• 9.369.500 stemmen

Thriller | 149 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Ben Affleck, Rosamund Pike en Neil Patrick Harris

IMDb beoordeling: 8,1 (1.153.850)

Releasedatum: 2 oktober 2014

Plot Gone Girl

"You don't know what you've got 'til it's..."

Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De ochtend van hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. Als hij thuis komt blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.

Nick Dunne

Rand Elliott

Marybeth Elliott

Ellen Abbott

avatar van james_cameron

Lichte tegenvaller van regisseur David Fincher, onlangs nog verantwoordelijk voor het degelijke maar overbodige The Girl With The Dragon Tattoo. Ook deze film is gebaseerd op een recente bestseller. Wellicht dat Fincher zich vanaf nu maar weer eens moet gaan richten op meer oorspronkelijk materiaal. Gone Girl is typisch Fincher-vakwerk, maar schiet gewoonweg tekort. De spannende opbouw en leuke rol van Ben Affleck zijn absoluut pluspunten, maar de plot ontvouwt zich verder nogal machinaal en het is moeilijk meeleven met de abstracte, kille personages.

avatar van Re73

Re73

Gewoon goede en verrassende thriller.

En inderdaad een van de betere films van 2014 voor mij.

avatar van Ruben24

Ruben24

Net deze film gekeken hij had van mij wel iets korter mogen zijn . Her verhaal is wel boeiend maar op het einde vond ik het erg afzakken ondanks dat geef ik hem een 7 . Toch wel het kijken waard.

avatar van MrMontana

MrMontana

Dit was wat mij betreft de grote tegenvaller van 2014. Ik had van David Fincher niet verwacht dat hij met zo'n gelikte film boordevol cliches op de proppen zou komen. Het acteerwerk was beneden peil en zo ook de dialogen en het plot.

avatar van Breur

Breur

Gisteravond gezien, blij dat het nog net 2014 is, want deze komt wel in mijn top 10.

Boeiende thriller met mooie wendingen en een paar "wtf'jes" (hamer stanleymes ). Desalniettemin spelen er toch nog wat vragen door mijn hoofd (waarom wordt Amy niet veroordeeld? Waarom wordt ze niet onderzocht op seksueel misbruik zoals ze claimt? Bloed all over haar, even opfrissen misschien? Waarom gaat Nick niet gewoon bij zijn gestoorde en moordlustige vrouw weg? Is de publieke opinie en zijn imago echt zo belangrijk + die baby? Of mis ik chantagemateriaal dat Amy nog achter de hand heeft? ...). Verder een heerlijke duistere setting met sterk gebruik van muziek die ik erg waardeer. Casting perfect! Ben Afgelekt wekt in het begin vooral irritatie, die casting is daarmee perfect. Naarmate de tijd vordert verandert die irritatie in compassie en vervult hij zijn rol prima. Dat Rosamund Pike haar rol als ideale vrouw vs. megabitch prima neerzet moge gezien de vele positieve reacties duidelijk zijn.

Voor nu een dikke 4*

Zeker een film die je blijft boeien. Ging wel met een paar vraagtekens weg. Maar al bij al een licht in de duisternis bij al die slechte films in 2014.

avatar van Film Pegasus

Fincher houdt blijkbaar van psychologische thrillers of tenminste verhalen met een twist. Gone girl is wat dat betreft niet zijn beste film, maar zeker niet slecht en vrij toegankelijk. Niet dat je omver wordt geblazen door het plot, maar ik bleef toch geboeid welke weg Fincher gaandeweg zou inslaan. Vooral het einde is daarin toch ietwat teleurstellend. De film valt vooral op door het best wel minder filmjaar 2014. Dit is mijn 28e film met releasedatum in 2014 en het is toch nog wachten op die ene echte topper. Al komen The Equalizer en The Wind Rises wel wat in de buurt.

