• 9.374.489 stemmen

Kidnapping Mr. Heineken (2015)

Misdaad / Drama | 95 minuten

Gesproken taal: Duits, Engels, Nederlands en Italiaans

Releasedatum: 25 juni 2015

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kidnapping Mr. Heineken

"It was the perfect crime until they got away with it."

In 1983 besluiten vier vrienden, wat later blijkt, de grootste misdaad van de eeuw te plegen. Cor van Hout (Jim Sturgess), de raadselachtige leider en strateeg van de bende van vier, leidt een gedurfd plan om Freddy Heineken (Anthony Hopkins), erfgenaam en de drijvende kracht achter het Heineken-imperium, te ontvoeren. Dit resulteert in het grootste bedrag dat ooit aan losgeld is betaald voor de ontvoering van een enkel persoon. Het grootste gedeelte van het geld is tot op de dag van vandaag nooit terug gevonden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Freddy Heineken

Ma Holleeder

avatar van the new guy

the new guy

The Oceanic Six schreef:
Erg zwakke film van een verhaal waarvan ik nooit heb begrepen dat het nog steeds zoveel losmaakt bij mensen. Zo ontzettend veel gebeurde er uiteindelijk niet, al zal de impact destijds uiteraard gigantisch zijn geweest. Maar je hoort zo vaak dat mensen het boek van de Heineken ontvoering willen lezen of hebben gelezen. Nou ja, ieder zijn smaak zullen we maar zeggen. Maar terug naar deze film, die gewoon erg matig is. Het is vreselijk saai en oninteressant, wat ook van de personages en het acteerwerk gezegd kan worden. Alleen Hopkins doet het goed, maar die man is dan ook gewoon een uitstekend acteur.

Verder lijkt er inderdaad een Amerikaans sausje over deze film heen te zijn gesmeerd waardoor het allemaal spectaculairder is dan het destijds was. Althans, dat zegt mijn gevoel. Vaarden ze destijds ook minutenlang schietend op de politie door de grachten? Het lijkt zo af en toe wel een halve actiefilm in plaats van een thriller of drama die recht doet aan dit voor Nederlanders toch wel bekende verhaal. Ik vraag me trouwens sowieso af waarom dit in Amerika is gemaakt. Is daar dan zoveel animo voor dit verhaaltje? Knap dat ze een klasbak als Hopkins konden strikken, maar beter was deze film gewoon niet gemaakt. Ik kan wel begrijpen dat Peter R. de Vries hier zijn handen van af heeft getrokken. Misschien toch over een tijdje de Nederlandse film van enkele jaren terug eens proberen.

Buiten het feit dat je bericht best wel wat spoilers bevat, maak je een belangrijke fout in je aannames: "Zo ontzettend veel gebeurde er uiteindelijk niet". Juist wel! Het, in mijn ogen, spannendste gedeelte van de feiten begint eigenlijk op het moment dat de aftiteling (plotsklaps) begint. Het boek van de Vries is echt veel leuker en vooral spannender dan men denkt. Op het moment van aftitelen in de film is het boek ongeveer halverwege. Van de Hout en Holleeder beginnen dan aan een sterk staaltje voortvluchtig zijn waar menig crimineel een puntje aan kan zuigen. Dán begint het juridische avontuur vanuit een Franse gevangenis (waar ondertussen medegevangenen met helikopters ontsnappen). In eerste instantie omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Frankrijk, vervolgens om internationale verdragen op Sint Maarten. De film vind ik nog niet zo slecht, maar stopt halverwege het verhaal. Terwijl ze voorwaardelijk vrij zijn, worden de twee (terecht uiteraard) geterroriseerd door een klein privéleger van Heineken terwijl ze een exclusief interview geven aan de Nederlandse journalisten, die ze ook op de voet volgen. En passant bedreigen ze die journalisten nog ff live op tv om vervolgens pranks uit te gaan halen bij de privédetectives van Heineken.

Kortom: Je hebt gelijk, de film is niet veel. Hij komt erg rommelig over en slaat belangrijke delen over, waar kwam Remmetje (Brakes in de film) bijvoorbeeld ineens vandaan? Maar dat zegt niets over het originele verhaal wat echt een 3 uur durende mega spannende en lichtelijk humoristische film zou kunnen opleveren à la Pain and Gain. (ook geen topper, wel perfecte sfeer voor een goede film over Heineken)

avatar van The Oceanic Six

the new guy schreef:

Welke spoilers bedoel je? De enige spoiler staat tot tussen spoiler tags?

Verder, bedankt voor je extra informatie. Toch weer een paar nieuwe dingen geleerd. Dan hebben ze het verhaal inderdaad te beperkt verfilmd of de focus op een minder interessant deel gelegd.

avatar van John Milton

John Milton

Allerhoogste cijfer op deze pagina is 3,0*, maar het meeste zit daar nog een stukje onder zie ik. Zonde.

Ik sla over in dat geval.

avatar van the new guy

the new guy

The Oceanic Six schreef:

Welke spoilers bedoel je? De enige spoiler staat tot tussen spoiler tags?

