affleck en Pike fantastisch. Ik zat af en toe met een mond vol tanden door sommige scenes die echt een soort fucked up gevoel geven, je leeft mee met beide personages en je gevoelens over die personages veranderen constant door omstandigheden en dit komt grotendeels door de klasse van Fincher!! ik zou deze film eerder 9,5/10 geven
josuitoss
Normaliter geen Ben Affleck fan, toch in deze film als Nick Dunne boeit hij me. In het begin zijn er enkele scenes die van mij hadden mogen weg gelaten, zoals die scene waarin een potje Levensweg word gespeeld door de tweeling Nick en Margo. Maar zodra Amy Dunne vermist is word de film rap beter. Ik was tot het einde benieuwd naar de afloop. De 145 min. tijdsduur vond ik nimmer vervelend.
Montorsi
Een film die ik niet echt zag aankomen, ineens was daar een nieuwe Fincher. En dan ben je altijd automatisch wel benieuwd, al waren de laatsten allemaal niet meer dan aardig.
Gone Girl begint een beetje moeizaam. Een iets te slick gezinnetje, iets te dik aangezet, te veel de kaart van het publiek laten wankelen gespeeld. Maar dan ga je na verloop van tijd toch gissen naar het hoe of wat, en het wat is er gebeurd. En daar pakt de film je eigenlijk geweldig beet en ontpopt het zich in een zeer onderhoudende en vakkundig gemaakte film. Het is misschien niet allemaal geweldig onvoorspelbaar qua wending, en ja je moet wel redelijk mee gaan in wat er getoond wordt, maar het geheel heeft dan in het laatste uur van de film wel een sterk luguber en wrang randje meegekregen wat het allemaal zeer de moeite waard maakt. Dan maar iets vergezochter
Ik ken het boek verder niet, maar Fincher maakt wmb ook uitstekende keuzes met het personage Amy. Ze neigt op een gegeven moment naar een motief, maar uiteindelijk is gewoon een ziekelijk manipulatieve vrouw. Dat wordt ook steeds meer en beter uitgewerkt naarmate de film het slot nadert. Net als het slot ook gewoon wrang afloopt, iets wat je niet direct van een Hollywoodfilm mag verwachten. Het enige puntje van kritiek op het eind is dat Amy haar grandioze plannetje tot in de puntjes heeft uitgedacht, maar als d'r pak geld wordt gejat heeft ze totaal geen plan B. Dat was gewoon al d'r geld, en moet ze iets anders bedenken. Erg geloofwaardig kwam het niet over, maar zo kan ze wel terug naar huis, en dat was dan weer de beste fase van de film.
Dikke plus ook voor Rosamund Pike die ik alleen van gezicht (her)kende, die zet zich enorm op de kaart met deze rol. Affleck blijft Affleck, maar ik vond hem niet storend aanwezig. 145 minuten boeiend, op een ietwat moeizaam begin na misschien.
Nandini80
Zeer goede film met een hele sterke Rosamund Pike!
Ik vind het alleen jammer dat ik het boek al had gelezen.
Hierdoor was ik natuurlijk nauwelijks verrast door de plotwendingen.
PatSavage
Captain Pervert
De naam David Fincher associeer ik vooral met films met een enorme plottwist. Dat maakt dat je een film van zijn hand toch anders gaat bekijken. Ik stapte destijds in The Game alsof het een boemeltreintje was, maar dat bleek een wilde rit, erger dan de Goliath in Walibi Flevo. Daarom zette ik me bij Gone Girl onwillekeurig helemaal schrap in het karretje, voorbereid op iedere bocht en gissend naar iedere onverwachte looping.
Dat continu zoeken naar een dubbele bodem, dat moet ik niet meer doen. Je bent meer bezig met nadenken over het plot, dan het bekijken van de film. En dat is eigenlijk zonde want de film is om veel redenen het aankijken meer dan waard. Zo vond ik Ben Affleck behoorlijk goed. De arme man associeer ik vooral met "I love you more than Ben Affleck needs acting school" uit Team America: World Police. Maar we zijn tien jaar verder en hij heeft me zelden teleurgesteld en recent met The Town en Argo zelfs positief verrast, zowel met zijn spel als zijn regie.
De grote ster is echter Rosamund Pike. Een bekend gezicht al weet je niet meteen waarvan. Ze timmert al een tijdje aan de weg in wat kleinere producties en dit moet dan haar grote opstap worden naar A-list. Dat lukt.