Maar terug over Gone Girl. Ben Affleck valt ook hier weer mee en laat nog maar eens zien dat hij onterecht als acteur wordt afgeschoten. Als regisseur heeft hij ondertussen toch al erkenning, als acteur mag dat ook wel eens gezegd worden. Toch bij zijn latere films. Maar de grote verrassing is wel Rosamund Pike die ik eigenlijk enkel kende van de Bondfilm Die another day. Ik zag haar nog wel in één of fandere Johnny English film, maar dat waren niet meteen rollen die een Oscar zouden opleveren. Deze misschien wel. En ik hoop dat ze nog meer de kans krijgt om te laten zien of ze al dan niet meer aan kan.

De film wordt goed opgebouwd en Fincher zorgt voor een goeie mix tussen suggestieve sfeer met veel mysterie, maar toch toegankelijk zodat het geen onoplosbaar wiskundig raadsel wordt. Dit wordt een film die je later nog wel eens kan zien, maar toch ook weer niet in de historische lijsten zal (mag) terechtkomen.

avatar van carla007

carla007

Goede en spannende thriller met bijzonder plot, absolute aanrader.

avatar van Insignificance

Insignificance

Hetzelfde als wat ik had met Finchers vorige. Clever en vakkundig genoeg om te volstaan, maar iemand met zijn status en talent mag best wat hoger mikken dan dit soort boekjes op beeld. Ander minpuntje is de kritiek die hij spuwt. Doe het subtiel of vol overgave, dan is het vaak te verteren, maar Fincher hangt er een beetje tussenin en dan wil het hier en daar wel eens gaan zeuren.

Dat hippe geneuzel in het begin helpt ook niet echt, maar door het bittere heden af te wisselen met pril geluk, krijgt Fincher de film wel op gang. Als thriller blijft het tamelijk tam. De zogenaamde twist is niks meer dan een logisch vervolg op het voorgaande, maar het verhaaltje heeft genoeg jeu om benieuwd te zijn en te blijven naar hoe dit allemaal gaat uitpakken.

Affleck is duidelijk geen Michael Douglas, al komt hij er met zijn onhandige houding en sullige glimlach wel mee weg. Pike is niet erg overtuigend en zakt definitief door haar hoefjes wanneer ze als sociopaat tekeer moet gaan. Dat raakt de film wel, maar Fincher is handig genoeg om het ook daar in ieder geval aan de praat te houden. En dat is ook wat waard. Onderhoudend dus.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Pike maakt van Amy een vrouw waar je echt de rillingen van krijgt. Ik zie haar als een extreme borderliner met psychopatische trekjes. In sommige gedeelten speelt ze dat ze acteert, wat al snel met overacting verward kan worden, maar dat hoort bij haar rol en haar karakter. Al met al vind ik haar één van de engste vrouwen van het witte doek, en dat is toch een knappe acteerprestatie.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Majestics schreef:

Langdradig, saai, niet spannend, zogenaamde mindfuck was afwezig, nee ik was niet onder de indruk. Bij mij in de bioscoop liepen mensen halverwege weg omdat de film gewoon niet bioscoop-waardig is. En de voice-overs constant tijdens de film voegden helemaal niks toe. Ik begrijp dan ook totaal niet waar die 8,3 op IMDB op gebaseerd is. Ik hou van drama/thriller/mystery, en ik ben zeker in voor wat mindfuck maar deze film stelt zwaar teleur...

Dus omdat er mensen wegliepen is de film niet bioscoopwaardig? Grappige redenatie. Ik heb mensen weg zien lopen bij The Wolf of Wall Street, dat maakt die film dus ook niet bioscoopwaardig. Ik ga ervan uit dat je nu wel door hebt wat voor een lachwekkende conclusie dat is?