Ho, excuus. Had spoiler tags gemist. Verder, graag gedaan. Ik raad iedereen toch echt het boek van de Vries aan. Die man is een verschrikking, maar het boek leest als een trein. Ooit begon hij natuurlijk als een veelbelovende journalist, niet als beroepseikel.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Ik was hier aan begonnen maar na 10 minuten dacht ik , nee, dit trek ik niet. Ik ken het verhaal, het is al een keer beter gedaan, in het Nederlands gesproken (niet onbelangrijk in deze), met een goed lijkende Neus. Dus nee. Laat maar...

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

De neus met een Australisch accent. Hmm, naja dat kan nog, maar Alfredson lijkt het, zoals al aangegeven door Peter R. de Vries sowieso niet zo nauw te nemen met de meeste feitjes, en dat is toch het grootste struikelblok van deze film. Het afgeraffelde einde is daarin een goed voorbeeld.

Voordeel is overigens wel dat de Nederlandse variant ineens (verdiend) een stuk meer credits lijkt te krijgen,

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Tja .. lastig moet ik hier nu 1,5 uur aan besteden want de meningen lijken onverdeeld slecht. Als rechtschapen Nederlander zou je dit toch even moeten meepakken gezien de cast, maar ik wacht nog even

avatar van Smugmarty

Smugmarty

John Milton schreef:

Ik sla over in dat geval.

Ik wacht ook tot het boven de 2,5 duikt

avatar van Sir Plata

Sir Plata

Freddie in het engels komop zeg. Slaat niet aan. Ook al speelt Sir Hopkins de rol. Ze hadden de tekst van Hopkins in het NL moeten synchroniseren en de film in het Nederlands moeten opnemen.

Nee.... wil deze niet zien.

avatar van Reijnsy

Reijnsy

Zonde, zonde zonde, Waarom houden de regiseurs van dit verhaal zich nou niet getrouw aan het boek?!

De Nederlandse was veel beter dan deze, maar bij die ergerde ik er mij ook al aan dat er dingen bij verzonnen/ verdraaid waren. Dat is bij de nieuwe versie helemaal het geval. De karakters worden niet of nauwelijks voorgesteld, praten allemaal met een ander accent, en ik mis de humor die in het boek duidelijk aanwezig was. De acteurs doen het niet slecht maar als je een beetje weet op wie de karakters zijn gebasseerd lijkt het nergens op.

avatar van DragQueen

DragQueen

Ik vond deze film niet al te overtuigend. Natuurlijk is er wel op veel details gelet wat de settings betreft. De oude auto's, etc. Op dat gebied zag het er ook goed uit. Maar de vraag is in hoeverre het echte verhaal is aangehouden. Er is een typisch amerikaans sausje overheen gegooid, zodat het bijna nog verzandt in een standaard actiefilm. Het acteerwerk vond ik verder ook niet grandioos. Op Anthony Hopkins na dan. Ook leken de meesten totaal misplaatst in hun rol. Dit verhaal heeft veel potentie voor een verfilming, en verdiend veel beter dan deze rommelige en kort-door-de-bocht uitvoering. Ben nu benieuwd naar de nederlandse verfilming. Die zal ongetwijfeld beter zijn. 2 Sterren.

avatar van Gushiavelli

Gushiavelli

Ik vind de verfilming van het boek niet zo geslaagd, ik betwijfel of het verhaal zich eigenlijk wel leende voor een goede film. Om te beginnen waar begin je. Moet je het op een docu manier laten zien, of licht je er 1 personage uit en laat je het verhaal zien vanuit diens perspectief? En wil je een beetje aan de feiten houden van het verhaal dan heb je best wel veel informatie te verwerken, waarbij je dan weer weiniger tijd overhoud om de verschillende karakters uit te diepen. En dat vond ik nog het meest storende aan deze rolprent, om naar acteurs te kijken die nooit uit de verf komen, waarbij ik Hopkins ook maar een kunstje zag afleveren. Nee zonde van mijn tijd deze film.

avatar van sonyjh

sonyjh

Tja, niets voelde geloofwaardig. Geen 1 personage deed me denken aan de echte. Het boek blijft tot nu toe gewoon niet goed verfilmd.

avatar van Nohands

Nohands

Wat een slechte film, zonde van je/de tijd en het geld, ook Hopkins komt er makkelijk vanaf in deze B film...Peter R de vries had groot gelijk dat hij het er niet mee eens was......

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Freddy Heineken: There are two ways a man can be rich in this world, he can have a lot of

money or he can have a lot of friends, but he cannot have both.

Het is spijtig om te moeten melden dat het allemaal over het geheel niet echt bijzonder te

noemen is. Totaal niet spannend, enorm voorspelbaar en een zeer rommelige uitstraling

maken de film Kidnapping Mr. Heineken (2015) tot een zware teleurstelling. Eindconclusie:

Lekker overslaan die handel.