David Fincher weet al vanaf het begin een heerlijke sfeer neer te zetten, al had het misschien nog wat troostelozer gemogen a la Prisoners. Je voelt de druk op Affleck toenemen en de onderhuidse spanning, voordat hij volmondig beschuldigd wordt, is voelbaar. De goede rol van Kim Dickens als boerse maar slimme rechercheur helpt daarbij. Tyler Perry geeft de film een wat luchtigere, licht komische toon maar doet dat gelukkig met mate.
Het verhaal wordt goed opgebouwd en uitgesponnen. Het einde vind ik een geweldige en gewaagde keuze. Het is een minder wilde achtbaanrit dan The Game maar desondanks hier en daar zeer verrassend.
4 sterren.
Shinobi
Bryan Singer weet al vanaf het begin een heerlijke sfeer neer te zetten
Eh, Bryan Singer?
AmazingPP
Heerlijk filmpje. Al is het maar omdat er weer eindelijk eens een keer simpelweg een verhaal wordt verteld. Geen schokkerige beelden, geforceerd snelle montage of korzelige beelden, maar een film die de tijd neemt en scenes de tijd geeft. Een verademing.
Ooooh.... Hier ben ik het zo mee eens.... Sommige films worden gewoonweg verpest door het schokkerige camerawerk, vreselijk!!
AmazingPP
Gisterenmiddag deze film gezien in Cinecity te Vlissingen. Fincher doet het alweer wat mij betreft. Wat een topfilm! Ik had het boek al gelezen, maar was de eigenlijke clue alweer vergeten (want ik lees nogal veel), maar toen ik eenmaal in de film zat schoot het mij weer te binnen. Wat een verademing om te zien dat het script ook geschreven is door Flynn zelf en ze heeft alles wat het boek uitstraalde qua sfeer heel goed weten te pakken in het script. Ook de soundtrack van deze film is zwaar OK. Bijna constant aanwezig, soms op de achtergrond, maar soms zeer op de voorgrond. Fyncher brengt de film rustig in beeld, zie mijn mening hierboven daarover, en dat is een verademing te noemen. Er wordt op een vrij rustige manier een verhaal aan je vertelt en sommige mensen zullen dat misschien te langzaam vinden, maar ik vindt dat heerlijk. Het acteerwerk is zwaar in orde, zeker de zus van Nick sprong er voor mij echt uit. Echt genoten van deze geweldige thriller, die met vagen deed denken aan de beste films van Hitchcock! 4,5 *
Captain Pervert
Haha. Paar dagen terug een film van die andere dude gekeken. In de warre
Was nog op tijd om te editen, tnx.
Djarune
Boeiende film met een weergaloos laatste half uur. De bizarre plot twists vielen eigenlijk wel mee. Ik zag er zelf maar 1 niet aankomen. Fincher maakt zijn reputatie weer enorm waar en staat naar mijn mening in de absolute top als het om boekverfilmingen gaat. Ik wacht nu al op zijn volgende thriller.
Dr.Strangelove
Zeer ongeloofwaardig einde!
Alsof ze (de instanties en/of degene die dat willen) niet precies zullen uitzoeken hoe of wat er gebeurt is.
YAH87
Gone Girl is een uitstekend geregisseerde thriller van David Fincher waarbij je als kijker alle kanten wordt geslingerd door de diverse, veelal geslaagde, plotwendingen. De speelduur van 2,5 uur is dan ook zo voorbij mede dankzij het sterk geschreven verhaal die de volledige aandacht vraagt van de toeschouwer en waarddoor je zodoende mee zit te puzzelen. De gehele cast zijn prima in hun rollen; van Ben Affleck als verdachte numero uno tot zelfs Tyler Perry als de gelikte advocaat, maar Rosamund Pike is toch wel de uitblinker. Pike is erg overtuigend en zelfs beangstigend goed. Carrie Coon speelt de trouwe tweelingzus van het personage van Affleck en mag als een redelijk onbekende naam, de surprise van de film worden genoemd. Thema’s als de rol van de media in dergelijke zaken en schijnhuwelijken worden op een fijne wijze belicht zonder dat het opdringerig wordt gebracht. Fincher bewijst met Gone Girl dat hij de meester is van het thriller genre en zorgt voor voldoende gesprekstof na afloop van de film.

Netflix gaat met de bezem door het aanbod: deze films moeten we binnenkort missen

De tijd vliegt: deze vijf sterke titels vieren dit jaar hun tiende verjaardag

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Geprezen mystery-film 'Gone Girl' van David Fincher zaterdagavond te zien op televisie

Se7en

Prisoners
Thriller, 2013

Interstellar
Sciencefiction / Mystery, 2014
gebaseerd op boekontrouwvrouwonderzoekhuwelijkscrisisverdwijningcheating husbandpsychologische thrillerwhodunitvermist persoonsearch partycriminal lawyer wife murderdisturbedmurder suspectmissing wifeperspectivemanipulative womankilled during sex