Dat je niks begrijpt van de gemiddelde score, en ook de mindfuck niet doorhad, betekent wellicht dat je de film niet helemaal begrepen hebt?

avatar van Johnnie Walked

Johnnie Walked

Tja...filmpje word opgewaardeerd, achja echt typische hollywood end...spijtig, men kon zoveel meer uit het plot halen...2.5 voor deze...het gaat eigenlijk verkeerd het moment dat Amy op de proppen komt..neen, ben niet overtuigd.

avatar van Oliveri

Oliveri

Knappe en vakkundig in elkaar gezette thriller met weliswaar een lange tijdsduur, maar die me geen seconde verveeld heeft. Ook op de cast valt bijzonder weinig aan te merken. Top 5 notering in mijn lijstje beste films van 2014.

avatar van Ziegler

Ziegler

Prettige film. Het plot was sterk, maar het einde kwam iets te vroeg. Misschien dacht Fincher dat het te voor de hand liggend zou zijn om de vrouw door de mand te laten vallen.

avatar van joolstein

joolstein

Goede film! Mooi begin (opbouw) van de film. Daarna zakt het een beetje in maar doordat Rosamund Pike zo verschrikkelijk goed een Uber- bitch speelt blijf je op het puntje van je stoel. Het woord "femme fataal" krijg echt een andere betekenis met Rosamund. Weet wel zeker dat ze hierdoor helemaal doorbreekt in hollywood! Goed geacteerd (zelfs door Ben Affleck, hou niet zo van hem als acteur), heerlijk sfeer en een fijn script ( het huwelijk en de liefde en zijn we ons zelf in die twee). Tja echt fantastisch! Geen 5***** sterren aangezien ik het net iets te gladjes allemaal vind verlopen. Iedereen geloof Amy!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik ben groot fan van het werk van Fincher, en ook met deze film laat hij zien waarom. Ik kende het boek niet, dus van eventuele wijzigingen in het plot was ik niet op de hoogte. Op zich wel fijn dat ik het verhaal van tevoren niet kende, zo kan je je als kijker in ieder geval nog laten verrassen.

FIncher is een meester in het vertellen van een verhaal. Het oogt zo simpel, maar hij kan als geen ander een script op de juiste wijze naar het scherm vertalen. Ook met deze film levert hij weer vakwerk af.

Het verhaal loopt van begin tot eind als een geoliede machine, ook al nemen de onwaarschijnlijkheden op een gegeven moment wel toe. Toch is het gekweekte mysterieuze sfeertje van een fantastisch niveau. Wel vond ik de eerste plottwist iets te snel komen, maar gelukkig zoekt Fincher niet de weg naar de clichés, maar weet hij met de nieuwe ingeslagen weg te verrassen.

Rosamund Pike was voor mij de ster van de film. Haar rol vereiste ongetwijfeld enorme inspanning, vooral op mentaal vlak. Ze kwam erg geloofwaardig over, een acteerprestatie van formaat. Affleck toont een prima tegenspeler te zijn, tel daarbij op de prima bijrollen en met de cast zit het wel goed.

Al met al levert Fincher, op wat onwaarschijnlijkheden na, weer een uitstekende film af met een mysterieus verhaal die op uitstekende wijze door een prima cast naar het grote doek wordt vertaald.

Vier dikke sterren.

avatar van skoti90

skoti90

Wow, wat een film maar wát een teleurstellend einde.

De film in zijn geheel is al bijna 2,5 uur maar verveel (na een wat traag begin) geen seconde! Tot 5 minuten voor het einde zou ik de film 4,5 sterren hebben gegeven, maar wat mij betreft mag er een volle ster af na afloop. Ik krijg persoonlijk een beetje het idee dat de regisseur ter plekke schrok van het aantal minuten dat hij al gefilmd had en dat hij ter plekke heeft besloten te stoppen met filmen.

De film zelf is geweldig, de uitblinker voor mij is Ben Affleck, maar laten we ook vooral de geweldige prestatie van Rosamund Pike niet vergeten (zonder hier verder meer over te zeggen ). Het verhaal begint op het moment dat de 2 hun 5-jarig huwelijk vieren, op het moment dat Affleck thuiskomt is zijn vrouw spoorloos verdwenen. De manier waarop hij, bijna laconiek, omgaat met de situatie lijkt wat raar maar is achteraf natuurlijk goed te verklaren.