1 ster van mijn kant, puur voor de moeite.

avatar van DiDa

DiDa

Vraag me af of de bioscooprelease niet alsnog afgeblazen wordt. De reacties over deze film zijn overal verpletterend slecht.

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

Waardeloos met een grote W. De film van 2011 is nog te doen, deze overslaan! Niet realistisch, waardeloos geacteerd, Engels spreken door Nederlanders in Amsterdam, hoe verzin je het... Slot te triest voor woorden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Als ik dit allemaal zo bekijk, gaat dit denk ik geen bioscoopfilm worden hier...

avatar van numb nuts

numb nuts

toch een 3 x tegenvaller maar blijft wel boeien,het feit dat de vries hier aan het meewerken was en geen uitspraken wou doen over de nl versie,heeft hij ze eigen in de voet geschoten de nl versie is echt veel beter

avatar van yesplease

yesplease

Deze film is wel iets beter dan de gemiddelde film (gemiddeld is 2,5 sterren). Ik snap wel dat een film een extra lage waardering krijgt als niet aan de verwachtingen voldaan wordt, maar toch is 1 of 2 sterren wel erg weinig.

avatar van scorsese

Matige film over de ontvoering van Freddy Heineken (zoals de titel wellicht doet vermoeden). Het blijft natuurlijk een goed verhaal, echter is hier alles maar half uitgewerkt (zo zijn de personages eigenlijk inwisselbaar). Verder speelt het zich af in Nederland, terwijl er Engels wordt gesprokken en de krantenkoppen dan wel weer in het Nederlands zijn.

avatar van de grunt

de grunt

Prima script, prima cast en prima regisseur en dan toch de boel om zeep helpen, ik vind dat altijd intrigerend.

avatar van Basto

Basto

• 11939 berichten

Naar mijn idee ging het al mis met het script. Het is gewoon een oersaai verhaal als je enkel de wachtende criminelen toont. Waar is de spanning als je niet weet wat de tegenpartij doet? Les 1 van suspence is dat je de kijker iets moet laten weten wat de hoofdrolspeler niet weet.

avatar van Markie

Markie

hele leuke film maar niet zo spannend

avatar van RikkertDaan

RikkertDaan

waardelose film. Gwn geen diepte in de personages. Te veel stukjes in het verhaal weg gelaten of verranderd. Waarom lieten ze niet bijv. Niet zien wat er precies met meijer gebeurde na dat hij weg ging van willem en cor. En wat er precies gebeurde met willem en cor in frankrijk. ik wist al dat er alleen maar een amerikaanse versie van het verhaal werd gemaakt om er een amerikaanse versie van te maken met veel actie, een echte flop als je het mij vraagt.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Totaal niet eens met de lage scores hier op moviemeter, gelukkig wordt hij op

imdb beter naar waarde geschat. De film kwam zo origineel over dat ik dacht

dat hier Nederlandse acteurs bezig waren die Engels 'op zijn Nederlands' praatten.

Stomverbaasd dan ook toen ik zag dat Anthony Hopkins meespeelde in deze film.

Pas bij de aftiteling gemerkt dat het om niet-Nederlandse acteurs ging.

Prachtig hoe werd geschetst hoe de vriendschap onder druk van het geld en

de dreiging van de politie teloor ging en iedereen zijn eigen weg op wou.

Ik dacht eerst deze film met 5 sterren te bedenken, maar ik houd het dan maar

op 4,5 sterren. Anthony Hopkins is andermaal verbluffend in zijn rol als

Heineken. Wel jammer inderdaad dat hij niet wat langer duurde zodat de

personages beter konden worden uitgewerkt. Dat is uiteindelijk wat de film

de maximumscore kost.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Bijzonder matig. Het is allemaal zo suf en ingedut. Die achtervolging over de grachten gaat nog wel (overigens jammer van die Rembrandttoren op de achtergrond, die bestond in '82 nog niet) maar verder is het allemaal brak gefilmd en vrij inspiratieloos. Acteerwerk is van hetzelfde niveau. Hopkins probeert het nog een beetje, maar krijgt weer te weinig tijd. Verder oogt het allemaal goedkoop en veel te donker. 1,0*.

avatar van missl

missl

Ingewikkeld, onsamenhangend verhaal. Dat hebben ze wel mooi overgenomen van de Nederlandse versie. Hopkins doet het wel goed. De rest van de cast is waarschijnlijk alleen mee om Amsterdam te ontdekken, spelen doen ze weinig.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Hoe kan een film ZO mislukken .

avatar van hank2

hank2

dvdcrusher schreef:

Totaal niet eens met de lage scores hier op moviemeter, gelukkig wordt hij op

imdb beter naar waarde geschat. De film kwam zo origineel over dat ik dacht

S.

Ja dat zou het een stuk origineler maken.

Enfin, pure bagger dit. Al kan ik me voorstellen dat het nog best een aardig filmpje is als je nog niks van het verhaal weet. Doe je dat wel, dan is het vanaf minuut 1 al tenenkrommend.