Gemiste kans wat mij betreft is het feit dat je al vrij snel weet hoe de vork in de steel zit, al met al een heerlijke film waar je rustig voor moet gaan zitten. Alvast excuses voor het belabberde einde, maar dat mag het feest niet verpesten in deze.

avatar van Majestics

Majestics

Beffrey28 schreef:

Wat valt er niet te begrijpen aan de film? Ik vond het vrij eenvoudig te volgen.

avatar van Insignificance

Insignificance

Johnnie Walked schreef:

achja echt typische hollywood end

Wat is daar zo typisch Hollywood aan?

avatar van Vitruvian

Vitruvian

Leuke film hoor. Al zitten er een aantal scènes in de eerste helft van de film waarvan ik dacht waarom reageren mensen zo raar. Maar los daarvan heb ik mijzelf zeer vermaakt met deze film.

avatar van Willebeest

Willebeest

Begin van de film lijkt het niet interessant te worden. Na een half uurtje komt de spanning erin. Fantastisch gemaakt.

avatar van Dthamberg

Dthamberg

Enigszins tegenvallende film.

Door alle positieve recensies hoge verwachtingen van, maar helaas.

Naar mijn mening, begint de film goed met spannende scenes, maar wordt het voor mij toch iets te langdradig en het einde was niet wat ik ervan had gehoopt.

Desondanks zeker geen slechte film.

avatar van Neder0001

Neder0001

Langdradig, daarom saai en weinig spannend. Goed acteerwerk, verhaal mag er ook best zijn. Maar het totaalplaatje haalt bij mij geen voldoende.

avatar van bulldogdriver

bulldogdriver

Ondanks dat er van ales aan rommelt, qua logica in het verhaal, is het een erg onderhoudende film.

Eens met andere opmerkingen: zakt wat af naar het einde en de personages komen soms wat kil over.

Al met al wel genoten van het verhaal..

avatar van bjerik76

bjerik76

Ik wist niet dat de film zo lang duurde, dus toen alles duidelijk werd na een uur dacht ik dat het was afgelopen, maar begon de film pas echt.

Toch wel een mooie/spannende film die misschien iets iets te lang duurt ( en dan vooral de eerste helft)

beetje apart, maar vond het och wel mooi in elkaar gezet.

avatar van barcam

barcam

Ben geen Ben Affleck fan maar deze thriller heeft me toch aangenaam verrast op alle vlakken. Het verhaal is ijzersterk en je bent meer dan twee uur geboeid door het verhaal. Rosamund Pike acteert de pannen van het dak en komt zeer sterk over. Nu en dan lijkt het allemaal wat ver gezocht maar dit kan de pret zeker niet drukken. Topfilm.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Viel mij iets tegen. dwz ik had er meer van verwacht.

Het verhaal is prima , maar vond het toch iets te langdradig.

al met al toch een prima film

avatar van ploensa

ploensa

Drie sterren omdat ik me vermaakt heb met een aangename film met een leuk plot. Maar wat werd het teleurstellend afgemaakt zeg.

avatar van Spetie

Prima thriller van Fincher. De man heeft zeker nog betere films afgeleverd, maar is een vakman en weet toch altijd wel weer iets boeiends op het scherm te toveren. Dat lukt hem ook met Gone Girl.

Ben Affleck is toch een gewaagde keuze voor de hoofdrol, maar Fincher laat hem hierin toch wel goed spelen. De show wordt echter gestolen door Rosamund Pike, die een zeer sterke rol aflevert. De sfeer is soms lekker duister en grimmig en het verhaal kent de nodige wendingen, maar blijft mede hierdoor continu boeiend en de grens van de ongeloofwaardigheid wordt nooit overschreden.

Het enige probleem is het ietwat tegenvallende einde, iets waar Fincher wel vaker last van heeft en waarbij hij sommige zaken dan net weer wat te ver doorvoert. Maar daarvoor is het een zeer genietbare film, met een boeiend verhaal, een prima regie en een heerlijke sfeer.

Dit hoort wat mij betreft dan ook zeker tot de beste films van dit jaar, al had er zelfs nog meer in gezeten.

avatar van MadMekx

MadMekx

Top film! Goed verhaal waardoor het boeiend blijft.geweldig ook hoe je toch wel een beetje op het verkeerde been wordt gezet. Ben Affleck goed op dreef.